Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема N9

• 47 217
  • 939
  •   1
Отговори
# 315
Тоя домоуправител много насериозно се е взел

# 316
  • Пловдив
Glikoza, помоли го, когато възникне какъвто и да е проблем с твоите наематели, да ти се обажда на теб. А ти ще говориш с тях, ако прецениш. И също така му кажи, че за да обвинява някой в нещо, трябва най-малкото да има свидетели или някакви доказателства. 😉

# 317
Много неприятно е това с домоуправителя. На мен така ми е гонил наемател също, с постоянно звънене и забележки.
Много внимателно подходи към него, не се карай че ще продължи напук да ги тормози.
Наистина на теб да звъни, това е добър съвет. Не на тях.

# 318
Освен, ако не е лопата кал нарочно и редовно не бих позволила подобен тозмоз независимо за мен или наемател, още повече без доказателства. Предупредила си, бъди категорична да не притеснява наемателите повече.

# 319
хем не е добре да ги нарочва, хем горе-долу естествено се получава. В нашия вход по стълбите беше повръщало кученце. По дирите ставаше пределно ясно от кой апартамент е. Хората са конфликтни и неебателни. Писа май домоуправителката моля хората с повърналото куче да имат грижата да изчистят, не го направиха. След време имаше пишкано в асансьора, ами как да не помислиш, че са те...

# 320
Здравейте! Влизам тук с питане, касаещо етажната собственост.  До миналата година таксите (поддръжка на асансьор, електричество асансьор, чистачка и т.н) се събираха ежемесечно, а сега два пъти в годината, т.е в началото на годината за шест месеца и след това юни месец пак за шест месеца, с което не съм съгласна. Мога ли да оспорвам това решение? На последното събрание не съм присъствала, за съжаление, тъй като ме нямаше в града. Доколкото знам от 15 апартамента са присъствали представители на 6 от тях и тогава са се взели тези решения. Не сме с професионален домоуправител, а и функциите на касиер ги изпълнява също съсед от входа.

# 321
Ако искаш, давай всеки месец - звъниш на касиер, даваш, подписваш.
Също може да заделяш всеки месец сумата в плик, и на шестмесечие само я даваш.

Аз съм касиер и да ти кажа, доста неблагодарна работа е. Ето сега 1 час отделих да смятам и приключа и опиша 2021г. И още имам да описвам..да разпечатам описа, и т.н. без да броя ходенето по етажите и звъненето по вратите.

На следващо ОС също можеш да предложиш ежемесечно събиране.

А може и да се кандидатираш и за касиер...тъкмо да видиш как е. Grinning

# 322
А откъде знаете колко ще е сметката за тока за тези 6 месеца, или събирате фиксирана сума и разликата остава в касата на блока?

# 323
А откъде знаете колко ще е сметката за тока за тези 6 месеца, или събирате фиксирана сума и разликата остава в касата на блока?

Почти няма разлика в месечните сметки, най много +/- 5 лева, така или иначе таксите се изчисляват така, че да има някакъв малък резерв.

# 324
Ако искаш, давай всеки месец - звъниш на касиер, даваш, подписваш.
Също може да заделяш всеки месец сумата в плик, и на шестмесечие само я даваш.

Аз съм касиер и да ти кажа, доста неблагодарна работа е. Ето сега 1 час отделих да смятам и приключа и опиша 2021г. И още имам да описвам..да разпечатам описа, и т.н. без да броя ходенето по етажите и звъненето по вратите.

На следващо ОС също можеш да предложиш ежемесечно събиране.

А може и да се кандидатираш и за касиер...тъкмо да видиш как е. Grinning
Нямаш ли файлове, много лесно се смята, ние така си продължаваме само броя на живеещите месец за месец се преглеждат, защото имаме живеещи в чужбина.

# 325
Не може на файлове, аз и съседите си държим на хартия да е Grinning
15 ап.сме само. Няма асансьор. Няма чистач. Лесно се смята, ама пак си иска време...врътня си е, какъвто и начин да избереш.
А и аз си се проверявам по няколко пъти...

# 326
При нас всеки месец се закача разпечатка на таблото във входа таблото на срама има такива с по 300-400 неплатени.

# 327
Е то като нямате асансьор и чистачка, имате един разход от 5-10 лева за осветление....

# 328
Събираме за нов покрив ние.
Иначе разходите са малко, да, за ток, за някоя  лед крушка, и една авария с канала в мазите мин.година имаме..това е.
Задружни сме, всички дават, че и с усмивка.
Само едно старо задържение имаме неплатено, 200 и малко е.
Един съсед предплаща за цялата година. Някои дават за по два месеца като мина.
И така...
Ама си е врътня Grinning

# 329
  • In the land of Never Never
Събираме за нов покрив ние.
Иначе разходите са малко, да, за ток, за някоя  лед крушка, и една авария с канала в мазите мин.година имаме..това е.
Задружни сме, всички дават, че и с усмивка.
Само едно старо задържение имаме неплатено, 200 и малко е.
Един съсед предплаща за цялата година. Някои дават за по два месеца като мина.
И така...
Ама си е врътня Grinning
При нас домоуправителят определя ден и час, обикновено 19 - 20 часа, на всеки три месеца, и във фоайето хората  му носят парите за тримесечие. Ако някой не може, се договаря с него отделно кога да му ги даде. Ако забравиш, той звъни накрая на тези, които не са дошли и така.
Така спестява обикаляне и време.

Общи условия

Активация на акаунт