Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (3)

• 54 843
  • 730
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, дами. Може ли да ми кажете за болничен към доктора ли да се обърна или на рецепция или какво да направя?
На последния преглед се видя леко отлепване и доктора каза, че вече може да се дава болничен, но му казах че не ми е чак толкова натоварена работата. Обаче вече ми тежи и днес ме заболя корема имах и зацапване обадих му се де какво да правя, но забравих да му кажа за болничния.

До колкото знам те не издават болнични, по скоро се обадете на рецепция и попитайте. Ако не издават може и от личния , ако се регистрирате за женска консултация от там става най-лесно. Съвет за болките и зацапването, ако се притеснявате от нещо отивайте в майчин дом , аз бях 7 дена и ми помогнаха. Успех.

# 541
Ами аз съм в 7г.с. и доктора каза съвсем ясно, че вече има причина да ми издаде болничен след, като видя отлепянето на плодния сак. Все пак не е нещо, което да подмине с лека ръка.

# 542
Ами аз съм в 7г.с. и доктора каза съвсем ясно, че вече има причина да ми издаде болничен след, като видя отлепянето на плодния сак. Все пак не е нещо, което да подмине с лека ръка.

Разбирасе, че не е .. мисълта ми е, че те не издават болнични. Вариянтите са приемане в болница или болничен от личния, ако се регистрирате в женска консултация взимате от там .

# 543
Здравейте, дами. Може ли да ми кажете за болничен към доктора ли да се обърна или на рецепция или какво да направя?
На последния преглед се видя леко отлепване и доктора каза, че вече може да се дава болничен, но му казах че не ми е чак толкова натоварена работата. Обаче вече ми тежи и днес ме заболя корема имах и зацапване обадих му се де какво да правя, но забравих да му кажа за болничния.

Вече може да се дава болничен? Това е новост за мен. Месец февруари тази година в началото минах през такава одисея за болничен за пункция и един трансфер, че стократно съжалих, че просто не си пуснах отпуска след цялата разправия.

От клиниката абсолютно не издаваха болнични, под предтекст, че това не е болница и те не са упълномощени да издават. Личната ми лекарка също ми отказа да ми издаде болничен, защото самата тя никаква манипулация или диагноза не е поставяла и няма законно съображение това да излиза от нея. Проведох поне три разговора с нея, с доктора, на регистратура, накрая личната ми говори с доктора, не се разбраха, бях на път просто да говоря с шефката ми, която знаеше за всичко и беше ок и отпуска да пусна, накрая личната ме пита искам ли да го пусне като ОВИ или чревна инфекция, някаква страшна тъпотия. Съгласих се, въпреки че въпросът беше принципен. Очевидно, когато не правиш ин витро в болница, в смисъл болница като Надежда, Токуда и т.н. явно не могат да ти издадат болничен, но може би това се е променило?
Не, не се е променило. Все още  не се издават болнични. Мисля че като МЦ нямат такова право.

# 544
Вземете си болничен от личния лекар, той има право да ви пусне до 2 седмици и след това вече ЖК. Другият вариант е да ви вземет в болница (при вас има причина) и направо оттам ще ви издадат за месец.
А що се отнася за болничните по време на процедура, аз лично и да можех да ползвам не бих се възползвала, тъй като веднага ще ме разберат на работа, а аз не искам. Пусках си дни отпуска когато ми беше необходимо. След ЗЕТ си пуснах отново 5 дни, а след това личният ми пусна още 5 някакъв цистит и така. Ако беше + тестът щях да си пусна още 5 дни отпуска и след това отново две седмици болнични от личния. Аз за себе съм решила, че не желая да се връщам до тест на работа, както и при бременност.
Успех на всички 🙂

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 00:18 от Хопчи

# 545
  • София
Аз ходих на работа по време на стимулация, трансфери и т.н. Сега обаче след положителният тест, трябваше да намеря лекар, който са ме приеме за ЖК по рано, за да ми издава болничен, защото искам да спра да ходя на работа.
Не мисля че в Афродита дават болнични....
Аз съм 6г.3д., пуснах си отпуска между празниците и се разбрахме със следящия ми лекар да ми даде болничен от 9ти май. Малко е кофти така, защото трябва да ме гледат 2ма доктори, обаче ...в тази ситуация, нямам друг избор.

# 546
И аз бях много изненадана, че не издават болнични, особено след трансфер.
 И не, не е вярно, че като са МЦ, нямат право. Много години бях пациентка на друг МЦ и си издаваха болнични и след пункция, и след трансфер, и за вливки...

# 547
Аз съм при др. Баев, а той проследява цялата бременност само той. И той се води реално моя ЖК. В понеделник съм на преглед и ще ви кажа дали издава болнично. Сега си взех от личния до прегледа и той ми каза после от клиниката да дават.
Др. Станулов не проследява бременности и за това може би не дава по-време на бременност. Поне така си мисля 🧐

# 548
  • София
Баев следи в Афродита и изражда в св.София така ли?

# 549
Дам, точно така. Имам правена лапараскопия при него в св. София. Живот и здраве там ще ми е и секциото.

Баев следи в Афродита и изражда в св.София така ли?

# 550
Дами, лежи ли се след трансфер в Афродита или те вдигат на крака веднага след трансфера?

# 551
Mladost, сле инсеминация всеки път лежах 10 мин, знам, че и дамите след трансфер лежат 10 мин, тъй като се засичах с тях после в стаичката.

# 552
Лежи се 10 Мин. на магарето и после около 30- 40 Мин. в стаята.

# 553
Лежи се 10 Мин. на магарето и после около 30- 40 Мин. в стаята.

А самата процедура инвазивна ли е ? Бихте ли споделили как протича. Предполагам няма нужда от упойка или нещо такова ? ( на пръв път ще ми е).
Благодаря предварително.

# 554
  • Пловдив
За мен единственият дискомфорт беше пълния пикочен мехур.Доктора държи на това.Лягаш, промивка, спекулум, катетъра с ембриончетата и готово.Сестрата каза да лежа 20 мин на магарето и да ставам, но не издържах и някъде към десетата станах.Много ми се пишкаше.После полежах няма и 30 мин в стаята, облякох се, изчаках доктора да ми предпише лекарства и на колата и към Пловдив.Между другото, каза да не пътуваме веднага, а да се разходим в мола. Ама ние взехме по един сандвич от кръстовището, ядохме и тръгнахме.
Успех! 🍀

Общи условия

Активация на акаунт