Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (3)

• 54 764
  • 730
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте. При ЗЕТ винаги ли се пият лекарства преди и след трансфера (Естрофем, Дуфастон, Кринон)? Може ли без тях?

# 181
Да, това е част от процедурата. Без тях едва ли ще има смисъл от трансфера.

Но такива въпроси е най-добре да обсъдиш с доктора ти, защото медикаментите се изписват според индивидуалният случай.

# 182
Здравейте. При ЗЕТ винаги ли се пият лекарства преди и след трансфера (Естрофем, Дуфастон, Кринон)? Може ли без тях?
Индивидуални са, зависи от много неща, нива на хормоните, лигавица и т.н.
Лекарят преценява спрямо моментното състояние на пациентката

# 183
Leni4ka7,  задаваш десетки въпроси в няколко теми, в което няма нищо лошо, всички го правим. Но ти въобще не си се ориентирала от къде да започнеш -избор на клиника и доктор.......... а вече питаш за медикаменти, терапии, подготовка за ЗЕТ Thinking
Пишеш в теми за ДЯ, в теми за различни клиники, за мъжки фактор....Какъв е проблема в крайна сметка, че въпросите ти са в различни крайности Thinking

# 184
Аз от постовете ѝ разбрах, че вече е имала поне 1 неуспешен опит. Но наистина звучи някак неориентирана.

Leni4ka7, мисля че на първо време е добре да се спреш на един лекар на който имаш доверие (дали в Афродита, дали в друга клиника), да направите план заедно и да действате последователно. Ако сменяш клиниките твърде често не им даваш шанс да се запознаят достатъчно добре с твоят случай и съответно да намерят най-добрият начин да ти помогнат.

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 19:21 от Tessaria

# 185
Момичета, благодаря ви за отговорите. Да, объркана съм вече. Имах два неуспешни инвитро опита в Афродита. Втория беше сега ноември: от 8 Я, 7 се оплодиха, но до 3ти ден само 3 бяха добре. Едната - трансфер, неуспешен. Другите две са с не съвсем добро качество и чакат за ЗЕТ. Преди това имах опит лятото, беше само с 4 извадени Я и една недобра на 5ти ден. Аз съм с занижени АМХ 0.9, а мъжа ми е с лоша морфология и намалена подвижност
  по спермограмата. Чудя се сега: дали  се справят достатъчно с мъжкия фактор в тази клиника? Никога не са го коментирали. Четох за някои нови методи като MACS и др, които тук май не правят. Отделно на мен освен цветна снимка не са ни правени никакви други изследвания генетични, имунологични т.н. В краен случай обмислям и ДЯ, ако не стане отново. Въобще план не сме обсъждали тук, а само правя опити.. Искам да съм сигурна че всичко възможно е направено, не само да пия разни хормони и стимулации.

# 186
Не ми става много ясно какво е станало, объркващо е кога говориш за яйцеклетки и кога за ембриони. Ако имате 3-4 неуспешни трансфера на ембриони тогава вече има индикации за нужда от генетични и други изследвания. Посъветвай се с доктора си дали да не направиш и хистероскопия.

Това с донорската яйцеклетка откъде идва, сигурна ли си, че проблема е в яйцеклетките ти? Може лошото качеството на ембрионите да е заради МФ. Аз не бих избързвала да минавам на вариант ДЯ без да има установена нужда от това. Освен това средностатистически повечето двойки успяват около 3 опит IVF което значи, че на една голяма част им трябват повече опити. Дайте си повече време Simple Smile

А дали клиниката се справя с МФ, според мен ако не се справяха едва ли щяха да са сред водещите по успех клиники в страната.

Като цяло мисля, че повечето ти въпроси са неща които е най-добре да изговориш с лекуващият лекар. Питай всичко което те интересува без да се притесняваш. Аз след неуспешният си опит в Адела се научих да съм по-нахална.

Но ако не се чувстваш сигурна в лекаря си/клиниката по-добре ги смени. Доверието между лекар и пациент е важен фактор за успеха.

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 00:36 от Tessaria

# 187
Момичета, благодаря ви за отговорите. Да, объркана съм вече. Имах два неуспешни инвитро опита в Афродита. Втория беше сега ноември: от 8 Я, 7 се оплодиха, но до 3ти ден само 3 бяха добре. Едната - трансфер, неуспешен. Другите две са с не съвсем добро качество и чакат за ЗЕТ. Преди това имах опит лятото, беше само с 4 извадени Я и една недобра на 5ти ден. Аз съм с занижени АМХ 0.9, а мъжа ми е с лоша морфология и намалена подвижност
  по спермограмата. Чудя се сега дали  се справят достатъчно с мъжкия фактор в тази клиника? Никога не са го коментирали. Четох за някои нови методи като MACS и др, които тук май не правят. Отделно на мен освен цветна снимка не са ни правени никакви други изследвания генетични, имунологични т.н. В краен случай обмислям и ДЯ, ако не стане отново. Въобще план не сме обсъждали тук, а само правя опити.. Искам да съм сигурна че всичко възможно е направено, не само да пия разни хормони и стимулации.

Идентичен случай сме, амх 0.9 и Астенотератозооспермия, ембрионите стигат до 3-ти ден и спират развитие.
Обяснението е лошо качество на яйцеклетките и предложение за дя.
Опити с всякакви методи,  икси, имси, макс, пикси, един и същи резултат.
И аз мисля че не се обръща внимание на мъжкия фактор достатъчно, но и съвет не мога да дам, тъй като и ние самите не знаем накъде да продължим.

# 188
".. Опити с всякакви методи,  икси, имси, макс, пикси, един и същи резултат.
И аз мисля че не се обръща внимание на мъжкия фактор достатъчно, но и съвет не мога да дам"

Опитите ви в Афродита ли са били досега? Колко опита сте правили?

# 189
Ние също сме с МФ (астенотератизооспермия) и от всичко което съм изчела оставам с впечатлението, че няма много варианти за подобряването му. Сега търсим добър андролог за да видим има ли какво друго да се направи освен пиенето на хранителни добавки.

В предната ми клиника предпочитаха да правят трансфер на 3-дневни ембриони и реално не знам дали са се развивали след това. Имах само едно 5-дневно, защото в началото не тръгна добре и го оставиха да се развие до бластоцист.

Смених клиниката защото не обръщаха внимание на мен. От няколко места ми казаха, че с тази спермограма на съпругът ми за 4г. е странно да няма спонтанна бременност и впоследствие наистина излязоха други проблеми при мен.

Предстои да видим какво ще стане на следващият опит другият месец.

# 190
Tessaria, успех ти желая. А какви проблеми се откриха при теб и кога/как ги установиха?

# 191
Благодаря, Leni4ka7, и на теб пожелавам същото.

При мен Станулов ме насочи за хистеро защото в предишната клиника имах 3 неуспешни трансфера на добри ембриони. Махнаха 2 полипа. А още януари беше забелязал нещо което мислеше за киста, но докато стане време да стартирам то не изчезна и доктора се притесни да не е тумор или хидросалпингс. Затова направих лапароскопия и кистата се оказа ендометриозно образувание. За щастие тръбите и матката не са засегнати, само това едничко нещо е било. Казаха ми, че трябва да забременея скоро за да не се развие ендометриозата.

# 192
Благодаря, Leni4ka7, и на теб пожелавам същото.

При мен Станулов ме насочи за хистеро защото в предишната клиника имах 3 неуспешни трансфера на добри ембриони. Махнаха 2 полипа. А още януари беше забелязал нещо което мислеше за киста, но докато стане време да стартирам то не изчезна и доктора се притесни да не е тумор или хидросалпингс. Затова направих лапароскопия и кистата се оказа ендометриозно образувание. За щастие тръбите и матката не са засегнати, само това едничко нещо е било. Казаха ми, че трябва да забременея скоро за да не се развие ендометриозата.

Ние сме със същите проблеми - аз с ендометриоза и полип, който ми отстраниха лятото и мъжът ми с астенотератозооспермия. Само, че мъжът ми се оправи за 9 месеца с коренна промяна на начина на живот. Сега е с нормозооспермия. От 1% морфологията му скочи на 17%, от 14% подвижни, сега е с 60% бързоподвижни. Това, което направи е - спря да пуши вейп!!! Отказа месото постепенно, като яде само риба вече и то веднъж на 2 седмици. Вместо месо яде много зеленчуци - салати, смутита и фрешове всеки ден. Значително намали захарта, яде най-вече плодове. И се ваксинира за Ковид, понеже преболедуването тотално скапва материала. Та, останахме вече "само" с моята ендометриоза. И мислим да сменим сегашния ми лекар с д-р Станулов.

# 193
А ендометриозата и полипите откриват ли се при стандартния гинекологичен преглед? Или само с по-специална техника? Знаете ли дали в Афродита прилагат МАКС?

# 194
Ендометриозата в повечето случаи се открива случайно, защото тя се вижда само при операция, а много жени нямат симптоми. Долколкото знам най-често срещаният симптом е силна болка по време на менструация. При мен се видя на ултразвука, защото се беше образувала ендометриозна киста и след хистерото започна да ме боли на мястото където се намираше. Но както казах Станулов и Дойчиновски (той ми прави хистерото и лапарото) помислиха, че е параовариална киста или хидросалпингс. От хистологичният анализ се разбра, че е ендометриоза.

Полипите могат да се видят на гинекологичен преглед, вижда се, че лигавицата на матката не е гладка.

Kris_ti, благодаря за информацията, много е полезна Simple Smile И моят мъж опитва същите неща, ваксинирани сме. Обаче отказването от месото му е трудно и не мога да го накарам да спре да пуши.

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 19:58 от Tessaria

Общи условия

Активация на акаунт