Априлски бебчета 2022 - тема 2

• 34 736
  • 725
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, направо ви изпуснах с новата тема, но два дни не знаех къде се намирам.
Бях ви споделила, че в сряда съм на БХС. Е, мина. На УЗ докторът каза, че бебето е чудесно. Беше седнало с кръстосани крачета и не успяхме да му видим пола. Другия месец, надявам се, ще е в по-добра видимост.
Движеше се доста, дори подскачаше.
От днес официално съм в 4-ти месец и аз. Моят корем е като на Мария. Много е сладък, бай дъ уей! Не мога да скрия бременността, но и вече всички знаят и няма нужда.
Мисля, че започнах да усещам някакво обръщане на корема. Може би е бебето. Движенията на каката бях започнала да ги усещам в 15-та г.с. (или 14+някой и друг ден). Сега съм в 14-та и се започва. Следващият ми преглед е чак след месец, като с тая тромбофилия не зная как ще издържа. Хубавата новина е, че поне алергията от Фраксипарина ми се размина след около 10-тина дни. Най-сетне!
Така, да продължа с неприятната част: след прегледа на видеозона, отидох в МУ, Генетика, да ми вземат кръв. Преди време, заради други проблеми, по случайност с ММ правихме кариотип. Е, при мен не е толкова перфектен. Имах малки отклонения. Но тогавашната генетичка, която сега за мое съжаление се е пенсионирала, ми каза, че не са притеснителни и изобщо да не ги мисля. Е да, но тази, която е застъпила след нея, ме разплака буквално с доста груб език, без изобщо да й пука, че все пак съм бременна. А дори резултатите ми не бяха излезнали. Започна да ме уговаря за амниоцентеза, която аз не бих направила. Накрая ходих да търся и касата им с разплакано лице.
Преди малко проверих резултатите, че са излезнали и рисковете са ми ниски. В началото на другата седмица ме викат, за да ги коментираме. Реших, че ако продължават така да ме стресират, ще направя и аз пренатален тест. Ако това ще ми купи спокойствие, бих дала тези пари, въпреки, че не са ми излишни.
Оставям ви и ще пусна резултатите и на АГ да ги види.
Хубав ден на всички.

# 106
Ох, понитейл много неприятно, много ме дразнят такива гъски. Как не я е срам на бременна жена се говори спокойно, все пак стреса не е за подценяване. Милата ти, ако трябва отиди на друг генетик, само не се притеснявай излишно.

waterviolet знам как се изчислява, но ми беше интересно каква се подава като брутно възнаграждени по време на болничен. Защото реално по време на болничен се взима 80% на база 18м назад и  не си представях как ще имаш същото брутно като преди болничния, но пък за майчинкия болничен взимат предвид бруто/нето…

# 107
  • София
Една отделна дискусия можем да си направим за НОИ и изчисленията им 😅😅 аз там днес съвсем се изгубих …

# 108
Аз изпих повече лекарства последния месец, отколкото за последните две години сигурно. Като чета повечето жени и парацетамола избягват аз изпих 6 за един ден и доста съм се притеснила. Но както и да е, стискаме палци всичко да е наред.
Ponytail като се върнеш за коментар вземи ти да я разревеш този път тая коза, много прости хора има..

# 109
Здравейте, момичета! И аз ви следя от първата тема, но едва днес се реших да си направя профил и да пиша Simple Smile Много ви благодаря за всичко споделено до момента!
Моят термин е на 25.04. Това ми е първа бременност и всичко ми е хем вълнуващо, хем и леко стресиращо, тъй като не знам какво да очаквам.
На 6.10. ще ходя на фетална морфология. Мисля да е в клиника Оскар (за София става дума) - по препоръка на АГ.
Вярвам, че всичко ще бъде наред при всички ни Heart

# 110
Ponytail
Катонсе върнеш хубаво ѝ натрий носа, да си седне на дупето. Каквото и да е никой няма право на подобни грубости.

Аз момичета още се боря със сърбежа. Изписаха ми вагинални глобули. Направо е ад с поставянето им... На следващ преглед ако не се оправя ще ми пуснат микробиология. Та стискайте палци да се оправя, че тия глобули вече ги сънувам...

# 111
Явно доста сме на ФМ на 13.10🤞🤗 аз днес бях на преглед, освен да го видим и да ми пусне задължителните изследвания + цитонамазка+ микробиология. Иначе човекът се мята на всички посоки 🤪маха с ръце и крака. Много вълнуващо беше, за пръв път го видях така.🤍 Сега остана и ФМ да мине добре и без забележки и се надявам тревогите да намалеят най-накрая.

Единственото нещо, което е малко притеснително е киста(4см), най-вероятно от жълтото тяло, но АГ каза само да се следи и че няма какво да се направи и не е нещо тревожно.

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 18:27 от DareAngel

# 112
  • София
Явно доста сме на ФМ на 13.10🤞🤗 аз днес бях на преглед, освен да го видим и да ми пусне задължителните изследвания + цитонамазка+ микробиология. Иначе човекът се мята на всички посоки 🤪маха с ръце и крака. Много вълнуващо беше, за пръв път го видях така.🤍 Сега остана и ФМ да мине добре и без забележки и се надявам тревогите да намалеят най-накрая.

Единственото нещо, което е малко притеснително е киста(4см), най-вероятно от жълтото тяло, но АГ каза само да се следи и че няма какво да се направи и не е нещо тревожно.

Здравей, в коя седмица ти взимат цитонамазка и микробиология ? На мен до сега не са ми взимали , мисля че другата седмица ще ми ги взимат.
И аз имам жълто тяло от дясно, което ми причинява дискомфорт от време на време, но ще те излъжа колко е голямо. Не ми казаха нищо специално за него само на самият преглед го констатираха.

# 113

Здравей, в коя седмица ти взимат цитонамазка и микробиология ? На мен до сега не са ми взимали , мисля че другата седмица ще ми ги взимат.
И аз имам жълто тяло от дясно, което ми причинява дискомфорт от време на време, но ще те излъжа колко е голямо. Не ми казаха нищо специално за него само на самият преглед го констатираха.

Здрасти! Ами на снимката пише 12, но мисля че съм 11+4/5. Аз за момента нищо не усещам, най-вероятно на преледите освен плода ще следят и тази киста/жълто тяло.

# 114
  • София
Момичета, дали може пак да споделите от къде си взехте планерите ? Спомням си, че в предната тема го говорихме, но не мога да открия, а ми се иска и линк да оставя в началото.

# 115
Момичета, дали може пак да споделите от къде си взехте планерите ? Спомням си, че в предната тема го говорихме, но не мога да открия, а ми се иска и линк да оставя в началото.
https://www.cosharababy.com/ аз ще си поръчам от този сайт. 89лв. Струва, но вътре има доста неща и попитах дали е подходящо за близнаци и ми отговориха, че не се доплаща нищо, но те слагат допълнителни страници.

# 116
Моя е като на Гери Stuck Out Tongue Winking Eye Не мисля че става за близнаци, но за едничко е супер. Ето линк: https://sgmugs.net/product/%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%80- … d1%82-me-my-baby/

# 117
  • София
Моя е като на Гери Stuck Out Tongue Winking Eye Не мисля че става за близнаци, но за едничко е супер. Ето линк: https://sgmugs.net/product/%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%80- … d1%82-me-my-baby/

И аз си поръчах този , както и от Ava books

Стори ми се интересно. Ще сложа двата линка за планерите ❤

# 118
Момичета ,какви изследвания ви казват да си направите ?
Аз съм 10+2 г.с и до сега само цитонамазка са ми правили,и ми потвърди часа за БХС на 13.10 .

# 119
  • София
Момичета ,какви изследвания ви казват да си направите ?
Аз съм 10+2 г.с и до сега само цитонамазка са ми правили,и ми потвърди часа за БХС на 13.10 .

Здравей, тук ще получиш много различни отговори ,понеже в предната тема го говорихме и се установи, че всеки лекар си практикува по негов начин. На мен лично ми изписаха един куп изследвания, но цитонамазка не са ми правили и сега след БХС ще ми правят.
Моите изследвания бяха - ПКК, кръвна група, общ белтък , глюкоза, АСАТ, АЛАТ, триглицериди, холестерол - LDH , HDL, LDL , пикочна киселина, обик. урина , WASS, Hbs Ag, HIV и комбиниран БХС. Като това ми бяха всички предписани изследвания преди 1вия скрининг.

Общи условия

Активация на акаунт