Гестационен диабет - тема 4

• 52 555
  • 846
  •   1
Отговори
# 120
Някой може ли да ми препоръча диетолог за гр София за изготвяне на диета при гестационен диабет. Моят ендо смята, че нямам, но аз не съм на същото мнение. АГ казва, че може би имам, а ендото категорично казва, че нямам. За по-сигурно мисля да спазвам някаква диета, но не съм наясно каква да бъде тя. Сладкото на 100% ли трябва да се откаже, дори 1 път в седмицата ли не може да се хапне една торта примерно?

Привет,
Включвам се, тъй като и аз съм бременна с ГД и още куп прекрасности, като мога да препоръчам ендокринолог диетолог. Д-р Ангелина Недялкова работи в София, имах две срещи с нея и с добри насоки и режим, нещата са под контрол. Тя е може би единственият следящ ме специалист, който не забранява нищо, а е привърженик на индивидуалния подход. От срещите с нея научих много, затова и я препоръчвам. Ям почти всичко (освен храните, за които на практика съм установила, че не ми действат добре на захарта) и не се чувствам подтисната от забрани и ограничения.
Надявам се да съм била полезна. Успех на всички!

Има доста положителни коментари за нея. Аз се чудех дали да не си запиша час при нея? Как става записването -- по телефон ли? Малко е скъпичко 100лв преглед, но ако ще си заслужава бих я посетила.

По телефона може, връща обаждане, ако няма възможност да отговори. Във Вайбър и Инстаграм също отговаря. В цената на прегледа се включва и режимът, ако помня правилно. На мен ми се наложи само повторна консултация, за да видим как се движа и къде са ми грешките (преди първата ни среща, след това, а и до ден-днешен водя дневник с храненията и нивата на кръвната захар), така че сумата е оправдана, поне в моя случай.

Мерси, а ти бременна ли си ?

# 121
# 122

Здравейте! Бременна съм в 6 месец и това са резултатите от обременяване с глюкоза. Какво е Вашето мнение?

# 123

Здравейте! Бременна съм в 6 месец и това са резултатите от обременяване с глюкоза. Какво е Вашето мнение?

Според мен самата глюкоза е добре, а инсулин не се изследва по време на бременност! Т.е. не е трябвало да го пускате него, защото резултатите му не са реалистични. Според мен нямате проблем, но все пак говорете с ендокринолог, разбира се!

# 124
Здравейте, момичета.
Днес си пуснах изследване за кетони и се оказа, че имам 3+. Пия над 2 л вода на ден, включен ми е въглехидрат в основните хранения. За момента не съм на инсулин, успявам да контролирам захарта с диета.
Не съм имала толкова висок резултат. Много ме е страх, че вредя на бебето (в 28 гс съм).
Някой имал ли е подобен резултат?

# 125
Аз имах последните 2-3 месеца кетони в урината. Не знам дали вредят на бебето. Не съм питала, не са ми и казвали. Бебето е живо и здраво. Вече е на почти 8 месеца.

# 126
И при мен кетони си има от как ме диагностицираха с ГД - към края на трети месец. Всеки месец пускам кръвни изследвания + урина и по никакъв начин наличието на кетони не са притеснили ендокринолога или следящият ме АГ. Вече съм в средата на 8 месец, бебето си е съвсем ОК, а кръвната захар я контролирам с диета.

# 127
И при мен кетони си има от как ме диагностицираха с ГД - към края на трети месец. Всеки месец пускам кръвни изследвания + урина и по никакъв начин наличието на кетони не са притеснили ендокринолога или следящият ме АГ. Вече съм в средата на 8 месец, бебето си е съвсем ОК, а кръвната захар я контролирам с диета.

А какво е количеството на Вашите кетони? На диета или инсулин сте?

# 128
Днес си пуснах изследване за кетони и се оказа, че имам 3+.

Амалия, аз в трети триместър все си бях с 2 кетона, преди това следи. Също само на диета. До колкото разбрах следи и 1 плюс е ОК за 2 вече съобщих на ендото ми, каза че не я притесняват и не смених нищо в диетата. Консултирайте се с лекаря си.

# 129
Аз нямам доказан ГД, но съм на диета заради ИР преди бременността и имам кетони 1+  и ми казаха, че причината е липсата на въглехидрати в диетата, плюс да увелича водата. Да видим обаче, дали така ще се оправят нещата.

# 130
Кетоните ми не са падали под +2. Най-много са били +5. Контролирам кръвната захар само  с диета, инсулин не се налага.

А какво е количеството на Вашите кетони? На диета или инсулин сте?

# 131
Благодаря за отговорите, момичета.
Днес бях на ендокринолог, каза ми да увелича въглехидрата + много течности. Според него до около седмица би трябвало да ги поизчистя,, но ми обясни, че не е хубаво да имам кетони, тъй като това е ацетон, който преминава през плацентата и може да вреди на бебето.
Ако при увеличаване на въглехидрата съответно се увеличи извън референтните норми кръвната захар, тогава ще се наложи да ми включи инсулин.

# 132
  • София
Момичета, имах кетони и аз, но пише само (+) - лаб.Рамус, лекарката каза да увелича течностите и да
Пия няколко дни по 500-1000 мл чай от
Шипка. Но аз дъщо знам ме кетоните вредат на плода, защото това си е ацетон.

# 133
Момичета, имах кетони и аз, но пише само (+) - лаб.Рамус, лекарката каза да увелича течностите и да

Не са много кетоните, които имате.
Пийте наистина повече вода и чай от лилка. Също, ако нямате проблем със стомаха може сутрин на гладно да изтискайте 1/2 лимон, заедно с 1/2 ч.л. Сода за хляб. Тази течност е много неприятна, но ми бе препоръчана от ендокринолог. Не знам ефекта, сега те първа ще проверя.
В кой месец сте? В начална бременност имах 2+ и бързо ги изчистих.

# 134
  • София

Не са много кетоните, които имате.
Пийте наистина повече вода и чай от лилка. Също, ако нямате проблем със стомаха може сутрин на гладно да изтискайте 1/2 лимон, заедно с 1/2 ч.л. Сода за хляб. Тази течност е много неприятна, но ми бе препоръчана от ендокринолог. Не знам ефекта, сега те първа ще проверя.
В кой месец сте? В начална бременност имах 2+ и бързо ги изчистих.

Аз съм в 30 гс вече, днес си купих тестови ленти от аптеката и уви пак има кетони, дори са средно към високо ниво по скалата. Уж пия повече вода.. но май ке консумирам достстъчно въглегидрати..
И сега незнам да се оритеснявам ли инза това:(

Общи условия

Активация на акаунт