За ДЕКЕМВРИ сме готови, имаме си легълца и дрешки нови!

• 20 708
  • 298
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Честит първи сняг и от мен! Сутринта синът ми идва и ме буди: "Мамо, днес ли ще родиш бебенцето?" Аз щото му обяснявах, че ще се появи като падне снега и той милия се е развълнувал в очакване. Не го очаквах толкова рано този сняг, нали миналия петък си беше още циганско лято.

fapua, така ме развесели вашият батко Hug
Позволявам си да постна и при нас едно прекрасно стихотворение, което си откраднах от ноемврийките, надявам се да не се разсърдят, но толкова ми хареса!
Поздрав за всички мами с по-големи дечица, които чакат с нетърпение бебето!

Днес татко ме гушна и радостно рече:
“В корема на мама живее човече.”
Дали е момченце или пък момиче?
Дали ще е братче или пък сестриче?

“То колкото житено зрънце е само,
но спи и расте под сърцето на мама.
И сигурно много прилича на тебе,
когато си бил във корема й бебе.”

Туй, че нашето бебе пораства, е ясно.
Ами как се побира? Не му ли е тясно?
“Не, не се тревожи! - Мама права застава. -
Виж, коремът ми също расте, наедрява.
Все едно е хралупка - тъмна, топла и мека,
все едно е къщурка - и просторна, и лека...
Ден след ден се заобля, ден след ден се издува -
има място за бебчо дори да лудува!”

Вече в кухнята често заседява се мама.
Ние с татко се смеем, че похапва за двама -
два банана изяжда, две филийки препича…
И след малко от глад към хладилника тича!

Ала то е, защото се храни със нея
бебчо, дето в корема й кротко живее.
Как, ще питате вие, като няма устичка?
Ще ви кажа - през някаква тайна тръбичка.
Понякога мама бледа лежи.
Навярно коремът й доста тежи.
Тогава съм мил - безшумно се движа
и заедно с татко за нея се грижа.
Когато заспи, стихват стъпки и песни -
съня й не бива никой да стресне!
Влакчето даже мирува, кротува,
защото и бебето също сънува.

Колко много коремът на мама порасна!
Всяка рокля предишна сега й е тясна.
Вътре бебето шава, премята се, рита
и почуква с юмруче... За мене ли пита?
Знам, не вижда оттам непознатия батко,
но познава гласа ми и този на татко,
затова му разказваме как си мечтаем
скоро заедно с него у дома да играем.С нетърпение питам: ”Защо ли се бави?
И кога ще излезе? Да не би да забрави?”
“Още малко остана - моят татко отвръща. -
Ще ухае на бебе после цялата къща!”

Най-накрая е тук! Вече имам сестриче!
Вижте, то се усмихва! Вижте, то ни обича!
Ох, как искам по-бързо да стане голямо!
Не расте ли и братче в корема ти, мамо?

Стахотно е, нали!

Не знам защо не се отваря сайта, и на другите ли е така или само на Сара?

# 196
  • sofia
Здравейте момичета!
  Мен ме "нямаше" тези дни тъй като майка ми ни беше на гости, не се бяхме виждали 3 месеца, понеже заради моята проблемна бременност не пътувах никъде.. Cry като си тръгваше така се разциврих, то нали сега съвсем малко ми трябва да ревна, но ми стана много мъчно, че не може да остане с мен докато родя... Rolling Eyes
Sarra, беше ме питала дали някой няма да ми щъркелува - ами мисля да помоля Verolina, тъй като си разменихме телефоните, живеем през две улички и мислим и количките да бутаме заедно Crazy
  Днес имах болезнени контракции, а тези болки дето ги наричаме предменструални ги имам почти постоянно, незнам...не ми се ражда още Praynig до 9-ия месец ми остават още цели 2 седмици и трябва да ги издържа някак си Praynig
soseress, и аз мисля да раждам в МД, но по принцип съм си приготвила за болницата този списък от форума.
pontes, прелестно стихче Heart Eyes

# 197
  • Русе
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=74122 Малко снимки и от мен.

# 198
  • сто акровата гора
mama-shushi И аз този списък имам, явно по него ще се подготвя.
pontes при мен беба още не се е обърнала, а и до сега винаги когато сме я гледали на видеозон все си е напречно, седалищно Rolling Eyes  Последният път крачката бяха в ляво, дупето в дясно, а главичката се пада в дясното ми ребро, незнам дали ти го обясних ясно, дано си ме разбрала. Моите притеснения са основно от това да не си остане така и да й причинят някоя локсация при раждането да не дава Господ   Praynig затова ако не се обърне до началото на декември ще насрочим секцио. Ще видя какво ще стане  Rolling Eyes
Но доки ми каза, че не е задължително от сега да се обърне де, всичко е много индивидуално, зависи таза ти колко е широк и бебчо колко е голям.
Не се притеснявай от сега има време все пак  Hug макар че и аз се шашкам, нормално е, нали сме мами   bouquet

# 199
  • Пловдив
А ние сме вече 3200кг. и лекарят ми каза, че било нормално. РОНТЕС, моето бебе също беше доскоро ту напречно, ту седалищно, но вече е с главата надолу. Така че - споко!Имаш време за поправителен.

Успех и спокойствие на всички, че в последните седмички сме в прединфарктно състояние.

# 200
снимах малко неща и съм ги качила http://snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=74139

# 201
Lia25, страхотни неща си купила! Тези дънковите откъде ги намери - за новородено не съм знаела, че има...толкова са сладки!!!! Heart Eyes

# 202
  • Варна
здравейте мамитааа
добре дошли на новите попълнения!
аз минах консултацията и сега ще се отчета:
Имаме си фина дългокрака френска мома,явно по това ще мяза на леля си, не на майка си Laughing
-главата в 34седмица, краката в 35  Mr. Green и така сме от началото - дългокраки
-около 2500-2600 тежим, с главата надолу сме и доктора каза че няма мърдане вече.
-пъпната връв я е свалила от рамото си което ме зарадва  Mr. Green
-тоновете са ни силни - 144, мъжкарана ще е като мама си  Mr. Green
А мама как е:
-палатката ни е с 93см обиколка,33см висока
-кръвното ми е 100/60 от не знам колко месеца вече....
-с килцата съм +2,5 за 2 седмици  #Crazy тоест 76,5кг съм сега,акушерката нищо не каза  newsm78
-плацентата е добре. все още І степен но отива към ІІ,
-водите са взели да понамаляват,ама доктора каза че е нормално

абе всичко е ток и жици  Mr. Green да не чуе дявола  Praynig
пак ме юркаха за секцио (заради херпеса) ама не се давам! можело да предизвика конюктивит, ама може и да не!
то по тая логика всички трябва секцио да раждат защото неминуемо имат гъбички!
ами получават възпаления на каналчетата ама те се лекуват!
говорих и с татито и той не дава да ме режат  Mr. Green
иначе ми взеха влагалищен и анален секрет сега ще видим какво ще излезе....

взехме кошарката!!!купих и още 3 гащеризона в бързината,докато мъж ми се оглежда  Whistling
като ги наредим ще снимам! ами това е за сега от нас! лека вечер!

# 203
  • Бургас
Привет маменца,
Sarra страхотно си описала всичко   newsm10
pontes копнах си стихчето, супер е, пък и аз колекционирам такива неща.  newsm23 при мен снимките от болницата се гледат нормално.
Аз вече казах, че днес ми беше последния работен ден, ама момичета, ако ви кажа колко гадно ми стана, когато вече ме изпращаха.... едната ми колежка даже ревна..... Weary и на мен ми стана много мъчно... Не вярвах, че ще е толкова трудно. И от сега лудите взеха да ме кандардисват за 06.12 да съм ходела с тях на банкет, тогава имаме професионален празник. Пък аз им казах, че ако отида, тряяя направо си нося и багажа за болницата...... newsm47
Бебчо получи и първите си подаръци - едно много готино комплектче - гащиризонче с блузка, жилетка с качулка, буйки и чорапки и една страхотна книга за мен "Книга за майката и бебето" от Елизабет Фенуик, много ми хареса..... Като накупуваме и другите неща и аз ще слагам снимки.
Сега желая лека вечер и лека нощ на всички, и по-малко тревоги и притеснения  txtloves

Последна редакция: сб, 04 ное 2006, 00:11 от Nikki_Ivanova

# 204
  • Варна
ха добро утро!
мойто мъж се опита да ме секса luvbed посред нощите, ама нещо не се получи  Joy и само ме разсъни  Close
май му идвам доста едричка вече на милото  Laughing
влязох да си взема душ, той заспа,естествено по диагонал на леглото!та сега ще се чудя как да се сгъна?!
помоли ме да му направя чай и сега май аз ще го пия ...
ами лека нощ пак  Grinning

# 205
Здравейте  Hug
Добре дошли на mimoz и gery_bery bouquet
Pontes, много сладурско стихотворение, чак си поплаках  Crazy
lia25 и mam21,много готини покупки за   newsm07
Аз вчера бях на ЖК, но не ме гледаха на ехограф, чааак на 20-ти и съм малко разочарована Sad
Поздрави и приятна почивка  smile3524

# 206
  • Русе
Ха добро утро на всички!  Nature SunnyВ Русе пече страхотно слънце.
Тая нощ получих такива кисилини,чак се сепнах от сън,стигнаха ми чак в носа.А после ми беше едно гадно SickПих вода ама нещо не помогна.
Весел ден момичета! bye

# 207
  • Варна
абе Дианке на какви консултации ходите бе ??? мен всеки път ме гледат  newsm78
поне нещо казаха ли? ма те пък като не са го видяли ко да кажат  ooooh!

# 208
До сега и мен ме гледаха, но този път не  Cry Следващия път, много ми е мъчно  Confused Така или иначе ще ходя при док, при който ще раждам, ще ме види той  Confused

# 209
Здрвейте и от мен,
и аз вчера бях на доки, гледахме беборана, снимахме я, ама тоя доктор нищо конкретно не казва - ни кила, ни сантиметри (освен на главата и бедрото де), колкото и да го засипвам с въпроси, все отговаря - "нормално". То хубаво това, ама по-конкретно ????? Close
И на мен вчера ми беше последния работен ден и колегите ми направиха трогателна изненада с изпращане, цветя, подаръци. Направо сериозно се развълнувах. Та от колегите ми бебето си има вече първите неща - стерилизатор на Авент за микровълнова и сладко столче за хранене (за когато ще може вече да сяда Simple Smile) Като го сглобихме в къщи изведнъж толкова реално ми се видя, че някакво мъниче ще седи в него  smile3522  Мен и досега като си е в корема всичко ми се струва нереално, пък то не остана време до раждането. Явно като се роди тогава ще повярвам, че го има Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт