Априлски бебчета 2022 - тема 2

• 34 734
  • 725
  •   1
Отговори
# 90
Явно нищо не помага. И аз пия същото, от начало на бременността поне 5 пъти ме боля гърло и запушен нос, засега се справям за 2 дни минава. Като се има предвид, че боледувам на 2-3 години един път.

# 91
Аз по принцип съм си болнава, а в последните 2 3 седмици съвсем. Тъкмо се оправя и пак. Все още кашлям, въздържам се засега от биозин, ще го оставя за спешен случай 🤣 предния път почти цяла бременност го пих и бях здрава, след раждането го спрях и се разсипах от разболявания и то сериозни. Не знам дали има връзка де. Започнах да следя какво ям повече, включих всеки ден мед, грейпфрут, клеева тинктура. Като цяло нашата бременност минава през всички сезони на бум на заболявания, остава ни да стискаме палци

# 92
А с какво се лекувате? Аз също не съм боледувала предния път, не боледувам и по принцип, обаче сега мъжо и детето все нещо ми носят. Ама те си пият лекарствата и се оправят набързо а аз с тоя парацетамол няма оправяне. Тамън се закрепя и те вече са на следващия вирус… Явно имунната система тоя път е тотал щета.

# 93
На мен разболяването ми започна с възпалени сливици, както обикновено. Правя гаргари с клеева тинктура, смуча лукчета + спрей фитолор или голанил джуниър. После ми минаха сливиците, текнаха ми сополи и продължих по същата схема, но и с инхалации. После пък взе да ме кара да кашлям от задната хрема и започнах проспан. Сега си доизкашлям и продължавам с лукчета и спрей вечер, за да не ми се възпали гърлото отново. Държа да отбележа, че ходих да ме преслуша личната, за да съм сигурна, че не е слязло към белите дробове, защото може да стане беля голяма

# 94
Ох, момичета...и мен от сутринта нещо ме мъчи, леко усещам дразнене в гърлото и от време на време ми тече носа...като се прибера от работа веднага ще си направя вода с лимон и ще се боря някак си да закрепя положението. Това променливо време и сезоните на вирусите идват и не знам. Дано да минава леко за всички ни. ❤️🙏

# 95
Аз карах ковид във втори месец и сега продължавам да пия Биозин мама. Ще го пия 3 месеца. Имам храчки, идващи от бял дроб. За сега няма да пия нищо друго, ще чакам да се очистят. Носих и храчка за микробиология, но е чиста и не се изолира нищо. Не знам зимата какво ще се прави, като ще е трудно за разходки. :/

# 96
И аз засега с лукчета закрепям положението, един път пих парацетамол, че 2 дни страшно главоболие. Спрей Фитофлор също може. Прополки. Но както казах не е било толкова сериозно положението. Зимните месеци ще е сложно.
Гери ти как се оправи от този Ковид. Пи ли антибиотици?

# 97
Аз миналата седмица бях със зачервено гърло, явно някакъв вирус от детето. Докторката ми каза, че мога да вземам само прополки, но в 5 аптеки ми казаха, че са спрели да ги внасят. Вие намирате ли ги някъде?

# 98
Благодаря за новата темичка и аз! Heart
Много интересна и полезна информация споделяте, това за витамин Д не се бях замисляла, но се радвам, че вече доста време го приемам и го понатрупах.
Мария за гарднерелата знам, че нормално си я имаме в тялото си и просто при намалени лактобацили става доминантна и се активира. Би трябвало АГ да ти направи терапия с лактобацили и да я тушираш, ако няма други проблеми.

Аз вчера бях на преглед в 10 г.с. и видях малкото как мята ръчички и се мести Heart Eyes Още не ми личи нищо, по-скоро ми е леко подут корема, ама тука много сладки коремчета показахте Simple Smile Моят БХС е на 15.10 иии едвам едвам минава времето до тогава. С интерес чета как е минало при вас Hug

Аз съм на 13.10. Много бавно ми минава времето... 🧡

Аз също съм на 13.10 и силно се надявам всичко да е наред

# 99
Waterviolet, не съм пила антибиптик. Аспирин 100 ми изписаха, биозин мама и вит Д. Много чайове. То при мен и интересното беше, че аз се влачех 1 седмица с хрема, докато разбера, че е ковид. От тогава съм ходила при трима известни пулмолози и всеки ми казва нещо различно. Сега ще чакам да видя тези храчки кога ще отшумят. По принцип ми бяха изписали антибиотик, но аз не го взех. Мисля си, че този Биозин Мама е много мощен. По време на Ковид го бях пила по два пъти на ден, а сега го продължавам по 1 на ден за 3 месеца общо. Пък ще видим.
Искам да попитам вие от тези обикновените лукчета ли смучете? Има ли нвкакво ограничение при тях за бременни?

# 100
Здравейте, момичета!
Чак сега се престрашавам да пиша, иначе ви чета от самото начало. 😁🙈

Днес бях на БХС и всичко с дребосъка е наред. Толкова вълнуващ преглед беше... Яко стрес. Докато вляза в кабинета. А след това ме хваща пак дебилното спокойствие (чак не мога да се позная). Първа бременност ми е между другото. Много се радвам да ви чета и да си обменяме опит и впечатления. (( :

Днес докторът ме попита да казва ли пол и аз се стъписах, че вече го вижда. Помолих го да го напише на лист хартия и да ми го даде после, за да може и съпругът ми да участва в нещо от процеса все пак. Не го пускаха на нито един преглед досега, кара си на моите разкази и снимки само. Но предполагам, че при повечето е така, с това положение. :/

Та - видяхме двамата вкъщи, че ще си имаме момиченце. 🧚‍♀️ Живот и здраве, терминът е за 17 април.

Като кажем на родата и някои приятели другата седмица, ще се престраша и във Фейсбук да се джойнна. 🙈

Лека бременност на всички ви, много радост и едновременно спокойствие! За едни чудни пролетни бебета. И кефещи се готини мами.

Супер и моя термин е на 17 април Tada Да питам отново как можем да влезнем в Фейсбук групата .@Me.marina писах ти лично съобщение ,  видях че ти си я създала Simple Smile

# 101
  • София
Момичета , влизам само да кажа че до сега се борих със сайта на НОИ. Има начин да се изкара ПИК номер за проверка на болничен/майчинство по електронен път. Ако някоя мама няма възможност или желание да се разкарва до НОИ може да ми пише , да споделя как става ☺☺

# 102
Да, аз отдавна си извадих ПИК, чрез електронния подпис на Евротръст. Много е удобно и всичко си следя в страницата на НОИ.

Гери браво че леко си се разминала. Аз боледувах вече от Ковид, но то беше преди година и като си гледам имунитета сега, се притеснявам.

# 103
Леле момичета плашите ме с тези хреми и болести, а ние сме още в началото. Наистина гадно, че общо взето цялата бременност ще ни е в най-болнавото време на годината. На мен най-вероятно ще ми изпишат биозин мама в сряда, когато съм на лекар…за сега ако има нещо боря с шуслерови соли и хомеопатия…дано всички сме здрави 🙏

ПИК от НОИ имам от преди 12г. тогава гадовете само лично на място издаваха… но наистина е зверски удобно да си имаш.
Момичета има ли някоя от вас, която ще е болнични до края, т.е до 45 дни преди термина. Интересно ми е как се променя осигурителния доход 🧐

# 104
Не би трябвало да има разлика, изчислява се среднодневно брутно възнаграждение за последните 24 месеца. Получаваш 90% от него. В калкулатора на НОИ като ми изваждат справка за месеците до сега, въпреки болничните, използват брутното възнаграждение за съответния месец. Като дневното парично обезщетение не може да бъде по-голямо от среднодневното нетно възнаграждение за периода.

Общи условия

Активация на акаунт