Юли 2021

• 28 923
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
Вашите деца как са? Отказват ли храна? Аз вече не издържам, не иска нито АМ, нито каши, пюрета, дори от нашата храна и давам само и само да яде. На ден яде по 3 пъти АМ и то с мъки, песнички, клипчета ужас е. Незнам какво да правя вече цял ден реве, не иска в проходилка, не иска в количка, не иска в ръце гушкам я, а тя започва да ми се катери по операцията. А най-лошото е, че започнах да и викам, не искам да го правя после и аз рева до 02:00/03:00 през ноща... Иде ми да излезна ей така рошава по чорапи, и да не се върна.

# 511
  • Бургас
Вашите деца как са? Отказват ли храна? Аз вече не издържам, не иска нито АМ, нито каши, пюрета, дори от нашата храна и давам само и само да яде. На ден яде по 3 пъти АМ и то с мъки, песнички, клипчета ужас е. Незнам какво да правя вече цял ден реве, не иска в проходилка, не иска в количка, не иска в ръце гушкам я, а тя започва да ми се катери по операцията. А най-лошото е, че започнах да и викам, не искам да го правя после и аз рева до 02:00/03:00 през ноща... Иде ми да излезна ей така рошава по чорапи, и да не се върна.
На моята не и допада кухнята особено... Имам чувството, че Ам може да яде постоянно или определени пюрета! Ако не я вържа с коланите на стола за хранене започва едно завъртане и катерене... в проходилката вече и омръзна, на бънджи също не иска... и режима не мога да и оправя...

# 512
Моето дете стана много активно напоследък, не знам откъде черпи толкова енергия, при условие че нито яде, нито спи много. От няколко дни се научи да се набира на обиколника и да се изправя на решетката на кошарата и очевидно много й харесва да се повдига, защото непрекъснато се катери и върху нас, докато лежим или седим. Пъшка, пуфти, но не се отказва. Не мога да й сменя памперса, непрекъснато се върти, обръща, лапа си краката, търси да хваща и лапа лосиона, с който й мажа дупето след тоалет. Това да седна аз и да си я сложа на краката и да седим една минута абсурд. В количката стои, но често й омръзва. Обикновено се разхождаме до един парк, който е на около 1км о нас, по пътя към вкъщи мрънка, изпъва краката, иска да става. Не знам за вас, но аз вече физически съм си на предела. В понеделник с мъжа ми бяхме на театър, оставих я за три часа, взела силите и на майка ми. Много е палава и бели прави - къса цветята, дърпа сушилника за дрехи, хапе ни, събува си чорапите...

# 513
  • Бургас
Аз обмислям памперс гащи вече...няма такова мятане и изправяне, когато трябва да и сменя памперса! Навън, в количка, ако ми се наложи да го сменям, просто не го виждам 🤣 Ще е голяма мъка!
Моето дете стана много активно напоследък, не знам откъде черпи толкова енергия, при условие че нито яде, нито спи много. От няколко дни се научи да се набира на обиколника и да се изправя на решетката на кошарата и очевидно много й харесва да се повдига, защото непрекъснато се катери и върху нас, докато лежим или седим. Пъшка, пуфти, но не се отказва. Не мога да й сменя памперса, непрекъснато се върти, обръща, лапа си краката, търси да хваща и лапа лосиона, с който й мажа дупето след тоалет. Това да седна аз и да си я сложа на краката и да седим една минута абсурд. В количката стои, но често й омръзва. Обикновено се разхождаме до един парк, който е на около 1км о нас, по пътя към вкъщи мрънка, изпъва краката, иска да става. Не знам за вас, но аз вече физически съм си на предела. В понеделник с мъжа ми бяхме на театър, оставих я за три часа, взела силите и на майка ми. Много е палава и бели прави - къса цветята, дърпа сушилника за дрехи, хапе ни, събува си чорапите...

# 514
Аз бях взела гащи, доста бяха удобни като буйства, но от известно време се успокои, та пак се върнахме на тези с лепките. Аз ѝ давам нещо да си пипа, яде, докато правя тоалет. Мойта щерка проходи, още пада често и е по-тромава, ноооо приключи тотално спокойствието у дома, всичко се отваря, тършува, катери се, реве. Навън съм без кръст и се чудя кога някой ще избяга с количката 🤣. По площадките едвам я удържан да не се катери, облизва всичко Sad, а като ѝ се скарам следва шамар през лицето за мен със свучното “Ааааааам”, никога не съм посягала към нея, едно детенце я цапна няколко пъти преди време и край, научи се и постоянно съм зашлевявана, за щяло и нещяло. Ако някой също е бит, би ли ми казал как се справя? Опитах с игнориране, с плачене, с каране, с показване, че съм обиденаи спирам да играя с нея, нооо тя просто ме поглежда и отива да си прави нещо…. Нищо, бие си ме и това е. Само мен бие, на никой друг не посяга.

# 515
Аз съм с момче в средата на юли, също споделям че напоследък нищо не е както преди. Той беше болен дълго време и част от промените си ги обяснявах с това, но виждам че явно е от периода и всъщност промените стават по-големи.
Беше си изградил режим на нощен сън със ставане между 4 и 6.30, което мен ме устройваше защото спеше непробудно с едно хранене в полузаспало състояние в 11.30. Сега заспива по-късно и с повече мъка, буди се в 1-2-3 превъзбуден и нищо не ме спасява, не заспива с часове. Приспивам го на ръце, преди имаше малка съпротива, а сега е постоянно и продължително.
От храненето намали твърдата храна, вместо да я увеличи, много по-избирателен е (не мислех, че има накъде), обаче мляко си пие. Лошото е, че той винаги е поддържал количества, ако се водя по него ще изпива мляко, което на неговата възраст само може да увеличи газовете и рефлукса. Не, че не му давам, но просто почнах и аз да се инатя с твърдата храна и се опитвам всячески да дам повече.
Всичко му е скучно, иска само да се изправя, обаче се и пуска, защото иска да стои самостоятелно, а не може и пада постоянно. От първите две падания за ден сглобихме кошара за игра,  в началото се примири, но сега и там не иска да стои.
Единствено ме спасяват места с много хора и деца. Да кипи живот наоколо и той да е там, обаче аз живея в чужбина, децата са на ясла, детска, училище (на ясла ходи и той за няколко дни в седмицата) и градинките са празни, та излизам в центъра да има някакво спокойствие.

Памперси -отдавна ползвам гащички, други няма как да сложа, а и пропускат по-малко по мое наблюдение.

Лиило- бях чела, че при посягане се хваща ръката, казва се "не" и се показва как се гали мама. С пример- какво се прави вместо сегашното действие. Дали работи- не знам. Виждам, че сега чертае границите на възможното и с мен са доста по-размити отколкото с баща му. Аз определено изпуснах момента да покажа, че скубането не е хубаво нещо и си ме скубе от месеци, вече съвсем съзнателно.

# 516
Във връзка с гащичките, в сряда бяхме при една много добра педиатърка в Пловдив, която ни посъветва, че е време да учим детето на гърне, дори сме били закъснели. Малко се шокирах, досега мислех, че е много малка за гърне. Но ще действаме според нейните съвети и ще видим какво ще излезе. По нейни думи, до година и 2-3 месеца може съвсем да оставим памперсите, което би било чудесно, но не знам дали на практика ще се получи. Също така заради регреса в храненето ни изписа два вида витамини и един вид хомеопатични лекарства - поръчах ги в аптеката и днес ще дойдат, надявам се и тук да получим напредък.

Има ли други деца, като моето, които от седнало положение се изправят, но не и от легнало в седнало? Педиатърката каза да правим гимнастика, но каква? И ах хиляда други въпроси и не попитах за гимнастиката.

# 517
Във връзка с гащичките, в сряда бяхме при една много добра педиатърка в Пловдив, която ни посъветва, че е време да учим детето на гърне, дори сме били закъснели. Малко се шокирах, досега мислех, че е много малка за гърне. Но ще действаме според нейните съвети и ще видим какво ще излезе. По нейни думи, до година и 2-3 месеца може съвсем да оставим памперсите, което би било чудесно, но не знам дали на практика ще се получи. Също така заради регреса в храненето ни изписа два вида витамини и един вид хомеопатични лекарства - поръчах ги в аптеката и днес ще дойдат, надявам се и тук да получим напредък.

Има ли други деца, като моето, които от седнало положение се изправят, но не и от легнало в седнало? Педиатърката каза да правим гимнастика, но каква? И ах хиляда други въпроси и не попитах за гимнастиката.
Какво имаш впредвид,че не прави коремна преса за да седне ли? Ами то много деца на тази възраст не могат.
Относно памперса не виждам да си закъсняла.Моят син не иска да стои на гърнето и не го насилвам,когато пожелае.
Няма нищо лошо още преди годинка и половина да се махне памперса,но някъде след година и половина децата вече могат да се стискат и се развива този инстинкт.

# 518
Yst_89, за изправянето от легнало в седнало положение... Докато е легнало детето му натискаш крачетата и лекичко го придърпваш за едната ръчичка за да се изправи до седнало положение, съответно би трябвало да се подпре с другата ръка. Най-лесно  е ако крачетата висят (примерно на края на леглото или на дивана). На нас това ни показаха на консултацията. Дано да го обясних добре.

# 519
Аз я слагах на гърне преди месец, отказах се, много е трудно. Седи си, харесва и там, но за 10 дни резултата беше 1 изакване... Просто нямам сили за гърнето...

# 520
Мами, какви обувки сте взели на бебоците? Аз бях набелязала nike revolution 6, но обмислям дали направо да не взема сандалки..

# 521
Съмър сторм, ако това с натискането на крачетата е гимнастиката, ние често го правим, натисна ли ги, веднага се изправя, проявява интерес към ставането, но явно главата много й тежи и краката остават във въздуха. Ще пробвам по-целенасочено, дано да даде резултат. Аз още не съм избрала куку. Ще търся най-шареното и изчанчено възможно с цел да й задържа вниманието и да седи колкото може мирно на него. Grinning
Много съм ентусиазирана в това ново за нас нещо, дано тръгнат нещата.

# 522
Мами, какви обувки сте взели на бебоците? Аз бях набелязала nike revolution 6, но обмислям дали направо да не взема сандалки..

Ние в момента се опитваме да ходим и вкъщи сме с едни сандали от каките. Иначе за навън имаме на Колев&Колев обувки, сега ни дадоха и нови обувки, където имат малко отвори за по-топло време. Много искаме с таткото да вземем едни я Nike, я Adidas, но смятаме да проходи хубаво за тях. Като цяло залагаме на български марки, баба ѝ взела и някакви други на друга българска марка, но не се сещам името ѝ. Но вече времето става топло и трябва да мислим за сандали.

# 523
Здравейте, от къде закупихте сандали за прохождане?

# 524
Здравейте, от къде закупихте сандали за прохождане?

Колев и Колев

Общи условия

Активация на акаунт