За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 602
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • София
  • Мнения: 12 666
Според мен в тази има типово брашно.

# 646
  • Мнения: 5 407
Според мен съдейки по втората снимка питката си е содена , но като гледам каква коричка има  предполагам вкусът може да се дължи на това, че е печена в пещ.

# 647
  • Мнения: 216
Содена беше, така беше посочено в менюто им, а и си миришеше на сода самото хлебче.
Намерих още една снимкa на вече разчупената питка, на снимката може би не е ясно, но беше тъкмо изпечена - самото тесто стоеше по-мокро(сбито) във вътрешноста.
Скрит текст:
Давам ти моята рецепта, изглежда по същия начин. Правила съм я само с бяло брашно.
Не се меси, продуктите само се разбъркват.
Скрит текст:
2 1/2 ч.ч. брашно
1/3 ч.ч олио
1 1/2 ч.ч. вода
1 бакпулвер
1 ч.л. сол
Разбъркват се продуктите. Сместа трябва да е леко лепкава и с усилие да се отлепва от стените на съда.
Изсипва се върху хартия за печене и се разстила с дебелина около 2 см. Пече се до златиста коричка.

# 648
  • Русе
  • Мнения: 6 132
Скрит текст:
Содена беше, така беше посочено в менюто им, а и си миришеше на сода самото хлебче.
Намерих още една снимкa на вече разчупената питка, на снимката може би не е ясно, но беше тъкмо изпечена - самото тесто стоеше по-мокро(сбито) във вътрешноста.
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2020/12/blog-post_25.html

# 649
  • Мнения: 292
Благодаря, момичета! Flowers Sunflower Ще пробвам и вашите рецепти, да видим дали ще докарам нещо подобно. Само ме притеснява коричката с дъх на масло как ще докарам. Дали е вариант да сложа тънки парченца масло върху тестото преди да го сложа да се пече или пък да мажа с разтопено масло по време на печене... Какво бихте ме посъветвали?Thinking

# 650
  • Мнения: 216
Благодаря, момичета! Flowers Sunflower Ще пробвам и вашите рецепти, да видим дали ще докарам нещо подобно. Само ме притеснява коричката с дъх на масло как ще докарам. Дали е вариант да сложа тънки парченца масло върху тестото преди да го сложа да се пече или пък да мажа с разтопено масло по време на печене... Какво бихте ме посъветвали?Thinking
Може да сложиш малки парченца масло върху тестото или да намажеш с масло след като е изпечена питката. По време на печенето не е желателно да се отваря фурната.

# 651
  • Мнения: 2 610
Пейчев, на рецептите ти за свинско с гъби задължително ли е слагането на алкохол? Че виждам и в двете рецепти има, а аз ще направя нещо средно между двете утре Simple Smile
И как да ми стане малко повече соса, ако дадете идея.

# 652
  • Русе
  • Мнения: 6 132
Скрит текст:
Пейчев, на рецептите ти за свинско с гъби задължително ли е слагането на алкохол? Че виждам и в двете рецепти има, а аз ще направя нещо средно между двете утре Simple Smile
И как да ми стане малко повече соса, ако дадете идея.

Vaychka, възможно е да пропуснеш виното, но от това ще загуби аромата на месото. Ето още една рецепта, също има алкохол.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_7.html


Можеш да се направиш отделно сос за изпеченото месо.
https://ipeychev9.blogspot.com/2016/01/blog-post_4.html

# 653
  • Мнения: 2 610
Мерси много. Има някакви бутилки вино у нас, ако има читаво ще сложа.
По-скоро на тиган мисля да е, нарязана свинска плешка е месото, и малко печурки имам, със сос и картофено пюре. Тъй го планирам, пък да видим какво ще стане.

# 654
  • Русе
  • Мнения: 6 132
Скрит текст:
Мерси много. Има някакви бутилки вино у нас, ако има читаво ще сложа.
По-скоро на тиган мисля да е, нарязана свинска плешка е месото, и малко печурки имам, със сос и картофено пюре. Тъй го планирам, пък да видим какво ще стане.

Ето някои идеи за месото на тиган.
https://ipeychev9.blogspot.com/2015/06/blog-post_14.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2015/12/blog-post.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_21.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2016/03/blog-post.html


една гръцка, много върви с питие
https://ipeychev9.blogspot.com/2015/11/blog-post_15.html

# 655
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 237
Тази вечер пържих картофи! Уаууу:), сина ми беше много щастлив! Въпроса ми е олиото останало от пърженето на около 3 порции картофи (3х200гр готов продукт) , мога ли да ползвам за нещо, утре напр, или да хвърлям. Свиди ми да излея толкова мазнина, ако може да се ползва за нещо повторно.
Извинявам се, ако въпроса ми е твърде глупав, но съм боса в кухнята, и особено в пърженето.

# 656
  • Мнения: 24 532
Не че не е възможно и много хора го ползват повече от веднъж... то и при тия цени в момента сигурно и повече ще станат.
Но хич не е за препоръчване от здравословна гледна точка, освен че нещо сготвено с такова олио може и да дразни стомаха на някои хора. То се е окислило вече в някаква степен.

# 657
  • Мнения: 2 610
Аз съм използвала така олио. След картофи да изпържа риба. Или след толумбички - картофи. Но максимум на другия ден, и само още веднъж, и ако не е загаряло олиото. Признавам, налагало ми се е, не сме имали проблеми със сготвената така храна, досега.

# 658
  • Мнения: 10 688
След картофи, си миришена картофи. Освен ако не пържиш риба след това. Но за мекици няма да стане примерно. Не знам пипер ако пържиш, евентуално и за него ще стане. Но не го влагай в тестяно или салати, та даже и в готвено. Ако не е почерняло, загоряла според мен е ок. Но следващата храна ще ти мирише.

# 659
  • Мнения: 8 395
И аз съм ползвала повторно олио, най-късно на следващия ден, не сме имали проблем. Знам, че не е правилно.

Общи условия

Активация на акаунт