Юли 2021

• 28 958
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
Моето лично мнение е, че не трябва ежедневно да се чистят ушите, това води до повече секретиране и в последствие може възпаление. Питай педиатър, да, ако се притесняваш може и да посетиш един УНГ. Там ще ти кажат най-добре как да процедираш.

# 451
  • Варна
Не съм баш запозната,но ако го водиш но сподели после какво са ти казали 😊
Баткото на 1г и 1м все си сочеше ушето и казваше ,,бззз,бзззз,
Водихме го на унг и се оказа,че има много ушна кал събрана и го промиха. Падна огромно топче ушна кал... Обясниха ми,че докато са още малки и нали не дъвчат особено много и за това. Когато дъвчат повече и ,,клопат,, устите си това спомага на ушната кал да излиза. Така ми обясниха 😁

# 452
Да, ще споделя. Не дава индекация че хо боли или сърби. Направо се чудя от къде такава мръсотия при такова малко бебе.

# 453
Лило и ние вчера се пуснахме в лудата надпревара за ясла. Днес влизам да видя колко има като чакащи и къде сме ние .. Ами вчера беше на 17 място, днес на 52 Grinning. Стискаме палци, а каквото стане, ще мислим и други възможности.

За ушите на едната племенничка постоянно ѝ чистят ушите, почти всеки ден. При нас ту си чистим по 1-2 пъти на седмица,но понякога и на следващия ден пак виждам, че има нужда. Като видя зацапване и хващам клечките. Мислехме и ние за спрей, сами си решихме, но аптекаря ни каза ако са замърсени да ползваме от разтвора за нослето, като слагаме на памучето на клечката. Правих го 1-2 пъти, чисти по-добре, но ме е страх да не направя нещо и не бих прибегнала пак.

# 454
Момичета спят ли спокойно вашите бебета?Моят син има вече 7 зъбчета и чакам скоро 8мото ,цяла вечер е едно въртене,пъшкане,приплакване,обръщане по корем,събуждане,сяда или се изправя и почва да реве.
Слагам го да спи към 20:30ч заспива още на шишето.В 1-2ч започва да реве истерично и ако не дам мляко не заспива.Чудя се дали наистина е гладен или просто така се успокоява.
Стана вече три месеца е така.Зъби избиват през 2 седмици.
Спи при мен на спалнята защото като си види кошарата и плаче.
Откакто се смени часът пак обърка режимът и вмомента спи,а попринцип по това време го къпя и започваме с ритуала за нощен сън.
Общо взето вече се чудя дали е наистина всичко от зъбите или да търся друга причина.
Педиатърката казва докато не избият зъбите ще е така,но откакто са почнали един ден спокойствие няма това дете.Гелчета,хомеопатия нищо не помага.

# 455
Здравейте,

Аз искам да ви споделя с нашата сага с температурата на Ина, толкова се напрегнах, че ей така, имам нужда да споделя просто. Както в понеделник писах, от неделя започнахме с температура, като вторник сутрин детето се събуди горящо и измерихме 39.7. Аз полудях, веднага дадох Хексалгин и Нурофен и по съвет на личната лекарка слагах и свалях чорапки в разтвор вода и оцет. В крайна сметка температурата спадна, последно вдигна следобед във вторник 38.7 и от тогава досега поддържа дори малко по-ниска от обичайната. Обаче от вторник забелязах, че започна да се появява един обрив, който първо беше малко само по гръбчето, после отиде и отпред по коремчето, челцето, дори под очичките, на врата, почти навсякъде, като само на краката нямаше до днес. Бяхме се разбрали с личната лекарка днес да я заведа на проверка, като бях казала за този обрив, тя уж ме успокои, че е нормално след вируса, обаче днес като я видя, се същиса. То и аз сутринта се ошашках, като видях детето, цялата на червени точки, не релефни, а ситни, една до друга безчет точици по цялото телце. Прати ме на педиатър, като уговорката беше тя да ми даде направление за дерматолог, пред кабинета на педиатърката пет деца, две от които с абсолютно същия обрив като нашия. Помислих си, че може да е шарка. Но в крайна сметка, дерматоложката предположи, че е резултат от прекараната вирусна инфекция. Предположи, казвам, защото ме пита какво яде, с какъв прах й перем дрехите, забрани почти всички храни за няколко дни с изключение на АМ и няколко вида зеленчуци. Останах с впечатление, че може и да има някакъв вирус с обриви, но не е сигурна дали не е алергия от нещо, тъй като ме посъветва да купя хипоалергенно мляко за всеки случай, да не я къпем, дупето да го мием само с вода и т.н.

Това, което забравих да й кажа, че в понеделник за пръв път й дадох малко намачкано бананче (около 1/5), дотогава бях само предлагала плодово пюре банан на Хип. Дали е възможно да е някаква алергия от банана?
И също така, понеже в аптеката нямаше никакво хипоалергенно мляко, днес продължавам да давам Хип, а за утре поръчах да ми доставят Фризолак, защото опцията беше между Аптамил и Фризолак. Ина Аптамил не иска да яде, горчиво й е, затова поръчах Фризолак. Дали съм направила добър избор?

# 456
Здравейте,

Аз искам да ви споделя с нашата сага с температурата на Ина, толкова се напрегнах, че ей така, имам нужда да споделя просто. Както в понеделник писах, от неделя започнахме с температура, като вторник сутрин детето се събуди горящо и измерихме 39.7. Аз полудях, веднага дадох Хексалгин и Нурофен и по съвет на личната лекарка слагах и свалях чорапки в разтвор вода и оцет. В крайна сметка температурата спадна, последно вдигна следобед във вторник 38.7 и от тогава досега поддържа дори малко по-ниска от обичайната. Обаче от вторник забелязах, че започна да се появява един обрив, който първо беше малко само по гръбчето, после отиде и отпред по коремчето, челцето, дори под очичките, на врата, почти навсякъде, като само на краката нямаше до днес. Бяхме се разбрали с личната лекарка днес да я заведа на проверка, като бях казала за този обрив, тя уж ме успокои, че е нормално след вируса, обаче днес като я видя, се същиса. То и аз сутринта се ошашках, като видях детето, цялата на червени точки, не релефни, а ситни, една до друга безчет точици по цялото телце. Прати ме на педиатър, като уговорката беше тя да ми даде направление за дерматолог, пред кабинета на педиатърката пет деца, две от които с абсолютно същия обрив като нашия. Помислих си, че може да е шарка. Но в крайна сметка, дерматоложката предположи, че е резултат от прекараната вирусна инфекция. Предположи, казвам, защото ме пита какво яде, с какъв прах й перем дрехите, забрани почти всички храни за няколко дни с изключение на АМ и няколко вида зеленчуци. Останах с впечатление, че може и да има някакъв вирус с обриви, но не е сигурна дали не е алергия от нещо, тъй като ме посъветва да купя хипоалергенно мляко за всеки случай, да не я къпем, дупето да го мием само с вода и т.н.

Това, което забравих да й кажа, че в понеделник за пръв път й дадох малко намачкано бананче (около 1/5), дотогава бях само предлагала плодово пюре банан на Хип. Дали е възможно да е някаква алергия от банана?
И също така, понеже в аптеката нямаше никакво хипоалергенно мляко, днес продължавам да давам Хип, а за утре поръчах да ми доставят Фризолак, защото опцията беше между Аптамил и Фризолак. Ина Аптамил не иска да яде, горчиво й е, затова поръчах Фризолак. Дали съм направила добър избор?
Всичко ще бъде наред,дано мине по-скоро! Не мисля,че е от банана. Спрете за известно време с твърдите храни и давайте повече вода. Ние бяхме на фризолак 2 месеца… не знам за аптамила,но фризолак е ужас,няма такъв друг горчилак. Едвам го ядеше милия. Мисля,че всички лечебни млека не са особено вкусни. Може наистина да е от инфекцията този обрив. Сега как е малката?

# 457
И аз да се включа със зъбките имаме два доло и избили два горни и на път да избият още два горе, 8 месеца е малкия. Но голямата драма при нас е, че не иска да яде. Имаме заместени три хранения, сутрин каша на обяд пюре и СЗ пак преди да заспи мляко и  през ноща се събужда за още едно хранене с мляко. Голяма мъка са храненията от сутрин до СЗ, а обяда е повече от трагичен по два часа се мъча да дам нещо е устата без никакъв успех, но вечерта като стане време за млякото го виждам че няма търпение и е много гладен. ( само да отбележа, че и през деня въпреки, че са заместени храненията предлагам АМ, но и него отказва) Надявам се да е период и да мине, но има ли и други бебчета които са така и как процедирате?

# 458
Yst_89 да не е розеола това, за което говориш? Карат го бебета и обрива в по цялото тяло, червени и много ситни пъпки… погледни как изглежда в гугъл. Да се оправя мъничето сладко бързо ☹. Със сигурност не е банана проблема, щом нищо не е станало от букранчето
Моника, често растежа на зъбките води до загуба на апетит. Стефи имаше такъв период през 8-мия медец началото, сега апетита ѝ отново си е голям, даже бих казала доста голям, предполагам, че е в скок в растежа, защото буквално не мога да ѝ смогна, ако тръгна да ям нещо се катери отгоре ми и ми дърпа ръката да яде. Но бая се измъчихме през онзи период с тоталното отказване от храна.

# 459
Аз да споделя, че изобщо не отразиха замърсяването на ушите. Понеже постоянно си търка носа, а не е хремав изписаха капки фенестил. Да видим дали ще има ефект

# 460
  • Варна
Всички дерматолози,които сме посетили винаги са ни спирали някакви храни,сменяли млека,сменяли козметики,сменяли прахове за пране...накрая им теглих една дълга и широка на всичките 😁 Ако е от храна би трябвало да премине бързо. Така като чета ми изглежда като от след вируса (не вярвам да е от банана). Бързо оправяне 🍀

# 461
Аз съм почти сигурна, че е розеола това, особено като каза за понижената температура, ноооо хубавото е, че след избиване на обрива всичко приключва. Опасното при него е началната висока температура, но то вече е минало. Трябва до няколко дни обрива да мине и всичко да пеиключи.

# 462
Днес обривът вече е по-добре на коремчето и гръбчето. Пак го има, но не са така ярки и отчетливи петната, Ами сякаш цялото коремче е една идея по-розово от обикновено. Мажа с Джинджира Алба Бебе и давам капки Фенистил. По личицето и вратлето сякаш няма промяна, обаче така или иначе там изби вчера, разчитам утре да е по-добре.

За розеолата и аз четох в интернет, не мога да определя дали петната са същите, но по-скоро вчера изключих това, нито ЛЛ, нито педиатърката, нито дерматоложката предположиха розеола да е причината за този обрив.
Каквото и да е, надявам се да приключи скоро.

Иначе да ви се похваля, тази сутрин за пръв път Ина изгука "ма-ма". Разбира се, тя не знае, че аз съм мама, но на мен много хубаво ми стана. Щом вече може да казва "м" с много повтаряне ще я науча Simple Smile

# 463
Мамии, започна се с обриви, алергии, сополи, температури, зъбии…. Ама така е.. така растът децата. Надявам се, каквито и болежки да имате скоро да минават Hug
Аз искам да питам взимате ли кухня ? При нас има само хер бебе и вълшебник и държавна кухня. И ми се иска вече да започна да взимам, но не знам от къде. Казаха ми, че можем да започнем кухня, само да избягвам готвените с много домат, тиква и чушка, заради рефлукса.
Вчера нашето детенце направи 9м. Не е вече малко бебенце Weary

# 464
Мамии, започна се с обриви, алергии, сополи, температури, зъбии…. Ама така е.. така растът децата. Надявам се, каквито и болежки да имате скоро да минават Hug
Аз искам да питам взимате ли кухня ? При нас има само хер бебе и вълшебник и държавна кухня. И ми се иска вече да започна да взимам, но не знам от къде. Казаха ми, че можем да започнем кухня, само да избягвам готвените с много домат, тиква и чушка, заради рефлукса.
Вчера нашето детенце направи 9м. Не е вече малко бебенце Weary

Аз съм доволна от Вълшебник, няма нещо, което Андрей да не яде от там и ме улеснява доста.

Общи условия

Активация на акаунт