Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (3)

• 54 826
  • 730
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, съдействат ли в клиниката за подаване на документи за фонда?

Да, съдействат.

# 466
Здравейте момичета и честит празник на християнското семейство! Дано семействата на всички нас се увеличават и пребъдат.

Аз съм настояща пациентка на доктор Станулов. Първо ин витро ми е. В средата на януари направихме къс протокол, след който изтеглиха 5 яйцеклетки, оплодиха се 4, останаха 2 бластоциста и една морула на 5 ден. Първият свеж трансфер на един 5 дневен бластоцист с перфектно качество беше неуспешен и приключил с биохимична бременност ( имахме имплантация и растящо чхг), току що отбелязахме и втори неуспех от замразен трансфер на един 5 дневен бластоцист с много добро качество и морула. Този път дори нямаше имплантация.

При доктора отидохме с мъжки фактор и започвам да си мисля, че тези лоши резултати може би са причина на недобре овладян мъжки фактор от ембриолозите. Първият неуспех обсъдихме с доктора и той го обясни с хромозомна аномалия, което ми прозвуча доста логично и се успокоих, че може би наистина сме изтеглили късата клечка. Този път докторът не ми даде почти никакви обяснения по телефона и горе долу беше същото обяснение за лошия късмет.

Виждам, че при всички вас, които сте му нови пациенти винаги нещо намира и ви праща някъде, съветва ви да пиете нещо. Чувствам се много странно, защото на мен нито ми е казал да пия нещо за качеството на яйцеклетките, нито се е усъмнил, че може да имам полип или нещо такова, за да ме насочи за хистероскопия, нито ме беше изпратил за имунология ( самоизпратих се след първия опит - оказах се с високи НК клетки и ТЛА), фраксипарина ми го включи чак на втория опит, а от първия се знаеше, че съм с 4g/5g и ACE, нискорискови мутации, но все пак...

Преди да си помислите, че пиша тук да го обвинявям в неуспеха или нещо такова искам да ви кажа, че аз съм безкрайно доволна от начина, по който направи пункцията и двата трансфера, за мен той е без грешка в това отношение. Но поради по-горните, не знам дали, ако ги нарека пропуски или по-скоро невниквания в моя случай, доверието ми към него страшно се разклати. Не знам какво да правя, защото работата му е перфектна, но може би е много натоварен напоследък или може би толкова решава да обърне внимание на определени пациенти? Не сме имали търкания или нещо подобно, комуникацията си тече нормално, но не мога да допусна, че е нормално след два неуспеха да ми каже единствено ами малшанс и ще правим втора стимулация Sad

Междувременно аз пак сама се активирах и сама си записах час при друг доктор, при който прочетох тук във форума, че самият той изпраща за хистероскопия, поръчах си витамини Ova Boost, които отново от тук прочетох, че той ги препоръчва на другите си пациентки, както и записах час за кариотип изследване, защото така съм чувала, че трябва при неуспехи. Нормално ли е, че сами трябва да правим всичко това и някоя от вас имала ли е такива ситуации?

Днес почнах да мисля дали да не опитаме с доктор Баев, но не знам колко коректно би изглеждало отстрани и изобщо дали това е добра идея? Както разбирате съм страшно доволна от клиниката и не искам да се разделям с тях все още.

Извинявам се за предългия текст, ще съм ви благодарна за всякакви съвети или идеи!

Аз бих ви посъветвала всичко това да го кажете на д-р Станулов. В задължителните изследвания от него имаше кариотип, Вит Д и Б12, не си спомням всичко. Витамини на мен ми даде Опти ова, комуникацията е много важно нещо при лечението. Успех.

# 467
Здравейте момочеа! Желая успех на всички и много гушкави финали. Аз днес правих ИНСЕ. 3 фоликука. Перфектен материал според ембриолозите. Без особени надежди за успех преди процедурата, но днес всички бяха толкова мили и ми дадоха   много кураж. Надявам се да не стигнем до фонда и опитът да е успешен, въпреки скептицизмът на док.
 Желая успех на всички и ви стискам палци! Misc Baby Bottle

# 468
Аз бих ви посъветвала всичко това да го кажете на д-р Станулов. В задължителните изследвания от него имаше кариотип, Вит Д и Б12, не си спомням всичко. Витамини на мен ми даде Опти ова, комуникацията е много важно нещо при лечението. Успех.
[/quote]

Всъщност точно Опти ова си поръчах от Ремедиум, не знам защо съм написала Opti boost 😃 Виждам, че ги изписва на много пациентки, но на мен не Sad Когато ми излезе заповедта ще опитам да говорим. Витамините всички са ми в горните стойности и си ги следя от април 2021, когато спряхме да се пазим. Благодаря ви ❤️ Много сте мили всички.

# 469

Всъщност точно Опти ова си поръчах от Ремедиум, не знам защо съм написала Opti boost 😃 Виждам, че ги изписва на много пациентки, но на мен не Sad Когато ми излезе заповедта ще опитам да говорим. Витамините всички са ми в горните стойности и си ги следя от април 2021, когато спряхме да се пазим. Благодаря ви ❤ Много сте мили всички.
[/quote]

Аз когато съм имала въпроси съм ги задавала, пишех си на листче и го питах. Никога не ми е отказал да отговори, ако намеря листа с изследванията утре ще ви го пусна на лично. Не се притеснявайте от него, питайте, искайте, ще ви обърне внимание.

# 470
  • Пловдив
На мен също не ми е изписвал нищо, явно не съм
имала нужда .Предвид, че съм на 35, имам ИР, пуша, Д, Б12 и ФК ми бяха ниски.
Аз ако съм, няма да сменя доктора НИКОГА.Нали казват, че първото инвитро е по-скоро да се види как реагира оргазнизма на стимулацията.Моето първото (на друго място),  беше тотален леш, но пък може да му е помогнала информацията с каква стимулация съм била.
Не сме обсъждали икси или инвитро, даже не ми каза, прочетох на епикризата.С МФ сме (той първи ни го каза), независимо, че кандидатствам с тръби.Нито НК клетки ми е искал, нито кариотип.Само кръвните групи и тромбофилия.Каза да му напомня да сложат сперматозоидите в нещо си за да се обогатят ли, нещо такова.Не съм плащала нищо допълнително.Бях се оставила в неговите ръце и не го питах кое, как и защо.Не знам, Господ ни изпрати при Станулов...Още щяхме да си блъскаме главите с ММ в прехвалената пловдивска болница. 🥴

# 471
Дами,имам нужда от яснота. Миналата седмица оставихме документи за фонда, неизяснен стерилитет, само ми взеха кръв за интимюлеров хормон, резултатите бяха готови този вторник.Още не са ми звъннали от Афродита, че има входящ номер, явно не са ми пуснали документите за фонда. Знаете ли колко време отнема подготовката им?

По въпроса, който се разисква по-долу - аз също не бих сменила засега лекаря, Станулов е толкова спокоен, интелигентен и възпитан, всеки път ме успокоява и ми дава подробна информация, не бих отишла при друг лекар, освен ако не се наложи. Не всичко зависи от него обаче, отвъд биологията има и други фактори, като късмет и съдба, понякога просто са нужни повече опит и/ли търпение...

# 472
  • Пловдив
So close, ще се обадят.На мен след десетина дни ми звъннаха.То така или иначе заседанието е минало за този месец, а до следващото има време.Може да пишеш мейл в понеделник на фонда, аз за първата заповед така направих.Почти веднага ми върнаха отговор с входящ номер.Дано е успешна процедурата! 🍀

# 473
Juyii съжалявам за неуспеха ти! Опитай се да говориш с д-р Станулов относно необходимост от допълнителни изследвания. Повечето виждам, че си ги правила - хормони, тромбофилия и витамини. Обсъди дали да не изследваш антифосфолипидни антитела и дали не е необходима поне цветна снимка, ако вече не си правила. За съжаление в повечето случаи едва при неуспехи започват и допълнителните изследвания. Знам, че най- гадно е да чуеш думите "ами случва се". Аз ги слушам вече 7-8 години и все ми се иска да кажа "ами какво може да се направи, за да не се случва".
Вярвам, че ще успееш независимо при кой доктор ще избереш и коя клиника. Както казаха момичетата в горните постове първия опит инвитро е по-скоро проучвателен. За съжаление рядко нещата се получават от първия опит. При мен първите два опита бяха с плачевни резултати ( не при д-р Станулов). Остава ни само да се въоражим с търпение....

# 474
Juyii съжалявам за неуспеха ти! Опитай се да говориш с д-р Станулов относно необходимост от допълнителни изследвания. Повечето виждам, че си ги правила - хормони, тромбофилия и витамини. Обсъди дали да не изследваш антифосфолипидни антитела и дали не е необходима поне цветна снимка, ако вече не си правила. За съжаление в повечето случаи едва при неуспехи започват и допълнителните изследвания. Знам, че най- гадно е да чуеш думите "ами случва се". Аз ги слушам вече 7-8 години и все ми се иска да кажа "ами какво може да се направи, за да не се случва".
Вярвам, че ще успееш независимо при кой доктор ще избереш и коя клиника. Както казаха момичетата в горните постове първия опит инвитро е по-скоро проучвателен. За съжаление рядко нещата се получават от първия опит. При мен първите два опита бяха с плачевни резултати ( не при д-р Станулов). Остава ни само да се въоражим с търпение....

Благодаря за окуражителните думи, Hrisi-an ❤️Анти-фосфолипидни имам пуснати при доктор Русев - всичко беше наред там и в граници. Правила съм проходимост на тръби при доктор Калчев с ЕxFoam, медицинска пяна. И двете бяха проходими, единствено лявата беше малко нагъната, но пропуснаха свободно и двете.

Май ми остана само кариотип и хистероскопия и ще търся начини как да организирам ПИД на бъдещите ембриони, защото виждам, че в Афродита не се предлага, предполагам, че може би ги пращат в друга клиника?

Много ви благодаря за обратната връзка и подкрепата, хубав уикенд на всички!

# 475
Моята хистероскопия е планирана за другия месец и ще е диагностична, като ще махат срасвания. Последните се виждаха и на ЦС (аз си ги видях сама, а и едната ми тръба е с исхемична непроходимост). За сега все още отлагам ЗЕТ. Може и да стигна до трансфер до лятото.

# 476
Здравейте!
След направена процедура дават ли ви някакъв документ от регистратурата? Аз съм след инсеминация, но получих само касова бележка. Замислих се ако реша да отида на друго място, как да докажа, че съм правила инсеминация?

# 477
Здравейте!
След направена процедура дават ли ви някакъв документ от регистратурата? Аз съм след инсеминация, но получих само касова бележка. Замислих се ако реша да отида на друго място, как да докажа, че съм правила инсеминация?
На мен вчера също ми дадоха само касова бележка, но при евентуален неуспех ще ни дадат епикриза предполагам.
 В предишната клиника ми дваха епикризата, когато отида за следващ преглед, въпреки че до няколко дни след процедурата е готова и ако ти е важно веднага можеш да си я поискаш предполагам. Аз когато се преместих при Станулов отидох в старата клиника и присто попитах дали е готова епикризата от последния опит, без да обяснявам, че е неуспешен и смятам да се местя. Те ми дадоха да се разпиша на всички екземпляри и да си взема моя.
 Стискам палци опита да е успешен и да не ни трябват тези епикризи в бъдеще.

# 478
Здравейте отново,
а относно ДНК фрагментацията-ние още не сме правили, но СГ е доста зле. Мъжът ми ходи при д-р Кацаров и му казал, че е задължително да направи ДНК фрагментация, че това било най-важното. Сперматозоидите нямало значение дали са бавни, неподвижни, каква е морфологията, важното било ДНК-то, което носят, за да стане здраво бебе.
А пък професор Куманов му казал, че няма нужда да прави ДНК, нещо от рода, че и да не е ОК жената ще компенсира.
Да се чуди човек...

# 479
Здравейте отново,
а относно ДНК фрагментацията-ние още не сме правили, но СГ е доста зле. Мъжът ми ходи при д-р Кацаров и му казал, че е задължително да направи ДНК фрагментация, че това било най-важното. Сперматозоидите нямало значение дали са бавни, неподвижни, каква е морфологията, важното било ДНК-то, което носят, за да стане здраво бебе.
А пък професор Куманов му казал, че няма нужда да прави ДНК, нещо от рода, че и да не е ОК жената ще компенсира.
Да се чуди човек...

Абсолютно задължително е да направите днк фрагментация и ако тя е висока или да отложите опита докато не я вкара поне в референтните, за да няма разочарования после или да рискувате на сляпо като нас.

Нашата беше на горна граница три месеца преди пункцията. Момичетата тук ме предупредиха, че да се прави икси с фрагментация над 25% и да изкараш читав ембрион е като да спечелиш от лотарията. Прилагам и скрийншот от ембриологична лаборатория на една клиника, обърнете внимание какво пише отдолу в насоките. Сама си преценете Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт