За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 749
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 11 123
Аз най-много ги харесвам на запеканка с яйца и мляко и някакви сирена/кашкавал ако се намират в хладилника.

# 271
  • София
  • Мнения: 12 691
Моля за рецепта за броколи. У дома ги ядем обикновено на пара със сол и зехтин , но ни омръзва, а искам по-често да се ядат.

Броколи с червен лук на фурна

Панирани броколи с млечно-чеснов сос

Салата с паста и броколи

Пилешка салата с броколи

# 272
  • гр.София
  • Мнения: 2 804
Правя кюфтета от броколи, страхотни са!
http://vsekimojedagotvi.com/2912/lyubimite-mi-kyuftenca-s-brokol … eto-ya-receptata/

# 273
  • In transit
  • Мнения: 14 216
Моля за рецепта за броколи. У дома ги ядем обикновено на пара със сол и зехтин , но ни омръзва, а искам по-често да се ядат.
Пюре от броколи

Крем супа от броколи

Паста с наденица и броколи

# 274
  • Мнения: 17 116
Моля за рецепта за броколи. У дома ги ядем обикновено на пара със сол и зехтин , но ни омръзва, а искам по-често да се ядат.
Може така приготвени да се омешат на салата с леща, зелен лук и лимон, или с грах. Зависи дали държите на здравословното хранене, но стават и задушени или пържени в тиганче с малко соев сос. От броколито стават и хубави запеканки, може с паста и сьомга, или със стар хляб и млечна заливка, или просто с яйца.

# 275
  • Мнения: 1 342
Имам една тарелка пилешки обезкостен бут и една тарелка гърди от Лидл. В йена искам да ги изпека. Не ми се ядат картофи. Нещо като фритата ми се яде. Трябва ли предварително да обработвам месото или да го мятам с яйца и някоя червена чушка?

# 276
  • Мнения: 10 701
Аз искам да помоля за рецепта за тутманик, но не като питка с мая, а със бакпулвер. Като солен кекс който се получава. Благодаря на който се отзове.

# 277
  • Русе
  • Мнения: 6 157
Скрит текст:
Имам една тарелка пилешки обезкостен бут и една тарелка гърди от Лидл. В йена искам да ги изпека. Не ми се ядат картофи. Нещо като фритата ми се яде. Трябва ли предварително да обработвам месото или да го мятам с яйца и някоя червена чушка?

Виж тази рецепта, но има и картофи.

Скрит текст:
Аз искам да помоля за рецепта за тутманик, но не като питка с мая, а със бакпулвер. Като солен кекс който се получава. Благодаря на който се отзове.

По тази рецепта.

# 278
  • Мнения: 17 116
Имам една тарелка пилешки обезкостен бут и една тарелка гърди от Лидл. В йена искам да ги изпека. Не ми се ядат картофи. Нещо като фритата ми се яде. Трябва ли предварително да обработвам месото или да го мятам с яйца и някоя червена чушка?
По-добре е пилето да е приготвено предварително. Мятай в тавата с каквото има в хладилника.

# 279
  • Мнения: 22 867
Аз искам да помоля за рецепта за тутманик, но не като питка с мая, а със бакпулвер. Като солен кекс който се получава. Благодаря на който се отзове.

Слагам рецептата, по която най-после харесахме вкъщи това печиво, така, както съм я копирала. Преди нея или нещо длетаво се получаваше, или сухо, или спада, или......все не ни харесваха. Сега тоя правя често, малка ни идва дозата, но пък е лесен за правене.

Скрит текст:
СОЛЕН КЕКС от mimi.7299

Цитат
200 гр брашно, 150 мл прясно мляко, 100 мл олио, щипка сол, три яйца, бакпулвер, сирене/кашкавал/ементал, каквото обичате може и смесено на око или само сиренце, пак го слагам на око в зависимост от това колко е солено.

Яйцата се разбиват с прясното мляко и олиото, отделно се смесват брашното, бакпулвера, щипката сол и сиренето! Прибавят се към яйцата и се разбърква до хомогенна смес! Пека в силиконова форма до зачервяване в предварително загрята на 180 градуса фурна! При точно спазване на пропорциите кексът винаги става чудесен!

Допълвам от мен, понеже рядко купувам прясно мляко, не сме му любители. Или разреждам сметана за готвене вместо него или правя яйрян, пак се получава добре.

# 280
  • Мнения: 2 611
Моят солен кекс е много лесен, но пък не прилича на тутманик.
4 яйца, 2 чаени чаши брашно, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 лъжичка сода,  1 лъжичка сол /ако не е солено сиренето/, 1/2 ч.ч. олио, или разтопено масло , и към 250 грама натрошено сирене. Разбърквам с телта, и пека 20 мин на 250 градуса.

# 281
  • Мнения: 15 046
Потвърждавам за соления кекс предложен от Лабрекс. Става чуден.

# 282
  • Мнения: 10 701
МНого благодаря Лабрекс. Ще го направя довечера, дано успея да го изпека читаво, че ми е голям проблем печенето на кексови теста, че съм с газова фурна. Мъфини пека без проблем. Но същото нещо като го сложа във тава и не става и не става. Все глетави от вътре. Супер че съставките са в грамове, че с чаши не ми се получават нещата. И прясно мялко имам. Дано се справя. Ще пиша.

Оле редактирам се. Писала си бакпулвер. Колко? Че при нас са в кутии по 200гр. Не като при вас в малки пакетчета. То аз и пакетче не знам колко е.

# 283
  • Мнения: 5 795
Оле редактирам се. Писала си бакпулвер. Колко? Че при нас са в кутии по 200гр. Не като при вас в малки пакетчета. То аз и пакетче не знам колко е.

Онзи ден търсих из нета, има пакетчета по 10 гр и такива по 13 гр, аз слагам 1 супена лъжица, когато пише 1 пакет.

# 284
  • Мнения: 7 986
Vici75, в БГ пакетчетата са стандартно 10 гр.( в Лидл и Кауфланд,  техните марки са по 15гр).1с.л е 10гр., 1чл е 5.

Общи условия

Активация на акаунт