Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема N9

• 47 222
  • 939
  •   1
Отговори
# 330
О, не..възрастни хора имаме..абсурд да ги разкарвам по етажите пеша..то и те са най-редовни, винаги са вкъщи, лесно е с тях когато и да звънна. На тях гледам всеки месец да минавам, да не се събират вноски...
Младите и на по два месеца ги минавам, на 3 също...Grinning
Избирателно Joy

# 331
  • София
На възрастни хора може да се събирата таксите всеки месец. Младите предпочитат да плащат наведнъж, даже по банков път. При нас има всички варианти - 1-2 плащат всеки месец, събираме пари веднъж месечно в определен ден и всеки може да звънне по телефона и да плати.

# 332
Здравейте, искам да сложа една голяма кутия отпред за брошури и рекламни материали, за да не ни пълнят пощенските кутии. Някой купувал ли е такава от някъде? Имам някаква таква идея, даже може и да има нещо като дъска за лепене на разни обяви и т.н за да не ги лепят по стъклото https://s9.vivre.eu/upload/2015/07/thumbs/559d051ce6dad9.78413419.640x540.jpg

Едит: ей такова нещо, в дясно на стената https://www.метални-вратибг.com/wp-content/uploads/2020/03/3.jpg

# 333
Да, аз съм намислила да взема тази https://www.bricoman.it/it/raccogli-pubb-c-tetto-acc-a-35x35x10-10029325/, но в България не знам къде ги има.

Това също е много добър вариант, ако е за къща https://www.amazon.it/Cassetta-postale-portagiornale-acciaio-Fis … y%2C95&sr=1-4

# 334
Може ли да  ми препоръчате фирма за ремонт на домофони?

# 335
  • София-в сърцата на моите деца
Може ли да  ми препоръчате фирма за ремонт на домофони?
https://balkanbit.com/
Балканбит-ние ползваме тези! Доволни сме!

# 336
  • София
И аз мислех за кутия за рекламни брошури, но се чудех дали тези, които ги разнасят нямат изискване да ги пускат в пощенската кутия на всеки?! И въпреки кутията, пак да ги пускат.
Аз даже мислех, да сложа и във входа още една кутия и да премествам брошурите от външната във вътрешната кутия и който иска, да си взима от там. След 1 седмица да ги изхвърлям.

# 337
И аз мислех за кутия за рекламни брошури, но се чудех дали тези, които ги разнасят нямат изискване да ги пускат в пощенската кутия на всеки?! И въпреки кутията, пак да ги пускат.
Аз даже мислех, да сложа и във входа още една кутия и да премествам брошурите от външната във вътрешната кутия и който иска, да си взима от там. След 1 седмица да ги изхвърлям.

Точно така е, може би не за всички важи, но съм засичал една жена която раздава брошури, били длъжни да ги пуска в кутиите, викам и така или иначе ще ги събера и сложа във входа, каза ми аз съм длъжна, пък вие каквото искате ги правете. Ама там е работата, че не ги вкарват навътре, и един лек вятър и всичко е пръснато!

# 338
Ами няма как да е задължително, защото в  нашият  имаме голяма кутия на входа и нагоре табло може би около 1м. е високо и широко /там се лепят всякакви съобщения /. Брошурите се пускат в коша , не ни пълнят кутиите. Добре, че отскоро Лидъл не разнасят реклами, но пък другите не са малко. Входа е с контролиран достъп, такива вече са много.

# 339
Като има хора около входа слагат брошури по кутийте. Ако няма никой, ги стоварват на купчина.
Само листовките ги пъхат и то не всички.
А иначе ангажимента им е да ги пускат в кутийте - за това им се плаща.

# 340
Нужна ми е консултация с адвокат ,който е запознат с етажната собственост?Ако някой познава или е използвал услугите моля да го напише ?Става дума за град БУРГАС.!!!!

# 341
Здравейте! Става дума за блок с професионален домоуправител. Преди три години се преместих да живея сама в жилище, в което живееше брат ми преди мен и не знаех, че е плащал месечна такса за двама човека и след него и аз плащах за двама. От повече от една година никой не живее там, но аз продължих да плащам пълната месечна такса за двама, защото не знаех, че по закон, ако е необитаемо жилището, не дължа разходи за общите части. От фирмата ми бяха добавили още 10 лева към месечната сметка и, когато звъннах да попитам, се оказа, че са за куче, което нямам и тогава разбрах, че плащам и за двама. Първо ми казаха, че дори да не живее никой, трябва да плащам за един човек, което е 8 лева, после искаха да плащам 50%, което е 4 и никрая казаха, че ще ме освободят от такси, но трябва да плащам 4 лева такса, която мисля, че е за домоуправител, което е същото 😀
Освен тях ми казаха, че трябва да плащам още 2 лева  за които било решено на общо събрание, но не ми казаха за какво са и трябваше да ги платя уж за ноември и декември,  но ми взеха и за януари и февруари. Предположих, че са за някакъв ремонт, но такъв не виждам да се извършва през тези четири месеца, освен че днес получих имейл, че ще извършват профилактика на домофоните. В крайна сметка пак си плащам колкото за един човек без да живее никой там. В сайт на адвокат прочетох, че ако не се обитава апартамента, дължа само сума за портиер, какъвто нямаме. Дали някой има представа и може да ми обясни, тъй като от фирмата след два разговора обещаха да проверят и да ми върнат обаждане и повече не съм ги чула? От това, което прочетох назад в темите разбрах, че би трябвало да дължа пари само за ремонти. Благодаря предварително!

# 342
За фонд ремонт само.

Но от поста ви не е ясно почти нищо, така че отговор не мога да ви дам. Като си изясните нещата, попитайте пак. Например поискайте си протоколите от събранията, да се запознаете какво е решено за фонд ремонт например - каква е вноската там.
Също така пишете писмено до фирмата, и искайте писмен отговор по имейл или поща. Не по телефон.
 Уведомете ги писмено, с писмо с обратна разписка, че апартамента е необитаем, от кога-до кога, кратко и ясно им го напишете.

# 343
О, да. В писмен вид трябва да ги уведомите, че не обитавате апартамента. Ползват най-вероятно стари списъци, неосъвременени. За всяка промяна уведомявате писмено.

# 344
И си пазите известието за доставяне обаче....да не кажат после ма ние нищо не сме получили.
Или принтнат имейла там с датата и часът...

Общи условия

Активация на акаунт