Коледни и новогодишни идеи и декорации - 2021 г.

• 122 402
  • 1 567
  •   1
Отговори
# 750
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Благодаря,  момичета!

От кварталните левчета ли ги купувате?

Ако не мога да намеря тук ще поръчвам от Амазон.

нашите бяха от някоя от веригите - практикер, хоуммакс, бриколаж...
половинката по левчета не се бута, а аз имах такива попадения от там. Simple Smile

# 751
  • München, Deutschland
Върху самите прозорци само със залепване става.

Ако обаче е вариант да е около прозореца или вратата, моят приятел ми измисли миналата година следния вариант: огъва от тънка телчица (от тези зелените за цветята) кукичка с форма на буквата S, нея я слага НАД рамката/касата на вратата, като я пъхва между рамката/касата и стената - там винаги има поне минимален луфт. Понеже телчето е около 1-1,2мм, то влиза вътре без да разваля стената или касата, а в същото време носи доста. Големия гирлянд, който показах по-рано над вратата в хола ни, е закрепван по този начин - неинвазивно. Wink

То е много простичко, но гениално - не струва нищо, може лесно да се монтира/демонтира, правиш го с подръчни средства, може да поеме и тежки неща - миналата година окачих стотици лампички + голям изкуствен гирлянд + играчки - над 1,5-2 кг е било всичкото, нямах проблем.

# 752
Тази телчица дали не може да се замени с кламер, а?

# 753
Лейди Касиопея, Хриси е обяснила по-добре от мен как стои въпросът с митата.
За жалост последния път, когато поръчвах, беше пролетта, така че не мога да кажа със сигурност как ще стоят нещата сега. Тогава доставката беше до адрес. Вярвам, че и сега ще бэде така, защото иначе няма смисъл да си разделят магазина на 2 (от лятото има един за англия и едшн за европа).
Ако все пак се наложи освобождаване от митница, бих се възползвала от услугите на български пощи.

# 754
  • Под Сините камъни
В Джъмбо продават такива кукички каквито е описала chrissy в пакетче са по 100бр и бяха около лев два. Нашият гирлят на огледалото в коридора така е закачен. Може и с кламери. Иначе на малкия в стаята лампичките са с кукички тип вендузки. Случва се и те да паднат, но по рядко.
Ето и снимка

Последна редакция: чт, 11 ное 2021, 10:19 от Пепински

# 755
Аз разбрах, че тя си прави кукичките от тел. Вече ми е ясно, благодаря.

# 756
  • Под Сините камъни
В случая тя си ги прави. Но има и готови.

# 757
Не падат чак толкова тези кукички. Веднъж слагахме, добре беше.
Като каза огледало се сетих, че всяка година си украсявам тоалетката със светлинки и разни други неща. Сега трябва и това да мисля.
Вие правите ли украса на тоалетките? Ако да, каква?

# 758
  • Под Сините камъни
Моята тоалетка е скрина. Това ми беше украсата предходните години. Тая година смятам там да направя селцето, че къщичките ми станаха доста.

# 759
  • София
Тази телчица дали не може да се замени с кламер, а?

Аз със кламери съм закачала лампички. Обикновено на корниза.
То в зависимост от корниза, може и директно към кукичките на пердето.

# 760
  • München, Deutschland

От кламери не стана добре и не държаха толкова.
Готови кукички пробвах, но за моите луфтове между касата на вратата и стената бяха твърде дебели, отделно не ми допадна да са толкова големи и видими.

Аз затова написах и с коя тел, защото другите варианти изобщо не работеха така добре. Simple Smile

# 761
А с какво закачате големия, тежък венец на входната врата? Винаги съм се чудила как се държат и не падат при това постоянно отваряне и затваряне на вратата.

п.п. Благодаря за разясненията за сайта - в събота сигурно ще поръчам от там Simple Smile

# 762
  • München, Deutschland
Да, венците са бая тежки. Досега винаги връзвах с панделка/връвчица, която прехвърлях през горния ръб на вратата и залепвах с тиксо отзад или прехвърлях през бравата.

Тази година видях съседката отсреща, че е сложила една залепваща закачалка в горния край на външната врата, близо до горния ръб. Повторих идеята и така съм закачила в момента есенния ни венец. Понеже подбрах закачалка с малка кукичка, тя реално се покрива от панделката и не личи.

# 763
  • Под Сините камъни
chrissy кукичките, които аз съм взимала от Джъмбо са по тънки и от кламера. Моят луфт между огледалото и стената също е доста малък.
Lady Cassiopeia Duval с корда трябва да стане. Преди време така закрепих един венец. Хванах го на шпионката отвътрешната страна на вратата.

# 764
  • Euskal Herria
Аз провесвам венеца на панделки, които преминават и от другата страна на вратата. Там използвам или шпионката, или частта от топката на вратата, за да ги завържа. Отделно тук-там слагам и по малко тиксо. Досега нищо не е паднало.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт