Априлски бебчета 2022 - тема 2

• 34 732
  • 725
  •   1
Отговори
# 75
Няма да забравя преди години като започнахме с изследванията за ин витро, едно от първите неща, които проверяват са витамините. При мен Вит Д и Б12 бяха много зле. Като отидох на консултация и докторът ми каза “Момиче, витамин Д ти е толкова нисък, че се чудя как не са ти паднали зъбите”. Не случайно вече се препоръчва на бременните да оправят нивата преди забременяване, защото е доказано че по време на бременност много бързо се изчерпват запасите. Та си мисля, че един от главните виновници за развалянето на зъбите по време на бременност е витамин Д. Но най-важна е хигиената и профилактиката.

# 76
Здравейте, момичета. Днес ми излязоха резултатите от МБ и цитонамазка. Цитонамазката е ок, но в МБ излезе гарднерела и пълна липса на лактобацили 😭 някой лекувал ли е тази бактерия по време на бременност и упорита ли е? Докато чакам АГ да звънне ще има да го мисля бая...

# 77
  • Варна, морето, сините вълни...
Няма да забравя преди години като започнахме с изследванията за ин витро, едно от първите неща, които проверяват са витамините. При мен Вит Д и Б12 бяха много зле. Като отидох на консултация и докторът ми каза “Момиче, витамин Д ти е толкова нисък, че се чудя как не са ти паднали зъбите”. Не случайно вече се препоръчва на бременните да оправят нивата преди забременяване, защото е доказано че по време на бременност много бързо се изчерпват запасите. Та си мисля, че един от главните виновници за развалянето на зъбите по време на бременност е витамин Д. Но най-важна е хигиената и профилактиката.
Аз съм с анемия откакто се помня, В, Д хич ги няма, желязо на долната граница, хемоглобин нисък. През двете бременности още по зле. Тъпчат че с лекарства и почти няма разлика. Предната бременност бях с тежък дефицит на Вит. Д, поръчвах инжекции от Турция да ми бият. Сега тепърва ще ходя на хематолог и се надвам да не са много ниски нивата, че се ужасявам от лекарства Sad

# 78
Здравейте, момичета. Днес ми излязоха резултатите от МБ и цитонамазка. Цитонамазката е ок, но в МБ излезе гарднерела и пълна липса на лактобацили 😭 някой лекувал ли е тази бактерия по време на бременност и упорита ли е? Докато чакам АГ да звънне ще има да го мисля бая...
Попитай тук, доста момичета пишат https://m.bg-mamma.com/?topic=1364966.465

mimi трябва ти добър хематолог.

# 79
Благодаря за новата темичка и аз! Heart
Много интересна и полезна информация споделяте, това за витамин Д не се бях замисляла, но се радвам, че вече доста време го приемам и го понатрупах.
Мария за гарднерелата знам, че нормално си я имаме в тялото си и просто при намалени лактобацили става доминантна и се активира. Би трябвало АГ да ти направи терапия с лактобацили и да я тушираш, ако няма други проблеми.

Аз вчера бях на преглед в 10 г.с. и видях малкото как мята ръчички и се мести Heart Eyes Още не ми личи нищо, по-скоро ми е леко подут корема, ама тука много сладки коремчета показахте Simple Smile Моят БХС е на 15.10 иии едвам едвам минава времето до тогава. С интерес чета как е минало при вас Hug

# 80
Благодаря за новата темичка и аз! Heart
Много интересна и полезна информация споделяте, това за витамин Д не се бях замисляла, но се радвам, че вече доста време го приемам и го понатрупах.
Мария за гарднерелата знам, че нормално си я имаме в тялото си и просто при намалени лактобацили става доминантна и се активира. Би трябвало АГ да ти направи терапия с лактобацили и да я тушираш, ако няма други проблеми.

Аз вчера бях на преглед в 10 г.с. и видях малкото как мята ръчички и се мести Heart Eyes Още не ми личи нищо, по-скоро ми е леко подут корема, ама тука много сладки коремчета показахте Simple Smile Моят БХС е на 15.10 иии едвам едвам минава времето до тогава. С интерес чета как е минало при вас Hug

Аз съм на 13.10. Много бавно ми минава времето... 🧡

# 81
Аз вчера в 11+4бях на преглед и да направят замервания. А днес отидох за кръвните изследвания, казаха че до 1седмица трябва да има резултати.
И при мен се видя малкото човече приличащо на извънземно😂. Маха с ръчички и крачета и се движи. По размери върви една седмица напред. ☺️За пола-каза че след месец ще се разбере, явно не обича предположения от  по-рано.

# 82
  • София
Момичета да ви споделя , бях до АГ за стягането в корема. Ниско долу все още имам жълто тяло, което можело да допринесе за дискомфорт. Отделно каза че плацентата е ниска, и запушва някакъв канал на матката. Било нормално в тази седмица ( 14 г.с ). Гледа самата плацента , шийката , всичко изглежда наред. Най-голямата изненада беше, че бебо реши да кротува този път и видяхме, че е момченце 💙💙💙 Било на 90% сигурно, но не мисля че има къде да отиде повече 😂😂 А бях избрала име за момиче вече …

Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 19:03 от babyboo

# 83
Ех бебебу, честито 💙 и име за младеж ще измислиш ☺

Дано се вдигнат тези плаценти… и моята е ниска и много ме притеснява да не си остане така, много ме в страх от секцио 😬

Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 19:15 от Жоржи

# 84
Момичета, ще обясните ли за плацентата, защо е важно къде се намира?
Жоржи, и мен ме е страх от секцио, но ако е възможно нормално раждане не зная дали ще имам сили за двете. Пък и ако накрая се окаже, че второто е обърнато ще трябва първото нормално, а второ секцио което ще ми разкаже съвсем играта.

# 85
Красимира, мисля че ако едното бебе е седалищно директно се започва със секцио, иначе мисля че има риск да тръгне и бебето, което е седалищно по нормален път, а си е рисково.
Плацентата в повечето случаи при ранна бременност е ниска, а ако не се вдигне с нарастването на матката има възможност да трябва да се пазиш повече. Също ако плацентата покрива родовия канал се прилага секцио.
Жоржи, не се притеснявай, предния път ми се вдигна много късно, а се притеснявах тооолкова много. Предната АГ от 3ти месец ми говореше за ниска плацента, аз се ужасявах от сценария със секциото. Вдигна се плацентата, ама бебето реши да си остане седалищно. Така че нищо не е в нашите ръце за жалост. 🤗

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 13:44 от Мария Вълкова 700494

# 86
Краси заради износването на бебето и спокойната бременност, както и заради въпросното секцио. При ниска плацента, или плацента превия ( или превиа, не знам как се пише) нямаш шанс за нормално раждане, защото реално плацентата е на родовия канал и няма как първо плацента, после бебе.

Какта я родих естествено, бързо и забавно раждане, без упойки, без чудо. Два часа след раждането си бях в топ форма. А като гледах момичетата със секцио …абе старх си ме е от операция…

Мария успокояваш ме, дано и моята се вдигне,  предната бременност ми беше мега важно бебето да се обърне, само това питах на прегледите.

# 87
Разбирам те напълно за страха. Аз отговорно казвам, че не съм лигла, обаче такова шубе ме гонеше до последно. Доктора вика влизай в болницата, ще родиш аз се дърпах 2дни 🤣🤣
Сега въпреки, че ми е по-познатия вариант също се ужасявам, въпреки че се възстанових сравнително лесно и без усложнения. По-скоро ме плаши, че още едно дете освен бебето чака на мен и не знам колко ще съм полезна първите дни, ако пак съм секцио. Ама всичко се преживява и преминава, все пак сме жени 🤣

# 88
Здравейте, момичета!
Чак сега се престрашавам да пиша, иначе ви чета от самото начало. 😁🙈

Днес бях на БХС и всичко с дребосъка е наред. Толкова вълнуващ преглед беше... Яко стрес. Докато вляза в кабинета. А след това ме хваща пак дебилното спокойствие (чак не мога да се позная). Първа бременност ми е между другото. Много се радвам да ви чета и да си обменяме опит и впечатления. (( :

Днес докторът ме попита да казва ли пол и аз се стъписах, че вече го вижда. Помолих го да го напише на лист хартия и да ми го даде после, за да може и съпругът ми да участва в нещо от процеса все пак. Не го пускаха на нито един преглед досега, кара си на моите разкази и снимки само. Но предполагам, че при повечето е така, с това положение. :/

Та - видяхме двамата вкъщи, че ще си имаме момиченце. 🧚‍♀️ Живот и здраве, терминът е за 17 април.

Като кажем на родата и някои приятели другата седмица, ще се престраша и във Фейсбук да се джойнна. 🙈

Лека бременност на всички ви, много радост и едновременно спокойствие! За едни чудни пролетни бебета. И кефещи се готини мами.

# 89
Момичета пиете ли нещо за имунната система? Аз съм на биозин мама, обаче никаква файда няма от него. От както съм бременна 3 пъти се разболях, миналата седмица оздравях от последния вирус и от снощи пак съм с гърло и хрема. 😩

Общи условия

Активация на акаунт