Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (3)

• 54 840
  • 730
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте!
За първи път правим ин витро и случайно попаднахме в Афродита.
Първи трансфер за сега е успешен (надявам се още 9мес)
Аз съм при д-р Баев и искам да кажа, че човека си разбира от работата. Четох доста различни мнения за отношението му към пациентките, но аз лично не мога да кажа отрицателни неща. Ако имаш въпроси си ги задаваш и ти се отговаря по начин, който да разбереш.
Даже аз така се бях пуснала по течението, че нищо не питах почти, но на всеки преглед даже той ми казваше по няколко пъти: Нямаш ли някакви въпроси?
Мога да му се обадя по всяко време, ако нещо ме тревожи.
Всеки си има различни изисквания за доктор. Аз си намерих моя, и каквото и да стане оттук натам му имам пълно доверие, че ще вземе правилното решение в моя случай.
Успех на всички!

# 451
Kris_ti, много се радвам, че си намерила свов лекар. Не знам дали си спомняш, но с теб сме се засичали в темата от предишната ни клиника. Извинявам се на момичетата, че влизам с личен коментар към теб. Просто ми маправи впечатление, че нашите пърища се пресичат за врори път. Дано се случи чудото и д- р Станулов да е нашият ангел. Стискам ти палци. Успех!

# 452
lady25, разбира се, че помня, надявах се да съм изключение като недоволна пациентка на предишната клиника и при теб да се получат нещата, жалко, че не съм била права. Но този път ще успеем с правилния доктор и малко повечко късмет Flowers Four Leaf Clover

# 453
Здравейте, момичета! Идвам да споделя положителни мисли! Simple Smile
     На 35 г. съм, предстои ми първи опит с инвитро. Към Д-р Станулов ме насочи мой познат лекар. В предишната клиника, където бях нещо не останах очарована от отношение и отговорност към пациента. Никой не е длъжен да ни помни, но беше наистина досадно всеки път да обясняваш защо си там и докъде сте стигнали. След ЦС на тръбите там резултата не беше добър- две запушени. Лекарката предложи лапароскопия и прексване. След това й закючение се почувствах длъжна да потърся поне още 1 мнение, все пак....сериозно решение. Както си и помислих - ненужо Simple Smile Останах наистина очарована от д-р Станулов - изчерпателен, ясен. Обяснява подробно всичко, което е неясно. По негово мнение започваме процедура по дълъг протокол. Остава утре да пусна само АМХ и пускаме документите по фонда. Кандисатстваме по тубарен фактор. МФ няма никакъв проблем, само аз съм Simple Smile
     Въпреки, че ми е  първи опит и имам доста въпроси още... абсолютно спокойна съм, вярвам, че всички сме добри ръце и ще ни се получат нещата! Стискам палци на всички ! Simple Smile

# 454
Здравейте момичета,
Аз съм нова пациентка на клиниката и по-специално на д-р Станулов. Водехме се неизяснен стерилитет с 4 инсеминации и 1 инвитро(неуспешни, в друга клиника), а той още с първото посещение откри 2 много серозни проблема, и защо не става при нас. Много лоша спермограма при мъжа ми, за което ни насочи към проф.Куманов. А при мен-тъй като имам едно секцио преди 7 години и явно е направено некадърно, не са ме зашили както трябва и се е образувало т.н"истмоцеле". Д-ра каза, че задължително трябва да се изреже това нещо и да се зашие, иначе рискувам при една бременност да ми се пръсне матката и други неприятни неща...Праща ме при д-р Даскалов в Света София за коремна операция и след 6 месеца инвитро. Имате ли отзиви за този лекар, притеснява ме, че пак е рязане, но той каза, че е по-добре от лапароскопия в този случай.

# 455
Момичета, днес 10- ти ден, стимулация с фемара док видя 3 фоликула 17мм, 16мм и 14мм. Предстои Инсе в петък. Някоя имала ли е такъв случай и положителен резултат?

# 456
Здравейте Simple Smile
Записвам се и аз от днес като цяло във форума и като пациентка на Д-р. Станулов.
Скоро ще правим пункция и после ЗЕТ.
Това ни е първото инвитро и всичко ми е ново.
Успех и сили на всички пожелавам Simple Smile

# 457
Здравейте момичета и честит празник на християнското семейство! Дано семействата на всички нас се увеличават и пребъдат.

Аз съм настояща пациентка на доктор Станулов. Първо ин витро ми е. В средата на януари направихме къс протокол, след който изтеглиха 5 яйцеклетки, оплодиха се 4, останаха 2 бластоциста и една морула на 5 ден. Първият свеж трансфер на един 5 дневен бластоцист с перфектно качество беше неуспешен и приключил с биохимична бременност ( имахме имплантация и растящо чхг), току що отбелязахме и втори неуспех от замразен трансфер на един 5 дневен бластоцист с много добро качество и морула. Този път дори нямаше имплантация.

При доктора отидохме с мъжки фактор и започвам да си мисля, че тези лоши резултати може би са причина на недобре овладян мъжки фактор от ембриолозите. Първият неуспех обсъдихме с доктора и той го обясни с хромозомна аномалия, което ми прозвуча доста логично и се успокоих, че може би наистина сме изтеглили късата клечка. Този път докторът не ми даде почти никакви обяснения по телефона и горе долу беше същото обяснение за лошия късмет.

Виждам, че при всички вас, които сте му нови пациенти винаги нещо намира и ви праща някъде, съветва ви да пиете нещо. Чувствам се много странно, защото на мен нито ми е казал да пия нещо за качеството на яйцеклетките, нито се е усъмнил, че може да имам полип или нещо такова, за да ме насочи за хистероскопия, нито ме беше изпратил за имунология ( самоизпратих се след първия опит - оказах се с високи НК клетки и ТЛА), фраксипарина ми го включи чак на втория опит, а от първия се знаеше, че съм с 4g/5g и ACE, нискорискови мутации, но все пак...

Преди да си помислите, че пиша тук да го обвинявям в неуспеха или нещо такова искам да ви кажа, че аз съм безкрайно доволна от начина, по който направи пункцията и двата трансфера, за мен той е без грешка в това отношение. Но поради по-горните, не знам дали, ако ги нарека пропуски или по-скоро невниквания в моя случай, доверието ми към него страшно се разклати. Не знам какво да правя, защото работата му е перфектна, но може би е много натоварен напоследък или може би толкова решава да обърне внимание на определени пациенти? Не сме имали търкания или нещо подобно, комуникацията си тече нормално, но не мога да допусна, че е нормално след два неуспеха да ми каже единствено ами малшанс и ще правим втора стимулация Sad

Междувременно аз пак сама се активирах и сама си записах час при друг доктор, при който прочетох тук във форума, че самият той изпраща за хистероскопия, поръчах си витамини Ova Boost, които отново от тук прочетох, че той ги препоръчва на другите си пациентки, както и записах час за кариотип изследване, защото така съм чувала, че трябва при неуспехи. Нормално ли е, че сами трябва да правим всичко това и някоя от вас имала ли е такива ситуации?

Днес почнах да мисля дали да не опитаме с доктор Баев, но не знам колко коректно би изглеждало отстрани и изобщо дали това е добра идея? Както разбирате съм страшно доволна от клиниката и не искам да се разделям с тях все още.

Извинявам се за предългия текст, ще съм ви благодарна за всякакви съвети или идеи!

Последна редакция: пт, 25 мар 2022, 16:07 от Juyii

# 458
Здравей Juyii,
А ПИКСИ предложиха ли ви, виждам, че само това имат за мъжки фактор, след ИКСИ-то?
Може би наистина не вижда проблем при теб, на мен са ми махали полип с хистероскопия във Варна, но този полип много ясно си се виждаше на ехографа.
И на мен ми се вижда, че докторът е доста зает, но въпреки това успява да обърне внимание на всички.
Аз открай време си самоназначавам изследвания, че дори и лечения(което не е много правилно), но повечето лекари изобщо не обръщат внимание и съм си патила не веднъж.
И ние се оказахме с мъжки фактор, и на своя глава посетихме и д-р Кацаров освен проф.Куманов, а и отделно и един енокринолог. Чета в интернет и му казах кои хормони да си пусне, какви добавки да пие, ще пуснем след 3 месеца СГ в друга клиника.
А относно д-р Баев, мисля, че не би било проблем да пробвате и при него, чела съм за момичета, които пък са се прехвърлили от д-р Баев към д-р Станулов.

# 459
Здравей Juyii,
А ПИКСИ предложиха ли ви, виждам, че само това имат за мъжки фактор, след ИКСИ-то?
Може би наистина не вижда проблем при теб, на мен са ми махали полип с хистероскопия във Варна, но този полип много ясно си се виждаше на ехографа.
И на мен ми се вижда, че докторът е доста зает, но въпреки това успява да обърне внимание на всички.
Аз открай време си самоназначавам изследвания, че дори и лечения(което не е много правилно), но повечето лекари изобщо не обръщат внимание и съм си патила не веднъж.
И ние се оказахме с мъжки фактор, и на своя глава посетихме и д-р Кацаров освен проф.Куманов, а и отделно и един енокринолог. Чета в интернет и му казах кои хормони да си пусне, какви добавки да пие, ще пуснем след 3 месеца СГ в друга клиника.
А относно д-р Баев, мисля, че не би било проблем да пробвате и при него, чела съм за момичета, които пък са се прехвърлили от д-р Баев към д-р Станулов.

PiSaNkAtA123, много ви благодаря за отговора и за времето, което отделихте. ПИКСИ и аз видях, че има в ценоразписа, но никой не ни е предлагал нито него, нито нещо друго, да ви кажа честно сега се замислям, че може би е трябвало аз сама да попитам или да си го поискам? Нашият мъжки фактор в деня на пункцията беше доста добре и може би като са видели това самите те са решили нищо да не ни предлагат. Като цяло резултатът му беше толкова добре, че ми казаха, че са решили да направят и класическо ин витро освен икси. Това, което мен лично ме притесни е днк фрагментацията, за която специално ги попитах, но ембриологът ми каза, че те не я гледат, а морфологията му била 4 %, което е добре и означава, че днк фрагментацията не е била висока ( абсолютно несъгласна съм с това твърдение и подобна взаимовръзка). Изглежда, че за втория опит ще си искам и пикси и изрично ще си платя и SDI, защото всичко е било на сляпо.

Благодаря ви за съвета с прехвърлянето между двамата лекари, ще го обмисля отново преди да взема това решение. Желая ви успех и стискам палци!

# 460
  • София
Аз накарах мъжа ми да си пусне sdi въпреки, че резултата от спермограмата му е чудесен. В предната клиника ме убеждаваха, че няма нужда. Ние все пак направихме изследването и е ок, същото беше и с кариотипа и мутациите. Когато се  преместих при Станулов, той ме пита защо сме правили sdi предвид добрата спермограма. Аз казах, че за всеки случай. Той каза че е било излишно.
На мен Станулов сам ми предложи ПИКСИ и калциева активация. А на трансфера ми казаха, че ако не са били запознати с историята ми, са щели да ги оплождат ин витро, дори не икси. Бил е много добър материала на мм.
Juyii, вие колко опита имате? Казват че спермограмата влияе на ЕМ, след 3тия ден, а преди това са важни Я.
Надявам се да намерите проблема, за да го решите и да се радвате на прекрасно бебе.

# 461
Джуи, нито в Афродита, нито в която и да е друга клиника в БГ могат да се справят с мъжки фактор. За българските лекари той е тера инкогнита. Даже имах една приятелка в Плевен или Тутракан беше, е на нея за мъжки фактор и бяха предложили поне 5 метода и вече има близнаци. Ние също бяхме с мъжки фактор, минахме само с ИКСИ и някаква хиалуронов киселина. Нищо друго мисля че нямат като метод за подобряване. От 7 Я се оплодиха 5, като до трети ден всички живи, до 5-ти ден оцеляха само две. С едното ембрионче направихме свеж трансфер ( за съжаление завърши с мисед в 18 г.с., а уж перфектно качество). Другото е средно качество, замразен. Т.е. след третия ден сперматозоидите си казват думата. Ако мъжкия материал не е качествен или са малко, или умират, или съчетано и с нашите хилави Я, съвсем. За мъжки фактор всички бягат в Турция. Методите там са на космически години от нашите. Ако сте млади и нямате излишно време за губене, отивайте в Турция. Единствено финансите са фактор за там,но повечето процедури са или като тук, или по-евтини. В България инвитрото е лотария. Не случайно тук най-високата успеваемост е 25-30 %, а там над 60 % . Относно ДНК фрагментацията и на нас никой не ни предложи да правим, само съм чела, оказа се, че това е от най-важните фактори за качеството на мъжкия материал, дори и морфологията  и всичко останало да е перфектно. На колко години сте и кой опит ви е това?

# 462
Аз накарах мъжа ми да си пусне sdi въпреки, че резултата от спермограмата му е чудесен. В предната клиника ме убеждаваха, че няма нужда. Ние все пак направихме изследването и е ок, същото беше и с кариотипа и мутациите. Когато се  преместих при Станулов, той ме пита защо сме правили sdi предвид добрата спермограма. Аз казах, че за всеки случай. Той каза че е било излишно.
На мен Станулов сам ми предложи ПИКСИ и калциева активация. А на трансфера ми казаха, че ако не са били запознати с историята ми, са щели да ги оплождат ин витро, дори не икси. Бил е много добър материала на мм.
Juyii, вие колко опита имате? Казват че спермограмата влияе на ЕМ, след 3тия ден, а преди това са важни Я.
Надявам се да намерите проблема, за да го решите и да се радвате на прекрасно бебе.

Това ни беше първи опит. Според мен нищо не ни е предлагано точно заради това - нямаме никаква предистория на неуспехи и реални индикации, че нещо повече да трябва да се направи, но пак стигаме до златния въпрос: Защо е нужно да имаме два, три, четири опита, за да решат да започнат с предлагането, аз наистина не мога да преценя кое ни е нужно, но и за двете страни може да има само позитиви, ако знаехме, че всичко е покрито.

Фрагментацията я бяхме тествали преди 3 месеца и не беше добре, 30 %, но за тези три месеца мъжът ми направи много усилия и изпи много неща, следвахме и специална програма на обновяване преди самата пункция точно с цел да я намалим. Най-глупавото е, че дори не знаем сега дали всъщност всичко това е дало ефект, защото в деня на пункцията ембриолозите не гледат този параметър. Аз си оставам само с догадки дали това е скапало ембрионите или наистина на мен нещо ми има. 4 от 5 се оплодиха, а 3 стигнаха до ден 5, 2 от които бяха с отлично и много добро качество, но нали ви е ясно, че тези оценки се слагат на око. А вътре какво става, хромозоми, фрагментации..явно не гледат. Благодаря ви, ще ровим и търсим още причини докато излезе заповедта. Успех и на вас, стискам ви палци!

Salsera, на 38 съм аз, мъжът ми е на 44. Първи опит. Но след като имахме два оцелели до ден 5 бластоциста то дали тогава отново можем да кажем, че е е бил мъжкият фактор виновен? Права сте за Турция, преди изобщо да достигнем до тук в ин витро пътешествието в една друга тема написах, че абсолютно не изключвам Турция като опция, аз си говоря и езика, така че нямам притеснения и от опит там. Просто се надявам, че може да се получат и тук нещата и все още си мисля, че не сме чак толкова тежък случай...Дано не се лъжа. Благодаря Ви за отговора и отделеното време.

Последна редакция: пт, 25 мар 2022, 18:02 от Juyii

# 463
  • София
Juyii, за съжаление наистина първият опит е пълен ... как да кажа... нека да е, че е късмет, дали ще стане или не

Последна редакция: пт, 25 мар 2022, 20:08 от Axenia

# 464
Момичета, съдействат ли в клиниката за подаване на документи за фонда?

Общи условия

Активация на акаунт