Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (3)

• 54 781
  • 730
  •   3
Отговори
# 195
Полипа не ми го видяха 5 различни лекари, при които съм била в рамките на две години. Аз настоях за хистероскопия, заради ненормално продължителния ми цикъл и тогава го откриха и отстраниха. Ендометриозата ми я откриха пак случайно по време на диагностична лапароскопия, защото нямам кисти. Така че и двата проблема не се виждаха с преглед и ги откриха с операции.

В Афродита не правят МАКС, правят ПИКСИ.

# 196
На мен д-р Баев ми видя аденомиоза (злата братовчедка на ендометриозата, която се намира вътре в матката) по време на първия ехографски преглед. Оттам, с допълнение на ужасните симптоми, които описах, той предположи, че имам и ендометриоза (извън матката) и предложи лапароскопия. Оказа се прав. Аз самата го предполагах от повече от 7 години, но никой гинеколог не ме взимаше насериозно. Аденомиозата може да се види с ехограф от добър специалист, тъй като е вътре в матката и променя структурата на лигавицата. Ендометриозата се вижда само по време на операция. Много често, ако имаш адено имаш и ендометриоза, но обратното не е задължително. При мен, след лапароскопия и премахване на 2 огнища на ендометриоза, последва дълъг протокол на стимулация и положителен резултат. Аденомиозата (вътре в матката) по принцип не се пипа хирургично, защото може да се нанесат още по-големи щети. Там се разчита на положително повлияване от хормоните. И двете са много неприятни заболявания, за които не се говори достатъчно, за съжаление. В България има прекалено малко гинеколози, които си правят труда или пък изобщо знаят как да ги диагностицират.
Успех и дано ги преборим тези гадини!

# 197
Здр аз също съм в клиника Афродита , и нашия проблем е мф , направиха ми хистери и генетиччни и всички видиве искедвания и няма проблем и при двамата освем лошата спермограма.  Но вече имам  3 спонтани апорта от 7 опита. Моля дайте ми съвет къде да отида и какво да направя зада стана мама.

# 198
  • София/Севлиево
Веселинова изследвала ли си прогестерон по време на бременност?Но не само еднократно,а да видиш на къде върви?И кариотип все пак на теб и мъжът ти правили ли са?

# 199
Елислава прогестерон по време на бременност? На 10 ден си правя чхг там се вижда ,че има полужителен резултат и сел няколко дни почева къвенето. Правя спомтанен е много ранен етап а кариотип незнам какво е.

# 200
  • София/Севлиево
Да, нисък или намаляващ прогестерон може да е причина за аборт до 13 г.с.Тогава вече има плацента и тя си го произвежда.
Кариотип е генетично.Излседват се хромозомите на двата партньора и е възможно и там да има проблем,който да доведе до аборт.

# 201
Елислава да приверих и сме правили генетичните иследвания както и тромбофилия няма проблем , но за прогестерона несъм правила , но аз си бия и турските инцекции и утрогестан 3/2 и другите 8 лекарста както и фраксипарин.

# 202
[quote author=T q    Здр и ние сме с мъжки фактор и вече имам 7 опита с 3 спонтани. Вие имате ли развитие по този въпрос.

# 203
  • София/Севлиево
Веселинова ,понякога трябват много високи дози прогестерон.Затова и трябва да се следи.Моят даже бе тръгнал надолу татерапията ми беше по 8 Утрогестана,1 апликатор Кринон,1 инжекция Пролутекс и 1/2 Дуфастон.И така закрепих положението до 13 г.с.Друга възможна причина за ранен аборт е недостатъчен кръвоток към бебето.За съжаление него рядко го гледат преди 12-13 г.с.,а именно там може да е разковничето.

# 204
Здравейте прекрасни, борбени момичета Simple Smile Искам да ви вдъхна малко кураж и оптимизъм с моята история.
На 30 години съм, опитите ни за бебе започнаха още преди 7 години. Не се получаваше доста дълго време и съответно останахме, че има някакъв проблем. 2-3 години се лутахме , правихме някакви изследвания , но все си повтаряхме, че нещата ще се случат по естествения начин.това така и не се случи и преди година и половина сериозно се обърнахме очи в очи с проблема. След цветна снимка се установи, че тръбите ми са силно нагънати и напълно непроходими. Преминах през две хистероскопии за премахване на полип и и лапароскопия за прекъсване на двете тръби. Имахме два неуспешни трансфера в друга клиника и лекарят,които ми извършваше лапаро и хистероскопиите тактично ми намекна, че трябва да сменя репродуктивния си лекар и ме насочи към Д-р Станулов. Още след първия преглед при него бяхме сигурни, че ще му се доверим.  Първият ни трансфер при него е успешен! Simple Smile Нямам думи да опиша благодарността си! Пожелавам на всички вас много смелост, вяра и здраве! Дано мечтите на всички ни да станат реалност. Heart

# 205
  • София
Честито! Леко бременеене и раждане пожелавам!

Още някой няма ли да се похвали? Чакаме добри новини, момичета.

# 206
Да, бременните да пишат да дават кураж на останалите 😘
Аз приключих моята стимулация и миналата сряда ми беше пункцията. Извадиха 9Я, 7 се оплодиха на следващият ден. На 5-ти ден останаха 2 много добри и 2 не толкова. Стимулацията протече леко като изключим напрежението по поставяне на инжекции и то не заради боцкането, ами да не обърквам нещо. 2-3 дни след пункцията имах болки в корема, които бързо отминаха. Само гърдите продължават да ме болят. Замразихме и ще правим трансфер февруари живот и здраве 🙂

# 207
Здравейте, Весела Коледа! Имате ли представа как ще работи клиниката по празниците? Благодаря!

# 208
Здравейте, Весела Коледа! Имате ли представа как ще работи клиниката по празниците? Благодаря!
До 7-ми януари са в отпуск, поне това ми казаха преди месец.
Ако е нещо спешно пишете на лекуващият ви лекар, винаги отговарят.

# 209
Аз имам записан час за 4ти януари при д-р Баев, а и на въпроса дали ще е там между празниците той каза "да".
На регистратурата не ми казаха нищо по-специално относно работното им време, но моята информация е от 16ти декември, може и да е стара.

Общи условия

Активация на акаунт