При нас настана оживление, ОКТОМВРИ сме в родилно отделение - Тема 16

• 45 636
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Много наболели и за мен теми обсъждате. Включвам се и аз със скромния си опит.
Относно осъзнаването, че съм майка от 3 седмици на близнаци - ами няма ги фойерверките, само една огромна отговорност усещам. Изцяло сама се грижа за тях, цялото ми внимание е съсредоточено към тях, но някак не мога да се осъзная още. Може би, защото ги извадиха цял месец преди термина и изобщо не бях психически готова за това. Отделно на петия ден се прибрах с едната девойка, 2 седмици бяхме заедно и много привикнахме. От 2 дни у дома е и втората фъстъчка, но още не мога да схвана как да променя ритъма, тъй като таткото ходи като ударен с мокър парцал и е мозъчно блокирал, та се налага да поема и него. Улавям се, че искам цялата изцедена кърма да давам на дребничката, за да навакса, става ми много виновно за другата. По-едричката си позволявам да мачкам и целувам, другата не смея, да не я счупя, но ми става криво, че я пазя. Ей такива смесени емоции ме мъчат.
Помпата ми е medela solo, върши работа, но нямам база за сравнение. Моят старт с нея беше кошмарен. Бях я взела в болницата и с голям ентусиазъм започнах да я пробвам. Сериозно запуших каналите, гърдите ми бяха пред гръмване и вдигнах температура. Болките бяха нетърпими и в комбинация с всичко останало, което ме болеше, бях пред нервен срив. Грам внимание от персонала не получих за облекчаване на положението. След като ме изписаха ходих на терапия с едни вибрации, която много ме облекчи още от първия път. Познавам една консултантка, която ме насочи към тези процедури и заедно с практически съвети от нея за помпата, масаж и т.н. се облекчи положението.
Памперсите сменям при нужда, защото се стремя да ги храня и двете по едно и също време, но ако добавя тогава и смяна с измиване, процесът ще се удължи неимоверно.
Ползвам козметика на Бочко измиващия гел и олио. Млякото не беше достатъчно и се белеше кожичката на краката, с олиото е идеално. Дупетата мажа със судокрем след всяко миене.
Белегът от секциото е най-финият на стомаха ми, приятно съм изненадана. Аз отдавна се бях примирила, че имам няколко следи от операции на него. Мажа с микс от кокосово и какаово масло плюс още няколко масла, който ползвах по време на бремеността против стрии.

Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 12:56 от Sofieta

# 136
Момичета, да ви се оплача. Явно този натоварен график с децата, таткото и тн ми дойде в повече откакто съм в девети месец и днес изобщо не съм ок. Изморена съм, спи ми се, боли ме корема, но високо горе. Нямам много апетит, събудих се с разстройство 🙄 Вярно е, че ставам в 6,30, правя закуска за учениците по кутийки, гладя риза на таткото и започвам да ги вдигам и изпращам един по един, така до 8 сутринта, но днес като тръгнаха и легнах и не мога да стана. Изобщо не съм била така май от началото на бременността.
Днес ще ходя с баткото за задължителна ваксина, после през аптека за стерилни марли, спирт и физиологичен разтвор за бебето и смятам да си взема от чая за кърмачки на Виледа. Някоя от вас пробвала ли го е? Колебае се между Хип и този, но Виледата ми се видя по-изчистен като състав 🙄

# 137
На Деспи и Ели желая успех, ще чакаме новини.
Чакам Карди да се включи, за да каже как е днес положението при нея.

Bubamara чувствам се като тебе, нямам никаква сила и не ми се шава и мърда.Последните няколко дни си дадох малко зор с оправянето на нещата за бебето и днес сутринта се събудих с паднали батерии, ходих сутринта само до АГ и веднага се прибрах,макар че и други задачи имах.Днес явно ще се лежи.
В допълнение към това ме тресат и яко хормоните, скарах се с всички, които видях днес.Превърнала съм се в една голяма мрънкаща топка.😁

# 138
Bubamara , съветвам те всяка свободна минутка която имаш да си я запазваш за себе си и да почиваш колкото можеш. Ти много добре знаеш че умората после тепърва предстои .
Аз съм само с едно дете , мъжа ми и той ходи на работа но имам късмета да успява да ми помага , с чистене или готвене , къпане на детето простиране и тн и въпреки това пак се чувствам смазана някой път.  Евала на такива като вас , но има риск да рухнете по някое време .
 Sofieta  същински герой си! Такива жени ми вдъхват страшно много кураж ,и в моменти в които ми е трудно , си давам пример за майка с близначета ,дето всичко й е по 2.
Кураж мамчета , положителното мислене е много важно. Аз с баткото имах много трудна бременност, изнервена, сърдита , после той беше същия след като си роди  ... съответно аз след раждането още по изнервена и стресирана .... Сега си казвам постоянно че стреса и нервите са само лошо за мен и бебето.

# 139
Момичета да се отчета и аз след преглед вчера, че информацията ми дойде в повече явно и спах доста неспокойно, но днес вече съм добре.
При прегледа кръвното ми беше 125/85 , макар да си го следя всеки ден не беше се качвал над 115, а аз попринцип съм си с ниско.Док ми каза да пия сутрин и вечер по половин хапче Допегит, това било минимална доза и вечер след мерене на му пращам резултата. На ехографа всичко изглежда добре бебка е 2500, а плацентата ми вече е 2-ра степен зрялост, явно няма да чака термина, пък и аз още онзи ден усещам че е по-надолу. Изписа ми и Натаспин за кръвотока, макар че изследванията ми бяха добри, но доплера показва че от дясно кръвотока не е ок, въпреки че от ляво компенсира. И тъй като чакаме естествено раждане вчера поговорих и с док за присъствието му на раждането и ми даде календара си, че ще има няколко дни, в които ще отсъства от града. И след всичката тази информация явно се притесних, че още няма готов багаж и ако бебка реши да излиза първите 2-3 дни на октомври док го няма и така и кръвното си ми беше до вечерта високо, аз изнервена и затова неможах и да спя спокойно. Записа ми час на следващия петък, ако до тогава не родя, така че днес вече "сглобявам" багажа и имам още малко за поразчистване и пооправяне из етажа.

# 140
Деспи, Ели, пожелавам ви успех и съвсем скоро да гушкате пухкави бебчета! 😍

Paldora, благодаря за вниманието. 💓
Снощи бях на тонове, всичко изглежда наред. Болки нямам, нооо след обстоен разговор с АГ къде и как ме е боляло, стигнахме до заключение, че наистина е било бъбрек 😭 (едно от момичетата ми го беше написала и явно се оказа права!). Бебето било притискало бъбрека и се получавало хипо-не-знам-си-какво, случвало се често при бременност, дори и да съм нямала проблеми с бъбреците.
Само това ми липсваше, какво да ви кажа?! 🤷🏻♀
Сега две вечери съм добре и преди сън за всеки случай пия един спазмалгон, но и през деня съм окей. 🙏🏼
Чакам си бебето. Както казва АГ - виждаме ги много скоро нещата. Наистина нямам търпение вече до срещата с мъничката ми принцеса. 💗

# 141
Момичета да се отчета и аз след преглед вчера, че информацията ми дойде в повече явно и спах доста неспокойно, но днес вече съм добре.
При прегледа кръвното ми беше 125/85 , макар да си го следя всеки ден не беше се качвал над 115, а аз попринцип съм си с ниско.Док ми каза да пия сутрин и вечер по половин хапче Допегит, това било минимална доза и вечер след мерене на му пращам резултата. На ехографа всичко изглежда добре бебка е 2500, а плацентата ми вече е 2-ра степен зрялост, явно няма да чака термина, пък и аз още онзи ден усещам че е по-надолу. Изписа ми и Натаспин за кръвотока, макар че изследванията ми бяха добри, но доплера показва че от дясно кръвотока не е ок, въпреки че от ляво компенсира. И тъй като чакаме естествено раждане вчера поговорих и с док за присъствието му на раждането и ми даде календара си, че ще има няколко дни, в които ще отсъства от града. И след всичката тази информация явно се притесних, че още няма готов багаж и ако бебка реши да излиза първите 2-3 дни на октомври док го няма и така и кръвното си ми беше до вечерта високо, аз изнервена и затова неможах и да спя спокойно. Записа ми час на следващия петък, ако до тогава не родя, така че днес вече "сглобявам" багажа и имам още малко за поразчистване и пооправяне из етажа.
Моя термин е за 23.10.и моя доктор няколко дни в началото и средата на октомври няма да го има и малко се притиснявам. А и споделих наскоро, че ще е естествено и то се не знае кога ще започне. И на мен ми записа час за другия петък. Ще съм по-спокойна да родя при следящия ме лекар,ама не мога да се напрягам и сърдя. Аз още не съм оправяла багаж. А тази седмица имам толкова странични неща, че казах на бебето да си кротува.

# 142
376, моят термин също е 23.10.
Предната седмица имах час при д-ра при който родих дъщеря си преди 6г. и при който искам да раждам. Но ми отмени часа и каза да му звънна края на тази седмица. Звъня му днес и се оказва, че е под карантина до 13.10.
Та и аз към в подобно положение Simple Smile
Надявам се да издържа до термин или поне още поне 2седмици.
Относно козметиката и аз още се чудя. Между Bioderma, A derma или Uriage.

# 143
  • Варна
Много наболели и за мен теми обсъждате. Включвам се и аз със скромния си опит.
Относно осъзнаването, че съм майка от 3 седмици на близнаци - ами няма ги фойерверките, само една огромна отговорност усещам. Изцяло сама се грижа за тях, цялото ми внимание е съсредоточено към тях, но някак не мога да се осъзная още. Може би, защото ги извадиха цял месец преди термина и изобщо не бях психически готова за това. Отделно на петия ден се прибрах с едната девойка, 2 седмици бяхме заедно и много привикнахме. От 2 дни у дома е и втората фъстъчка, но още не мога да схвана как да променя ритъма, тъй като таткото ходи като ударен с мокър парцал и е мозъчно блокирал, та се налага да поема и него. Улавям се, че искам цялата изцедена кърма да давам на дребничката, за да навакса, става ми много виновно за другата. По-едричката си позволявам да мачкам и целувам, другата не смея, да не я счупя, но ми става криво, че я пазя. Ей такива смесени емоции ме мъчат.
Помпата ми е medela solo, върши работа, но нямам база за сравнение. Моят старт с нея беше кошмарен. Бях я взела в болницата и с голям ентусиазъм започнах да я пробвам. Сериозно запуших каналите, гърдите ми бяха пред гръмване и вдигнах температура. Болките бяха нетърпими и в комбинация с всичко останало, което ме болеше, бях пред нервен срив. Грам внимание от персонала не получих за облекчаване на положението. След като ме изписаха ходих на терапия с едни вибрации, която много ме облекчи още от първия път. Познавам една консултантка, която ме насочи към тези процедури и заедно с практически съвети от нея за помпата, масаж и т.н. се облекчи положението.
Памперсите сменям при нужда, защото се стремя да ги храня и двете по едно и също време, но ако добавя тогава и смяна с измиване, процесът ще се удължи неимоверно.
Ползвам козметика на Бочко измиващия гел и олио. Млякото не беше достатъчно и се белеше кожичката на краката, с олиото е идеално. Дупетата мажа със судокрем след всяко миене.
Белегът от секциото е най-финият на стомаха ми, приятно съм изненадана. Аз отдавна се бях примирила, че имам няколко следи от операции на него. Мажа с микс от кокосово и какаово масло плюс още няколко масла, който ползвах по време на бремеността против стрии.
Здравей!!!! Не съм имала две бебета наведнъж, сигурно е много трудно, но все пак ти пиша за подкрепа, и аз и с едно се чувствах като теб. Всяко начало е трудно, но нещата ще се наместят, не губи кураж, всичко е временно и минава. Бебетата няма да са цял живот бебета, болките отминават, кърменето отминава и всяка трудност също. Друг е въпроса, че идват други неща на дневен ред, но ние като майки се учим и с напредването на годините и увереността ни в самите нас, нещата стават по-лесни!!! Всичко, което ти се случва е съвсем нормално и е в реда на нещата!!! Не се отчайвай!

# 144
Как ви се радвам на всички мами, които раждате и ще раждате нормално. Аз бях 8 дни в болница и се изумих - то все секцио. Питах персонала даже дали са останали жени за нормално раждане. Не знам дали така се случи и заради датата, която избрах, но почти всички, които видях на етажа бяха секцио.

# 145
Според зависи, аз като раждах имаше много малко родилките със секцио. Повечето бяха с естествено раждане. Като гледах как търчаха на другия ден, а  аз не можех да се разгъната им завидях. Много исках и аз да родя естествено още първото дете, но уви и двете роден със спешно секцио. Важното е да са живи и здрави. Но втория път се възстанови доста по-бързо, вероятно защото знаех как да се раздвижа, а и маже оператора да се е справил по-добре. Успех на всички, на колите предстои раждане, независимо как.
Елисавета, утре очакваме добри новини и от теб. В добри ръце си с Вецев.

# 146
  • София/Севлиево
Повечето момичета идват за нормално раждане,само днес до сега има три секциа по спешност.

Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 17:03 от Елислава

# 147
Сега като, че ли се връща тенденцията с нормалното раждане. Аз като родих сина ми естествено преди 13 години се наложи на шестия месец да го видя на хематолог и тогава като й казах, че е нормално роден тя ми викаше, че трябва да ми стисне ръката 😂 Явно тогава се беше разгърнала тази "мода" със секциото. После малката беше спешно секцио 😒 Така че, каквото дойде както се казва, важно е накрая и майката и бебето да за живи и здрави, с тази напреднала медицина считам за излишно поемането на рискове и ненужните геройства. Та като ми каже док, че трябва да се роди секцио и аз изобщо не споря.

# 148
Баткото ми е нормално-бързо,прекрасно раждане за няма и 5 часа от изтичане на водите.Контркации тогава така и не усетих,на нужното разкритие ми сложиха епидурална на 3тия напън излезе.
Каката беше планово секцио,но както казах,тръгна 4 часа преди секциото с контракции,които бяха зловещи.
Сега трябваше пак да е секцио,но др Вецев каза,че ще родя лесно и се навих да опитам.Минали са 6 години от секциото.Надявам се да е нормално и да е бързо възстановяването,защото искам да вляза във форма и да забравя "не вдигай тежко",че ми втръсна вече 8 месеца да мисля какво мога и не мога да правя.
Мацката я мериха вчера в 34+1 е 2500,надявам се да не стане слон докато родя 🤣

# 149
  • София
Повечето момичета идват за нормално раждане,само днес до сега има три секциа по спешност.
Ти в болницата ли си?

Общи условия

Активация на акаунт