Гестационен диабет - тема 4

• 52 527
  • 846
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте!
Направих си натоварването с глюкоза, нали имах силни притеснения.
Мисля, че резултатите са ми много добре.
Г на гладно - 5.13
Г 1 час - 8.01
Г 2 час - 7.51
Гликиран хемоглобин - 5.50%.
Съветвам всички бременни да си направят изследването, за да са спокойни!

# 721
Резултатите не са лоши, но не са много добри. Потърсете ендокринолог. С лек режим ще влезете в нормите за бременни. Най-важното е да сте спокойна. Лека бременност.

# 722
Водя се точно по нормите за бременни?
На ендокринолог ходя и без да съм бременна, нямам хормонални проблеми, просто си държа нещата под контрол. Със сигурност ще обсъдя и тези резултати с нея, въпреки че сама си ги назначих.

# 723
Здравейте!
Направих си натоварването с глюкоза, нали имах силни притеснения.
Мисля, че резултатите са ми много добре.
Г на гладно - 5.13
Г 1 час - 8.01
Г 2 час - 7.51
Гликиран хемоглобин - 5.50%.
Съветвам всички бременни да си направят изследването, за да са спокойни!
Диагнозата гестационен диабет се поставя, когато по време на бременност при изследване на кръвната захар се установят стойности по-големи от 5,1 ммол/л на гладно. Тук е гранично , така че нещата може бързо да излязат от контрол без мерки. Аз бях така , а в нас с глюкомер съм от 4,9 до 5,6 сутрин на гладно. И трябва да спазвам режим , да меря и тн

# 724
Момичета а има ли някоя на която да и е ставало лошо от висока захар ?
Питам защото на мен до сега не ми е ставало и не знам изобщо какви трябва да са симптомите.
Дори на самото обременяване с глюкоза където на 60мин. ми е близо 12 не съм усетила дискомфорт.

# 725
Питам защото на мен до сега не ми е ставало и не знам изобщо какви трябва да са симптомите.
Дори на самото обременяване с глюкоза където на 60мин. ми е близо 12 не съм усетила дискомфорт.
Здравей, никога не ми е ставало лошо от висока захар (не че съм мерила), но когато примерно ям повече сладко. Но онзи ден след обременяването ми беше толкова зле… треперих цялата, едвам се прибрах да закуся. След това се оправих , но такова чудо не съм била

# 726
Здравей, никога не ми е ставало лошо от висока захар (не че съм мерила), но когато примерно ям повече сладко. Но онзи ден след обременяването ми беше толкова зле… треперих цялата, едвам се прибрах да закуся. След това се оправих , но такова чудо не съм била
Това ми звучи, като Хипогликемия след самото обременяване.

# 727
Това ми звучи, като Хипогликемия след самото обременяване.
Да, най вероятно това е станало

# 728
  • Бургас
След обременяването е хубаво да се хапне въглехидрат и мазничко, дори от лабораторията казаха мазна баничка, защото стават хипогликемии.

# 729
След обременяването е хубаво да се хапне въглехидрат и мазничко, дори от лабораторията казаха мазна баничка, защото стават хипогликемии.
Е да де ама предполагам след като ти вземат и на 120мин. вече и приключи иначе няма да е обективно изследването.

# 730
Здравейте отново! Възможно е темата да е дискутирана вече, но не успях да намеря нищо по моето питане...
Направих си експеримент и си премерих кръвната захар с три глюкомера едновременно на една и съща марка и резултатите бяха различни, а именно:
1-вия 4.8
2-рия 5
3-тия 5.5
Ясно е какво притеснение буди това в мен въпросът ми е възможно ли е да се калибрират по някакъв начин и ако да, как?
Благодаря предварително!

# 731
Здравейте,

бях на преглед днес и поради съмнения за избързването на бебчето в седмиците, лекарката препоръча натоварване с глюкоза, което направих резултатите са както следва :

на гладно 0 мин - 5.4
60та минута - 8.7
120 минута- 7.4

според референтните граници на клиниката - влизам в тях и до колкото разбирам е малко вероятно да имам гестационен диабет. Така ли е?

Предполагам ще се наложи диета - въпреки че аз доста внимавам какво ям , тъй като преди забременяването имах открита ИР , в следствие на която свалих 26 27 килограма. Сега съм +8 килограма от началото на бременността - скоро влизам в 7ми месец ако има значение.

Препоръчайте ми ендокринолог или нутриционист за гр София където мога да се консултирам по начина си на хранене и къде бъркам, тъй като въглехидрати не ям, бяло брашно, картофи и ориз не помня какво са отпреди 2 години?

# 732
Вероятно вече си видяла, че референтните стойности за бременни са малкто занижени, а именно:
на гладно 0 мин - 5.1
60та минута - 7,8
120 минута- 6,7

Щях да кажа, че за мен твоите не са притеснителни и с режим ще ги вкараш в норми, но ти щом си на такъв, може би е добре да посетиш ендокринолог или нутриционист .... но за конкретни специалисти не мога да ти дам съвет.

Моите паказатели след обременяването бяха подобни и съм на хранителен режим по съвет на АГ без бяло брашно и бяла захар, меря си чат пат захарта с глюкомер вкъщи....уж е добре ...
Скоро ще отида отново на обременяване с глюкоза да видим...

# 733
Здравейте,

бях на преглед днес и поради съмнения за избързването на бебчето в седмиците, лекарката препоръча натоварване с глюкоза, което направих резултатите са както следва :

на гладно 0 мин - 5.4
60та минута - 8.7
120 минута- 7.4

според референтните граници на клиниката - влизам в тях и до колкото разбирам е малко вероятно да имам гестационен диабет. Така ли е?

Предполагам ще се наложи диета - въпреки че аз доста внимавам какво ям , тъй като преди забременяването имах открита ИР , в следствие на която свалих 26 27 килограма. Сега съм +8 килограма от началото на бременността - скоро влизам в 7ми месец ако има значение.

Препоръчайте ми ендокринолог или нутриционист за гр София където мога да се консултирам по начина си на хранене и къде бъркам, тъй като въглехидрати не ям, бяло брашно, картофи и ориз не помня какво са отпреди 2 години?
Аз ходя при Начев в Майчин дом. Следя се с глкомер и по тези стойности ми каза, че е сигурно, че съм с гест. диабет. Каза ми как да се храня и следя. Ако изляза извън норми, ще ми назначи доп. изследвания , за да решат дали да изпишат инсулин.
Виж в интернет за диета и книгата глюкозната революция. Там има съчетаване на храни и тн. При мен действа. Отделно си мериш захарта с глюкомрр да видиш коя храна как ти действа. Овесените ядки вдигат на мнг хора захарта, въпреки че са полезни. Примерно - кисело мляко и овес. ядки ми вдига захарта, на обяд пиле със салата и дори малко сладолед - захарта е ок. Не че е хубаво сладко да се яде …
Аз не бих отишла при нутриционист за това, може би диетолог Ригов или друг ..

# 734
Комбинацията овесени ядки с кисело мляко и при мен вдига дори ендокриноложката на мен ми каза да внимавам с млечните, котидж не вдига толкова но при мен предполагам за всеки е индивидуално. Следене му е работата за да се види коя храна как действа на конкретен организъм. Аз съм изумена, че при мен картофите не вдигат на фона на овесените ядки дето уж се водят комплексни въглехидрати ....
А тази книга - Глюкозната революция някой дали знае от къде може да се изтегли в PDF дали изобщо я има или онлайн ?

Последна редакция: вт, 05 сеп 2023, 14:10 от Bybs

Общи условия

Активация на акаунт