Азиатска козметика и грим - 22

• 80 896
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
Зари, кашата е голяма. Получих пакет на една дама от София, тя пък на друга от Варна, тя пък на друга от София, която нищо не е получила все още. От Спиди се оправдават, че ги получавали предварително етикирани, да съм пишела на Йесстайл. Те какво ли ще направят като се вижда, че пратката е доставена според проследяването. Не знам какво да правя....Спиди са залепили грешни стикери на пакетите тук, не им се хващам на лъжите, ясно е, че не им се поема отговорност

# 436
m1ma, точно от тези спрейове на Коснори получих 2 бр. и вчера ги започнах, малко са им дребни опаковките обаче, не знам за колко време ще ми стигнат. Също имам на Ароматика спрея с розмарин и чакам още на Ладор и едни други пак от J. да дойдат. Надявам се да стана таралеж и да спре косопадът, но след 1-2 месеца чак ще отчетем резултата 😁

# 437
Зари, благодаря ти ❤ Тъкмо и витамин Ц-то мо е на привършване, така че ще я имам предвид тази ампула.
Като цяло пазрувам предимно от джолсе, най-вече като пуснат безплатна доставка, но нямчач проблем с пазаруването от чужди сайтове. Даже предпочитам. Тукашните цени ми е трудно да преглътна 😀
Ще разгледам конкретни продукти и ще пиша, да видим какво ще кажете. Simple Smile

# 438
Да уточня, че ампулата на бонажур не е чисто витамин С, а коктейл от витамини, А, С, В и т.н., казвам му новото витамин С, защото това му беше преди рекламата, сега наблягат на витаминен серум.

# 439
Да уточня, че ампулата на бонажур не е чисто витамин С, а коктейл от витамини, А, С, В и т.н., казвам му новото витамин С, защото това му беше преди рекламата, сега наблягат на витаминен серум.
Подобен нелош витаминен коктейл има и Dr. Jart... ето този:

# 440
Здравейте ,търся отзиви за bb cream на Klairs или приемам всякакви предложения за бб или сс крем с фактор.

# 441
  • Бургас
За каква кожа? На моята мазна кожа Klairs стои много зле, самия крем е мазен, плътен и с неподходящ цвят за много светла със студен розов подтон кожа. Подходящ е за кожи с жълт подтон според мен. Аз много носех преди известно време Missha M Perfect Cover BB Cream, пак е много плътен, повече от някои фон дьо тени, но не е мазен. При мен не си променя цвета в течение на деня, но ми цапа телефона с каквато и пудра да го фиксирам и за това преминах на фон дьо тен на Лумене.

# 442
Смесена.Blush

Мисля да поръбам слънцезащитата на d alba , че е много хвалена и ми се ще да си намеря нещо с цвят и фактор за  над нея.
За бб крем на Dr Jart имате ли отзиви?

# 443
За каква кожа? На моята мазна кожа Klairs стои много зле, самия крем е мазен, плътен и с неподходящ цвят за много светла със студен розов подтон кожа. Подходящ е за кожи с жълт подтон според мен. Аз много носех преди известно време Missha M Perfect Cover BB Cream, пак е много плътен, повече от някои фон дьо тени, но не е мазен. При мен не си променя цвета в течение на деня, но ми цапа телефона с каквато и пудра да го фиксирам и за това преминах на фон дьо тен на Лумене.

От фон дьо тена на Лумене излизат ли ви пъпки? Това ми е любимият фон дьо тен, понеже никой не разбира, че съм с такъв, супер естествено стои, но всеки път след носене един ден и се опъпчвам, за мое най-голямо съжаление...

# 444
и тази серия
Скрит текст:
и както се оказа сериите не са лоши, но някак не ми хареса ,че нямат добра попивност. Да, кожата стои стегната, еластична, но някак остава повърхностен слой ,който не попива съвсем в моята кожа и това много ме дразни.  Изглежда няма да се спогодим с тези две серии.
Взех си крема от тази серия и чак после прочетох за това, че остава повърхностен слой. Пробвах го с голям страх, но се оказа, че се разбра идеално с кожата ми Simple Smile ако не бях прочела, че остава такъв, нямаше да му обърна внимание. Съвсем леко се усеща при мен, даже не мога да кажа със сигурност, че го има. Ароматът му е една идея по-силен, отколкото бих искала, но бива.

# 445
  • Бургас
Здравейте,момичета 😊
Колебая се кое хидрофилно олио да взема?
1.The Skin House Natural Green Tea Cleansing Oil-слънчоглед, маслина, шипка, камелия, макадамия, екстракти от зелен чай, асаи, прополис и хиалуронова киселина.
2.The Skin House Essential Cleansing Oil-маслинено и шипково семе,Масло от семена на Camellia Japonica, Масло от семена на Macadamia Integrifolia
3.Coxir Ultra Hyaluronic Cleansing Oil-хиалуронова киселина, алое вера, зелен чай, екстракти от лимон и ацерола.
Някакви отзиви за тях ако имате?

# 446
Смесена.Blush

За бб крем на Dr Jart имате ли отзиви?
Има няколко ББ крема на Dr. Jart и всеки от тях е доста различен.

Най-богатият, овлажняваш и подходящ най-вече за суха и възрастна кожа е този (само 2 цвята). Чудесен продукт, но аз с моята смесена кожа мога да го нося само през зимата, когато пресъхвам:
Dr. Jart BB Cream Premium SPF 45, 1.5oz

Recommended skin type: aging skin
Coverage: natural – medium
Finish: natural
Texture: moist, sticky
Colors: two colors; light – medium & medium – deep
Wear: long wear

Този (Silver label) не съм го ползвала, бих го опитала с удоволствие:
Dr. Jart BB Cream Rejuvenating Silver Label SPF 35, 1.5oz

Recommended skin type: uneven skin tone
Coverage: full
Finish: flawless
Colors: one universal color; light – medium

Този (Black Label) исках да си го намеря заради цвета.
Dr. Jart BB Cream Black Label Detox SPF 25

Recommended skin type: acne prone
Coverage: medium
Finish: natural
Colors: one universal color; medium

Този го имам (Dis-a-Pore) - води се заличаващ пори, средно покритие, SPF. Подходящ за смесена кожа. Много любим продукт за лятото, но дори по-тъмният от двата цвята ми е лек за лятото и го смесвам с малко матов ФДТ на UD - Stay Naked И го запечатвам с една блърваща пудра на Нарс и резултатът е много естествен и много дълготраен!
Dr. Jart BB Cream Dis A Pore SPF 30, 1.7oz

Recommended skin type: combination to oily skin
Coverage: flawless
Finish: smooth, matte
Texture: medium thick
Colors: two colors; fair – light & medium – deep
Wear: long lasting

Скрит текст:

Имайте едно наум, че често им сменят опаковките и понякога за различните пазари имат различни опаковки, та задължително гледайте expiration датата преди да купувате. Цветовете се адаптират към цвета на кожата, но дори този трик си има граници и са си типично азиатски повечето - т.е. най-тъмните идват почти до light-medium.

И така нататък... водят ги едни от най-добрите на пазара ББ кремовете на Dr. Jart, но разбира се, си имат спецификите и ако си купите несляпо без да се съобразите с кожата и предпочитанията си шансът да сте разочарована е много голям! А за капак не са и евтини! Малко по-подробно - тук:
http://www.bondenavant.com/dr-jart-bb-cream-review/

Ако не сте опитвали досега корейски ББ кремове почнете с прословутият на Миша! Има много цветове и е много евтин за качеството, което предлага.

Въпросът за олио - имала съм 2 съвсем нелоши на Миша; откровено калпаво и много популярно олио на The Face Shop (розовото), читави японски на DHC, Kose Softymo - евтин бранд на Шидейдо и Boscia. След което си купих 300 мл на олио на Шисейдо, което толкова ми хареса, че си купих още 200 мл след първата седмица на ползване. Все още имам от него, но скоро попаднах на тестери на олиото на Sulwhasoo на много добра цена и любопитството ми надделя. Е, страхотно е! Но не е хич евтино за мое съжаление, аз си обичам да свалям всичко от лицето си със сериозно количества олио. Същият бранд има и чудесна пяна за след олиото.

Последна редакция: чт, 10 мар 2022, 16:29 от Agent Provocateur

# 447
Ако не сте опитвали досега корейски ББ кремове почнете с прословутият на Миша! Има много цветове и е много евтин за качеството, което предлага.
На мен хич не ми допадна. Сух ми е и ми подчерта всяка линийка на лицето.

# 448
Ако не сте опитвали досега корейски ББ кремове почнете с прословутият на Миша!
На мен хич не ми допадна. Сух ми е и ми подчерта всяка линийка на лицето.

Ako Мишата ви идва сух определено имате нужда и от по-сериозна грижа за кожата и от ББ крем, формулиран за "зряла" кожа, тип Dr. Jart Premium...

Последна редакция: чт, 10 мар 2022, 18:00 от Agent Provocateur

# 449
Съгласна съм с агент за Мишата - мерило дали кожата ми има нужда от хидратация, малко да се  е засушила и наистина подчертава всяка бръчица.
Пробвала съм и се получава по влажен финиш един съвет от една корейска блогърка- гримьорка ФДТ да се разбърква с капка две хидратиращ серум или остатък от хидратираща маска. Във видеото /сега не можах да го открия/ обясняваше, че ползва остатъците от хидратиращите маски като ги добавя към кушоните или ги размесва на ръката фдт плюс серум и тогава нанася.
Харесвам този фдт на миша, по-хидратиращ е, с жълт подтон

Но не ползвам често, предпочитам тонираните слънцезащити и ако са ми много бели ги размесвам с
https://beautyboxkorea.com/product/phymongshe-aqua-blemish-cover-balm-50ml/38654/
Неутрален е като цвят трудно ми   е да определя какъв е подтонът, но на мен ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт