Времето отминава,февруари приближава и коремче наедрява!

• 12 315
  • 303
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте момичета, много ви благодаря за поздравите. Вечерта ме изненадаха разни приятелки и роднини на мъжа ми, та стана хубаво  празненство. Tada
Понеже бяхме се събрали предимно женки, много ясно основна тема на разговора беше моето мърдащо шкембе. Научих доста успокоителни неща за раждането. Жените с опит казаха, че в същност болели контракциите, а самото раждане било бързо и не толкова страшно колкото изглежда.  smile3533Мен лично ме притесняваше и клизмата, но и за това ме успокоиха, че изобщо не боли понеже обикновени си имаш по-тежки гайле в този момент. Като прибавя и силната мъжка ръка на милото вече съм с 2 см. по-смела от преди и не ме е толкова панически страх. Dizzy Face
Пожелавам ви приятна почивка и хубавичко да се  smile3524

# 91
Направо ме вбеси това, (за болницата де) непочтенно, нечовешко 700 лв. за присъствие на таткото, УЖАС ТОВА Е НЕГОВО ЧОВЕШКО ПРАВО възмутена съм, кръвопийци. Българките и българските татковци да не са втора ръка бе та да нямат право да си видят мишките и да си бъдат до жените, изроди. Погледнете при мамите в чужбина, даже пъпнта връв таткото я прерязва, толкова съм ядосана, гадове.... #Cussing out

# 92
Така е bzepic тук в Бг - то няма управия.Ако искаш плащаш, а ако не .....много им пука за теб или за когото и да е.Искат по 500лв.уж с екип със всичко и накрая я ти обърнат внимание я не.Така с една близка, плати на една "лекарка" и въобще, какво ти внимание и думичка не и казала минавала си покрай нея като..., а другия лекар който проста бил на смяна идвал през цялата нощ докато не му свършила смяната да я пита как е и  има ли нужда от нещо.
    Така, че въобще не се изненадвам тук в България искат само да лапат и нищо да не вършат и не само лекарите всички -
 тъпанари!!!!!!!!!!
    Не знаеш вече на кой да разчиташ уж са лекари и то такива дето ти помагат на теб и на едно малко същество да се покаже на бял свят.Не знаеш да си платиш ли или да не си платиш и, ако си платиш сигурен ли си, че точно този човек, на който си се доверил ще ти помогне и ще ти обърне внимание?
    Малко късничко съм се разписала, но сега ми остана време  newsm53.Желая ви лека и спокойна вечер.

# 93
Е, Галя, ама дай по-оптимистично, не всички лекари са такива. Ако очакваш така да се държат с тебе в болницата, то най-вероятно те точно така ще се държат(или поне ти така ще ги виждаш нещата). Лекарите са хора все пак  Peace Разбира се има какво още много да се иска от акушерската и въобще лекарската помощ в България, но мисля че нещата все пак вървят към по-добро, макар и много бавно... най-вече защото ние не сме свикнали да си искаме, а предимно се оплакваме, че не ни дават. Пък то си е казано - Искай и ще ти се даде!  Peace

# 94
  • София
Честит рожден ден bzepic   bouquet на патерици  Blush.
Понеже миналата седмица бях на "курса" в Света София, моето лично мнение е че няма смисъл от него. Цялата работа е 1 час, казват кога се тръгва за болницата, какво се носи  и какво да очакваме в общи линии като процедури и престой. Следва бърза обиколка на родилното - болнични стаи и апаратури като във всяка болница и притеснени майчета, какво се мотат тия външни хора там. Няма "сочни гледки" , съмнявам се че ако има раждащи ще се провежда разходката  Thinking  За мен лично не беше полезно, защото на лекциите на "9 месеца" твърде подробно ни запознават с всички подробности около раждането. В сряда съм на ехографският преглед, лекарката каза че е 3Д, ще споделям впечатления и от там.  
И за витамините да си кажа, в началото пиех на Хип, но нещо се разваля вкуса към края на шишенцето и сега съм на О"мами таблетки.
Усмихнат и спокоен ден на всички   bouquet

# 95
Здрявейте бъдещи мами!  bouquet
Виждам ,че обсъждате темата за нашите родилни домове и отношението в тях! Аз нямам лични наблюдения и само се моля да попаднем в добри ръце Praynig И като стана дума за това вчера ми казаха,че ако се наложи бебенцето да стои в ковиоз се плаща по 50 лв на ден! Ами ако нямаш пари ,какво правят тогава с бебенцето? newsm78
Не го спасяват ли?? Много ми е интересно?
Вчера ме скъса десния бъбрек от болка и сега чакам да излязат резултатите от изследванията,за да видим дали има нещо,което предизвиква болката!
А на вас всичко ви пожелавам лек и спокоен неделен ден! Hug

# 96
  • София
Онзи ден гледах епизод от "Такъв е животът - Шейново", приеха една мама без осигуровки и без пари, лекарката каза , че те са длъжни да я приемат и да получи всички необходими грижи въпреки това. Плащането ако не се осъществи си остава минмус за болницата. Съмнявам се да оставят бебето да се оправя както може  Naughty
А за раждането не ми се мисли, то си е чист късмет на какъв екип ще попаднеш, дали са си пили кафето сутринта и т.н. И лекар не мога да избера, поскоро не мога да се ориентирам на какъв принцип да го избера  newsm78 , миналата седмица за първи път помирисах АГ болница, лекари не познавам. Дали ще избера някой от списък или директно ще раждам при този, който се падне май е все тая  Thinking

# 97
Здравейте и от мен мили ми момичета,

Изчетох всичко писано напоследък и ми става много приятно като чета за снега при вас. При мен сега идва лято и аз се притеснявам че ще ми е много топло и без това от бременноста те обливат топли вълни от време на време. Да ви кажа преди 4 дена една приятелка тук роди момченце и аз покрай нея толкова се въодошевих за бъдещото си бебе че направо се разплаках от щастие.  Joy И тя като всички нас до скоро се притесняваше дали ще се справи но от както си видя бебенцето само повтаря колко е хубаво да си майка и колко е щастлива, цялата неувереност се изпари. Та всички ни очаква нещо велико и прекрасно и ужасно валнуващо така че трябва да бъдем много щастливи в тези последни месеци от нашата бременност. На мен ми е страшно весело откакто видях нейното бебче.  Joy
 newsm44 newsm44
Искам да попитам как качвате снимки в албумчето. Искам да добавя мои снимки и се регистрирах с сайта, добавих албума с вашите снимки към избрани албуми но не виждам от къде мога да добавя снимки. Моля някои да ми подскаже. Аз сам на ЖК в сряда и нямам търпение да видя малчугана колко е пораснал. smile3504

# 98

Искам да попитам как качвате снимки в албумчето. Искам да добавя мои снимки и се регистрирах с сайта, добавих албума с вашите снимки към избрани албуми но не виждам от къде мога да добавя снимки. Моля някои да ми подскаже.  smile3504

Влизаш с името fevruari  и паролата 2007. Отваряш нужното албумче и намираш Добави снимки в албума, после прикачваш от твоя комп и готово  Peace

# 99
Благодаря Maktub качих 3 снимки най-после намерих време да се снимам тези дни. В началото все се ядосвах че никой не забелязваше че съм бременна но сега вече няма как да не ме забелязват очевидно е... newsm53 preggo

# 100
Здравейте момичета,
имам питане. Тази сутрин имах една кафява коричка по потника. Доста голямо петно. Установихме с мъжа ми, че е от дясната ми гърда. Искам да попитам някой чел ли е за този теч от гърдите по време на бременност. Чувала съм че и на други жени им се е случвало, но искам да попрочета повече по въпроса. Незнам обаче какво да напиша в търсачката.. Абе който знае нещо по въпроса да дава идеи. Все си мисля, че е рано за това ама се случи.
Ще питам и доки във вторник, ама нали ги знаете дават си мнението само без обяснения, а искам да съм поподготвена.

# 101
Ей, тази тема съм много активна обаче Mr. Green

Здравейте момичета,
имам питане. Тази сутрин имах една кафява коричка по потника. Доста голямо петно. Установихме с мъжа ми, че е от дясната ми гърда. Искам да попитам някой чел ли е за този теч от гърдите по време на бременност. Чувала съм че и на други жени им се е случвало, но искам да попрочета повече по въпроса. Незнам обаче какво да напиша в търсачката.. Абе който знае нещо по въпроса да дава идеи. Все си мисля, че е рано за това ама се случи.
Ще питам и доки във вторник, ама нали ги знаете дават си мнението само без обяснения, а искам да съм поподготвена.

Това е коластра. Течността, която тече преди млякото (първите дни, млякото обикновено идва към 2-3-4 ден). Многоооо полезно вещество за бебето, тъй като съдържа голямо количество антитела и предпазва бебето. Нормално е да ти тече коластра. На някои жени изобщо не им потича през бременността, на други им тече доста, но това няма пряка връзка с лактацията после! Кърма имат всички жени, родили бебета независимо по какъв начин. Та дори и осиновителки на бебета могат да предизвикат лактация, както и да се възстанови лактацията след спирането й. Малко се отклоних, но съм голям фен кърменето, а най-големия негов враг е неинформираността  Rolling Eyes
Иначе най-вероятно си спала на дясната си страна и си притискала гърдата  Wink

П.П. Биби22 благородно ти завиждам, че не си навлечена зимно Simple Smile

Последна редакция: нд, 05 ное 2006, 21:24 от Maktub

# 102

Малко се отклоних, но съм голям фен кърменето, а най-големия негов враг е неинформираността  Rolling Eyes
#Shocked Ще коригирам пропуска си ако ме насочиш към конкретен линк по темата. Всъщност и това ми беше въпроса, а не какво е това дето тече (знам че е коластра и съм запозната с невероятните и свойства). Това което ме притеснява е, че се появи по рано от нормалното.
Приемам всякакви съвети, но нападки за неинформираност - мисля че са неуместни.

# 103

Малко се отклоних, но съм голям фен кърменето, а най-големия негов враг е неинформираността  Rolling Eyes
#Shocked Ще коригирам пропуска си ако ме насочиш към конкретен линк по темата. Всъщност и това ми беше въпроса, а не какво е това дето тече (знам че е коластра и съм запозната с невероятните и свойства). Това което ме притеснява е, че се появи по рано от нормалното.
Приемам всякакви съвети, но нападки за неинформираност - мисля че са неуместни.

Не мисля, че Maktub те е нападнала по какъвто и да било начин. Тя просто изрази мнението си относно това, че е привърженик на кърменето и че неинформираността вреди (не се отнасяше в случая за теб).
А за появата на коластра съвсем не е рано. На мен по време на първата бременност ми течеше по някоя капчица точно към 6 месец.

# 104
Извинявам се, но така ми прозвуча..

Общи условия

Активация на акаунт