Юли 2021

• 28 915
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
Мами, какви подаръци получиха дечицата за рождения ден /на тези, които са минали/ и на другите, на които им предстои - какви подаръци сте 'поръчали' на близките GrinningHugGift
Тротинетка, баланс колело, масичка с две столчета и етажерка комплект, конструктор, ние му взехме кола за бутане има и дръжка за родителски контрол и парички. Най- добре е да ви питат, че ние без малко щяхме да сме с две колелета. Да за някои неща е доста малък, но ще влязат в употреба при всички положения. Ако е момиченце аз бих взела нещо златно, било то и малко.

# 556
Ние получихме тротинетка, количка за кукли бебета, органайзер дървен, в който се слагат формички в различни дупки, дървени играчки за възрастта, парички и най-най-най- големият фаворит - пясъчник.
Моята дъщеря също не казва “как казват животните” а живее с куче и котка, които ясно ѝ показват как говорят 🤣 само бау казва, но така нарича всяко едно животно.
Казва “дати” за здрасти, “дейте” за здравейте (моля ви се 🤣) казва мама, тати, баба, деде, ам ам, дам (за даване и за да вземе нещо), нани също и най-важната дума НЕ - основното нещо в речника ѝ. Като искам да уточня, че не ги използва постоянно тези думи, някой да всекидневно, но повечето е много рядко да ги каже. Маха с ръчичка, показва на колко е и колко голяма ще стане, показва си крачетата, ръчичките и това е.
Има речник, но не знае животните как казват, така че, мисля това не е показател за “колко се занимава родителя с детето”. Племенниците ми до един мълчаха и изведнъж приговориха, дори едното на 5 години се отприщи чак.
Всеки е със собствения си ход.

Последна редакция: пн, 11 юли 2022, 21:16 от Лиилоо

# 557
Аз имам друг въпрос.. колко често децата са с биба ?
При нас е постоянно..Когато спи и почти я е пуснал му я дърпам и не знам как пак се усеща, протяга се и си я взима. Като се вози в количката или си играе пак си е с нея. Искам ми се да я ползваме само при заспиване, но не знам как да стани… постоянно пищи и плаче.
Днес получих някакви допълнителни пари от нои 186лв. Първата ми година майниство мина. Дали е някакво приравняване или какво е не знам. Вие имате ли ?People Person Frowning

# 558
  • до най-прекрасния мъж
Преизчисление, правят го всяка година през юни и парите си получавате през юли. Аз получих близо 400 лв за 1 г болнични по време на бременността и след раждането и 3 месеца майчинство. Моето дете е декемврийче 2021, но ви чета, интересно ми е как се развиват по-големите бебоци Simple Smile

# 559
Докато стана на 9м беше с биба постоянно. Неможеше без нея. Имам няколко еднакви (запасили сме се за всеки случай 😅😅) един ден намери втората случайно, започна да си ги сменя, плюе едната-лапа другата. Най-накрая се обърка и ѝ писна 🤣. Сега я ползваме само за сън, тоест ползваме и двете ритуала с плюенето на едната и лапането на другата си остана, но пък така вечер си заспива и сама докато ги сменя и се търкаля в леглото 😅😅

# 560
Здравейте и от мен.Теди стана на годинка на 9ти.Честити да са и всички други юлчета🎈 До уменията-маха за здравей и чао,показва колко в голяма,боц не съм я учила/не го намирам за нещо което задължително трябва да знае/ Казва баба,мама,тата,деде,ало и айде 🤣😀 Айде,когато е в количката и аз се обувам или се бавя нещо и не излизаме на секундата,ако се спра за нещо пак… 🤣 Научи се и да слиза от спалнята/дивана.

# 561
Здравейте и от мен.Теди стана на годинка на 9ти.Честити да са и всички други юлчета🎈 До уменията-маха за здравей и чао,показва колко в голяма,боц не съм я учила/не го намирам за нещо което задължително трябва да знае/ Казва баба,мама,тата,деде,ало и айде 🤣😀 Айде,когато е в количката и аз се обувам или се бавя нещо и не излизаме на секундата,ако се спра за нещо пак… 🤣 Научи се и да слиза от спалнята/дивана.

Честито на голямото момиче 😀. И ние се учим да слизаме от спалнята, с главата надолу тръгва. Вие, как го правите ?

# 562
И нашия рожден ден мина вчера! Доста се забавлява малкия! Ние колкото повече растем имам чувството,че по-слаб става,дали защото иска да ходи по цял ден,мноопгоооо е активен,направо едва издържам вече! За уменията маха,прави боц,браво казва как прави кончето😅 (любимото му животно) мама,баба,дада,айде като иска да излиза,нанна като му се спи ,не като не иска да яде повече. Искам да ви питам вашите бебоци стават ли все ище през ноща. При нас от около седмица се буди по 4,5 пъти като яде само веднъж към 4 сутринта,а го беше махнал нощното хранене. Дали от жегата се буди не знам,иначе да се похваля проби ни първия зъб 😅😅😅

# 563
Честити да са всички рожденници !
Моето момче не става през ноща, но всяка сутрин става в 6:20 и не знам как да го науча да става по-късно. В колкото и да легне 6:20-30 е буден.
Аз искам да ви питам вие усещате ли когато има скок в растежа ? Имат ли вашите деца някакви признаци ?
Аз скоковете ги следя на едно приложение и ми пише, че до 24 юли е в 8ми скок. Днешния ден ми го дава като пика на скока. И наистина цял ден е ужасно кисел…. Попринцип в 8-8:30 си пие млякото и заспива. Тази вечер плаче от 19:00 до 21:30. Брутален рев, не знам какво се случва. Преди малко заспа и още хълца Sob Sob Sob
Забелязват ли се при вас тези скокове ?

Много ми е трудно в такива дни…

# 564
Ние не се будим през ноща, единственно ако пробива зъбче. Имаме цели 2 зъба и половина 😀😀🤣. От 4 дни ходи стабилно и е страшно активна, дори потичква 😀. Казва единственно "Ам,ам", малко се притеснявам. Скоковете хич не ги разбирам, ама след 17ч е ад. Свършва към 21:30. Явно сме в "скок". Незнам, нямам сили вече, свивам се по ъглите и чакам да отмине няма къде да бягам 😀

# 565
Bandita, ама защо се притесняваш? Казва си най-важната дума 🤣 гладна няма да остане ❤ Доказано е, че ранното проговаряне изобщо не е показател за интелект. Както казах племенника ми до 5 години не мецваше, а сега си се справя отлично.
Nana, пуууу, красоти сте! Да сте честити❤
Те като проходят вече става голямото изморяване, аз започнах работа и вече не знам къде се намирам, като в мъгла минават дните 😴😴😴😴
Аз разбирам за скок в растежа, когато научи някакво ново нещо и после съня е тотален мираж - събужда се към 1:30 иии до 4:00 практикува умения, а аз умирам, особено като алармата звънне в 6:30 🤣.

# 566

И моето дете е родено на 9ти, ето едни астрални близначета.

# 567
Момичета, как сте? Май вече минаха 90% от рождените дни, да са живи, здрави, весели и безгрижни всички сладурчета ❤
Аз искам да повдигна една тема , която доста ме вълнува в момента и тя е свързана с нас, майките. Има ли тук дами, които страдат от следродилна депресия? Или не знам как да го нарека, просто депресия 🤷🏻♀.
За щастие изпитвам любов към дъщеря си, в моя случай не се изразява в това, но съм доста нещастна, срам ме е от външния ми вид, апатична съм, не успявам да организирам времето си, изморена съм, абе ходеща развалина и се чувствам супер тъпо, защото детето ми не е изискващо, много е спокойна, усмихната и буквално няма от какво да се оплача или да се оправдая с нея, че се чувствам и изглеждам така… но се чувствам ааааааадски изтощена, грозна, дебела, неспособна да се справя с нищо. Та така 🥲.
Има ли тук дами минали или минаващи през това? Имате ли някакви препоръки за психотерапевт, или просто да си поговорим за това, да видя, че не съм сама 🙃
Прегръдки иииии след всичко, което казах, знайте, че сте страхотни, прекрасни родители и си го повтаряйте всеки ден ☺, че аз не го правя и качеството ми на живот, родител и партньор се скапва.

# 568
Здравейте момичета. Чета ви редовно, но отдавна не съм писала.
Лилоо този проблем го имах с първите две деца. Те са породени и ми се бяха събрали 3 години в къщи. Това беше преди 12 години и нямаше социални мрежи така достъпни. Аз родих преди приятелките ми. Абе общо взето нямах социални контакти. Найстина бях в някъква дупка. Лека полека се измъкнах като почнах работа и не живеех само за децата. И отношенията с ММ се бяха обтегнали в този период. Сега след третото раждане бях започнала да забивам, но намерих група майки с юлски бебоци и общуването с повече хора ми помага. Вече не се старая всичко да е перфектно. Стигнах до извода, че спокойна и щастлива мама води до спокойствие в семейството.

# 569
Лиилоо, и аз се чувствам така понякога. Не се чувствам изобщо добре, красива в кожата си. Но повече ме изтощава детето. Не може да стои и една секунда сам. Бабите работят няма как да ми помага. Таткото свършва работа в 19:00 часа и дори му е криво ако го помоля да го погледа малко да си почина. И нямам време за нищичко. Вечер като заспи започвам да мия, чистя, пера и в 12 си лягам скапана. Моето дете много плаче и мрънка, заспива трудно.. и се опитвам да свикна с мисълта, че просто си е такъв. Обичам го страшно много, но просто ми разказва играта Grinning къпя се, докато той е на столчето пред вратата, не съм хапвала седнала на маса не помня от кога.. и такива работи..
И понякога се чудя хората с две три деца как се справят. На мен с едно ми е трудно и си го признавам.
Според мен говори с прихолог, има такива специалисти точно за следродилна депресия. По-добре ще те разбере и ще ти помогле, отколкото приятелки или близки.

Общи условия

Активация на акаунт