Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 36

• 42 176
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
Момичета днес поданох документи, но АМХ ми изтича на 27 април (6месечната давност). Ако до тогава не ми разгледат документите дали мога да отида и да приложа актуалено изследване като допълнение на документите?
Просто в момента не е подходяща фаза за изледване на хормона...

# 511
Някой беше писал, че заседание ще има на 15 април. А и не трябва ли към датата на подаване да е актуално, не съм запозната де.

# 512
И аз това не разбрах... Дали към дата на подаване или към дата на разглеждане.

Някой беше писал, че заседание ще има на 15 април. А и не трябва ли към датата на подаване да е актуално, не съм запозната де.

# 513
the_bug_lady, ние на 15.03 подадохме към клиниката, АМХ ми беше до 29.03 и за всеки случай ми пуснаха нов. На 25.03 са ми приели документите в ЦАР. Мисля, че ще ти разгледат документите още на априлското заседание и ще ти важи тогава.

Да вметна само, че са обновили информацията в сайта. И да питам: след заседанието веднага ли излиза в сайта, или пак им отнема толкова време да актуализират?

# 514
Момичета здравейте Simple Smile искам съвет от вас как да постъпя понеже си взехме заповедта миналата седмица, но уви се разболяхме от Ковид и бяхме под карантина. Все още не съм се обаждала на клиниката за процедурата. Незнам дали не е добре да изчакаме да оздравеем напълно и тогава да действаме. Какво е вашето мнение по въпроса. Благодаря Simple Smile

# 515
Момичета здравейте Simple Smile искам съвет от вас как да постъпя понеже си взехме заповедта миналата седмица, но уви се разболяхме от Ковид и бяхме под карантина. Все още не съм се обаждала на клиниката за процедурата. Незнам дали не е добре да изчакаме да оздравеем напълно и тогава да действаме. Какво е вашето мнение по въпроса. Благодаря Simple Smile
Зависи колко тежко го карате. Но при мъжете може да се отрази на спермограмата. За жените - на мен док ми каза, че ако е изкаран леко, може и на следващия цикъл. Ние отложихме по други причини.

# 516
Зависи колко тежко го карате. Но при мъжете може да се отрази на спермограмата. За жените - на мен док ми каза, че ако е изкаран леко, може и на следващия цикъл. Ние отложихме по други причини.
Ами сравнително тежко го изкарах. Три дни бях с висока температура, вече съм добре, но все пак пих и много лекарства сред които и антибиотик. Доколкото знам имаме цяла година на разположение да направим процедурата. Все пак трябва ли да се обадя на клиниката да им обясня как стоят нещата и те да си кажат мнението евентуално.

# 517
На нас ни смятаха 3 месеца да са минали, така че всеки лекар действа различно. Но мое мнение е ако може изчакайте 2 3 месеца.

# 518
the_bug_lady, ние на 15.03 подадохме към клиниката, АМХ ми беше до 29.03 и за всеки случай ми пуснаха нов. На 25.03 са ми приели документите в ЦАР. Мисля, че ще ти разгледат документите още на априлското заседание и ще ти важи тогава.

Да вметна само, че са обновили информацията в сайта. И да питам: след заседанието веднага ли излиза в сайта, или пак им отнема толкова време да актуализират?

Ние на 11.03 изпратихме документите, а на 14.03 получих входящ номер, като ми казаха, че заседанието за март е минало (на 09.03 мисля, че ми казаха) и да проверявам след средата на април в сайта.
За това смятам, че явно заседанията са около 9-10-то число на месеца, а резултатите ги качват след няколко дни.

# 519
Здравейте! Ние сме с неизяснен стерилитет и досега имаме 2 опита инвитро, които са самофинансирани. Знам, че за да кандидатстваш по фонда с причина "неизяснен стерилитет" трябват 4 неуспешни опита. Въпроса ми е ако направим още две инсеминации обаче в друга клиника, дали ще мога да кандидатствам по фонда с 4 неуспешни опита от две различни клиники? Опитите задължително ли трябва да са от една клиника?

# 520
Не, не трябва да са в 1 и съща клиника. Просто си вземи документите/епикризите за 2-те процедури от първата клиника, когато започнеш инсета в другата....

# 521

С така поставената диагноза може ли да се кандидатства за финансиране на ин витро процедура с ТУБАРЕН ФАКТОР?
Голям ли е риска от извънматочна бременност,ако все пак стане по естествен път?
ЦС има ли " срок " (валидност) при кандидатстване?

# 522

С така поставената диагноза може ли да се кандидатства за финансиране на ин витро процедура с ТУБАРЕН ФАКТОР?

Средата в тръбите, когато са тежко нагънати е токсична и изобщо не може да се стигне до бременност.
Това на кратко ми обясниха лекари в България и в Турция. Трябва да се отстранят, след което да се премине през асистирана репродукция. Разбира се, лекари ще ви дадат най-точно информация.

# 523
А те от какво точно се нагънат? 😫 Защото аз имам една бременност,преди година и половина, за съжаление приключи неуспешно.... Simple Smile

Средата в тръбите, когато са тежко нагънати е токсична и изобщо не може да се стигне до бременност.
Това на кратко ми обясниха лекари в България и в Турция. Трябва да се отстранят, след което да се премине през асистирана репродукция. Разбира се, лекари ще ви дадат най-точно информация.

# 524
Здравейте, изследването на АМХ колко време важи?

Общи условия

Активация на акаунт