Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (3)

• 54 818
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, дами!
Пациентка съм на д-р Баев от края на 2019г. и исках да ви се похваля, че преди 2 седмици ни се роди второто детенце от първата ми и единствена стимулация. Първото беше СЕТ, второто ЗЕТ (и двете са момчета). И двата пъти д-р Баев ми прави секциото + лапароскопията преди ин витрото. Той ми следи и двете бременности.
Страхотен лекар, на когото ще сме вечно благодарни!
Чела съм прекрасни отзиви и за д-р Станулов! Клиниката наистина е на ниво и пожелавам на всички ви успехът, който ние имахме.
След някоя и друга година може да се върнем и за бебе #3, живи и здрави Simple Smile
Лично аз не съм стъпвала при друг гинеколог откакто открих д-р Баев, дори и когато съм имала нужда от рутинен преглед между бременностите.
Успех на всички и нямам търпение да чета коментарите ви с положителни резултати! Simple Smile

# 556
Честито бебче. Много да ви радва.

# 557
Най- накрая и аз стигнах до ЦАР. Вчера подадох документите. Надявам се да стартираме следващия месец. Искам да попитам дали средствата, които се отпускат са достатъчни и ако не горе- долу с колко да се подготвя за доплащане. Знам че всичко е индивидуално, но все пак е добре човек да има някаква представа.
 Предварително ви благодаря!

# 558
Най- накрая и аз стигнах до ЦАР. Вчера подадох документите. Надявам се да стартираме следващия месец. Искам да попитам дали средствата, които се отпускат са достатъчни и ако не горе- долу с колко да се подготвя за доплащане. Знам че всичко е индивидуално, но все пак е добре човек да има някаква представа.
 Предварително ви благодаря!

Средствата покриват самата процедура, но има задължителни изследвания при подготовката които трябва да платите, както и медикаментите които ще ти изпишат за ЕТ.

Наистина много е индивидуално. Аз не съм смятала с точност какво сме платили покрай двете стимулации + трансферите за лекарства, допълнителни изследвания, хистеро/лапаро, и т.н. за последните 3 години, но сигурно са поне 3-4000лв.

# 559
След като не сте на ЕЦ, освен предварителните изследвания СПИН, Хепатит ...и т н. за вас и партньора ви, всичко друго се покрива.

# 560
Не мисля, че хистеро, лапаро, тромбофилии и т.н. се броят в разходите за инвитро Simple Smile
И аз съм по дълъг протокол, очаквана дата за пункция 25.04. От деня, в който казахме "започваме" (04.04) до момента сме платили единствено вирусология, микробиологии и цитонамазка, около 400лв общо за двамата, но ако си намериш някъде по-евтино мисля, че приемат резултатите. Поемат се прегледи и медикаменти. В последствие, ако при вас се налага използването на по-фенси методи ще се стигне до доплащане, тъй като не се поемат от фонда. Действам си с производството, ще докладвам, ако ми поискат пари за нещо Yum

# 561
Ами аз си ги броя към разходите като цяло, защото реално затова ги правих тези операции/изследвания.

А за ембриотрансфера медикаментите не се поемат от фонда, поема се самата процедура (един свеж и един замразен трансфер). Но те по принцип не са скъпи.

Последна редакция: вт, 19 апр 2022, 18:39 от Tessaria

# 562
Ами аз си ги броя към разходите като цяло, защото реално затова ги правих тези операции/изследвания.

А за ембриотрансфера медикаментите не се поемат от фонда, поема се самата процедура (един свеж и един замразен трансфер). Но те по принцип не са скъпи.
Не знам какво имаш предвид под " те по принцип не са скъпи", но имам свеж за около 5 000 и замразен за към 1000 лв. Генентични, имунологичн, ЦС, хистероскопия, кариотип, витамини, инсулинова резистентност и не знам още какво, които не са включени в тези цени. И така стигнахме до над 15 000. Доста неща вече сме направили. Просто до сега не сме били по фонда. За това се интересувам с какво да  се подготвя.
 Много благодаря на всички, които се отзоваха. Ще докладвам какво се случва в бъдеще.
 Друг въпрос. Има ли някой, който да е правил хистеро при  д- р Вецев. Малко странни ми се сториха нещата. Може и коментар на лични.

Последна редакция: вт, 19 апр 2022, 20:04 от lady25

# 563
Имах предвид, че медикаментите които се вземат при подготовката за трансфер и след него не са скъпи (на мен обикновено ми изписват само Естрофем и Утрогестан; последният път трябваше да си бия също Пролутекс + Фраксипарин). Самият трансфер го поема фонда, както съм написала.

# 564
Извинявай, не съм разбрала.

# 565
  • София
За хистеро при Вецев може да прочетеш в темата за болница Шейново, скоро момичета споделяха по този въпрос.

# 566
Здравейте, тези от вас, които имат успешно развити ембриончета, исках да ви попитам правили ли сте предимплантационно генетично тестване на ембрионите? Какво ви каза д-р Станулов по темата?

# 567
  • София/Севлиево
Здравейте, тези от вас, които имат успешно развити ембриончета, исках да ви попитам правили ли сте предимплантационно генетично тестване на ембрионите? Какво ви каза д-р Станулов по темата?
Не съм,но имам ПИД при предният ми лекар.Доктор Станулов бе на мнение,че в нашия случай не е необходимо,а и мисля в Афродита не правят такова изследване.

# 568

Доктор Станулов е изцяло против, но и в клиниката не се предлага. Вероятно ако все пак някой настоява може и да ги пращат в други клиники, но това трябва да го проверите дали е така.

# 569
Момичета, може ли да дадете линк със системата за резултати от изследвания? Не на Бодимед, а тази на Афродита, в която се виждат всички резултати. Някъде в коментарите назад беше написана, но не я намирам, а си взех парола.

Общи условия

Активация на акаунт