За ДЕКЕМВРИ сме готови, имаме си легълца и дрешки нови!

• 21 095
  • 298
  •   1
Отговори
# 135
  • сто акровата гора
Здравейте мамита  Hug
Ужасен студ е навън, ей, дойде си зимата и това си е! Чета тук че имате контракции...ми и аз имам, не са  болезнени, ама има. Шашкам се, че то нали до 9ти месец да добутаме, защо от сега   Rolling Eyes Пия си магнерич и нош па, дано няма нищо страшно. Пък и да ви кажа малко странно е, явно се опитва да се обърне куклата ми, та много странно втвърдява различни участъци от корема ми и бабуни излизат едни смешни  #Crazy ама понякога много силно натиска и приболява. На някой случвало ли му се е такова нещо  newsm78 ?
Иначе креватче още не сме купили и прочетох за матраците какво сте писали, за да се поориентирам. Трябва ми креватче със скринче отстрани, за да държа на беба дрешките там, най удобно ми се струва. Набелязала съм си линкове и адреси на магазини и ще пообиколим от другата седмица, като изляза в болничен.
Ми това е от мен, стойте на топло  Hug

# 136
Добро утро момичета!
Чак сега успях да видя снимките и много ми харесаха Grinning
Mama_Shushi блазя ти, че нямаш от тези прекрасни създания каквито са гъбите. Уви аз съм ги завъдила Cry Най-лошото е, че когато акушерката ми даде изследванията, моята докторка я нямаше. Заместваше я някаква друга, която можете ли да си представите, че не видя, че съм бременна Shocked , докато ми пишеше рецептата за лечение. Изписа ми Flagyl - 4 таблетки наведнъж и след два дена още толкова smile3556 След като видя, че съм бременна (думите й бяха : "Оооо, ама аз къде блях?") се позамисли и каза, че въпреки това да си ги пия тези лекарстава. Отивам в аптеката да си го купя и там ме изгледаха много странно #Crazy и ме попитаха дали са за мен? След като вече бях доста притеснена реших да се обадя на моята лекарка. Но можете ли да си представите, от 2 дни тя не си вдига мобилния телефон.  #2gunfire Пропуснах да каза, че на опаковката на лекарството пише, че преминава през плацентната стена и трябва много да се внимава с употребата му.
Много съм объркана. Някоя от вас дали не е пила това лекарство или да е чувала нещо за него? След по- малко от седмица влизам в деветия месец и нали влагалището трябва да е абсолютно чисто!
Като споменах 9-тия месец се сетих да ви попитам дали някоя от вас иска да ми бъде щъркелче? newsm78 Термина ми е на 06.12
Хайде стига толкова от мен.
Да си пазите коремчетата от студеното време.

# 137
  • Емаесесаесесапипиа
fapua: как сушилнята спестява гладене, моят скромен опит от сушилня беше, че дрехите излизаха като сдъвкани... Може би зависи от модела, или?!?

Моята сушилня е с датчици за влажността, така че не пресушава дрехите. А и една пералня е с вместимост 5 кг макс, а сушилнята побира 6, така че няма опасност да се пренатоварят. Дрешките, особено бебешките излизат съвсем прилично пухкави, нямат нужда от гладене. Ако са на простор задължително гладя. То слънчевата светлина си е много хубава и дезинфектираща и т.н. , ама точно в това студено и влажно време мисля, че сушенето със сушилня е по-добро още повече че обира излишните влаканца и прах.

# 138
  • Бургас
Привет коремчета  newsm44
манееее колко много сте напазарувалии.... направо ме схващате, к`ва ли шопинг мания ще ме тресе и мене след някой друг ден  smile3534. Обаче това албумче с покупките поне за мен се оказа изключително ценна придобивка, щото к`вато ошашкана бях в началото, сега взе да ми просветва вече, дет са вика слънце изгря и на мойта улица  smile3521. Да ме видите сега с к`ва вещина обяснявам на колежката си какво трябва да вземе, и кое е наистина е необходимо, в това няма нищо лошо разбира се, ама като се има предвид, че тя чака второ дете, а аз съм първескинята се получава доста комична ситуация.  newsm62

Абе я да ви питам, вярно ли е, че малките  bombs предполагат липса на кърма??? Щото моите така и не пораснаха......, нося си същите сутиени и изобщо май... няма промяна.  no И сега разни "доброжелатели" почнаха да ми обясняват как няма да имам кърма и как съм щяла да купувам на поразия адаптивни млека.  Misc Baby Bottle  bash
Аз лично не съм чувала за такава зависимост, ама...... знам ли!?

# 139
Niki, има нещо такова, но обратна зависимост- по-малките гърди имат повече кърма, това поне го знам от мноооого цицорести майки! Но, аз си мисля, че всичко е индивидуално и че по природа всички имаме еднакви заложби, само трябва да сме СПОКОЙНИ и здрави!!!

danielad, сега видждаш ли къв зор виждам аз с качването и разпращането на снимките!?  bowuu Много готини неща си купила, ама и дрешките - толкова много, сигурно живееш в 300 квадрата Wink....аз нямам къде да сложа толкова много неща Joy...супер са, страхотни...

А за козметика и техника, шишета и т.н мисля да се придържам само към една или две фирми най-много. Тези шишета на д-р Браун - моя приятелка ми каза, че само те спасявали бебето й от колики, доколкото изобщо шишета имат някакво значение...Но аз мисля да купя на Авент, ще видим.

Vergi, страхотни нещица си имала като бебе, много са сладки Simple Smile и сигурно са много по-хубави цветовете, зцащото май си снимала с мобилен телефон...

BettyL., съжалявам, че си била в болница - но сега си добре, нали? Виж си пощата, дали не си получила снимки?

mama_shushi, наистина и за настръхнах като видях как си писала - в края на тоя месец..., ама че бързо дойде времето! Имаш ли си щъркелче, да ни светне новинката!? Ох, че хубаво.

desidm, ти да не поставяш рекорд за едро бебе, мила - някои бебета в 9-я месец си се раждат по 3100...пък твойто я го виж, с кво го храниш, че така расте?! Супер, много се радвам, скоро ще си имаме първите бебенца в нашия форум!!! Party  bouquet

Момичета, която от вас е била на днешната лекция, нека каже най-важното, моля, защото мен много ме интересува, но не можех да дойда чак дотам, защото няма транспорт.

Последна редакция: чт, 02 ное 2006, 11:03 от Sarra

# 140
  • Варна
абе да, на мен пък ми обясняваха че тея които по рпинцип имали големи цици нямали кърма,демек нямали покритие  ooooh!
няма значка абсолютно!!!
като дойде кърмата тогава се надуват истински  Wink

аууу мацки да ви се оплача! снощи получих болезнени контракции  Shocked
е,не беше болка за умиране, нито бяха на често, но все пак си беше подготвителна контракция и се шашнах  #Crazy наближава ей!!!

soseres нормално е вече му е тясно на бебока и като прави гимнастики за разтягане подритва и натиска доста силно тук и там  Sick

даниелче ти близначета ли чакаш бе много дрешки много работа  Crazy много са сладурски!!
ама остави нещо в магазините и за другите майчета  Wink  Mr. Green
аз съм много щастлива защото разбрах че ще ми подаряват шезлонг и няма да купувам и това Whistling

Силвър,по-добре иди при друг лекар да питаш щом твоята я няма! На мен личната искаше да ми изписва Аулин за болките в кръста  Shocked !!! вика а,ти си в края на 7мия няма страшно  ooooh!
е така и не ги пих....

Betty L. и desidm никакви такива ей,трябва да стискаме! вижте какво каза ГланГ:
Забранено контрахирането, раждането и всякакви свързани с него работи!
смееш ли да се противопоставиш на мама на 3 деца  Shocked познавам такива и знам че хич не си поплюват  Wink
майтапа настрана ама май наистина се почна...
деска много голямо бебе за 7-ми месец бе  Shocked дано да е отчел точно доктора,че тез апарати малко не им вярвам  Thinking
гледам че повечето вече сте около 3кг,колко ли сме ние  Heart Eyes
дано поне до 9ти месец изчакаме,аз влизам на 11ти, малии след една седмица  Rolling Eyes
лека доходна и БЕЗАВАРИЙНА!!!  Hug

# 141
  • Варна
а и да нахокам моя мъж че заслужава отделен постинг!

моля ви се взе пари от тези които бяхме приготвили за бебето и отиде да оправя колата  smile3515
оправда се че наближавало бебето и кола ни трябва!
за какво? до болницата , тя е на 5мин от нас, имаме толкова приятели с коли,най-малкото свекър ми!а ако се случи посред нощ мога и с такси да отида.
а педиатърката е отсреща,пресичам улицата и съм там!
направо побеснях! сега няма да можем да купим всичко което остава и трябва да оставим нещо за края на Ноември а не се знае дали ще изчакаме до тогава  Cry
каза че щял да ги върне...ми на него му плащат на седмица по 100 лв а той взе 200... кога ще ги върне
с неговите караме ние а моите ги спестяваме за бебето,понеже ги получавам на месец,на куп.
не знам хем съм ядосана хем ми е мъчно че май няма да сваря да се подготвя Sad

# 142
  • София
SilverStar, веднага да ти отговоря, че и аз се пекох на тоя огън преди един месец и знам какво е. Значи Флажила не е особено препоръчителен, защото наистина минава през плацентата. Изписва се само когато очакваната от инфекцията вреда е по-голяма от вредата от Флажила, ако ме разбираш. Аз лично за гъбички не бих го пила в никакъв случай, понеже има безопасни глобулки срещу гъби - например Гинодактарин. При мен обаче беше анаеробна инфекция - бактериална вагиноза и нищо друго освен Флажил не действа при това нещо, така че си ги слагах 10 дни. Накратко - ако бях на твое място и си сигурна, че са гъбички, а не нещо по-сериозно - щях да се обадя на лекарката пак и да я питам дали не мога да си взема Гинодактарин или Канестен вместо Флажила. Ако каже не и ти обясни защо и ти се стори разумно - тогава си го вземи и не се шашкай. (Вагиналните таблетки са много по-малко опасни от хапчетата). Ох, дано съм ти била полезна.

Даниии, ти си нашта гордост Hug Страхотни са ти покупките! Кажи откъде са дрешките, много са сладки и дебелички и мекички!

Betty L. , добре че всичко се е разминало, още малко дръж да влезем в тоя девети месец!

# 143
Силвър стар, миналия месец си бях завъдила гъбове, щот нали със конец ме вързаха (серклаж) и той ги прави тия работи... Та усетих аз че нещо... обадих се на моя док и той рече - Гинодактерин 2опаковки! Бе викам да дойда да ме изследваш.... Той - не , няма нужда Гинодактерина е широкоспектърен така че какъвто и модел да са ше ги махне. Слагах ги 6 вечери подред ( те са по 3 в опаковка) и край изчезна всичко. Ако ти е от полза....в тез колебания.
Вержи много важно за паричките! Ще ти подарят толкоз много дрешки че ще се чудиш какво да ги правиш! Те пустите пари никога не стигат, и с едно и с две и с три деца! Важното е да се обичате и разбирате всичко друго полека лека ще си дойде на място! Да ви е живо и здраво бебунчето другото е лесно...
Докът не съм забравила - много здравме на баба ти! Да и кажеш че съм и фенка!

Последна редакция: чт, 02 ное 2006, 12:08 от ClanG

# 144
Хей ама вие пишете за отрицателно време, докат отида до магазина и се върна и вече следваща страница
danielad и Virginity добере сте се постарали много ми харсеват бебе-покупките.
Аз съм си приготвила апарта, надявам се тия дни да успея да качи и мойте снимки.
Betty L добре, че е минало и стискай краци още малко.
Във връзка с кърменето и големите bombs аз поначало си имам, като  preggo ми се подуха още и сега така си стоят, после ще се види дали ще имам или нямам карма.
Вчера една позната ми каза, че тези подплънките за гърди не помагали, като тръгнело да тече. И сега май ще си ходим с кръгчета.

Поздарви от мен

# 145
Момичета, пак да попитам! - която от вас е била на днешната лекция, нека каже най-важното, моля, защото мен много ме интересува, но не можех да дойда чак дотам, защото няма транспорт.

# 146
Pontes, днес успях да се свържа с докторката ми и ти се оказваш напълно права. Аз също освен вагинална кандидоза имам и бактериална вагиноза, така че Флажила бил правилен, но не в тази ударна доза. Освен това, тя ми каза да слагам Полижинакс -глобули 12 вечери.
ClanG, ако не подейства схемата на гинеколожката ми почвам твоите предписания  Grinning

# 147
  • Русе
danielad-starahotni  ne6ta si kupila i mnogooo smile3503
Az sam kasmetliika,podariha mi po4ti vsi4ko-Mnogo hubava koli4ka MAG,Edin sak portbebe,2 4uvala s bebe6ki drehi,korito s stoika,6ezlong4e newsm78,kenguruta,sgavaemo leglo(darveno si imame)termosi 2 br, newsm78,4uval4eta,odejlca i dr. Grinning Drugite ne6ta 6te gi dobavja.Nai goljamoto ne6to ,koeto 6te kupja e matra4e. newsm44 A rabotite sa mnogo zapazeni.Drehi izob6to njama da kupuvam Samo edno komplekt4e za izpisvaneto.
A vie 6te si kupuvate li bebe6ki telefoni?

# 148
Мама Шуши,настръхнах,все едно аз ще раждам края на месеца,то не че се знае CrazyРадвай се и не се плаши  HugСарасложих снимки на одеалцата и някои неща в нашето албумче http://snimka.bg/album.php?album_id=73715     ,виж ги ако искаш LaughingЛудите ме хванаха докато снимах и качвах WhistlingЩе снимам и другите неща понататък,че не мога наведнъж всичко Crazy

Страхотни покупки. Вече си готова за бебо. Мен ме интересува от къде купи протектора за матрака, пиши ми на лични, ако е удобно!

# 149
Момичета, пак да попитам! - която от вас е била на днешната лекция, нека каже най-важното, моля, защото мен много ме интересува, но не можех да дойда чак дотам, защото няма транспорт.

Sarra,

В темата на януарките една бъдеща мама е обяснила днешната лекция за дишането. Ако искаш влез и прочети там, мисля, че на всички ще ни е от полза /които не сме секцио де/.

Общи условия

Активация на акаунт