Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (3)

• 54 793
  • 730
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, Весела Коледа! Имате ли представа как ще работи клиниката по празниците? Благодаря!

И аз съм с час за 4 януари само че при д-р Станулов. Очевидно това за 7 януари не е валидно Simple Smile

# 211
Честита Нова Година!!! Нека е успешна и пълна с много положителни резултати. Нова съм във форума. От скоро съм пациентка на д-р Станулов. Предстои ми първа стимулация в Афродита (за мен трето инвитро), след смяна на клиниката в която бях. Моля за съвет, тъй като трябва да направим микробиология на еякулат, същата какво трябва да включва - само патогенни бактерии и гъби или и нещо допълнително. Ще я правим в друга лаборатория , а не в Афродита и ни питат какво искаме да включва. Дано въпроса ми не е много глупав....

# 212
  • Пловдив
Честита нова година!Здраве и сбъднати мечти! 🍀
Хриси, ние пускахме микробиологията на ММ в Пловдив в Бодимед.Дадох контейнерчето, казах микробиология на еякулат и нищо не са ме питали.Афродита също работят с Бодимед.Нямам шот на неговото изследване за да видя какво пише вътре. 🤔

# 213
Здравейте, момичета и честита Нова година. Някоя от вас да има изостанали инжекции Пролутекс? От 31.12 съм със зацапване и до 06.01 когато ми е прегледът, ще изперкам.

# 214
Благодаря Елънче! Ще проверя и в друга лаборатория. За съжаление в моя град няма лаборатория Бодимед, а в тази, в която питах цените за микробиология варират от 23 лв. до 71 лв. за пълна микробиология с включени инфекционни болести- трихомони и гонорея и ми казаха за някакъв ДНК анализ, който не разбрах защо е във микробиологично изследване.

# 215
Hrisi-An, и ние пускахме микробиология в Бодимед, просто това изследване проверява дали има гъбички или други бактерии. На документа ни пише: микробиология, еуякула-посявка. Мисля, че във всички лаборатории правят такава. Написали са, че Candida spp е отрицателен, явно за това се проверява. На другия документ пишеше, че има левкоцити, и това проверяват, дали има някаква инфекция...

Иначе отделно ни караха да пускаме вирусология за инсеминацията  - изследване за СПИН и др., ако имаш възможност, пусни повече неща, и без това ще ти трябва, ако нямаш изискване, пусни основните неща-гъбички и д.р. Коя лаборатория е в твоя град?

# 216
So close, лабораторията, в която питах е Унидиамед и освен в Благоевград на друго място не съм я виждала. Иначе имаме възможност да я пуснем в Рамус (ако правят такова изследване). Иначе ми дадоха лист със задължителни изследвания от Афродита , преди започване на стимулацията. Вирусология мисля, че са само кръвни изследвания, като повечето от тях съм ги пуснала през ноември в предишната клиника и мисля да пусна само тези  които ги нямам. Май валидността е 3 месеца. Имам час на 04.01.22 г. за цитонамазка и микробиология за мен. Досега съм пускала всички изследвания в клиниката, в която правя инвитрото и се надявам да не пропусна нещо и да проваля опита. Преди не са ни пускали микробиология на мъжа, а само на мен. Стана много дълъг пост и спирам...

# 217
Здравейте! От скоро съм в тази група и искам да ви питам какви изследвания трябва да занеса, за да кандидатстваме по фонда? (надявам се да ни одобрят). Ще направим спермограма, аз имам доста направени - тромбофилии, нк клетки, микробиология, хормони. Ако някой се сеща за още, моля да допълни. Искам предварително да ги направя, за да не губим време.

# 218
Влез в темата за ЦАР и прочети какви са изискванията за кандидатстване. Няма фактор, който да е с тромбофилии, нк клетки, микробиология, хормони. Има за запушени тръби, за ендометриоза, за ЛУФ синдром и за мъжки фактор. Тоест, първо трябва да разберете какъв е проблема при вас и тогава се кандидатства.

Темата на фонда: https://www.bg-mamma.com/?topic=1372073

# 219
Благодаря за бързия отговор! Ние все още не знаем къде е проблема, но се надявам скоро да го открием.

# 220
Момичета, при кандидатстване по фонда за втори път (с мъжки фактор) трябва ли да правим отново 2 спермограми? Колко месеца важат?

# 221
Не, при второ кандидатсване искат само ново становище от уролог и нов АМХ, ако от последния са минали повече от 6 месеца. Нашите спормограми са правени преди повече от година, но не се изисква нова и няма срок. В клиниката ми казаха, че трябвала 1 нова спермограма, но от ЦАР ми казаха, че не трябва нито една, след като е за втори път и ни приеха документите само със становище и АМХ + всичките тонове декларации.

# 222
Здравейте, искам да попитам колко време ориентировъчно се чака за първи час при д-р Станулов?

# 223
Аз за преглед обикновено чакам около 15-20 мин.

# 224
  • София
Честита нова година!
Аз днес също бях на преглед при Станулов.
Отидох ей така уж да се уговорим за другия месец, а то какво стана.
Направо започвам Sunglasses
Понеже днес ми е 10ти от МЦ, по спешност ще си правя хистероскопия. Успях да се уговоря с един лекар за 12ти ден. Ако всичко е наред, на 10.01 пак съм на преглед.
Стискайте палци, че за мен това е 4ти опит ivf, но първи при Станулов.

Общи условия

Активация на акаунт