Юли 2021

• 28 874
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
Аз съм от тези, които ще си търсят нова работа. 2 месеца преди да забременея започнах нова работа в счетоводството на една фирма, където се чувствах все едно бъркам наркотици 😹 всичко под ключ свръхх секретно, та и без друго исках да напускам. Лошото е че масово чуят ли, че си с малко дете приключва интервюто бързо бързо. При всички случаи ще съм и цялата втора година майчинство колкото и да е трудно финансово. Няма кой да ни помага с гледане на детето, а и не искам честно казано. Имаме 1 баба работеща, но никак й нямам доверие и без друго. Вода не му е давала до сега да не говорим за друго. Та догодина по това време ще е мъка с търсенето на работа и адаптацията. Ние сме във Варна и от познати чувам, че дооооста време се разтяга целодневния прием, ако изобщо приемат детето.😵

# 646
Аз съм от тези, които ще си търсят нова работа. 2 месеца преди да забременея започнах нова работа в счетоводството на една фирма, където се чувствах все едно бъркам наркотици 😹 всичко под ключ свръхх секретно, та и без друго исках да напускам. Лошото е че масово чуят ли, че си с малко дете приключва интервюто бързо бързо. При всички случаи ще съм и цялата втора година майчинство колкото и да е трудно финансово. Няма кой да ни помага с гледане на детето, а и не искам честно казано. Имаме 1 баба работеща, но никак й нямам доверие и без друго. Вода не му е давала до сега да не говорим за друго. Та догодина по това време ще е мъка с търсенето на работа и адаптацията. Ние сме във Варна и от познати чувам, че дооооста време се разтяга целодневния прием, ако изобщо приемат детето.😵
И ние сме във Варна и направо не ми се мисли какво ще правим за да ни приемат в ясла.Наши наборчета вече кандидатстваха за прием за есента тази година и по-голямата част не са приети.
Аз искам да се върна на работа след като ми приключи майчинството,но ако не го приемат на ясла ще си остана още една години вкъщи или ще търсим частна ясла.
Вмомента малкият е в някакъв период в който си държи храната в устата и не преглъща по 5мин.и едно хранене отива един час.Някое друго детенце преминавало ли е през този период и колко време продължи?
Тъкмо се бях зарадвала че избиха кътниците и започна да си изяжда всичко и търсеше допълнително и сега вече  две седмици пак се правя на маймуна и половината ни ден преминава в хранене.

# 647
Ние имахме същият проблем. Ами може да не е ок, но просто пускам песни на Heykids от YouTube на телевизора и се захласва, и започва да се храни нормално. Лошото е, че свикна да яде само по този начин, но какво да направя не ми остана търпение вече стова диване. Ное пък сме от малко градче и въобще нямаме ясла, за помощ да не говорим, ако трябва да избирам между това детето да е само или с бабата, предпочитам да е само много по-добре ще се справи и най-вече ще е живо😀

# 648
  • Хасково
Абсолютно същото с храненето. Пълни бузите като хамстер и нищо. И на него  му растат кътници и е кошмар храненето. Просто се чувствам изтощена след като приключим. Той и попринцип не е ящен, а сега съвсем. И е крив, реве за всичко, просто страхотно е  Sad

# 649
Здравейте,момичета на злояди деца! Grinning
Не сте сами!!
Ние сме така от раждането.
Моята яде на рекламите по телевизията.
Имахме преди няколко месеца проблема с държането в устата. Тогава установих,че ако е по-рядка храната и по-топла ,не я държи. И когато започваше да държи добавях малко гореща водичка към манджата,което я разреждаше и затопляше .
Ние пък още сме на пюрирани манджи....иначе си яде солетки и бисквитки между следобедното и вечерното хранене, та съм спокойна че няма проблеми с дъвченето и гълтането .

# 650
Здравейте,момичета на злояди деца! Grinning
Не сте сами!!
Ние сме така от раждането.
Моята яде на рекламите по телевизията.
Имахме преди няколко месеца проблема с държането в устата. Тогава установих,че ако е по-рядка храната и по-топла ,не я държи. И когато започваше да държи добавях малко гореща водичка към манджата,което я разреждаше и затопляше .
Ние пък още сме на пюрирани манджи....иначе си яде солетки и бисквитки между следобедното и вечерното хранене, та съм спокойна че няма проблеми с дъвченето и гълтането .

Оо,да. Рекламите са ни най-любими.😀
Твоето колко зъбчета има? На нас едва преди 3,4 дни ни пробиха горни 4 и от долу има 4, още не съм дала солети, за това питам.

# 651
За солетите ще се включа и ще дам съвет да се внимава , тъй като много лесно може да задавят детето , особено ако не дъвче добре храната.
Дъщеря ми е с 12 зъба , пълен комплект кътници, яде храна на парчета без проблем, но 2 пъти е имала лека драма със солети.

Последна редакция: пн, 19 сеп 2022, 14:56 от burboranche

# 652
Моето дете, дъвчи всичко с 8те си зъба. Обаче хич не ми се нравят този тип храни като солети, царевични пръчки и снаксове. И никога не съм му купувала, но майките около нас са заредени в промишлени количества и той като види другите деца, че ядат и става като обезумял. Няма как да кажа на хората, как да си гледат децата, но за съжаление и моето не мога да огранича по този начин, защото ако не му дам направо изпада в истерии. Трябва да спрем да ходим там, а това не е решение. Нали трябва да играе и общува с деца.

# 653
На площадката на която ние ходим е същото.
Аз взимам някакви бебешки бисквити от ДМ,  или солети на хармоника, които ми се виждат с по- приемлив състав и давам от тях на детето си.
Виждам че другите майки малко се обиждат като откажа храна , която предлагат, но всеки си избира с какво да храни детето си.
Не мога да дам солети , на които има кристали сол, някак не върви , дори аз не ям такива.

# 654
Тя солта да беше само проблем. Те дават сладолед, торти, шоколадови бисквити... От захарта го държа далеч още. Солети давам като махна солта. И обикновени царевични пръчки. Но мразя ги тези храни, много ги мразя. Аз като ям нещо бъкано с химия и ми става зле на стомаха. А кренвиршите и кроасаните няма да ги обсъждам 😬

# 655
Ние имаме 12 зъба,и онзи ден видях един кучешки излязъл. Излизат й все по 2,та най-вероятно и другият е там,но ме е страх да проверявам често в устата на тази пираня Joy
Полезни-неполезни храни....
Няма как да ги предпазиме от тях,а чрез ограничаване само създаваме по-настървено търсене.На мои познати,които не даваха шоколад на дъщеря си,тя когато намереше нещо скрито по шкафовете е изяждала по цяла кутия шоколадови бонбони на веднъж Аз смятам,че е по-важно да знаят правилата: че е важно да си ядат месцето, манджичката,зеленчуците и плодовете,и след като са си изяли това може и нещо друго,но не по много. 16 годишната ми дъщеря никога не съм я ограничавала в нищо. 168 е висока и е 49кг. Яде всичко: и чипс и шоколад,но по малко. Яде си основните ястия,харесва всички плодове и зеленчуци,а за снак си хапва и от вредните храни Simple Smile но тя сама си казва,че не иска по много.
А на солетите има махам солта преди да ги дам на бебето Simple Smile
Относно задавянето: важно е да се наблюдават децата докато се хранят, да не е по време на игра, да се настоява да се храни докато е седнало и спокойно детето,и като сдъвче и глътне да се пуска да играе/ тича и т.н

# 656
Благодаря за последното мнение, беше ми много полезно. Значи никакви солети, моята неможе да застане спокойно дори, когато се храни. Все пипа, рита, разглежда по цял ден не спира, единственно докато спи има мира.Ще ги отложим за по натам.

# 657
Здравейте! Аз имам малко по странно питане. При спрени нощни хранения в 8 месец,нормално ли е да се върнат!? При нас от 1 месец е някакъв ужас през ноща яде мляко в 21 преди да си легне после към 1,после пак към 5,6. От зъби ли не знам? Искам да ги спра,но си е гладен. Изяжда си пълното шише догоре и пак заспива има 3 твърди хранения през другото време. Някъде аз ли бъркам? Какво става? Някоя майка,ако е минала по моя път нека сподели! 😊

# 658
Здравейте! Аз имам малко по странно питане. При спрени нощни хранения в 8 месец,нормално ли е да се върнат!? При нас от 1 месец е някакъв ужас през ноща яде мляко в 21 преди да си легне после към 1,после пак към 5,6. От зъби ли не знам? Искам да ги спра,но си е гладен. Изяжда си пълното шише догоре и пак заспива има 3 твърди хранения през другото време. Някъде аз ли бъркам? Какво става? Някоя майка,ако е минала по моя път нека сподели! 😊

Не помня в кой месец беше, но имаше период от 2 седмици в които пиеше мляко, но по един път през нощта. При него не съм сигурна даже, че беше от глад, просто го успокояваше. Мисля, че при всеки дискомфорт смукателния рефлекс, които имат ги успокоява. След ядене, сучеше празната бутилка и то не от глад, а докато заспи.

# 659
Въвела ли си вечеря? Ако да, в колко часа? Пробвай да я изместиш половин един час по-късно, може да не се наяжда. Баба ѝ и дядо ѝ на нашата я научиха да яде луканка преди сън, е не дам ли цяла нощ тумбака и къркори 🤣🤣. Ние не се будим даже не помня от кога, трети или четвърти месец, но бяхме изцяло на АМ. АМ също го отказа напълно, ние нямаме вечеря. Яде към 16:30 нещо твърдо след това към 20:30 кисело мляко,към 21:00 си търси луканката 😀 и до 22:00 е заспала. Когато избива зъбче имамаме "инциденти", събужда се към 02:00, но не иска храна реве 10,15мин давам бибки (научи се да се движи с 3 залъгалки една в устата, 2 в ръцете нямам идея как ще ги махаме, но без тях не заспива) След реването гледа някоя реклама 2,3 мин и заспива.

Общи условия

Активация на акаунт