Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема N9

• 47 343
  • 939
  •   1
Отговори
# 735
Днес излязох да видя дворчето, то се оказа я има 8 квадрата я не.
Заградено от 1 барака и гараж, изход само от нашата стая, иначе ни го похвалиха, че голяма работа, ама можеш да осмърдиш квартала спокойно с едно барбекю Simple Smile
Благодаря на всички за отговорите.

Честно казано - това е абсолютен таралеж. Съвета ми е да НЕ купувате или ако решите да купите да си знаете че един ден, един от другитесобственици може да /махне бараката или гаража или да иска да се направи достъп до това 8кв. дворче и той да сложи скара /пейка/ пуши и т. н. Няма такъв филм на общ двор които е етажна собственност  само един от собственицитеда го владее. Данък плащат всички спрямо % които притежават върху целия двор . Не може да го владееш само ти респ. аз и другите 2 ма комшии както и ти вкл. да плащаме данък на тези 8кв- дето само ти имаш достъп до тях!
Брокери-собственици-лъжат те.
Начините са ти обяснили по горе как евентуално може /описан в твоя нот.акт. платила на другите , разделено с делба през съд/

# 736
На практика ни трябва имота, не двора. Той си е нещо като бонус, защото достъпа е само през нас. Сега ако се появи някой друг и си направи врата, здраве. Ще рискуваме.
От написаното до момента няма как да стане конкретно наше.
Ще делят земята и общите части на отделните етажи и имоти, защото до момента собствениците са едни и същи на всичко. Сега търсят архитект/инженер, за да може да се опишат конкретно нещата.

# 737
Под определена квадратура нищо не може да се раздели реално. Винаги остава съсобственост, като тези 8 кв. м. - между другото са заедно с бараката и гаража, ако те са в същия двор към този имот. Без скица само хвърлям боб.
Приземен етаж=влага.

# 738
Някой писал ли е жалба до административен съд заради превишени права и неспазване на ЗУЕС от професионален домоуправител? Така ни посъветваха от кметството обаче после се отметнаха

# 739
Чл.56, ал.5 казва че общината може да го накаже. Нещо ги мързи май.
Трима съседи правят констативен акт, описват нарушенията..вижте членовете след чл.56...в 3 екземпляра, и го внася в общината. От там те поемат....

Какво е нарушението все пак?

Устно ли се отметнаха Wink
Ма няма устно да питате бе хора...винаги отделете 30мин и напишете писмено въпроса и го внесете да ви отговорят с писмо. Устно лесно ви отсвирват....

Я ги питай пак ама писмено !!!!!!, какво да правите ...да видиш как няма да се отметнат...

# 740
# 741
Майко мила, много хубаво, ама половината неща изобщо не си ги представям на практика в нашата ЕС, пълна с консервативни пенсионери.

# 742
  • София-в сърцата на моите деца
Това не знам как ще стане, като има едни чепати ,дето не ги интересува какво се случва във входа и пари не искат да дават. Не видях предложение как ще се вземат парите на такива некоректни живущи.....с бой, с кютек или със заключване?

# 743
Мен частта със сметките ме притеснява. Повечето майстори вземат пари на ръка, това ще е някакво постоянно разхождане да се внасят и теглят пари, със съответните такси, предполагам. И сега никой не иска да е касиер и домоуправител, това ако влезе, съвсем.

# 744
А, ще влезе...няма да е скоро то...ако изобщо стане...

Допълвам се...

Режийните - отпада неплащането им от тези, които до 30 дни живеят в годината.
Значи всички плащат, без оглед на това обитават или не. Освободени са само децата до 6г.

Отпада и възможността ОС да реши режийни да се плащат наполовина от тези, които отсъстват дълго..за времето на това отсъствие.

Тоест...ще плащат всички.
По проект де, не е прието още, да уточня.

Последна редакция: сб, 03 сеп 2022, 15:05 от teta75

# 745
Няма да мине това с плащаш режийни и да те няма. Ако мине ще го отменят съдебно. Така ги виждам аз нещата.
Пълна боза с две думи.

# 746
Защо така мислиш?
Съдебно как и кой да го отмени, в смисъл ?

# 747
Ако го приемат, което ме съмнява, ще бъде атакувано като незаконосъобразно в разрез с други норми.
Няма начин да се плаща нещо, което не се ползва. Именно за това се въведоха изключенията за обитаемост респективно необитаемост 30 дни. Или някой с години живее извън страната, а му се трупа сметка ток за асансьор дето не го е помирисвал или да плаща за чистачка. Нелепо е.
Общата поддръжка на сградата и съоръженията, както и ремонтите са  съвсем отделно. Те касаят това, че си собственик.

# 748
Разбрах те сега.

Но не знам. С децата до 6г каква е логиката тогава, и защо точно 6 са годините..

# 749
После тръгват на училище и ползват самостоятелно Simple Smile
За тези с куче - излизат по-често от обичайното, за да го разхождат.
За котките признавам нямам обяснение. Да не споменавам младежа със змията в София - дето я беше загубил.

Общи условия

Активация на акаунт