Hercai/Вятърничав по ATV/Diema Family и Нови проекти на актьорите Тема 14

• 44 817
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте момичета ей тази Хандан е голяма актриса от началото на филма до края такива ги пускаше на моменти със сълзи съм се смяла всеки го слагаше на място винаги стоеше твърдо зад децата си особено зад Ярен беше като орлица колкото и да беше лоша и гадна дъщеря и не позволяваше да я убиждат, но накрая я сложи на място.

# 76
Здравейте! Хубав ден!

Днес се събудих навреме и имам удоволствието да ви поздравя със сутрешното кафе в семейство Шадоулу.

- Рейян събуди ли се?
- Много отдавна се събуди. Излязоха с г-н Азат.

- Рейян къде е излязла с Азат?
- Кълна се, искаха да вземат дата за сватбата. Така ми се стори.

- Бъди здрава. Бъди здрава, момиче. Дай чаша вода, бързо, бързо.

Да, Вили 🌹
Хандан  изпадаше и в много комични ситуации, но въпреки всичко тя се чувстваше, сякаш е няколко стъпала над....Зехра - все пак дъщеря на Ага. Изливаше и видно и скрито определено злоба към етърва си.
Да, защитаваше дъщеря си в цялата мръсотия, в която се набърка. В смисъл не одобряваше нейните постъпки и я защитаваше неистово, но така и не можа да й покаже верният път и да я възпита в истински ценности. Заедно с мъжът си бяха изключително ревниви към Хазар, Ре йян и семейство. Тук, сценаристите пак ни показаха различните ценности в семействата на двама братя.
Разбирам загрижеността й за синът и тя направи всичко по силите си, да го откъсне от Рейян, от Елиф..- дори и с принудата, момичето да сложи край на оивота си. Защо, не отиде да избере мъж за дъщеря си, като този възрастния, който избра за Рейян? Тя, страдаше от мания за величие и провали живота на децата си. Но, Азат, най-накрая се опомни, защото въпреки семейство в което той също е израстнал, но явно по рождение с друга ценностна система, избра пътя на свободата - т.е. - скъса оковите със семейството от което се беше разочаровал много и ....замина надалече..
Ярен - нито веднъж не постъпи добре, напротив - винаги правеше неща и интриги , най-вече с Рейян - хайде да кажем, че уж й е отнела "любимия", но тя не се посвени да удари и морални плесници върху чичо си, който с такова търпение се отнасяше към нея, и най-вече към родителите си...И това, според мен, беше липсата на възпитание и ненаказаност за всичките й злини, които тя причини на цялата  фамилия Шадоулу....Е, все пак, най-накрая на Хандан й светна лампичката.....но, много късно, когато детето й трябваше да си получи уроците ....в затвора, а не в домашна, семейна, добронамерена среда.
Жалко, писахме веднъж, че беше хубаво да видим най-накрая Ярен, дали се е поправила.
Но, пък се кефих много на Ханифе, че слагаше и Хандан и Ярен на място.
Цвети 🌹 благодаря за гифчетата по-горе, особено, когато Хандан се задави,  получи няколко силно "емоционални напомняния" в гърба и след това Ханифето допи кафето с кеф....☕😃😅
Момичета, пак се отнесах....извинявам се за логореята си понякога!😓

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 18:53 от Stella2021

# 77
Култова е сцената с Хандан и Ханифе. Помните ли, когато Ханифето ги изнудваше с Ярен, за са се омъжи за Насух. Мисля, че го правеше нарочно, за да ги дразни, но много и се връзваха.

Не успях да пиша скоро, но Ви следя, когато мога. Много хубави сцени и лични истории сте обсъдили. И аз ще се включа в един момент с нещо лично, но за сега музата не ми идва да пиша... Стели не спирай да пишеш, както и всяка една от вас момичета, толкова ни е хубаво тук.

# 78
В този момент сцените с размислите на Рейян и Миран се преплитат, което много ми харесва. И започвам с Миран, който се самонавива, макар че заключенията му не бяха никак далеч от истината. Но пък тук Фърат се убеди, че за Миран е жизнено важна любовта на Рейян, че той не иска нищо друго освен да е обичан от Рейян...

''Не отиде по своя воля.''

-   Не я докосвай.

-   Не оставиха на момичето място, където да отиде. Направих тясно за нея това синьо небе.
-   Но и ти помогна за това, ага.

-   Пръчка с два горящи края… За който и да се хване, сърцето й ще изгори. Не може да дойде при мен. И вкъщи не може да се върне.

Не отиде по своя воля. От безизходица.  Няма друга причина.

-   Миран. Братле. Защо не вярваш в това, което видя с очите си и чу с ушите си? Рейян се съгласи. Хвана Азат за ръка. Никой не може да накара Рейян да направи нещо насила. Даже аз го разбрах.

Ага, момичето само се хвърли от моста.
-   Тя така се уплаши от моята ненавист, че… Вместо да се остави на мен, скочи от моста. Рейян прави това само заради семейството си. Не, за да живее. Заради живота на другите го прави.

Тя ме учи, живеейки да умирам. Кзва: ‘’И ти гори в огъня, който сам разпали.’’ Наказва ме.

Но… Достатъчно е това, че съм сигурен в сърцето й, братле. Аз знам. Рейян не обича Азат. А мен.

# 79
Детелини, Благодаря! 🌹
Да, много ми иде да пиша, но понякога се усещам, че с изливането си на емоции, засягам ...
Та, да ти отговоря....за Ханифето /тъй, като сме я подхванали/ ....да си кажа и мнението си за нея....
Изключително тъжен образ - пак според мен. Това да станеш заложник на близък, дори и сестра, в името на животът си, да се отречеш от собственото си Аз, да се отречеш от това да създадеш семейство, да родиш деца, на които да се радваш.....да страдаш, като слугиня в дом, в който явно й е неприятно, въпреки усилията, които правеше....Животът е един....и тя много късно го разбра...жалко
И за какво.....за едно Отмъщение, в което и тя и Айшето, в началото, когато са взели това решение - не са знаели с какво се захващат....толкова провалени животи...
За тази вечер, наистина спирам....Олях се, но думата - дума отваря.
Цвети видях, че си пуснала продължение на преговорът, но утре ще го коментирам...за днес думите ми идват в повече🙄😓....Опасявам се, и че пак ще ми спре Нета....то и днес прекалих и тук и ...там..😃🌺
Лека вечер, момичета!

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 20:00 от Stella2021

# 80
Цитат
Култова е сцената с Хандан и Ханифе. Помните ли, когато Ханифето ги изнудваше с Ярен, за са се омъжи за Насух. Мисля, че го правеше нарочно, за да ги дразни, но много и се връзваха.
Детелини според мен изобщо не ги дразнеше, а си беше съвсем сериозна. След като загрижената й сестра я беше залостила в конака на врага като таен агент в името на собственото й отмъщение и Ханифе беше пропиляла младостта си реално в един момент жената реши, че поне може да се възползва и на тази възраст да да си устрои живота и да стане господарка на конака бидейки жена на Насух. Да поредната съсипана съдба заради отмъщението на Азизе, която на финала седеше на една маса с семейството и любимият си, получила своя втори шанс. Еми не мога да възприема това, съгласна съм че се постара да стане Айше, да поправи грешките от миналото, но като се замисля че дори собствените си деца, внуци пожертва и толкова други в името на личното си отмъщение е не мога да го приема. Затова и не разбирам Рейян която изискваше от близките си, визирам Миран, Хазар, а и Дишах да я приемат, давайки и 2-ри шанс. Напълно разбираемо е, че Дилшах се озлоби към нея. И на края освен че съсипаха образа на благата добродушна жена, за която Миран страдаше 2 сезона, я превърнаха в жалка болна карикатура, която захвърлиха в лудница и даже не намериха място с 2 изречения в последния епизод да кажат нещо обнадеждаващо - изключително тъжен, съсипан, злощастен образ ми е този на Дилшах.
Иначе и мен много ме забавляваха словесните двубои м/у Ханифе и Хандан и Ярен.
А някой като каже в разговор иди си почини, все едно са орали декри на нивата, а не са се местили от диван на диван, е падам от смях. То същото се отнася и за Реймир, като се появеше нашичкият пред Рейян, която допреди малко е топлила креслото в стаята им, и й каже целувайки я "ти сега си почивай"......... Laughing

И понеже аз си следя сериите по ДФ пак да помрънкам и да си изкажа болката, нали наскоро излъчиха сцената със сънят на Рейян с единият паднали нар и обгорената ръка, която спаси вторият плод, и сцената с дядото в градината с наровете дето нашите влюбени гълъбчета положиха толкова усилия за да получат благословията му - да вметна че те толкова труд от началото на сериала май не бяха виждали - Та просто не проумявам защо я вмъкнаха тази сцена след като Рейян в крайна сметка загуби едното близначе. И до сега това решение на сценаристите не мога да го преглътна. До последно се надявах, че ще измислят някаква врътка и това ще се окаже поредната подла игра на Фюсюн, а лекарката подставено лице. А как ме дразнеше постоянното връщане на починалото момиченце в сънищата на двамата, когато стана ясно че няма да го върнат, ей все едно ми човъркаха в раната. Много ме е яд на този развой. Не го заслужаваха след всичко което преживяха.
Та е напълно вероятно тази сцена да е за да създава фалшива надежда у зрителите или просто са имали един замисъл и в последствие нещата да са се променили. Едва ли е била поместена само за пълнеж.

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 20:18 от daniela1504

# 81
Даниела, мое мнение е, че в този сериал имаше много малко пълнеж. Дори разговорите на слугините бяха важни. Пълнеж мога да нарека Дилшах, абсолютно излишен образ. Тази героиня, така и не я приех, но пък от друга страна ни показаха, че Миран ще застане и срещу собствената си майка заради любовта си към Рейян. Рейян не е карала Дилшах да се сдобрява с Азизе. А това, че Рейян искаше едно пълно семейство за Умут мога да го разбера. А за Азизе и втория шанс мога да пиша доста, но ще е друг път. Тя получи втория шанс, но остана да живее и с най- голямата болка. Втория шанс, гледайки радостта на децата на сина си, е нейното наказание и изкупление.

А сега ще довърша с откъса ''Как ще се омъжиш за човек, когото още наричаш батко?''

-   ‘’Рейян! Рейян!’’

-   Тогава какво е това състояние, дъще?
-   Снощи се срещнах с Миран.
-   Как?
-   На люлката.
-   Защо отиде там? Нищо не ти направи, нали?

-   Не ми направи. И батко Азат беше там. С него се върнах. Какво може да ми направи Миран?
-   Какво можех да направя? Да я взема за ръка и да я отведа? Ага, гледайки ме в очите, държеше този тип за ръката.

-   Разстроена си.
-   Аз не съм разстроен. Само съм ядосан. Направи го за отмъщение. За да си тръгна. За да свърши всичко.

-   Добре стана. И без това трябваше да свърши.
-   Рейян. Дъще, или още го искаш? Още ли искаш Миран, Рейян?

-   Не иска. Принудиха я да се омъжи за Азат. Принудиха я, принудиха.

-   Миран. Ти си объркан, братле. Хайде. Хайде да вървим. Ще пием нещо, ще дойдеш на себе си.
-   Не съм от тези, които пият, за да забравят. Тази работа е за слабите хора, братко.

-   Какво ще правим? Тук ли ще седим да чакаме?
-   Имам малко работа.
-   Какво ще правиш? Няма да отидеш в конака Шадоулу, нали?
-   Не. Няма да отида там. Сега ще ми помогне само един човек. Ще отида при него.

-   Агънцето ми, умът не приема сърцето, сърцето не приема ума. Женитбата с Азат…
-   Мамо, аз взех решение. Това е най- правилно.
-   Правиш грешка, Рейян. Умолявам те, дай да помислим заедно.
-   Ще се омъжа за батко Азат.
-   ‘’Ще се омъжа за батко Азат.’’
-   Не ме притискай повече.
-   Как ще се омъжиш за човек, когото още наричаш батко?

# 82
Отново, 😃😅, но за кратко..
Имам доста насъбрани мисли и за Дилшах, за вторият шанс за Азизе и много други, ноооо, когато дойде време, въпреки, че отдавна съм качена на.  .вишката...

Лека вечер, момичета! 💕

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 09:28 от Stella2021

# 83
За възкресяването на Дилшах всички са единодушни, най голямото недоразумение и недомислица в 3-ти сезон, да не кажа за целия сериал. Сценаристите я върнаха, но без да имат добре обмислена и ясно изградена концепция за образа й като развитие. Така се получава, когато нещото идва от немай къде за продължение на историята и повече серии. Сетете се в сцената, когато Дилшах беше на реката и страдаше по умрялото си момченце, което никога няма да прегърне и не обели нито дума за Азра. Страдаше по майката, която също мислеше, че е загубила - нали Зехра я излъга,  за съсипания си живот. Нали на метри разстояние бяха Реймир и говореха за бебето си. Имам чувството, че в онзи момент сценаристите все още не бяха стигнали до идеята за появата на Азра. А после не спря да мрънка за Азра, та Азра. Въобще резултата, който видяхме в 3-ти сезон - една абсолютна гротеска и антипод на Дилшах в сезон 1 и 2. Все едно да градиш 2 сезона приказен конак, в последствие да го сринеш плюейки на труда си.

Цитат
от друга страна ни показаха, че Миран ще застане и срещу собствената си майка заради любовта си към Рейян.
Миран заради любовта си към Рейян, беше готов да загърби отмъщението, пренебрегвайки омразата на баба си, към която имаше силна привързаност. Та в този смисъл не ми беше необходимо да видя, че ще застане и срещу майка си особено след като възкръсналата с поведението и думите си не допринесе той евентуално да се почувства раздвоен или да има угризения на съвестта. В последната сцената, която си поставила Миран отива да изплаче мъката си на гроба на майка си, единственият човек който може да му помогне в момента. Майката от детските му спомените към която той беше привързан и страдаше, се разминаваше драстично с възкръсналата. За Миран беше по сложно и трудно да приеме истината за лъжите на Азизе, която го беше гледала и обработвала 27 години. Да прогледне за истинското й лице - нали за това постоянно си намираше причини да я оправдава. И въпреки всичко й се противопостави.

Цитат
Рейян не е карала Дилшах да се сдобрява с Азизе. А това, че Рейян искаше едно пълно семейство за Умут мога да го разбера. А за Азизе и втория шанс мога да пиша доста, но ще е друг път. Тя получи втория шанс, но остана да живее и с най- голямата болка. Втория шанс, гледайки радостта на децата на сина си, е нейното наказание и изкупление.
Рейян очакваше от Дилшах да приеме спокойно сближаването на Миран и Хазар, с човека който тотално е съсипал живота й, все едно нищо не е било. В конкретната ситуация с Азизе на мен самата такова нещо би ми било изключително трудно, да не кажа не възможно. Съгласна съм че всеки има право на 2-ри шанс, ако се е разкаял и се опитва да поправи грешките си, бих казала нека Бог те съди - аз няма, нито ще търся отмъщение, но и не бих могла да продължа да общувам със същият този човек. Задавала съм си въпроса ако Рейян беше на мястото на Дилшах, да те отделят от майка, баща и любим, да те обвържат на сила с мъж, който не познаваш и не обичаш, да си принудена да живееш в затворен конак, да ти налагат психически и физически тормоз, я мъж я свекърва, после да ти излъжат че детето ти е умряло, години наред да те изолират от света давайки ти за утеха друго дете заместител, което е отглеждала отново с и в някакви условности, после изведнъж да ти заявят че и другото вече пораснало дете заместител, трябва да ти отнемат, щото гонят изкупление - та щеше ли Рейян да може да приеме сближаването с Азизе/Айше. Да Рейян искаше да остави след себе си любов, а не омраза, да поднесе на Умут едно пълно семейство, но си мисля че това пълно семейство щеше да бъде с лицемерни взаимоотношения. Нещо като родители, които не се разбират, но съжителстват заради децата си, за да израснат те в пълно семейство, но с токсични отношения.

Наказание за Азизе беше осъзнаването, че години наред е гонила и е пропиляла в името на едно безмислено отмъщение. Повторно загуби детето за което отмъщаваше, без той да й прости, нито да я приеме чистосърдечно. Хазар й даде втори шанс на сила и по принуда. Миран й даде втори шанс пак поради настояването на Рейян. В името на своята цел, Азизе е жертвала и себе си, омъжвайки се за Асланбей, търпяла е тормоз от мъжа си, обърква живота на децата и внуците си, погребва 4-а сина, внучката и внука си, сестрата си, причината за смъртта на които е тя и още много др. Съгласна съм че беше принудена да живее с болката от загубите, но делейки живота си с любимия човек обградена от внуци и правнуци, все пак това се понася по леко. А смъртта на Хазар освен нейно наказание, беше болка и за Зехра и децата му, които най-малко го заслужаваха. Покрай сухото изгоря и мокрото.

# 84
Daniela 1504, 🌷
И мен ме тресат тези въпроси....и да си кажа, честно....3 сезон съм го гледала само 2 пъти....1 и 2 , вече 4 и 5 пети път
....
Наистина и аз се разочаровах от безмислиците, които ни вплетоха....Да,  рейтинг, Да заинтересуваност на фенове, но и според мен се оляха....
Първо - изкарването на Дилшах в светлото пространство си беше пълно безумие...Тук, подминавам  многото пъти плачейкият Миран на гроба на майка си, която пазеше, като Светица в сърцето си и Хазар, който въпреки щастливото си семейство/ Зехра, Рейян и Гюл-ханъм/ , я  посещаваше често. Той не изневери на любовта си към нея....но, те я вкараха  толкова глупаво в сценария, че аз наистина си се чудя и правя Поклон и на Акън и на Серхат, че съумяха донякъде да се впишат в сценарият...
Имам още за споделяне, ама да не си изливам логореята изведнъж...👍😎🌹🌷

И да не подмина и снимковият си запас. с един прекрасен актьор, който сега набира скорост - стартът му е невероятен и фурор.

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 19:40 от Stella2021

# 85
Тази вечер ще сме на срещата на Хазар и Миран, на гроба на Дилшах. Казвала съм го веднъж и ще го кажа пак. Тази надгробна плоча беше по- добра майка за Миран. А Рейян не съм сигурна, че би се съгласила да се омъжи, всички видяхме как тя каза ''Не'' на онзи, който трябваше да я отърве от смърт, тя предпочете да я убият, но не и да се омъжи.

-   Аз дойдох. Туй съм. След години. За последен път съм при теб, Дилшах. От момента, в който умря, винаги си задавам един и същ въпрос. Защо? Защо аз не умрях? Аз много те обичах. Много те обичах. Не знаех, че ще станеш жертва на нашата чиста любов. Не знаех. Не знаех. Прощавай. Ако знаеш, колко пъти сърцето ми се разплати за тази любов. След като ти си тръгна, едната страна на сърцето ми все още е ранена. Все още. Тази рана постоянно кърви, боли. Тази рана никога не се затвори, Дилшах.

Твоят син ме смята за свой враг. Отмъсти несправедливо. Гневът си, болката си изкара върху невинната ми дъщеря, Дилшах. Засегна най- болното място. Уморих се да живея с товара на миналото. Не мога вече да нося този несправедлив товар на раменете си. Заминавам оттук. Заради децата си.

-   Ти какво правиш тук? А?! Какво право имаш да идваш тук?
-   Спри.
-   Как може да докосваш с мръсните си ръце до гробовете на родителите ми? Ще те убия!
-   Стой! Стой!

-   Трябваше да те убия. От самото начало трябваше да те убия! Още от самото начало трябваше да те убия! Трябваше да те застрелям в главата. Не трябваше да ти давам да живееш!
-   За първи път говориш правилно. Трябваше мен да убиеш, мен! Трябваше с мен да си оправиш сметките, не с дъщеря ми!
-   Направих това, което ти си направил. Обезчестил си майка ми, убил си баща ми!
-   Никого не съм убивал! Никого не съм обезчестил! Само се опитах да защитя! Бог ми е свидетел! Аз само обичах майка ти!

-   ‘’Обичах майка ти!’’ Какво говориш? Ти какво говориш? Какво означава ‘’обичах майка ти’’?
-   Обичах я! Само я обичах! Не бих я обидил. И не я обидих!
-   Лъжа! Лъжа! Ти лъжеш!
-   Не лъжа. Не съм я обидил! Ако искаш, убий ме, но кълна се, не знам как са укрели. И аз бях ранен тази нощ. Не знам!
-   Баба ми, баба ми е била права! Правя е била! Тя ми каза, че ще ме лъжеш. Ще те убия пред тези невинни хора, които ти си убил! Днес ще отговаряш за греховете си, Хазар Шадоулу!

-   Теб са те отгледали в лъжа. Промили са мозъка ти с тази лъжа. Аз на никого нищо лошо не съм направил! Но ти! Ти, Миран Асланбей! Стана грях на невинно момиче! Ако искаш, убий ме! Ще си оправим сметките с теб! Но знай, че няма да сведа глава! Ти, ти ще се задавиш от греховете си! Аз не съм убил баща ти! Дори косъм на майка ти не съм докоснал! Ако ще ти стане по- леко, стреляй! Тази сметка тук ще се затвори! Убий ме и нека всичко да свърши! Но ако аз умра ще се държиш смело! Ще се държиш далеч от семейството ми и децата ми! Хайде, свършвай!

-   Защо трябва да ти вярвам?! Защо?!
-   Мислиш ли, че ме интересува на кого и в какво вярваш? Ти взе, каквото поиска. Ще се държиш далече от нас, Миран Асланбей! Разбираш ли? Особено до дъщеря ми! Дори няма да се приближиш до Рейян!
-   Ти…

# 86
За мен и трите сезона си имат своите достойнства. Има много мили моменти между Рейян и Миран, видяхме развитие в семейните им взаимоотношения, макар да не си бях представяла периода с бременността й толкова драматично натоварващ, или пък загубата на едното близначе. Третия сезон не бих го определила като "не става за нищо", въпреки някой забележките в сценария. За съжаление снимките на този сезон съвпаднаха с корона пандемията, наложи се да преснимат сцени и загубиха преднината от 2-3 заснети серии на пред, което също се отрази неблагоприятно. Но пък се радвам, че си изкараха цял сезон и въпреки всичко беше щастлив за Реймирчетата.Revolving Hearts

Междувременно докато пиша видях че има нова поредица гифчета. В тоя момент се чудя Миран как се удържа да не стреля в Хазар. Мисля си че Рейян щеше да се омъжи за Азат, при предварително уточнените условия, само за да е близо до родителите и сестричката си. Но за промяната на решението й й повлия разговорът, който проведоха с нея Зехра и Хазар по отделно.

Цитат
Тази надгробна плоча беше по- добра майка за Миран.

Абсолютно вярно.

# 87
Тази вечер ще сме на срещата на Хазар и Миран, на гроба на Дилшах. Казвала съм го веднъж и ще го кажа пак. Тази надгробна плоча беше по- добра майка за Миран. А Рейян не съм сигурна, че би се съгласила да се омъжи, всички видяхме как тя каза ''Не'' на онзи, който трябваше да я отърве от смърт, тя предпочете да я убият, но не и да се омъжи.

-   Аз дойдох. Туй съм. След години. За последен път съм при теб, Дилшах. От момента, в който умря, винаги си задавам един и същ въпрос. Защо? Защо аз не умрях? Аз много те обичах. Много те обичах. Не знаех, че ще станеш жертва на нашата чиста любов. Не знаех. Не знаех. Прощавай. Ако знаеш, колко пъти сърцето ми се разплати за тази любов. След като ти си тръгна, едната страна на сърцето ми все още е ранена. Все още. Тази рана постоянно кърви, боли. Тази рана никога не се затвори, Дилшах.

Твоят син ме смята за свой враг. Отмъсти несправедливо. Гневът си, болката си изкара върху невинната ми дъщеря, Дилшах. Засегна най- болното място. Уморих се да живея с товара на миналото. Не мога вече да нося този несправедлив товар на раменете си. Заминавам оттук. Заради децата си.

-   Ти какво правиш тук? А?! Какво право имаш да идваш тук?
-   Спри.
-   Как може да докосваш с мръсните си ръце до гробовете на родителите ми? Ще те убия!
-   Стой! Стой!

-   Трябваше да те убия. От самото начало трябваше да те убия! Още от самото начало трябваше да те убия! Трябваше да те застрелям в главата. Не трябваше да ти давам да живееш!
-   За първи път говориш правилно. Трябваше мен да убиеш, мен! Трябваше с мен да си оправиш сметките, не с дъщеря ми!
-   Направих това, което ти си направил. Обезчестил си майка ми, убил си баща ми!
-   Никого не съм убивал! Никого не съм обезчестил! Само се опитах да защитя! Бог ми е свидетел! Аз само обичах майка ти!

-   ‘’Обичах майка ти!’’ Какво говориш? Ти какво говориш? Какво означава ‘’обичах майка ти’’?
-   Обичах я! Само я обичах! Не бих я обидил. И не я обидих!
-   Лъжа! Лъжа! Ти лъжеш!
-   Не лъжа. Не съм я обидил! Ако искаш, убий ме, но кълна се, не знам как са укрели. И аз бях ранен тази нощ. Не знам!
-   Баба ми, баба ми е била права! Правя е била! Тя ми каза, че ще ме лъжеш. Ще те убия пред тези невинни хора, които ти си убил! Днес ще отговаряш за греховете си, Хазар Шадоулу!

-   Теб са те отгледали в лъжа. Промили са мозъка ти с тази лъжа. Аз на никого нищо лошо не съм направил! Но ти! Ти, Миран Асланбей! Стана грях на невинно момиче! Ако искаш, убий ме! Ще си оправим сметките с теб! Но знай, че няма да сведа глава! Ти, ти ще се задавиш от греховете си! Аз не съм убил баща ти! Дори косъм на майка ти не съм докоснал! Ако ще ти стане по- леко, стреляй! Тази сметка тук ще се затвори! Убий ме и нека всичко да свърши! Но ако аз умра ще се държиш смело! Ще се държиш далеч от семейството ми и децата ми! Хайде, свършвай!

-   Защо трябва да ти вярвам?! Защо?!
-   Мислиш ли, че ме интересува на кого и в какво вярваш? Ти взе, каквото поиска. Ще се държиш далече от нас, Миран Асланбей! Разбираш ли? Особено до дъщеря ми! Дори няма да се приближиш до Рейян!
-   Ти…

Изключително силни сцени и моменти!
И тук пак си задавам въпроса, как може една Жена, да отгледа и вплете в душата на едно невинно дете, толкова огромна мъст и то към собственият му баща....защото, тя беше наясно  с всичко???.

И малко да се разведрим....

# 88
Добро утро и от мен в ранни зори момичета отново поредна доза от Цвети преговор и  вашите мисли и анализи страхотни сте. В този епизод отново силна игра на Хазар и Миран, като се замисля всяка тяхна среща, беше изключително изиграна. Дени права си, че в 3 сезона имаше недомислени неща  можеби най вече в 3 с влизането на Дилшах. Аз го бях писала доста отдавна, че те направиха противоречие от спомените на Миран през първите два сезона за майка му. На тази надгробна плоча той оставяше цялата си болка, сърце душа, която изпитва  за това, че майка му е отнета по този начин на него повече му тежеше това, че майка му е обезчестена а не, че е убита и ако си спомняте, когато разбра от полицая истината и се срещнаха с Хазар отново на гроба  той си го призна, че това му е тежало най много обърна се с  думите към Хазар ти наистина не си я докоснал ето в този момент той се разкъса на парчета това беше преломния момент за него. Разбра и осъзна  всъщност още по добре какво е причинил на Реян именно за това се от дръпна от нея болеше го още повече , когато тя искаше да сподели неговата болка да бъде до него, нейното докосване го разяждаше отвътре дори тий  мразеше себеси, че въпреки това тя продължава да го гледа с любов и обича затова каза Недей не го прави аз не те заслужавам не можеш да ме обичаш. За мюсюлманите честта е на пиедестал  това, че жена му  е докосната по този начин от друг се приема много тежко и болезнено именно Миран ни показа с играта си как гори и се язяжда от вътре, а тя продължава да го обича и гледа влюбено. Ох толкоз неща мисли ми идват да напиша, но ще спра до тук ще се включа отново успешен ден на всички ви.

# 89
Здравейте!
Успешен ден!

Станах малко по рано и бързам да сложа това, което съм приготвила, че довечера да може да се наслаждаваме на малката ''сватовница''. Довечера ще коригирам това, което не съм сложила както трябва, че работата ме зове...

-   Рейян, свободна ли си?
-   Заповядай, батко Азат.

-   Отново батко Азат. Ти ми… Когато ми каза Азат сякаш за първи път чух името си. Какво се случи пак, че станах батко Азат? Няма ли утре да стана твой съпруг? А, Рейян? Не е свършило, нали? Няма да свърши. Този негодник няма да излезе нито от ума ти, нито от сърцето ти. Разбери вече, Рейян. Той е истински лъжец. Всичко което прави, е лъжа. Всичко, което казва е лъжа. Защо все още мислиш за този тип?

-   Батко Азат, с теб говорихме за това. Аз казах какво искам и ти се съгласи. Не прави повече така. Моля те.
-   Знам какво е това любов, Рейян. С години я изживявам вътре в себе си. Виж ти ми постави условия за този брак. Казах, че ще те върна в конака. Застанах срещу всички. Казах, че няма да те докосна. Застанах срещу любовта си. И на това се съгласих. Но това, което ти е причинил този човек, не може просто така да се преглътне, Рейян. Как може този човек все още може да бъде в душата ти?

-   Батко Азат, плашиш ме.

-   Прощавай, Рейян. И аз не съм такъв. Преживяното не е леко. Но виж… Понякога не стига само любов. Дори без любов ти дават шанс. Без да очакваш. Понякога, за да избягаш, понякога, за да се защитиш… После виждаш… Случило се е невъзможното. И си се влюбила.

Може и ти да ме обикнеш, а, Рейян? По- трудно е, отколкото да обичаш. Да се примириш с това, че не те обичат. Ти не може да знаеш какво е. Но каквото и да се случи, винаги ще бъда до теб. Тук съм. Не забравяй за това, става ли?

Общи условия

Активация на акаунт