За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 592
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 9 447
е не, затваряш капачката добре, или завиваш. Аз ги обръщам обратно и стоят така, докато изстинат, хващат си вакум.

Скрит текст:
Скрит текст:
.............................
Как се правят тези ефектни сладки с бутер тесто, ябълки и канела?
Правилно е  .........
защо да е правилно така, Марчева? Фабрично кой мислиш ще си играе да ги завива нарязани една по една? По-лесно е да се нарежат замръзнали - имам си едно макетно ножче в кухнята и с него става супер бързо, не си играя да кълцам тестото. А манифактурно  ги правят  на лентата с падащи остри резци, които нарязват навитите рулца и срязват на определени размери.

ММ е купил свинска плешка без кост (от Лидл). Утре трябва да го сготвя това нещо. Чудя се да го дам ли на майка ми (у тях се яде такова), а аз да опека едни Кюфтета... или да се мъча да го правя нещо. Имате ли лесни предложения?
Много харесваме всяко по-голямо парче месо само амазано с "адската замазка" , престояло така да поеме миризмите и после изпечено цяло. https://pep-4o.blogspot.com/2014/05/blog-post_20.html
Много хубаво става месцето така, 2-3 пъти съм пробвала че рядко готвя голямо парче, вече не търся други рецепти както преди да се чудя всеки път.
Аз пък днес я пробвах тази "адска замаска" и искам да кажа, че това стана най-вкусното месо, което съм опитвала някога. Благодаря за идеята Heart Eyes
Чудесно става с него, нали Simple Smile И е така за всякакво месо с нея.

# 676
  • Мнения: 11 088
Може ли да се направи без плик за печене?

# 677
  • Мнения: 1 925
Аз го направих без плик, не намерих в магазина и пак стана много хубаво. Не стана сухо.

# 678
  • Мнения: 9 447
Може, просто го завий добре с фолио. И нещо, което правя през последните години, когато пека с фолио - намокрям лист хартия за печене, намачквам под чешмата и покривам месото първо с него,  после фолиото. Така хем няма допир с алуминиевото  фолио, хем го предпазва по-добре от изсушаване / при Гордън Рамзи видях, определено работи.

# 679
  • Мнения: 24 531
Според мен в йена с капак също ще стане евентуално. Или може да се сложи пак хартията за печене и върху нея капака, тя би обрала хлабината там.
Аз също нямам навик да държа вкъщи пликове за печене, много рядко ползвам и си беше късмет че имах някакви първия път като пробвах тази рецепта. Обаче толкова ми хареса, че реших че вече трябва да си имам пликове винаги Grinning

# 680
  • Мнения: 9 447
Течността при това печено е съвсем малко, колкото да се задушава, не да се вари  и изпарява течност- това никога не ми е харесвало, затова ползвам пликове, или така с фолиото, че и дори 2-3 пласта фолио, ако месото е много голямо парче. Йенските тенджери не са добре уплътнени с капаците, затова ако го правите в такава, завийте с хартия месото добре и тогава поставете капака.  Това е моят съвет от опит.

# 681
  • Мнения: 5 767
Ще го бъде ли без виното? Rolling Eyes с бульон или друг алкохол?

# 682
  • Мнения: 9 447
малко бира, или нещо слабоалкохолно, стига да не е сладко. Но ако имаш бульон/истински - сложи от него, друго не търси.

# 683
  • Мнения: 5 767
Фризера периодично се зарежда с хубави бульони или от домашни, или от не-съмнителни купешки кокали Simple Smile Много мерси, ще пробвам тези дни Purple Heart

# 684
  • Мнения: 9 447
радвам се, че не само аз държа на хубавия бульон Simple Smile  и си правя.

# 685
  • Мнения: 476
Много въпроси имам за крем карамела първо на колко мл вода колко грама захар трябва за направата за крем карамел никъде не пише съотношението вода: захар за приготвянето на самият карамел.И така и не разбирам защо има опастност да заври във фурната като чета че сместа във фурната е само от мляко и яйца?А такова нещо съм си правила като аламинут ,т.е смес от яйца ии мляко без захар съм пекла.И в крайна сметка няма ли вариант да се направи на котлон ако е толкова голям риска от завиране?

# 686
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 235
Сега, да се включа с непоискн съвет. Ако ви остане мазнина, както на мен, вчера. Просто я отопете в стр хляб, сложете малко неизядено месо и оставете за някое куче. Не обичам животните до безкрай, но ми стана много мъчно, като си говорих с една съседка, и се замислих, че предстои студа, а той е мор за бездомните животинки и хора.
Ето го нашето улично приятелче, което днес яде остатъци свинско с мазен хлвб с аромат на пържени картофки Simple Smile

# 687
  • Русе
  • Мнения: 6 132
Скрит текст:
Много въпроси имам за крем карамела първо на колко мл вода колко грама захар трябва за направата за крем карамел никъде не пише съотношението вода: захар за приготвянето на самият карамел.И така и не разбирам защо има опастност да заври във фурната като чета че сместа във фурната е само от мляко и яйца?А такова нещо съм си правила като аламинут ,т.е смес от яйца ии мляко без захар съм пекла.И в крайна сметка няма ли вариант да се направи на котлон ако е толкова голям риска от завиране?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/8.html

# 688
  • Мнения: 366
В карамела не се слага вода, слагаш съд на умерен огън, сипваш захар и чакаш да стане кафява. Не се слага вода, не се и бърка уж по правило. Ако не внимаваш и котлонът е прекалено силен, захарта става тъмно кафява и прегаря. Внимавай, горят ужасно кожата и съдчето, и карамелът, ако оставиш метален прибор в тях, също.

Пече се в тава с вода (на водна баня) крем карамелът, водата не трябва да завира, не сместа. Сместа, ако заври, ще имаш бъркани яйца.

# 689
  • София
  • Мнения: 12 662
annabelle_the_doll, ами просто карамелът се приготвя само от захар. А относно завирането - не трябва да става с водата в която са подредени купичките с крема.

Общи условия

Активация на акаунт