Юли 2021

• 28 863
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
Въвела съм закуска,обяд и вечеря,като вечерята е към 19 часа,след това изпива една бутилка мляко в 21 и заспива. Дали има общо,че ака доста по 5,6 пъти,общо взето всичко,което хапне

# 661
Това често акане обсъдили ли сте го с педиатърката му?

# 662
  • Хасково
И моя ака доста. В повечето дни 4-5 пъти по малки количества.Доколкото четох е нормално. Повече ме притеснява, че има доста частици храна в акитата - като боровинки, грахчета, чушки и тн. Но предполагам и това е нормално с оглед на това, че още не дъвчат толкова добре.

# 663
И моя ака доста. В повечето дни 4-5 пъти по малки количества.Доколкото четох е нормално. Повече ме притеснява, че има доста частици храна в акитата - като боровинки, грахчета, чушки и тн. Но предполагам и това е нормално с оглед на това, че още не дъвчат толкова добре.
Да,нормално е,както е нормално да има и не напълно смляна храна в памперса. Бързи метаболизми 😅 повече ме притеснява,ме през ноща ми търси на 2 пъти,ако имате предложения за махане на нощното мляко,някоя мама минала през това нека сподели! В смисъл не детето само да го е махнало,а майката да го махнала.

# 664
Да,нормално е,както е нормално да има и не напълно смляна храна в памперса. Бързи метаболизми 😅 повече ме притеснява,ме през ноща ми търси на 2 пъти,ако имате предложения за махане на нощното мляко,някоя мама минала през това нека сподели! В смисъл не детето само да го е махнало,а майката да го махнала.

Ами моето дете все още търси мляко през нощта,в началото мислех че е навик,но явно си е глад защото си изпива 140мл..
Аз искам да ви питам до къде сте с гърнето?
Аз нямам никакъв успех,започнах да го слагам на 10м. и до момента не иска да седне,започва да се криви и да плаче,ако случайно пък успея да го излъжа,стои една минута и става.Накупила съм книжки за гърнето ,показвам,обеснявам ,измислям си песни,но не и не.

# 665
Аз нощното мляко го махнах преди много време. Гледах едно клипче в ютуб мисля, че беше ма Йоана от мамо, спи ми се. Обясняваше как всяка вечер млякото се намалят милилитри. По този начин го махнах. Пишете ми на лично, ако не успеете да го намерите.
И моя син ака по 3-4 пъти на ден. По малко и винаги с цели морковчета, грахчета, царевица 😄
Аз имам друг проблем от вчера започна много да скърца със зъби. А като му се скарам, ясно си го обръща на игра, и започва още по звучно и гадно да скърца. От няма и на къде мушкам бибата да не го прави. Тръпки ме побиват от този звук. Има ли някой същия проблем?

# 666
  • до най-прекрасния мъж
Пресни ли са зъбчета? Ако скоро са изникнали първите зъби, им е интересно да скърцат с тях. Дъщеря ми скърца от месец и нещо, откакто й изби първи горен (само с двата долни, няма как). Поскърца известно време и й омръзна да го прави. Сега скърца от време на време. Вероятно е период някакъв, ще мине.

# 667
Моето момченце, започва да скърца като му изниква ново зъбче.

# 668
И ние все още си имаме нощно хранене, пие си понякога даже по 200 мл, което ми показва, че явно си е глад, а не навик. Аз все още й пасирам всичко, има ли други все още на пасирано? Отказва да яде иначе… чудя се как да я науча. Иначе си гризка бисквитки, зрънчо, хляб.

А има ли още дечица, които не са проходили самостоятелно? Моята дъщеря иска само да я държим за ръце и така ходи, че даже тича, но сама не се пуска.

# 669
Моята дъщеря също не ходи самостоятелно. Всеки ден чакам да събере смелост, но не.

# 670
Има вече 10 зъбчета. До сега не е скърцал, сега от няколко дни започна.
Иначе не ходи сам, a за ръчичка. Много бърза и мен ме е страх да го пускам, да не се пребие 😁 не знам как ще станат работите с това прохождане, но мноооого ме изморява. По 5-6 часа не спира. Буквално не сяда за секунда.

# 671
  • до най-прекрасния мъж
За яденето на по-едра храна - ние сме мънички още, дъщеря ми е на 9++. Аз я научих да яде парченца, като й давам цели варени морковчета, чушка, лук, дребни парчета картоф от нашата храна. Като седнем на масата, тя си иска по нещо. Сега яде без проблем намачкана храна, дребни макарони, кус-кус. Аз още захранвам и засега яде основно по-едро пасирано, защото не й готвя аз, а залагам на готови пюрета. Но постепенно свикват да дъвчат. Вчера опита кайма и от нашите макарони на парченца. Разбира се, готвени без силни подправки и с малко сол. Мислех, че ще изплюе каймата, но не, сдъвка си я и си я изяде. Има 4 зъбчета, дъвче без проблем с венците. Парчета давам от 7 навършени месеца.

# 672
Моята дъвче много, една баба ми каза да давам едри парчета за да няма как да глътне, а да дъвче. По този начин никога не сме имали задавяне, научи се и да дъвче много добре още на 8м. Сега няма спирка, хрупа всичко.

# 673
Bibonss, ние сме на пасирано още.
Според мен я мързи да дъвче.
Не се притеснявам ,че може,защото и тя гризе солети и бисквити. Понякога си поисква от нашата храна и си предъвква и гълта каквото й дам: сварен морков,хляб,кашкавал.
Но тя е злояда от малка, ако си спомняте имахме проблеми с млякото,отказа се от бутилката на около 8 месеца.
Това лято открихме,че харесва овесено мляко и само с него й готвя кремчетата. Иначе си яде сиренце, кашкавал и кисело мляко,но не харесва нищо с прясно мляко .

# 674
Здравейте мами
Пиша с малко неудобство, но вярвам че има добри хора и ще проявят разбиране. Моя приятелка, с бебе юлче като нас чака ново попълнени в семейството сега в края на октомври. Бебето ще е момиченце. Ако има мами на девойки, на които не им трябват дрешките за новородено ще се радвам ако ги дарите на тази мама в нужда. Семейството наистина е в тежко положение!

Общи условия

Активация на акаунт