Времето отминава,февруари приближава и коремче наедрява!

• 12 326
  • 303
  •   1
Отговори
# 285
Благодаря ви за успокоителните думи! Незнам какво щях да правя без вас! Hug  bouquet
През първите месеци доки каза ,че е цветна бременност! Ама как така става ,че от тогава до днес нито една кафеникава капка не ми е текла?! newsm78 И днес пак се появява! Ей това ,че нямам обяснение ме побърква! Иска ми се всичко да знам! Rolling Eyes

# 286
Да и аз бях така Rene но за съжаление не можем всичко да знаем въпреки че и мен неизвестонстта ме побърква. Много е важно да си позитивна и да си мислиш за хубави неща. Ще видиш че всичко ще бъде наред. Щом лекаря е преценил че може да си стоиш в къщи значи не е сериозно. Сигурна съм че ще се оправят нещата.  Hug Peace

За тапата казват че лесно ще я познаем. Била като кафеникаво-чревено топче слуз. Със сигурност е много по-различна от течението. Иначе течение и аз имам, но навсякъде пише че е нормално стига да няма болка или сърбеж.

# 287
  • София
rene_rs: стискам палци и си леж всичко ти е наред иначе лекаря нямаше да те остави в къщи да си лежиш. Не се притеснявай!
Аз също всеки път гледам тоалетната хартия за нещо такова.
аз пък се чудя какво представлява тази тапа и как ще усетя дали е тя?
аз имам някакво течение от време на време лекарката каза че е нормално цитонамазката нищо не показва ама ако тапата е като това течение как ще разбера знам че е още рано ама все пак Simple Smile
Непременно ще разбереш,че тапата ти е паднала:)Не се усеща иначе. При мен стана  следното - събуждам се на сутринта и както обикновено отивам до тоалетната и изведнъж #Crazyгледам тъмно кафява течност по гащичките ми. НЕ се изплаших,защото знаех,че това е тапата - не може да е кръв,защото е кафяво, а бях чела за нея и че тя е предвестник  за раждането. Контракциите дойдоха чак след два часа. Само мога да те посъветвам като изтече тапата да отидеш до банята да се подготвиш за раждането, защото тогава няма да имаш още контракции и ще можеш да се подготвиш както трябва - аз личнo се изкъпах, мъжо ме избръсна Embarassed и бях готова за идването на контракциите. Чувала съм обаче, че не на всяка жена изтича тапата, а направо има контракции или изтича водата. Всичко е много индивидуално.

# 288
Ренка, не се притеснявай миличка. Щом си се консултирала с доки, всичко ще бъде ОК. Трябва да се пазиш за трима Laughing
За тапата и аз знам, че не можело да се сбърка, с течение. Ама друго си е да ни каже някой минал вече по този път Simple Smile

# 289
  • offshore & overseas
rene_rs, я се успокой! Grinning Всичко ще бъде наред!  Hug При теб е малко по-сложно, заради двете душички, които се гушкат в коремчето ти.  newsm04 Мене ако питаш, недей се чуди кое какво е, ами се развличай с романтични книжки (или приказки), [коледни или анимационни] филмчета, а в крайна сметка може и с форума, но без да прекаляваш в търсенето на преживели подобни симптоми, както аз направих, когато в 7-8 г.с. имах яко зацапване! Всички се молим за вас тримцата и вярваме, че ще нещата ще бъдат тип-топ съвсем скоро!  newsm17

За раждането, аз още не съм установила точно как е [понеже смятам да раждам в Шейново и ходя на консултации там, та съм освободена от такива мисли], но си представям нещата така: след избора на здравно заведение, и евентуално уговорката с лекар, едва ли ще ви оставят да се чудите какво да правите. Предполагам, че наистина в съответната АГ клиника ще искат и те да ви прегледат, за да установят състоянието ви и това на бебето. Също така, може да се наложат и допълнителни изследвания, ако тези, които имате от ЖК са "с изтекъл срок" или не са пълни (например чух, че задължително искали СПИН и Васерман).

За риткането на бебоците: според мен малчуганчетата са станали още по-чувствителни и сега усещат [по пулса ни?] всяка наша тревога или радост, всеки по-силен шум или движение навън, та съответно реагират повече или по-малко бурно. Да не говорим пък колко са пораснали...  newsm30

За у-щето на 9 месеца: много ми се ще да дойда и май натам клонят везните, защото днес като че ли съм по-ведра, но до края на деня ще потвърдя. Пък ще я измислим някак организацията. bowuu

И накрая и аз да се оплача малко: не знам какво точно ми се случва, но имам чувството, че пак ме хвана сутрешното гадене от първия триместър.  Sick Преди няколко дни изживях тежък нощен кошмар с повръщане през половин час, след това един ден лежах без да мога да помръдна и оттогава съм половин човек [лошо, като се има предвид, че всъщност сме двама]. Непрекъснато ми се гади, насилвам се да се движа, да работя и да ям -- и трите без особен успех, защото в крайна сметка просто си лягам.  1countingsheep Най-ми е гадно, че и не спя добре. Знам, че бебка е защитена от всичко, но не мога да разбера какво става с мен и това силно ме тревожи  newsm77...

# 290
Аз се наобядвах, направих малка, но бърза разходка и освен, че поизмръзнах, ми стана тежичко. Как ще се движим през най- напредналите месеци, момичета незнам. А тогава ще е най- необходимо...
Мяуче, да не си хапвала нещо непоносимо за стомахчето, че са те сполетели тез емоции. Аз имах подобни, но с разстроен корем, няколко пъти. Сега стомасите са много чуствителни, а може и да си го простудила. Не се стряскай излишно. А това за неспането е нормално май при повечето от нас.
Аз вече се оплаках как (НЕ) спах тази нощ.
А за раждането- аз лично незнам как стои въпроса, но съм чувала, че ако те наблюдава гинеколог, а раждаш например в АГ болница, към 8-ия месец трябва да отидеш да попиташ как стоят нещата със самото раждане.
joya, вземаш тел. на ЖК, към която си се ориентирала и звънкаш и питаш за всеки случай. Или пиши в общата тема,майчетата които са родили така ще отговорят точно. Simple Smile
А за у-щето- аз съм на линия в четвъртъците- 16.11 и 23.11, който додИ тогава ще се видим, ще си направим и снимкииии

# 291
Здравейте и от мен. Днес тук вали и е мрачно, обаче аз се старая да си направя уютно и хубаво у дома. Ошетках рано-рано, пуснах си радиатора, пуснах си една комедийка, заредих се със списания и интересни книжлета, запалих лампата и сега ми е едно такова - чудничко! Simple Smile
Само дето след малко трябва да излизам да ходя на зъбарка, че нещо много започнаха да ми кървят венците... Sad  Sick Ще не се наложи не само да изляза на студа и дъжда ами и да изтърпя всичко свързано с бъркане в устата ми!
Рене, миличка, успокой се! Simple Smile Щом доктора ти е казал, да не се тревожиш - ами просто не го прави. И да ти кажачестно за искането да знаеш всичко. Според мен колкото по-малко знаем толкова сме по-добре. Толкова блажено си живея и се радвам на бременността си откакто спрях да търся информация за проблеми по време на бременността. Ако нещо ми се стори по-така ... търча при доктора, той съответно ми казва че всичко е наред и мирясвам. Simple Smile
Сега се настройвам за сватбеното ни пътешествие и пак отвличам вниманието си с разни други неща! Simple Smile
Като стана въпрос отивам да пусна новата темичка, а вие нали си знаете - тук докато не я затворят. Дано да не я запълните докато се върна. Simple Smile
За бебока - и моя много ритка. Вчера беше просто една революция в корема ми. Толкова ми е забавно като гледам как потрепва корема ми. И прави вълнички. Смея се с глас и чак пищя. Таткото казва че така стресирам бебока ама мисля че той се радва като се кискам. Simple Smile И установих нещо друго. Вече контактуваме. Аз му чуквам от вън и то отговаря от вътре. Simple Smile Страхотно е! Simple Smile

# 292
Мяуче, и аз бях много зле миналата сряда. През нощта повръщах доста, имах температура и ме втрисаше. Аз си мислех, че съм се натровила от изпаренията вкъщи, но док каза, че не може да е от това и е по-скоро някакъв вирус. Та пих малко колдрекс и още вечерта живнах.

Цвети, напоследък ми четеш мислите и споделяш моите "размисли и страсти". (То не, че всичките не споделяме едни и същи де : ) И мен напоследък тооолкова не ми се ходи на работа и само броя седмиците и дните до болничния. Мислех си даже за по-лесно да си сложа тикерче и за това  Laughing  Напоследък съм "пластична и подвижна" като мечок. Докато стана от леглото и взема та се изморя вече.  А като тръгна да качвам стълби, трябва храна и вода за изпът да си вземам.  Embarassed Ужас! Не ми се мисли следващите месеци как ще я карам(е).

А за ритането на бебоците - не съм чувала, че значи че страдат. Макар, че доста често като седя по-сгънато и ми убива, и почва да мърда и да се намества, но си го обяснявам и с това, че просто стената се опира по-осезателно до нея. И все пак гледам да се разгъна. Знам и че "усещат" нашите настроения заради хормоните и веществата, които се отделят при определени емоции, и за секунди стигат до тях. Наистина при нас като се ядосам или стресна и след 5-10 сек. ме шутират изотвътре. Сигурно го прави, защото знае, че като я усетя и ме успокоява, и нищо друго не ме интересува вече  Heart Eyes

# 293
  • offshore & overseas
jas.min, да си призная, докато пишех мойто оплакване си спомних, че ти беше преживяла нещо сходно (и го беше окачествила като натравяне), а то ще вземе да излезе, че сме жертви на коварно вирусче. Аз никога не съм пила колдрекс, но се лекувам с разни "китайски" илачи, като напр. сок от лимон, мед, грейпфрут и други подобни. Да не би пък затова да се проточват работите?...

(Аз съм твърде суеверна и си знаех, че ако си взема фиктивен болничен, нещо ще ми стане, ма нямаше как! Поради преместване на офиса трябваше да изляза или в неплатен отпуск, или в болничен. Първото ми се стори твърде неизгодно от финансова гл. т. и така....)

Оф, дано да съм добре, за да мога утре да дойда на у-ще!  newsm17 Ако не съм, също не е болка за умиране. Пък в четвъртък ще се съберем и ще си напарвим дружна фото сесия!  smile3509

Риткането на бебка на мен ми е най-любимата част и никой не може да ме убеди, че тя го прави само, когато й е зле. Те дори и януарките оспориха теорията, доколкото си спомням. Абе, начели сме се вече на какво ли не, предлагам да вярваме само на хубавото!

# 294
Ха, така е най добре, да се радваме на хубавото. То и аз да ви кажа, като усещам бебо да ритка и се движи и ми е най- хубаво smile3501
jas.min, много ме разсмя, описвайки начините си на придвижване newsm62
Аз през нощта като лежа на ляво и под реброто в ляво нещо ми се схваща и като се завъртам на дясно, ако е по- рязко така ме прерязва, че чак охкам. Направо ми спира дъха, какво е т'ва чудо незнам. Ама му хванах цаката, просто вече спя, настроена за обръщане т.е. не спя...
Мяуче, за фиктивния болничен и аз имам някакви такива притеснения, но сутрин като тръгна за работа и ми се изпаряват всякакви такива чуства. А сега на стола съм като баба- като тръгна да ставам- олелеее страшно става, едва се разтягам. Нервирам се за глупости, дразня се излишно, мрънкам, зъбя се без причина. Защо да си го причинявам и на бебо също, като точно затова се дава болничен- не се чустваш добре, в по специфично състояние си и можеш да се възползваш от това. Като се сетя, че мислех да работя до октомври някъде...Ама, хайде още малко, още маалко, та ето до къде се докарах...

# 295
Момичета да ви кажа кво ми се случи!!!!!

Бях на работа и се бяхме събрали с колегите и си говорехме и изведнъж ми причерня, свякох се на стола и ми изби студена пот, помислих че ще умра, едвам дишах , всичко продължи максимум 5 минути които бях като колабирала ужас, една колежка извади апарат за кръвно да ми го мери първите два пъти нищо не хвана след това ми показа 50 на 70, почнах да се тъпча с вода и стигна 60/90 сега съм си нормално уж 120/80. Много се изплаших за бебето ама май било нормално утре съм на лекар и ще питам. Да знае някой ако му се случи (дано нему се случва де) да не се паникьосва че по зле става, аз сега съм си  в къщии си лежа и съм ок, ама сег ами се обадиха че колежката дето ми мерила кръвното пък дигнала кръвно и се прибрала нещо може да има я магнитни бури я пълнолуние, на мен май ми влияят такива неща, дано бебчо само е наред уж шава леко

# 296
joya, ти направо ни разбиваш, момиче. Пийни кафенце или хапни шоколадче, ако ти е паднало кръвното да се оправи. Недей да се притесняваш за нищо и вземи та спирай тази работа вече. Уф, незнам и аз какво да ти кажа. На мен по принцип ми го мерят като малко по ниско от нормалното кръвно, ама аз пия кафе - 1 на ден, количка също и сладко си хапвам, та сигурно се нормализира.

# 297
  • offshore & overseas
joya, аз мисля, че на тебе някой (кой ли!? Flowers Sunflower) сериозно се е заел да ти внуши, дето трябва да си вземеш отпуска/болничен.  smile3538

Това в кръга на майтапа, но май имаш нужда да поразпуснеш  newsm52. Инак, ниското кръвно не е чак толкова сериозна работа. Верно, страдание си е, но пък човек от него не може да се гътне (за разлика от хипертонията, която си е причина за сума ти инфарктуси).  Мойто нормално кръвно е 60:90, въпреки че пия кафе (кола не), а напоследък съм и неудържимо привлечена от сладкишите. Аз по принцип до припадъци не съм стигала, само честичко ми причернява... Но това си е синдром в нашето семейство. Всички жени сме заклети хипотонички.  Joy

А -- сетих се, че вчера с татито ходихме на кино в Mall Sofia  (въпреки коварното ми състояние!) и там определено изпитах нещо подобно, но вентилацията им е под всякаква критика, та може и това да е била причината. А има вероятност и огромната кофа свръхсолени пуканки, която опуках за нула време, и от която кръвното ми вероятно този път е подскочило над нормата, да е оказала влияние... Popcorn

# 298
Joya, я си вземи болничен момиче.

# 299
joya , ти не трябваше ли вече да си в болничен, поправи ме ако се лъжа, но не се ли беше договорила с лекарката си  Rolling Eyes
Я си остани в къщи, обещавам ти, че няма да умреш от скука, поне не съм чувала за такъв случай до сега, но пък ще си починеш, а явно имаш нужда.
Cvetelinka, вече цяла седмица размишлявах по същия въпрос, дали бебето се чувства добре като рита или пък му е лошо и за това. Установих, че като го притисна с масата на компа или като мия чинии нещо протестира, обаче стигнах до заключението, че изглежда това е единствения му начин да си комуникира с мен, така че вероятно е в зависимост от ситуацията и понякога се сърди, а понякога се закача, понеже с татко и много добре си играят, той я целува през корема, а тя го рита по носа, големи дружки са вече.
Аз нещо друго забелязах, докато говорех, че имам усещане за момче, таткото се радваше, но не толкова активно, като му казаха, че ще е момиче, не мога да се отърва от него, все ми виси на корема, да го гали, да си говори, малко чудно, или пък не!
Приятен ден ви желая.

Общи условия

Активация на акаунт