При нас настана оживление, ОКТОМВРИ сме в родилно отделение - Тема 16

• 45 668
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Момичета имам един много банален въпрос ,но много се притеснявам в 38 седмица активни ли са вашите бебета? Мойто не е изобщо и мърда като охлювче ,баааавно баавно. Или се активира за малко следобед  . Как е при вас ???

# 571
Моята последната седмица беше така, чак се стресирах на няколко пъти, че точно на финал нещо се случва, явно просто си им става тесничко.

# 572
Много наболели и за мен теми обсъждате. Включвам се и аз със скромния си опит.
Относно осъзнаването, че съм майка от 3 седмици на близнаци - ами няма ги фойерверките, само една огромна отговорност усещам. Изцяло сама се грижа за тях, цялото ми внимание е съсредоточено към тях, но някак не мога да се осъзная още. Може би, защото ги извадиха цял месец преди термина и изобщо не бях психически готова за това. Отделно на петия ден се прибрах с едната девойка, 2 седмици бяхме заедно и много привикнахме. От 2 дни у дома е и втората фъстъчка, но още не мога да схвана как да променя ритъма, тъй като таткото ходи като ударен с мокър парцал и е мозъчно блокирал, та се налага да поема и него. Улавям се, че искам цялата изцедена кърма да давам на дребничката, за да навакса, става ми много виновно за другата. По-едричката си позволявам да мачкам и целувам, другата не смея, да не я счупя, но ми става криво, че я пазя. Ей такива смесени емоции ме мъчат.
Помпата ми е medela solo, върши работа, но нямам база за сравнение. Моят старт с нея беше кошмарен. Бях я взела в болницата и с голям ентусиазъм започнах да я пробвам. Сериозно запуших каналите, гърдите ми бяха пред гръмване и вдигнах температура. Болките бяха нетърпими и в комбинация с всичко останало, което ме болеше, бях пред нервен срив. Грам внимание от персонала не получих за облекчаване на положението. След като ме изписаха ходих на терапия с едни вибрации, която много ме облекчи още от първия път. Познавам една консултантка, която ме насочи към тези процедури и заедно с практически съвети от нея за помпата, масаж и т.н. се облекчи положението.
Памперсите сменям при нужда, защото се стремя да ги храня и двете по едно и също време, но ако добавя тогава и смяна с измиване, процесът ще се удължи неимоверно.
Ползвам козметика на Бочко измиващия гел и олио. Млякото не беше достатъчно и се белеше кожичката на краката, с олиото е идеално. Дупетата мажа със судокрем след всяко миене.
Белегът от секциото е най-финият на стомаха ми, приятно съм изненадана. Аз отдавна се бях примирила, че имам няколко следи от операции на него. Мажа с микс от кокосово и какаово масло плюс още няколко масла, който ползвах по време на бремеността против стрии.
Здравей!!!! Не съм имала две бебета наведнъж, сигурно е много трудно, но все пак ти пиша за подкрепа, и аз и с едно се чувствах като теб. Всяко начало е трудно, но нещата ще се наместят, не губи кураж, всичко е временно и минава. Бебетата няма да са цял живот бебета, болките отминават, кърменето отминава и всяка трудност също. Друг е въпроса, че идват други неща на дневен ред, но ние като майки се учим и с напредването на годините и увереността ни в самите нас, нещата стават по-лесни!!! Всичко, което ти се случва е съвсем нормално и е в реда на нещата!!! Не се отчайвай!

Благодаря ти за топлите думи! Точно подкрепата ми липсва, която да ми дава сили!
Включвам се чак сега, защото съм в ситуация. Първо обаче честити бебчета на всички, нека бъдат здрави и засмени!

Както вече споделих, таткото ни е в лек шок, поотърси си и се опитва да се включва, но не му е призвание. По-скоро ме разсейва, защото върви залепен за мен и пита по 16 пъти едно и също. Възприемам го като каляване на нервната ми система, още ни съм го овикала.
Още като се прибрах с едната беба започна да ме уговаря за детегледачка - имаме 2 баби, но без реална възможност за помагане. Аз бях против по ред причини. Уверяваше ме непрекъснато, че той ще поеме разхода. Започна се една акция с обява в интернет, фейсбук групи, тема в този сайт, разговори с всякакви познати и нищо. Докато бях бременна се запознах с една жена, уж беше на линия за мен (имахме уговорка при нужда да удря рамо), стана обаче на линия за други хора. Сега през близка се появи жена, нейна роднина, която обаче грам опит няма (но със собствено мнение) и 3 дни идва за по 4 часа. Вчера излязох за първи път от 8 дни, да обиколя няколко инстанции и ЛЛ. Изрично бях я предупредила държането им на ръце да е сведено до минимум. Вчера се прибирам убита от бързане и притеснение, баща им казва, че тя почти през цялото време е държала едната или другата. След като си тръгна, стартира едно мрънкане, и в полунощ вече бе налице истеричен рев и от двете. Едва успях да умиря положението, но съм в патова ситуация. Моля Ви за съвет, може би аз не търся на правилното място.
С детегледачките е трудна работа. Желая ти искрено успех с намирането.
Съвет ще си позволя да ти дам само за носенето на ръце. Сега много силно имат нужда от гушкане и носене, ако щеш и ще си го търсят независимо дали го предлагате. Гушкайте и носете. Бебетата не могат да ви манипулират на тази възраст. Те още не знаят къде се намират и какво се случва. След годинка, че и повече, да, но сега… Не са плакали, защото детегледачката ги е носила, със сигурност. Аз съжалявам, че се връзвах на такива клишета “ще свикне на ръце” и т.н. с първото дете, а можеше да я гушкам повече.

# 573
Аз пък въобще не слушам глупости като ще свикне на ръце. Трябва от първия ден да е в самостоятелна стая и да се оставя да плаче. Първото съм си го гушкала, винаги когато иска и мрънка. Така ще е и с второто. Баткото сега е голям гушльо и постоянно иска да гушка сестра си и да я целува. И нито на мен, нито на таткото му пречи децата да спят в нашето легло.
Гушкайте си децата, това е единствената близост, която те познават и това е сигурност и успокоение за тях. Те плачат с причина.

# 574
  • София
Mellon, +10000 за гушкането! Близостта е толкова важна колкото и храната в началото. Все пак до онзи ден са били част от нас, а сега да кротуват сами в голямото легло без мама чак звучи противоесествено.

Каката съм я гушкала и я гушкам, когато и колкото пожелае. Това НЕ разлигавя и НЕ прави децата манипулатори. Всъщност ги прави обичани, сигурни и уверени, че не са сами.

*Четете и за 4тия триместър.

# 575
  • Варна
И аз съм за гушкането, носенето на ръце, кърменето за успокоение и заспиване, и после да си държа бебчето да спи в ръцете ми, няма по-хубаво от това!!!! Heart това са незаменими моменти и спомени за цял живот Simple Smile

# 576
Мацки , съгласна съм с вас и съм абсолютно ЗА , но тук майката е на 2 бебета близнаци и се разбира че няма странична помощ , а с ревливо дете сама е много трудно , с 2 представям си какво е . Не винаги имаш  възможност да го носиш , понякога трябва да отидеш до тоалетна или да се изкъпеш  например.....
Аз разбирам мама Софиета , натиска е много голям и ако в такъв момент рухне малко, риска да се депресира е много голям.
Физически е невъзможно да ги носи и двете бебета  . И аз съм на мнението на Яренце, врягай го таткото и това е , няма какво да се прави на 6 без 10! От сега го вкарвай в правия път ,че научи ли се той така става лошо .
 Относно жена да помага -много е трудно в днешно време да намериш но ти пожелавам успех . Дано скоро се напаснете и влезете в ритъм с бебетата Blush

# 577
Подкрепям с две ръце ЗА гушкане, люшкане, дундуркане и каквото е необходимо, за да е спокойно и щастливо бебенцето. Но същевременно си нямам на представа какво е да са 2 броя, не че и едно съм имала все още де Simple Smile Мога само да си представя колко отчаяна и безпомощна може да се почувства една мама. И също смятам, че тук е момента да се включи по-активно таткото. Мисля, че е нормално да не знае какво се случва и да е неадекватен, но пък това не значи че трябва да бъде освободен от задължения.
Аз ползвам жена за помощ в домакинството и за мен това ще е перфектен вариант да не мисля за нищо друго, освен за малкото съкровище.
И да се отчета, че при мен още не е тръгнало раждане. Имам толкова много води, че бебето си плува свободно и не може да слезне хубаво надолу и да притисне шийката. Иначе всички показатели са добри, оставам под наблюдение и ще почакаме още малко, казаха че ако няма развитие вариантът е пукане на мехура. Чувала съм, че при този метод болките са доста по-силни!? Но все пак, каквото е необходимо, за да сме добре и двете Simple Smile

# 578
Момичета имам един много банален въпрос ,но много се притеснявам в 38 седмица активни ли са вашите бебета? Мойто не е изобщо и мърда като охлювче ,баааавно баавно. Или се активира за малко следобед  . Как е при вас ???

И при мен е същата работа. От около 10тина дни я усещам мноого лениво. Веднъж ходих по спешност до болницата, че се бях притеснила. Всичко беше наред. После на 2-3 пъти тъкмо да отида пак от притеснение и почва да ме блъска.

Гледам да не се притеснявам толкова, но понякога се побърквам. Обикновено винаги ми “отвръща” на почуквания и тн, сега и това не прави.

Явно наистина вече им е многооо тясно. Не се притеснявай според мен. Все пак си следи да има някакви движения и по-активни фази. Например аз може едва-едва да я усещам през деня, но вечерта има момент, в който е много активна, макар и да не я усещам супер осезаемо.

Иначе имам чувството, че ще ми счупи ребрата и то не от ритници. А си я представям с надолу главата и си подпряла краката на реброто ми 😅 Такова е чувството.

# 579
Както казах, с първото дете се съобразявах много с клишетата за гушкане и носене. Въпреки това обожава да се гушка до степен на обсебване, явно просто си е такава, сега е на 3 години. Имам познати, които споделят, че децата им не искат да се гушкат. Явно темперамент или емоционалност…искам да кажа, че не го определяме ние.
Ясно, че е трудно с две бебета и да не са ревливи, но положението няма да се подобри от това, че не се носят на ръце.

# 580

Точно се връщам от преглед и докторът ме предупреди, че в деветия месец е нормално бебето да се усеща по-малко от преди и да не се притеснявам, ако забележа промяна. Но каза, че е задължително да го усещам поне няколко пъти на ден, просто по-малко от преди, защото вече няма място.

# 581
Момичета, днес в 38+2 със секцио се роди синът ми с мерки 4.250кг и 53см.
За момичетата, на които предстои операция - не се страхувайте, минава бързо и дори бутането и дърпането, които се усещат не са неприятни, а и в момента, в който ви допрат бебчето до бузата, всичко друго губи значение.
Желая успех на всички и здрави бебочета 🤗

# 582
Момичета, днес в 38+2 със секцио се роди синът ми с мерки 4.250кг и 53см.
За момичетата, на които предстои операция - не се страхувайте, минава бързо и дори бутането и дърпането, които се усещат не са неприятни, а и в момента, в който ви допрат бебчето до бузата, всичко друго губи значение.
Желая успех на всички и здрави бебочета 🤗

Боби,честити да сте!Здрави,щастливи и с много късмет във всичко!
Прав беше доктора,че е голямо бебе Simple Smile

# 583
Боби честито бебче да сте живи и здрави и бързо възстановяване !❤🙏🍀

# 584
Честито юначе 💙 Бъдете здрави!
Момичета, да ви се похваля. Днес тръпна в очакване да видя най-накрая бебка. Вече не е в интензивно, ще мине преглед и тоалет и ще ми я донесат 😊 Нямам търпение.
И при мен секциото мина бързо и изобщо не боли като първото. Доста по-добре съм. Само отоците около глезена не знам кога минават. Днес се изкъпах, смениха ми превръзката и раната изглежда добре. Предния път коремът ми беше лилав, а сега е супер спокоен. Казаха като махнем конците да пръскам с Цикатридина.

Общи условия

Активация на акаунт