Юли 2021

• 28 920
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, кога се подава декларцията за гледане на дете до 2 годишна възраст? Преди да приключи майчинството /първата година/ или след това?

# 541
Здравейте, момичета!
Споделете ако обичате как играят с играчките вашите бебенца... Например моя мъник понякога ги върти, разглежда, потупва, търкаля. Отстрани изглежда като котенце, което си играе с кълбо.. 😄 Малко ми е притеснено, понеже не знам наистина кога започват да ги използват по предназначение. Знае за колата и топката, книгата,(която къса все още),четката. Малките предмети така ги прави по описания по-горе начин. Благодаря, че ме изчетохте. Ще радвам да споделите.

# 542
Бибонс, сега проимват чувството за срам и страх, та си е съвсем, съвсем нормално. Също така може да е просто интроверт и да си обича спокойствието, тааа, нормално е.
Лети, декларацията трябва да се пусне до изтичането на тези 410 от болничния. Поне така знам аз. Мисля да го направя тази седмица.
Доротея, същия начин е и при нас, хваща нещо и почва да го размятка, да го върти, да гледа какво прави като го хвърли по определен начин. Знае че четката реше косата, че книжката се разгръща (тя също къда и яде от тях 😒) знае, че дистанционното включва телевизора, кофичките влизат една в друга. Но това е, по принцип играя с нея и ѝ показвам кое какво прави и вече една идея повече назнайва, но пак не е нещо кой знае какво. Има време, ще рязбере всичко ❤

# 543
Благодаря много, Лилоо! ❤️ Да ви призная момичета, много изкъсо гледам детето си... Отчайващо, понякога сама се обвинявам, че го следя така, но имам страх от големия ми син, който беше с аутистични черти, но сега е неразличим от връстниците си и дори се справя по-добре от тях... Недопустимо е от моя страна да ги сравнявам... Но го правя... Тревожа се и се обвинявам, често плача, за ми олекне. Депресирана съм, защото ме е страх да не изживея всичко отново... Извинявам се...

# 544
Доротея, не се извинявай ❤ Няма нищо по-нормално от това да имаш страхове за децата си. Опитай се някак да се чувстваш ти самата по-добре. Не лишавай душата си от щастие и спокойствие. Силни прегръдки и вярвай, че даваш всичко от себе си, че всичко ще бъде наред и добре. Майчината душичка е също много важно нещо, за което да се грижиш, също като децата. Не забравяй себе си. ❤

# 545
Много правилно и много благодаря! ❤️ От опит знам, че наистина, когато обръщам внимание на себе си, всичко е наред. Ще ми мине, всичко с времето си... Надявам се и вярвам, че всичко ще бъде наред... ❤️

# 546
Здравейте, мами. Ето, че и нашата годинка дойде. Днес. Черпя Ви виртуално. 

# 547
Здравейте, мами. Ето, че и нашата годинка дойде. Днес. Черпя Ви виртуално. 

Да ти е жива и здрава и много щастлива! Тортата е супер! 🎉🎉🎉❤

# 548
Мами, какви подаръци получиха дечицата за рождения ден /на тези, които са минали/ и на другите, на които им предстои - какви подаръци сте 'поръчали' на близките GrinningHugGift

# 549
Здравейте, момичета 🤗 пиша отново да попитам има ли дечица с къси юздички на езика и вече преминали през "рязане" или както се нарича. Как мина и какви са изискванията като кг и възраст, както и къде направихте процедурата.
На тези навършили 1годинка пожелавам да са здрави и щури дечица, както и на тези на които им предстои празника.

# 550
Мами, какви подаръци получиха дечицата за рождения ден /на тези, които са минали/ и на другите, на които им предстои - какви подаръци сте 'поръчали' на близките GrinningHugGift

Поканихме 17 дечица, на възраст м/у 5 и 13г. Имахме 2,3 подаръка бебешка козметика, дрънкалка, комплект дрешки. Другите просто ѝ дадоха някакви парички, защото незнаят какво да купят на 1 годишно. Та сега с тези парички ние ще ѝ вземем пързалка с пясъчник, тъй като имаме голям двор и догодина ще се забавлява. Вкъщи нашите са ѝ взели едни обички, една гривна, дрънкалка за бутане, топка, дрешки. Това е общо взето.

# 551
Момичета, вашите деца имитират ли животни и като цяло имитират ли ваши звуци и движения.
Моето момиче не иска да имитира. Опитвам се да я науча как прави котето и кучето , но тя само ми се смее. На последната консултация педиатърката ме скръцна малко и ми каза , че явно не се занимавам с детето щом не имитира животни.

Какви други неща правят вашите деца на годинка ? Какви умения имат? Споделете.

# 552
Не имитира животни. Преди няколко дни научи да маха с ръчичка за Чао и сега това е любимо 🤣 прави “боц”, подава ми като кажа “дай”. И това е. От време на време показва и колко голям ще стане, но само когато му е кеф вдига ръчички. Сега се опитвам да го науча на колко годинки е и да показва пръстче. Не ни се получава за сега. Иначе за животните има една книжка с коте,куче,пате,конче, прасе, жабка и др. И му е интересно да я разлиства и аз да казвам кое как прави, но до сега не се е пробвал той да имитира. Само като види конче с каруца мляска с езика и го имитира 🤣 според мен изобщо не е притеснително, педиатър също не ми е казал такова нещо

# 553
Не имитира животни, единственно като види коте го гони казва: "Пшът" 😅. Не маха нито за здравей, нито за чао. Показва единственно на колко години е.

# 554
Моето дете е на година и почти месец и си маха за чао и здравей,дава боц,пляска за браво ,показва колко голям ще стане.
Понякога имам чувството,че всичко се прави когато той си пожелае.
Не имитира животни,аз му показвам на една книжка,но ми я взема и започва да я лапа.
По цял ден ми подава разни предмети,но които той реши.Ако му кажа дай ми топката или къде е топката отива да я търси за да ми я даде,но ако му кажа дай ми книжката,ме гледа и нищо не прави.
Аз пък исках да попитам вашите деца всеки път ли като ги повикате по име се обръщат?

Общи условия

Активация на акаунт