Юли 2021

• 28 928
  • 750
  •   2
Отговори
# 495
Нашият рожден ден реално мина... Беше миналия петък и го съчетахме с Великден. Бяхме на открито, времето беше супер. Имаше балони, торта, музика.. Аз също не обичам подобни мероприятия, но ще трябва поне още веднъж да се организира за кръщенето. Много бързо минава времето, като си помисля само какво беше миналата година по това време...  За зъбите, Михаил има два отдолу и още четири отгоре, които излизат едновременно. Ужас е от време на време.. Като гледам момиченцата доста по рано се научават на новите неща. Ние сме много далеч още от самостоятелните крачки. Да са живи и здрави, ще се научат на всичко рано или късно.

# 496
Ние скоро правим 10 месеца и скоро свекърва ми ще се развихри за рождения ден на малката. На мен хем ми се иска да направим годинка (не искаме да я кръщаваме, тя да си решава като стане голяма), хем някак ми се иска да е в тесен кръг, ама този кръг пак стават доста хора... И вече не знам Grinning Имаме си само дата, запазен фотограф, списък с гостите и идея какво може би искам аз.
Иначе ние сами крачки трудно правим. В паяка не може да я стигнеш има ли си цел и я слагам да седи права до дивана, като слагам играчки по него, да си ги взема. Имаме си 2 зъба от шестия месец, имала е кризи със зъбите, но така си останаха два, но много добре си ги ползва. Дивче и отхапва, когато ѝ предлагам по-твърда храна. Ние сме най-щастливи с гърнето, че почти всеки път там си върши голямата работа Grinning.
Сега ще я пробваме на държавна кухня като навърши 10 месеца. Пробвахме с 2 частни и не ги хареса. В родния ми град бяхме по празниците и там държавната е от 6-ия месец и всичко омиташе. Сега ще видим и в София как ще е.

# 497
Оф, с този рожден ден ще ми побелеят косите... Ще правим детски, има около 30,40 дечица. Незнам какво да е менюто за децата, ако беше по мое време - сладки, бонбони, чипс 🤣🤣😀 ама сега. Ужас. Гледам нещо здравословно, но и интересно, незнам ще се побъркам. Дайте идеи за меню, децата са големи от 5г до 13г.

# 498
Оф, с този рожден ден ще ми побелеят косите... Ще правим детски, има около 30,40 дечица. Незнам какво да е менюто за децата, ако беше по мое време - сладки, бонбони, чипс 🤣🤣😀 ама сега. Ужас. Гледам нещо здравословно, но и интересно, незнам ще се побъркам. Дайте идеи за меню, децата са големи от 5г до 13г.
За такава възраст деца си представям пилешки хапки, картофки, пица, аз на това бих заложила. Което знам, че не е здравословно, но наистина не мога да си представя, как да ги предпазим децата от вредна храна, като самите ние не се храним така. И само да вметна, че на мен като дете ми разреждаха колата със захар 😀😀😀😀

# 499
Оо гледам си говорим вече за рождени дни! Мале, кога мина почти година Flushed Моята маймунка нали се роди през юни, та вече лека-полека започваме подготовката.
Исках да ви питам дали има други бебоци, които още си предпочитат млякото/кърмата. Дъщеря ми яде много малко твърда храна, предимно каша, нещо плодово или кисело мляко с бисквитки. Почти невъзможно е да хапне зеленчуково или месно пюре. Мислех, че е период и ще отмине, но вече си кара така месеци, основно си е на мляко... плюс, че още се приспива на гърда и не знам как и кога ще изкореня този навик, защото вече много ми тежи денем и нощем само аз я приспивам на гърда.... Има ли и други бебета все още заспиващи на гърда?

# 500
Ние ще правим кръщене с рожден ден, запазихме вече и църква и заведение. Около 20 човека сме, само най-близките ни приятели. И сега започва трудната част, да търся рокля и дрешки за децата. Иска ми се с баткото да са еднакви, но ще видим. Ще го запиша в четвъртък на държавна кухня, та ще видим колко ще яде. Почти не яде храна на парченца, ако му сложа сухар в пюретата се мръщи на парченцата, но ще свикне предполагам.
Когато го запиша на държавна кухня веднага ли мога да си закупя купони за следващата седмица или трябва да изчакам. Забравила съм от баткото 😀

# 501
За такава възраст деца си представям пилешки хапки, картофки, пица, аз на това бих заложила. Което знам, че не е здравословно, но наистина не мога да си представя, как да ги предпазим децата от вредна храна, като самите ние не се храним така. И само да вметна, че на мен като дете ми разреждаха колата със захар 😀😀😀😀

Тая простотия и на мен ми я правеха 😀😀🤣
Вярно е, няма как аз се блъскам нон-стоп с нездравословни неща, особенно шоколад 😀.. И беба започна да си проси 🤣
Идеята е много добра с хапките, мерси.

bibonss, Не си сама. Ние дори нямаме заместено хранене, търси си Ам-то. Яде от всичко 2,3,5,10 лъжици и БАМ реве за АМ 😀 Приспиването ни е най-веселата част, през деня спи по 2,3 пъти.. НО си я научихме да я носим на ръце, не стига че е на ръце, но тя пак не е доволна. Трябва и да вървим докато я носим, иначе.... РЕВ. Не ми останаха нито крака, нито кръст, нито ръце.
По между другото незнам преди колко време ви споменах, че не помня от кога не съм се ресала 😀 Е все още не съм го направила 🤣🤣🤣

# 502
Момичета, тези от вас, които вече са запазили ресторант за рождения ден, бихте ли ми казали колко е кувертът на човек? Разбира се има значение какво е заведението, храната, в кой град и тн.. Просто чисто информативно, ще ми бъде от полза Simple Smile Може и на лично, за да не спамим. Благодаря на отзовалите се! Hug

# 503
  • Бургас
Здравейте. Извинявам се, ще така нахлувам във Вашата тема. Имам 2 дъщерички, втората е родена на 29 юни( секцио по мед. причини), а каката е на 9 год. Захраних късно, на 6 месеца, както и каката. Беба се влачеше доста време с разни бактерии и отделно боледуваше доста, като на 6 месеца дори лежахме в болница, заради пневмония. Въпроса ми е има ли закъснели със ваксините и също така с храненето как сте? Ако беба усети парченца в пюрето се започва едно плюене и мятане... с каката не съм имала проблеми, дори и на кухня беше записана и си хапваше всичко...

Последна редакция: вт, 10 май 2022, 21:27 от hris84

# 504
  • Хасково
Моят юнак е роден на 26.6. Последната ваксина сложихме на 26.4. Започнахме декември и ги слагахме по 1на месец.
С храната нямаме проблеми освен, че не обича да яде много и максимума, ако много му харесва е 170-180гр. Иначе му давам по едри неща още от седмия месец. Започнахме захранването в 7. В началото се давеше доста, но сега си хапва и  сам доста неща.

# 505
  • Бургас
Нашата лекарка също ще слага по една на месец. От утре ще взимам кухня, така че ще видим как ще е храненето. Иначе си изяжда по цяло голямо бурканче на обяд, плюс десерт Simple Smile Все още няма зъбчета...

# 506
Здравейте. Извинявам се, ще така нахлувам във Вашата тема. Имам 2 дъщерички, второто е родено на 29 юни( секцио по мед. причини), а каката е на 9 год. Захраних късно, на 6 месеца, както и каката. Беба се влачеше доста време с разни бактерии и отделно боледуваше доста, като на 6 месеца дори лежахме в болница, заради пневмония. Въпроса ми е има ли закъснели със ваксините и също така с храненето как сте? Ако беба усети парченца в пюрето се започва едно плюене и мятане... с каката не съм имала проблеми, дори и на кухня беше записана и си хапваше всичко...

Не се притеснявай, всяко бебе е различно. Ние започнахме захранване на 6м, но моето момиче отказа прояде в края на 7ми месец. И все още вече е 10м не яде както трябва, 5,6,10 лъжички и до там. Предимно си е на АМ. Назад сме с 3 ваксини, поради некадърен педиатър. Сега го сменихме, но сме на антибиотик 15 дни след него ги започваме.

# 507
  • Бургас
А по колко мл пият бебоците ви? Моята си изяжда 210 мл(сутрин и вечер), а имам чувството, че още иска... 🤣

# 508
А по колко мл пият бебоците ви? Моята си изяжда 210 мл(сутрин и вечер), а имам чувството, че още иска... 🤣

И моята яде по толкова като яде вечер и ако се събуди през нощта. Ако я на фаза "тормозят ме зъбите" яде по по-малко.

# 509
И аз започнах захранване на 6 месеца, но изобщо не иска да се храни даже и АМ през деня ми отказва. Кашите ги хапва, но пюрета само определени два вида и това е. Голяма е мъка с това хранене, всеки ден като стане обяд и настръхвам….

Общи условия

Активация на акаунт