Азиатска козметика и грим - 22

• 80 849
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте дами, на 36 съм, много суха кожа - опъва след измиване, склонна към пигментации и напоследък получавам пъпки на едни и същи места, които приличат на запушени пори. Ако има значение, без слънцезащита получавам тен изключително бързо и получавам пигментни петна. Нямам алергии или непоносимости към козметика, като цяло кожата ми понася добре всичко, което и нанеса. За първи път ще ползвам азиатска козметика, вече съм поръчала 4 и 5....другите обмислям да поръчам.
Основната ми цел е хидратация, изравняване и избистряне на тена и контрол над слънчевите петна, антиейдж (оше нямам бръчки, но е време вече да мисля и в тази посока). Петната са под контрол в момента, след като две години не съм си подавала носа навън без слънцезащита.
Как ви се струва като за начало? Ще се радвам да коментирате долу горе дали съм ги съчетала добре или е "манджа с грозде". И като продукти дали са читави, ако не са приемам предложения за по-добри.
1.B.LAB Matcha Hydrating Foam Cleanser 120ml
2.Isntree Hyaluronic Acid Toner Plus 200ml
3.SKIN&LAB Red Serum 40ml
4.Purito Deep Sea Pure Water Cream 50g
5.B.LAB Matcha Hydrating Real Sun Screen SPF50+PA
И да благодаря, на всички, които ще отделят време за поста ми.Simple Smile

# 496
От изброените продукти съм ползвала само Isntree Hyaluronic Acid Toner Plus 200ml - приятен хидратиращ тонер, но за суха кожа е малко недостатъчен.

Опъването след измиване е вероятно и да се дължи на ползването на неподходящ продукт за почистване, определяш ли кожата си като суха или имаш само това опъване след почистване, ако имаш разширени пори и мазна кожа е добре да се концентрираш върху добро почистване, или е дехидратирана мазна кожа. Как почистваш двустъпково или само с някакъв гел.
Ексфолираш ли, с какво и колко пъти седмично?
Сега през лятото много не могат да се ползват активи. За пигментацията и през лятото много пъти съм писала, та чак вече сигурно съм досадна за един от  серумите, които харесвам и напоследък е и на сгодна цена.
https://jolse.com/product/bonajour-green-multi-vitamin-vital-nut … y/1541/display/1/

За изравняване на тена витамин С е подходящ, но не на всек иму понася, но не пречи с някакква лека комбинация да почнеш.

# 497
  • Бургас

Аз съм доволна.Ползвам тоника и крема само ... с дехидратирана,комбинирана кожа съм.Тоника е гъст,в началото при нанасяне лепне,но след минута всичко попива,крема е с приятен лек аромат,но първия път се намазах обилно и доста тежък ми се видя,но с по-малко количество и всичко е наред.

# 498
zari65, благодаря за отделеното време.
 Кожата ми е суха със сигурност и винаги е била суха, сега особено, понеже прекарвам доста време навън на вятър и слънце. Не е от измиващия продукт само. Никога не съм имала омазняване или лъщене или разширени пори. Не може да става дума за мазна кожа при мен. Пъпките си мисля, че са запушени пори, но може и да са хормонални, защото преди цикъл се обострят, не знам.
Почистваща пяна на Филорга ползвам сега, за суха кожа е, но и с вода само да си измия лицето и пак опъва, не мисля, че проблема е в почистващия продукт.
Много отдавна ползвах ексфолиант някакъв, но той ми пресуши още повече, имах чувството, че ще се сцепи кожата и от тогава не съм си и помисляла за ексфолиант. Но пилинги си правя веднъж седмично - редувам лимонов избелващ пилинг на Тианде и млечен пилинг пак на Тианде. Слънцезащита и нощен крем пак на Филорга.
Доволна съм от продуктите, които ползвах до сега, но искам да пробвам нещо ново и искам да мажа повече продукти, да увелича грижата, да действам хем против петна, хем против бръчки, хем хидратация, хем слънцезащита.
Серумчето от Джолси звучи много добре, не съм пазарувала от там обаче, има ли безплатна доставка над определена сума...защото само серумчето с доставката излиза неизгодно. Рових се из сайта, обаче не видях нищо за безплатна доставка.
...Днес ще ми доставят двата крема, които вече поръчах - хидратиращия и слънцезащитата, нямам търпение да ги пробвам...все още не съм поръчвала нищо друго, ще действам бавно и предпазливо, първо ще видя тези дали ще ми харесат. Smiley

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 09:30 от арсен

# 499
  • Prismatica Aerie
Арсен, позволявам си да се включа, тъй като и аз съм със суха кожа. Продуктите, които си избрала не са лоши, но може и да не са достатъчни. Леки са и са подходящи за по-топло време, но вечер може да подхранваш и по-солидно. Още някакъв серум или пък есенция няма да са излишни, нещо с липиди, например. Обмисли включване на серамиди, пептиди, ферменти и някаква ексфолиация с по-деликатни киселини или ензимен пилинг (не са ми познати ползваните от теб продукти на Тианде, ако са подобни - си ги ползвай.)
Също и измивно олио/балм, като първо почистващо средство.
От Jolse аз лично поръчвам с превозвач сега, преди време имаше спорадични безплатни доставки над определена сума до Бг, но скоро не съм засичала.

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 12:41 от Catalano

# 500
  • Варна
Здравейте.  До Германия не беше ли безплатна доставката над 40 долара ? Опитвам да направя поръчка, която ПРЕДИ намалението е над 40 долара и ми дава доставка 5.99. Сякаш преди не беше така ?
Преди няма и 2 седмици получих от превозвача от Германия пратка от J и тогава беше над 40 долара ?
Докъде поръчвате сега, нещо съм изпуснала ?

# 501
Все още е 40$.Току що пробвах,като приспадне кредити и купони,сумата пада на 30+$ и безплатна доставка

# 502
Здравейте, дами!

Нова съм в темата за корейската козметика и имам голямо желание да си поръчам няколко продукта. Рових се из няколко от темите, но не успях да намеря по-конкретна информация за Stylevana и предварително се извинявам, ако е обсъждано вече. Искам да поръчам от немския им сайт до Германия и от там с GGBG до България. Тъй като се доставя от Хонг Конг, знаете ли дали пратките се задържат все пак на митница? Има ли допълнителни такси, освен това, което се плаща на сайта? За всякакви насоки и съвети ще съм благодарна!

# 503
https://jolse.com/category/hidden/1263/

Кои бяха хубавите продукти на Ладор?
Скрит текст:
За нормална, чуплива, небоядисвана коса след прекарана корона

# 504
rt, миналия месец си поръчвах от там. Пратката дойде сравнително бавно,може би месец се забави.Такси допълнителни няма,на митница също не се задържа,т.к. всичко е предварително обработено,мисля че го пише на сайта им.
Аз нямах никакви проблеми с тях,единствено бавната доставка,въпреки че,пишеше че се доставя до няколко дни.Мисля че им липсваше продукт,затова се забавиха.

# 505
  • софия
Здравейте дами, на 36 съм, много суха кожа - опъва след измиване, склонна към пигментации и напоследък получавам пъпки на едни и същи места, които приличат на запушени пори. Ако има значение, без слънцезащита получавам тен изключително бързо и получавам пигментни петна. Нямам алергии или непоносимости към козметика, като цяло кожата ми понася добре всичко, което и нанеса. За първи път ще ползвам азиатска козметика, вече съм поръчала 4 и 5....другите обмислям да поръчам.
Основната ми цел е хидратация, изравняване и избистряне на тена и контрол над слънчевите петна, антиейдж (оше нямам бръчки, но е време вече да мисля и в тази посока). Петната са под контрол в момента, след като две години не съм си подавала носа навън без слънцезащита.
Как ви се струва като за начало? Ще се радвам да коментирате долу горе дали съм ги съчетала добре или е "манджа с грозде". И като продукти дали са читави, ако не са приемам предложения за по-добри.
1.B.LAB Matcha Hydrating Foam Cleanser 120ml
2.Isntree Hyaluronic Acid Toner Plus 200ml
3.SKIN&LAB Red Serum 40ml
4.Purito Deep Sea Pure Water Cream 50g
5.B.LAB Matcha Hydrating Real Sun Screen SPF50+PA
И да благодаря, на всички, които ще отделят време за поста ми.Simple Smile
Арсен, добре дошла в групата на пристрастените. Боя се да препоръчам конкретни продукти,макар че на първо четене има известно сходство в типа кожи между нас.
Аз също определях кожата си като суха, но след  почти две години ползване на КК, това е една нормална, макар и по- възрастна кожа.
От изброените продукти мога да кажа, че Red serum не е достатъчен за суха кожа. Не мога да кажа какъв би бил крайният му е ефект, защото го подарих.
Както е писано в началото на темите, проби, проби и пак проби. Моята любов за суха кожа е серията geum sul на missha, но не мога да се закълна, че е универсален.
Не знам в кой град сте, но използвам възможността да кажа(може и да знаете), за новооткрит физически магазин на cocos близо до пл. Славейков. Не е голям избор, но може да се вземат travel мостри. По-добре от пряка поръчка. Четене трябва .. И проба-грешка.
Струва си, обаче!

# 506
Арсен, добре дошла и от мен тук и аз да кажа (препоръки конкретни не мога да дам, че съм с доста различна кожа), но на първо време Ибей и сайтове, където продават тестери и травъл сетове са ти първи приятели.

# 507
  • Чукарландия
Момичета, каква е цената на AMPLE:N Peptide Shot Ampoule, когато е на промоция? Вие на какви парички сте си го купували? Скъпичък ми се струва сега. 😁
https://m.jolse.com/product/amplen-peptide-shot-ampoule-100ml/23 … y/1513/display/1/

# 508
30мл ампулата е около 8-9 долара или 12-13 на по-малките намаление. Но такива цени на бранда никога не съм виждала. За голямата не помня цена.

# 509
Аз имам голямата (100мл) опаковка и по груби спомени за около 20$ я взех, но аз много търпеливо си чакам сейлс и диълс.

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 15:16 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт