Априлски бебчета 2022 - тема 2

• 34 800
  • 725
  •   1
Отговори
# 150

Смятате ли, че може да се ползва този детски листерин по време на бременност?
И какво мислите за Смарт часовниците, имат ли някакво влияние негативно, когато се носят от бременни?
Препоръчага ми шуслерова сол номер 3 железвн сулфат, някой пил ли я е или подобни соли? Дали имат ефект?
Аз съм доволна от продуктите на Билка.
За смарт часовниците нямам идея, но преди си носих телефона в джоба на суичъра, а сега нещо се смущавам да го слагам там. Втълпих си, че не е добре, да е толкова близо до корема..
Лещичка честито синьо човече 💙💙💙
Напоследък все някой минава ФМ и БХС, вече нямам търпение да дойде и моя преглед за ФМ, вчера съм си пуснала пренаталния тест INVITIE и до 10 дни трябва да излезне резултата, много смесени чувства има в мен. Ту се радвам, че ще се разбере пола, ту се притеснявам за резултатите от тия синдроми.... А прегледа ми е чааак на 15.10......

# 151
Лещичка прекрасно 💙, с кг. ще наваксаме скоро според мен 😬

Гери, аз пия соли 3 ако се налага, ти защо ще ги пиеш?
Ами казаха ми за храчките, които имам след Ковид, че може би ще ми помогнат да се изчистят. Ти как ги пиеш, по колко на ден и кога ?

# 152
Не знам за Смарт часовниците, обаче аз моя го свалих още към 6-7 седмица. Нещо ми стана и все едно получих непоносимост към него. Много странно.
Аз миналата седмица се похвалих, че гаденето отминава, уж два дни нямах, но на третия се върна с пълна сила, тази седмица и леко ми се вие свят. Направо не издържам вече. И мъката с храненето продължава.
Утре съм на първи скрининг и аз, хем се вълнувам, хем ми е притеснено.
Лещичка честити сини гащи 💙

# 153
И аз имах смарт часовник, който махнах. Като забременях в началото нещо започна да ме сърби ръката от него и не го нося сега. Иначе не съм чела по темата. Аз няколко дни бях ок, но вчера и днес отново зверско гадене и отпадналост и повръщане. Вчера успях да повърна върху детето и то се изплаши супер много 🤦🏼♀ Днес пък тъкмо тръгваме на разходка и рязко получих пробождане в корема.. все едно отвътре бебето се опитва да излезе.. не знам как да го опиша, ама доста странно чувство. Случвало ми се е и друг път с тази бременност. Отдавам го на това, че сега съм с малко дете и постоянно тичам по него, вдигам го, грижа се за къщата и като цяло съм много по-натоварена физически отколкото с предната бременност. Така като ми стане тр да полежа 30 мин и се оправям. Да, но моят терминатор не хареса това и буквално обърна къщата с главата надолу за това време…

# 154
Напоследък все някой минава ФМ и БХС, вече нямам търпение да дойде и моя преглед за ФМ, вчера съм си пуснала пренаталния тест INVITIE и до 10 дни трябва да излезне резултата, много смесени чувства има в мен. Ту се радвам, че ще се разбере пола, ту се притеснявам за резултатите от тия синдроми.... А прегледа ми е чааак на 15.10......
И на мен днес ми взеха кръв за пренаталния тест, който избрах. Попълвах сигурно 50 минути документи на английски и български. И на мен ми казаха, че до 10 работни дни излизал резултатът, като в повечето случаи - по-рано от това. Аз се моля всичко да е наред сега и да има хубав резултат. Пожелах да разбера и пола на бебето.

BMR и аз така покрай малката, която е ток и жица, не почивам изобщо и вечер съм като пребита. И на мен ми се случват подобни неразположения, но нямам време да лежа и си ги търпя. Добре, че тази бременност е пак по-лека от предишната и мога да си позволя да се движа и да си върша задълженията като майка и домакиня.

# 155
Здравейте, момичета. Следя ви от самото начало, но чак сега се реших да пиша, след като мина БХС и получих резултат от хромозомния анализ (излезе на 5-ия ден). Терминът ми е на 18 април и чакам момченце Blue Heart. Втора бременност ми е, имам син на 12 години, а аз съм на 42 години.
По повод очакванията и интуицията - с първата бременност имах усещането за момченце и познах. Сега бях убедена, че чакам момиченце, и като видях пола в резултата от пренаталния тест чак не можах да повярвам интуицията как ме подведе.
От класическите симптоми имам - гадене и сънливост, уморявам се лесно, но хубавото е, че ме е налегнал непукизъм и не се впечатлявам от нищо. Яде ми се основно кисело и плодове. Вода не мога пия - от както съм бременна усещам ужасен вкус и мирис и ми се гади. Карам на кефир и газирана вода.
Пожелавам успешна и безпроблемна бременност на всички вас и здрави бебета на финала.

# 156
Добре дошла Vaiza Hug И честито за резултатите от БХС и честити сини гащи Blue Heart
Честити сини гащи и на лещичка Blue Heart
Много е вълнуващо като пишете след БХС и знаете вече пола Heart Exl Аз уж търпеливо си чаках БХС, но вече нямам търпение да дойде 18.10...знам че е много далече Unamused Вие ли ги питате за пола или докторите казват или го пише в листите от прегледа? Чудя се дали тогава ще разбера....

# 157
Здравейте,  момичета!

Аз малко се притеснявам, защото на мен на самия преглед ми казаха, че всичко е наред, но сега чакам резултата от кръвните изследвания, които виждам, че и вие тук разисквате, пък днес и до края на седмицата сме планирали да казваме на семейството. 🙈 Чудя се дали като са ми казали, че всичко е ок, има смисъл сега да се вълнувам и от тези резултати толкова.

Отделно - моля ви, дайте съвет за справяне с мъките със стомаха и проблемното ходене до тоалетната. Аз блъскам желязо течно и на хапчета (че имах дефицити) и си знам, че ми е от това, но не знам как да помогна да не влияе толкова кофти. Ако някой друг приема желязо и му дразни стомаха, да сигнализира, моля. Благодаря на всички!

Скоро и на приятелите ще казваме. Толкова го чаках този момент, а сега някак съм се спекла. 😁🙈 Някой друг с подобни емоции?

# 158
Моят скрининг също е след около 10 дена. Simple Smile
Аз започвам да се чувствам по-добре вече, поне през деня съм активна, както преди, но се опитвам да не прекалявам с ангажиментите.

За жалост съм свалила през изминалия месец 4 кг (сега съм около 46 кг), но месецът беше много тежък от към стомашни проблеми. АГ ми каза да не се притеснявам, аз все пак реших да отида контролно на гастроентеролог, каза ми че към момента вариантите с лекарства са много ограничени и просто да спазвам диета. Аз съм си с доказан гастрит, но никога не ме е боляло толкова силно стомах, колкото преди 2-3 седмици. Исках да проверя да не е преминал този гастрит в нещо по-сериозно, за сега не. Док каза, че мога да пия нексиум само в много кризисен момент, но това ще го обсъдя и с АГ, когато отида другата седмица.

Забравих да спомена, че понякога имам и киселини (които си ги имам още от преди бременността) и за тях хапвам ябълки и пробвам с NeoBianacid, друго не смея да приемам към момента.

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 17:48 от fiffy91

# 159
Аз като цяло съм доста емоционална, но сега се чувствам много странно, спокойна съм няма чак такова голямо  вълнение, колкото очаквах да е.... Първа бременност ми е и казахме на семействата ни  още в началото. Някой други близки също знаят, но като цяло се чувствам странно, все едно искам да си го запазим само за нас и да не знаят много хора все още.. 😐

# 160
Мами аз съм в ступор.Днес ми излезна резултата от кръвния тест на БХС и е 1 към 120 ,препоръчват ми да правя неинвазивен кръвен тест,преди евентуална амниоцинтеза.
Не ми е за 1300 лв дето е тоя тест ,но истината е че не знам какво да правя.
Имам прекрасен 3 годишен син с който не съм правила такива изследвания-да с него бях на 28 ,сега съм на 31-32 при раждането ще съм. Дайте ми съвет или не знам и аз ...просто от одеве го мисля,да търся ли втоло мнение,макар че то за втори БХС няма как ,вече е късно ...

# 161
Буболина моя съвет е направи си пренаталния тест, ще ти е спокойно и ще си сигурна в резултата.

# 162
Аз утре съм на БХС. Исках да ви попитам има ли някакви въпроси, които мога да задам към лекаря? Или само седя и чакам той каквото ми каже? Ще ми се да имам въпроси подготвени, но не зная какви. Мерси предварително.

# 163
Мами аз съм в ступор.Днес ми излезна резултата от кръвния тест на БХС и е 1 към 120 ,препоръчват ми да правя неинвазивен кръвен тест,преди евентуална амниоцинтеза.
Не ми е за 1300 лв дето е тоя тест ,но истината е че не знам какво да правя.
Имам прекрасен 3 годишен син с който не съм правила такива изследвания-да с него бях на 28 ,сега съм на 31-32 при раждането ще съм. Дайте ми съвет или не знам и аз ...просто от одеве го мисля,да търся ли втоло мнение,макар че то за втори БХС няма как ,вече е късно ...
Не знам от кой град си, но тук във Варна има доста интересен пренатален тест на INVITIE излиза за 320лв някъде. Имай в предвид, че всички пренатални тестове се водят неинвазивен скрининг т.е. По-чувствителни са от БХС, но не са 100%. Понеже вчера ми вземаха кръв се разправях с лекарката, че реално само пола е 100% сигурен, а тя ме изненада, че и това не е сигурно, защото все пак трябва да се изолират майчините полови хромозоми от тези на плода.... Та точността е 99%. Най-точни са инвазивните (амниоцентезта..). Ако решите за INVITAE мога да ви съдействам с информация!

# 164
Bubolina, имаш ли шанс за втори преглед? Ако си от София, моят съвет е да звъннеш в клиниката на Сигридов утре рано и да попиташ за до края на тази седмица имат ли нещо свободно - спешно да те вземат. Той ще ти види абсолютно всичко на прегледа и ще даде коментар на резултатите, много често знам, че тези изчисления невинаги са верни или по-конкретни от самия преглед, ако специалистът, който те гледа, може да види всичко. А той може, има купища мнения и теми как хората за БХС и морфология ходят специално там.

Пробвай, цената, мисля, при него е 200 лева и със сигурност поне ще знаеш - ще може да ти каже има ли смисъл за пренатест реално.

Най-важното - спокойствие! Чела съм много притеснителни коментари относно кръвните резултати, но понякога докторът преди това дава сигурност, че нещата ще са ок по детайлното преглеждане.

Успех и стискаме палци всичко да е Ок!

Общи условия

Активация на акаунт