Hercai/Вятърничав по ATV/Diema Family и Нови проекти на актьорите Тема 14

• 44 276
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Къзлар Hug,

не мога да се стърпя и да чакам до превода, за да споделя първите си впечатления от епизода. Затова се включвам още сега. Първо, не са честни! Не са. Така завъртат сюжета, че не се търпи да се чака цяла седмица за нов епизод. Дано не почиват по Нова година, че тогава вече не знам. Започвам отзад напред - този целуфан накрая не го очаквах, но пък много го исках. Като Асие започна да го бута, виках наум “целуни я, бе, награби я и я целуни”. Grinning За първи път обаче започнах да виждам Асие и Махир като двойка. Според мен той започва малко по малко да се влюбва в нея. Смятам, че и тя не е точно безразлична. Гледа го по един особен начин. Според мен засега е само с възхищение и благодарност, но знаем, че те прерастват в уважение, уважението - в приятелство, а приятелството - понякога в любов. Да видим дали това е пътят, който сценаристите са предвидили за тях или само Махир ще се влюби. Двойката Махир / Асие е някак си по-зряла, улегнала, спокойна. Докато АсДжем са огън. (Дано само не изгорят.) При тях има страст и много неизживяна любов. Не знам дали тази любов ще остане такава - изпепеляваща, но невъзможна или АсДжем ще получат своя втори шанс. От една страна ми се гледат Махир и Асие, някак си ми стават интересни и техните отношения. Но искам да видя и развитие при АсДжем. Ох, обърках се направо и аз! Grin Разговорът между баща и дъщеря беше много силен. Нищо не разбрах, но играта на актьорите беше достатъчна, за да ме разплаче. Това дете играе като звяр. Как си запуши устата, за да не извика от болка. Адмирации на целия екип за тази сцена. Беше много силна и действително ме разчуства най-много в целия епизод. Cry И накрая - този пислик Джемал ми иде така да го зашлевя, че Акън, както е заслабнал, ще се свлече на земята сигурно, защото свят ще му се завие от моя шамар. Как може така да си играе с чувствата на Асие?? Подсвирква си нашият, а после прегръща Хелин пред Асие. Какъв му е проблемът? Опасен нарцис е. Иска Асие да го обича, докато той си играе на семейство с друга жена. Непоправим егоист е. Засега грам не заслужава прошката на Асие. Да се стяга, че трупа черни точки една след друга. Wink

Ето го и фрагмана за следващия епизод:

Последна редакция: сб, 25 дек 2021, 12:45 от Бърборанка с розови очила

# 661
БРО,
Със всичко съм съгласна, което си написала за серията. Много силна сцена на баща и дъщеря. Аз го гледах с руската озвучка и разговорът беше доколкото разбрах : Той си призна пред детето, че е направил най-голямата грешка в живота си, но че не я лъгал и й каза, че е останал в Истанбул не заради Хелин, че тя иска, а затова, че той не може да ги остави втори път - Асие и децата си.
Но, ще чакаме и нашите си буквички.
Преводачка от озвучката, каза, че на 31.12. няма да има серия.... ще чакаме до 07.01.

# 662

Последната сцена от днешния епизод. Не е точно целувката която чакакх, но е нещо подобно. Джемал действа смело, нещо нетипично за него. Въпросът в тази последна сцена е - Кой го видя?!

Добър епизод с прилична развръзка. АКо направя обзор на сцените днес, ще отбележа няколко много силни момента.
Джемал адски силно ревнува Асие и децата от Махир, дори от самите тях. Сцената със серенадата на терасата е за отмъщение на "семейното" щастие семейството Асие и Махир. Прегръщането на Хелен беше нарочно и завърши с думите "Щом ти си щастлива с друг, гледай как аз съм щастлив" - много жестоко, много. Разговорът между баща и син също не се получава лесно, защото Джемал не знае как да реагира на детето. Угур съвсем неволно и невинно забива стрели в сърцето на баща си. Сцената в детската и разговора между баща и дъщеря. Много тежък монолог, защото това не може да се нарече диалог. Джемал каза на дъщеря си, че никога не е я забравил. Каза още, че не очаква тя да му проси, да го заобича, да го разбере, но тя трябва да знае, че никога не я е забравил. Каза й, че няма да заминават и е останал заради нея/тях. Каза още, че е направил голяма, непростима грешка, но след като съдбата ги е срещнала отново той няма да си позволи да ги загуби втори път. Същото каза и на Асие в последната сцена. Малко по-рано в епизода й разказа, че 6 месеца след бягството се е върнал при тях и ги е видял в парка. Но точно в този момент се е обадила Хелен и той е трябвало да избира. Асие остана изненадана, но бързо реагира като му отвърна "Доколкото разбирам си ни изоставил два пъти". Ама как я привлече към себе си, силна ръка и добър захват Grinning

Асие задължително трябва да разкаже всичко на Махир, задължително....Той уж кулува пръстени заради семейството си и коментарите им, че нямат халки, но всъщност май ще й предложи истински брак, за да не будят повече подозрения.

В останалата част от епизода се обсъждаше, че Асие и Махир се държат много изкуственно. Започват подозрения в главите на Гюлсюм и Захиде. Двете повтарят, че има нещо нердно.

Това е засега, чакаме превода Simple Smile

# 663
  • София
Да ви кажа и аз си мислех същото днес, докато гледах - Махир рискува всичко, за да помогне на Асие и децата, прикрива Нергис. Мисля, че Асие му дължи истината. Трябва да му разкаже кой е Джемал. Във фрага за следващия епизод ми се струва, че Нергис започва да се дразни на близостта на Махир и Асие, тя осъзнато или не иска майка й и баща й да се съберат и семейството й отново да е цяло. Струва ми се, че казва на Махир нещо от сорта на “ние си имаме баща”. Което е доста грубо предвид грижите, които Махир полага за тях. Започвам да съжалявам Махир и се надявам да не остане с разбито сърце накрая. Джемал си заслужава всички стрели в сърцето - да ревнува и децата, и Асие, защото не прави нищо доблестно до момента. Нито е разказал на Хелин кои са Асие и децата, нито се бори за тях с открити карти. Много е лесно да целуваш чужда жена скришом в парка, докато твоята те чака в семейния дом, който всъщност е нейн, а и ти реално дължиш всичко на нея. Много недостоен ми е Джемал, поведението му също. Но Нергис сваля гарда спрямо него. Настройва се срещу Хелин, Ахмет и Махир, а това са грешните хора. Баща й е този, който я е изоставил. На него само трябва да е гневна и да държи сметка.

# 664
Аз също си мислех, че е крайно време Асие да каже на Махир, кой е Джамал.
Много объркано стана....
Харесвам Махир, но не знам каква какафония ще настане в имението, като се разберат истините....
Те, в крайна сметка Асие и децата не могат да останат завинаги затворени в имението.
И Уур спомена, че му е омръзнало да стои само в къщата и в градината.
Аз залагам, че Нергис видя на края целувката на майка си и баща си.....

Последна редакция: сб, 25 дек 2021, 00:20 от Stella2021

# 665
  • София
Стела, присъединявам се към теб - и аз мисля, че Нергис видя Джемал и Асие в гората. Както не очаквахме полицаите да са дошли за Раджи, така и сега се опитват да ни баламосат, че ги е видял някой от злостерите - Захиде, например. Wink

Другото, което си мисля от известно време, е какво ще стане, когато полицията стигне до Асие и децата? В крайна сметка Нергис уби човек. Да, беше самозащита, но си е убийство и те се покриха след това. Трябва да има съдебен процес, може да я оправдаят, че е действала в самозащита, но бягството от местопрестъпление и укриването също са престъпления и се наказват от закона. Ако Нергис я съдят като малолетна, то Асие ще я съдят като възрастен човек. Чудя се тази история как ще я решат в сериала. Scream

# 666
# 667
  • София
Ето го фрага към епизод 5 със субтитри на английски:

Вече съм убедена, че Нергис ги е видяла в гората и сега започва мисия да събере родителите си. Затова се настройва толкова агресивно против Хелин и Махир. Горкият Махир обаче. С какво е заслужил това грубо отношение? Та той ги покровителства от ден едно. Пусна ги в дома си, сред семейството си. Чака ни интересен 5-ти епизод, нямам търпение.

Btw, Джемал ми е толкова черен, че, ако не беше Акън, сигурно въобще нямаше да го харесвам и да се надявам на втори шанс за него. Неслучайно продуцентите са поверили ролята на Акън - само на толкова секси мъж можеш да простиш. Grinning

# 668
Здравейте!

Честити и весели празници!
Бъдете здрави и много обичани!

# 669
Добро утро! Честита Коледа!🍀❄☃️🎄

# 670
Добро утро Честита Коледа на всички ви. Бъдете живи и здрави, щастливи, обичани  и влюбени жени. Всичко което споделяте за епизода е много точно Джемал гори от всичко ревност, болка любов какъв поглед има този мъж направо те изпепелява. Аз също мисля, че Нергис ще се бори от тук насетне за баща си да се събере с майка и, колкото и да му е ядосана и мрази, че ги е изоставил тя го обича и показател за това беше сцена между тях също така мисля, че тя ги видя. Сега очаквам, че Асие ще каже на Махир според мен ще бъде принудена да му признае, а той че ще се влюби е факт даже вече е влюбен ако питате мен. Между Джемал и Хелин любов няма ама никаква едно съжителство просто. Очаква ни бая развитие следващия епизод. Весели празници по късно ще пиша пак.

# 671
Преди известно време излезе едно проучване, което поставя Исус Христос на първо място сред най-влиятелните личности в историята на човечеството.
Преди няколко дни излезе едно проучване, което поставя Исус Христос на първо място сред най-влиятелните личности в историята на човечеството. Ние, хората, много обичаме да сравняваме, но Библията казва, че Бог е несравним, няма никой, равен на Него (Исая 40).  Рождество Христово е добра възможност да си припомним това.

В една песен се пее: „И аз ще се покланям, както никога преди. И аз ще Те търся, както никога преди. И аз ще Те хваля, както никога преди. Твой ще бъда, както никога, никога преди!“

Нека се опитаме да бъдем повече Негови и по-малко свои си!

Честито Рождество Христово!

Относно епизода снощи направих коментар, но продължих да мисля върху видяното, даже повторих някои сцени. Честно да си кажа се чувствам раздвоена относно Джемал. Не мога да разбера този мъж наистина ли се разкайва за стореното, наистина ли го е грижа за децата, тази грижа сега ли се появява като чувство или я е имало, но поради някаква причина не се е показвала. Наистина ли обича Асие и тази целувка е знак за скрита любов в сърцето му, или мръсника иска тя да страда още повече. Не знам, много въпроси, много неизвестни. Нергиз типично за тийнейджър, който не знае какво иска и се държи ту истерично, ту агресивно, после плаче или обича....луда работа. Определено ако Джемал не се играеше от Акън щях да го мразя от душа и сърце, сега обаче не мога. Колкото и да искам да съм против Джемал, не мога да го направя. Знам че се повтарям, но тази роля е толкова противоречива, че едва ли има зрител който да каже този е само лош. Акън отново надминава себе си. Мисля, че в старата тема бях писала, че той никога няма да надскочи Миран, но ето че го прави и то великолепно.

Последната сцена продължава да ме вълнува и се чудя, ако тази целувка е от любов, защо целува гледайки я в очите,  защо целува с този изпитателен поглед. Много е жестоко, много. Жал ми е за Асие и се ядосвам, че нейната любов не й позволява докрай да бъде жестока с него, а той си го заслужава.

Между другото забелязвам основна разлика в коментарите относно целувката в последните минути на епизода. Режисьор и сценаристи поеха огромен риск с тази целувка. Турските феновете изобщо не коментират причините за целувката и поведението на героите. Турските фенове са буквално взривени от това, че женен мъж целува чужда жена за която знае, че е омъжена. Това е такъв шок за тях, че няма нищо друго важно в случая. Някой споделят, че сцената е аморална, направо вулгарна. Рискът за сериала е голям, защото много фенове заявяват, че спират да гледат епизодите. Ще видим какво ще стане, но ако екипа на сериала се влияе от коментарите следващите епизоди ще са съобразени с изискванията на феновете. За съжаление турският фен е голям лицемер и коментира на база измислени правила отколкото реалната ситуация.

Последна редакция: сб, 25 дек 2021, 10:32 от DeniAra

# 672
Рейтингът от снощи - добре е, покачва се

# 673
  • София
Christmas Tree Честито Рождество Христово! Christmas Tree
Момичета Green Heart, пожелавам коледните празници да изпълнят домовете ви с радост, сърцата - с любов, живота ви - със смях. Сега е времето да намерим много причини за щастие и да ги превърнем в щастлива нова година! Усмихвайте се!!! Flowers Four Leaf Clover

Относно епизода вчера и целувката - турският зрител е страшно лицемерен. Дано продукция и сценаристи не се влияят от настройката на турската публика. Да си следват планираната история и развитието й, както са били предвидили от самото начало. Засега сериалът се развива много добре. Обратите и изненадите валят, което е чудесно и те държи залепнал за екрана. Рейтингът е добре, покачва се, но искам още. Заслужаваме го. Сериалчето е супер. Wink

Дени, съгласна съм за Джемал / Акън. Hands Plus1 И аз вече казах, че, ако тази роля не се играеше от Акън, не знам какви чувства щях да изпитвам към героя и дали бих искала да го съберат с Асие. Малко са актьорите, които харесвам толкова, че заради тях да защитавам героя им. Simple Smile Относно целувката обаче, на мен ми направи впечатление следното - той първо я целуна с отворени очи, за да види реакцията й, но, когато устните му докоснаха нейните, притвори очи и се отдаде на момента, отпусна се. Имаше едно успокояване, сякаш след дълго лутане най-после е открил своето място. Това за мен е показателно за чувства, обича я, просто не я обича правилно, обича и наранява. Това е.

# 674

Абе, да му се не види и работата и чудото, даже целува различно от Миран.....
Помните ли как беше Hercai? Помните ли колко нежност, копнеж, милувка имаше в действията на Миран?
С каква любов и грижа гледаше Рейян... В Съдбата също има любов и страст, но някак различно, по-статично, по-изграно. Целува, добре целува и как я дръпна към себе си, но не виждам онази другата любов за която пишехме месеци наред. Не знам дали моето виждане е погрешно, или ми се иска да е различно, но обикновенно не си въобразявам когато става дума за любов в живота. Нея или я има, или я няма, средно положение, йок....

Общи условия

Активация на акаунт