За ДЕКЕМВРИ сме готови, имаме си легълца и дрешки нови!

• 20 705
  • 298
  •   1
Отговори
# 105
  • Русе
Здравейте,момичета!И мен ме хвана хремата,като не мога да си закопчея якето,веднага се разболях.
mam21,не знаех,че има още една русенка.Погледнах в списъка,но те няма.
За матраците аз  съм си харесала ето този на "Тед".Има две страни - зимна с вълна и лятна с памук.Не знам защо,но никой досега не е споменавал матраците на"ТЕД".И другия,който съм си харесала е от пенолатекс и двата матрака са с една и съща цена 70лв.Вие кой бихте избрали?
За спалните комплектчета, видях в един магазин, от бархет.Много са мекички и по-дебелички - за зимата са супер.

# 106
  • София
Добро утро!
За матраче, не помня вече какво точно купихме за Никол, ама ако се вярва на остатъчните спомени -пенолатекс с кокосови вложки...има ли такова чудо? 120/60 беше 80лв. Сега за малчо мислим да купим легло 70/140, а матрака ще го изберем като купим леглото, че то едно мислим, ама може друго да стане. Всъщност вчера за малко да купим легло, ама се разколебахме, че имаме още едни гардероби да довършим вкъщи и решихме, че няма какво и то да ни се мотае в краката, докато довършваме.
Шишетата майка ми ги стерилизаира докато бях в болницата предния път, защото я накарах да ми донесе помпата и 2 шишета към нея, уж да се цедя и да давам кърма на беба. Този път нали съм решила хич да си давам зор да кърмя /ха набийте ме сега/, та се надявам да не се налага да копувам пак помпа /моята я продадох/.

# 107
Твърдо за сушилня - имаме такава и доколкото знам от мами става незаменима като дойде бебока. Важното при сушилните е да не се наблъскват догоре - тогава дрехите се мачкат. А и след като ще сушим памук, нещата стават още по-лесни.
Си мама, спокойно - всичко ще е наред. Господ е помслил и за това, че ние ще се разболяваме докато сме бременни.
Спорен ден на всички! Hug

# 108
Здравейте и аз да се отчета.
Вчера бях при моя "любим" доктор и като почна да се чуди и да пита акушерките в коя седмица съм, а преди кога съм била на преглед, па се пули в ехографа, направо лошо ме стана. Накрая ми каза, че главичката му била с 1 седмица назад, но това било генетично заложено. Направо ме побърка за 5 минути, иначе всичко било ОК. Даде ми да си направя другата седмица доста иследвания и през 34-та седмица ще ми издадът обемнната карта. И тамън ад си тръгна влезна моя доктор къдет отрябва да раждам при него и с него говорих и каза началото на 9-ия месец да му се обадя да обсъдим раждането. И сега ще чакам 9-ия месец и веднага му се обаждам, въобще не мога да чакам искам да знам горе-долу какво ме чака.
Pontes аз от Бокал си бях купила едно спално чувалче и чорапки, но иначе ми харесаха дрешките и всичко каквото имат.
Днес ще ходя пак до детската борса в Хаджи Димитър, ако някой иска да отиде ето адреса ул. Ильо Войвода 30. Аз си купих много готино детско комплектче за креватче (чаршавче-долно, олекотено юрганче, възглавничка с калфка и обиколник) за 34 лева и са много свежо на едни патета. Вчера даже се обадих и си поръчах да ми ушият 2 тобри за юрганче или одеало.

Мая се поовлякох днес, хайде лек ден  Simple Smile

# 109
  • София
Добро утро!
За матраче, не помня вече какво точно купихме за Никол, ама ако се вярва на остатъчните спомени -пенолатекс с кокосови вложки...има ли такова чудо?
GrinningНяма,има някакви вати с кокосови вложки-аз взех такъв,според мен тези с кокоса са идеални за бебета,нещо не съм фенка на латекса,ама то е въпрос на вкус ConfusedМайче аз ако трябваше да избирам от тези на Тед,бих взела детския Сан Ремо,макар че и този който си харесала мисля че е добър.Ей сега си идвам от мойта лекарка-питах я за епидурална в Тина Киркова,каза че няма проблем,хич да не го мисля раждането имало доста време FlutterМожело съм да раждам както си искам и където си искам-ако съм държала да раждам в болницата на Мазнейкова -нямало проблем да дойде да ме изражда и после да идва да ме наблюдава ,обаче там нямало такъв екип от педиатри за бебчо като в Тина Киркова,така че твърдо съм решила ще раждам в Тина Киркова,ще си взема вип родилна зала и ако има самостоятелен вип-има ако не  ще го преживея.Каза ми,че ако всичко е ок,след нормално раждане те изписват след три дни,обаче след секцио ги задължавали 6 дни ooooh!хич не ми се седи 6 дни.Иначе ако искам секцио може около 16 декември-18 декември да го правиме Thinkingи аз вече не знам какво искам-един път искам секцио,един път нормално,просто няма угодия при мен Mr. GreenИначе бебо си е екстра,обърнал се е и си е с главичката надолу,обаче ми каза че още му е широко и може да си се върти още.Изписа ми някакви френски таблетки за дъвчене-с калций и вит. д,каза да си дъвча по една на ден и да си пия Зимафлуора,изкуствени вит. в никакъв случай да не пия,при положение че ям плодове и зеленчуци като разпрана Laughing

# 110
si mama -  и аз като теб още не мога да се оправя, започнах по лошо да кашлям и вече ме боли коремчето да го стагям #Crazy, и мене ме е страх за бебчо.
 Вече напълно не мога да спя нощем легна на една страна и след 2мин се завъртам защото ме заболява кълката и после пак  обратно и така цяла нощ, по някое време пиш-пауза, и едни кошмари сънувам събуждам се   33uu и се чудя какво става! А така ми е жал за мъжо, че и него не оставям да спи с моите пируети в леглото. Но така е!
 Това е за сега от мен ! Heart Eyes

# 111
  • София
Добро утро!
За матраче, не помня вече какво точно купихме за Никол, ама ако се вярва на остатъчните спомени -пенолатекс с кокосови вложки...има ли такова чудо?
GrinningНяма,има някакви вати с кокосови вложки-аз взех такъв,според мен тези с кокоса са идеални за бебета,нещо не съм фенка на латекса,ама то е въпрос на вкус Confused[

Пусто любопитство, сега отидох да отворя ципа на матрачето -  точно вата с кокосови вложки е.  Crazy Значи пак такова ще търсим за малкия, аз съм доволна от този.
А ти маце, къде се губиш, че пишеш веднуж на 10 дни?  Laughing

# 112
fapua аз също да се похваля от сушилнята - миналата зима си беше истинско спасение, както и нямаме достатъчно място за простиране у нас. Мачкането н адрешките се получава, когато си пренатъпкала контейнера. ние сме с една пералня 2 в 1, има програма за сушилня и не заема много място.

За кокосовите дюшечета, чух от бащи и мамита (вкючително пресни такива), че в някои случаи бебетата развиват алергии от кокоса, освен това след време той може да пробие, боцка.

lia25, на мен също така на последния преглед преди две седмици, докт-ката ми каза, че главичката изоставала с 3 седмици!!!! И даже ви писах тогава тук как се бях шашнала, ама не ми откликна никой. Тя ме успокои все пак, че бебетата растата различно от стандарта, една седмица на глава, една на крака и т.н., според както си искат. На моето пък крачката му все били с поне седмица напред...Егати как ми го описват... hahaha Нямам търпение да си го видя пак мушморочето ми, как ли е застанало, олърнало си е вече, колко тежи и всичко наред ли е.

Klemy, какво стана вчера, даде ли снимка за конкурса!?!?!?

# 113
  • София
Снимките се дават всеки вторник, рано като пристигнеш, защото много бързо решават кой печели, една мама в 9:30 даде нейните и вече бяха взели решение...Ще ги дам другия вторник, живот и здраве. А вчера бързах, защото бях на преглед от 12:30.  Laughing

# 114
Хей здравейте, тъкмо се връщам от видеозона към училището в Тина Киркова. Много съм доволна и най-вече от това което чух- 2,500 кг бебе, с главата надолу, 140 сърдечна честота, вдигната плацента 2-ра степен на зрялост и всичко наред. Е, пола ми го казаха пак с половин уста, даже в разпечатката там има ???, ама за мене си е момиченце, поне докато се роди...
Все още сме 1 седмица по-малки от седмиците по цикъл, ама това не ме стряска особено. Мъжът ми е решил, че ще си имаме бебе баш на Никулден и упорито ми пробутва само имена започващи с Никол... и разни вариации накрая.  
По повод на дрешките- понеже живея много близо до Кауфланд, от там си купих разни долни дрешки- много евтини и нелоши. Вярно, че не са супер шарени и красиви, по-скоро са обикновени, ама все пак са само за отдолу и няма много да се виждат. Иначе са на българска фирма и материите ми се струват добри.

# 115
А вчера бързах, защото бях на преглед от 12:30.  Laughing

...Е, кажи за прегледа, де?  Flutter

Момичета, на мен за утре хич не ми се идва, защото трамвай 22 не работи и трябва да проходя 100 часа пеша в тоя кучешки студ с моя голям корем и тромаво дупЕ. Плюс това - толкова рано. Много исках да я чуя тая лекция, но не мога да се домъкна дотам  newsm45
Ако някоя от вас ще ходи с кола, дали не можем да се засечем някъде около партийния дом-Цум и да ме забере!?!?!? newsm17 Weary Темата е - техники за дишане при раждане

# 116
  • София
Писах бе маце! Още вчера, ама кой да чете... Whistling Бебето е ок, вървим със седмица напред по размери, главично предлежание, плацента 2ра сетепен на зрялост, горе по фундус на матката е. Всичко ОК. После бях на уговорка при док за секциото, ще бъде между 18 и 21. 12, т.е. GlanG вече ще е освободила единия ВИП!  hahaha Joy

# 117
Еи хора!Ние си имаме легълце!Татко ми го е правил преди 28 години,страхотно е цялото е резбовано и е абсолютно произведение на изкуството.Обаче имам голям проблем с намирането на матраче или по точно дюшече.Навсякъде блъскат дунапрен вътре,а тои е страшно вреден.Уж незнам си какви кокосови подложки и разни други,но естественно и дунапрен.Не сте ли чували за нещо с напълно естественни матеряли,като например памук и вълна. newsm78 Вашите какви са? Hug

Вземи си от пенолатекс, защото не се деформира, има отвори за вентилация  и е антиалергичен. Аз се отказах от кокосовия понеже ми казаха, че с времето кокоса започва да се рони като ситен прах. Не ми се струва много хигиенично детето да диша този ситен органичен прах. Вълна не бих си взела по същата причина. Моят матрак е български двулицев - вълната му е в тапицерията, но незнам какво значение има това, след като така или иначе съм му сложила протектор срещу напикаване отгоре. Исках да си поръчам ортопедичен Магнифлекс, но понеже креватчето ми е с нестандартни размери и ми дадоха минимум месец срок на доставка, не можах да си го взема - оставаха ми само 2 седмици до термин, а бебчо все пак трябваше да спи някъде. Но от този засега съм доволна.

# 118
  • sofia
Sarra , виждам че понтес ме е изпреварила с информацията за Бокал Laughing Само исках да добавя, че Бокал имат щандове и в магазините  Хит. На мен много ми харесват дрешките на V-baby, но там цените са малко европейски  Crazy Бодитата са между 8-12 лв, гащеризончетата са от 16-25 лв. и така...ама за официален тоалет може и да се прежалим Laughing

# 119
  • Варна
много сте ми ранобудни днес  Flutter
майче и аз бях харесала този матрак на Тед ама кошарата е 120/60 и нямат размери, а не правят поръчки за детски матраци  Sad
а от дюшечетата които гледах по магазините едните бяха уж пенолатекс (ама ако питате мене-чист дунапрен,адски меко) и тея кокосовите затова взех кокосов надявам се че с протектора и чаршафа,кокоса няма да стига до бебчето  Rolling Eyes
а като порасне малко може да му взема друго матраче,по-мекичко.
ако прилича на майка си ще иска - на твърдо не мога да спя,всичко ме заболява,имам дървени стави  Laughing .спя на меко легло и твърда висока възглавница. Sleeping

ох нямам търпение до петък....мисля днес да мина през някой АГ кабинет да ме видят,хем и второ мнение да има хем може случайно да ни видят срамотийките Rolling Eyes 

Общи условия

Активация на акаунт