За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 606
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 1 464
Здравейте, търся изпитана рецепта за бисквитки с овесени ядки. Благодаря предварително Simple Smile

Любимите ми:
Бисквити с две съставки
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%B2%D0%BA%D0%B8

Бисквити а ла Белвита[/b
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%B8%D1%82%D0%B0

Овесени бисквити без захар
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D1%85%D0%B0%D1%80

Eliff,
Здравословни бисквитки
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D1%82%D0%BA%D0%B8

# 571
  • Мнения: 15 044
Елиф, ето тук може да вложиш част от слънчогледа. Правила съм го, вкусно се получи.
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2019/08/zucchini-dip.html?m=1

# 572
  • Мнения: X
Morena не знам защо си представих Хокайдото цяла пълнена..
Баклава Саралия ли е каква е като от втората снимка на Марчева наскоро от турците бях купувала има със и без шам фъстък. Не ми хареса.

# 573
  • Мнения: 10 638
Мога ли да направя крем с маскарпоне и замразени малини вътре (цели). Ако да размразяват ли се?

# 574
  • Мнения: 17 116
Колко замразени искате да ги ядете? Те като се размразят напълно се спльокват като медуза.

# 575
  • Мнения: 5 767
За да останат цели ще трябва мноооого нежно бъркане. Правих крем с маскарпоне за спаначената торта и се разпарчетосаха доста солидно. Ако се оставят да се размразят в крема ще се разтекат и пак няма да приличат на нищо. Най-добре може би да се сложат ред крем, ред малини, ред крем, като трайфъл. Според мен имат повече шанс да останат цели, от колкото да са омешани вътре.

# 576
  • Мнения: 10 638
Мда, и аз имах такива подозрения. Щерката иска торта с малини вътре. Винаги правя с пресни, но май няма вече. Та се чудя.... Скептична съм.

# 577
  • Мнения: 5 767
Ще е вкусно, просто няма да са съвсем цели Simple Smile пробвай само да ги наредиш върху крема, не да ги разбъркваш в него.

# 578
  • Мнения: 15 044
Няма да се разпаднат при разбъркването, те са замразени. Като се отпуснат дали ще се разтекат е въпросът. Често си правя кремче от маскарпоне, заквасена сметана и замразени плодове (ягоди, малини, вишни, боровинки). Проблемът е, че го ям почти веднага и не знам как ще са плодовете като се отпуснат.

# 579
  • Sofia
  • Мнения: 22 550
Замразени плодове пасирам или ползвам за украса на десерти в чаша, за по-голяма повърхност нямат вид.

# 580
  • Русе
  • Мнения: 6 133
Размрази ги върху цедка. Без да ги бъркаш, просто изсипи съдържанието. Като направиш крема, го раздели на две части и по средата сложи размразените плодове.

# 581
  • Мнения: 1 536
Реших да направя гюведжета с пържоли, сметана ,гъби  и топено сирене. Препоръчайте ми успешна рецепта и да не е суха. Ще ми се да има сос в гюведжетата и месото да е меко и сочно. Благодаря Flowers Hibiscus

# 582
  • Русе
  • Мнения: 6 133
Скрит текст:
Реших да направя гюведжета с пържоли, сметана ,гъби  и топено сирене. Препоръчайте ми успешна рецепта и да не е суха. Ще ми се да има сос в гюведжетата и месото да е меко и сочно. Благодаря Flowers Hibiscus

Без сметана и топено сирене.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_24.html


Можеш да направиш по този начин в гювеч, като сметаната, гъбите и топеното сирене приготвиш отделно на сос.
https://ipeychev9.blogspot.com/2021/06/blog-post_4.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2017/03/2.html

# 583
  • Мнения: 2 815
Искам да направя сладки с ябълки и канела (за съжаление не мога да пусна линк към рецептата - от субективно за Италия), плънката е от ябълки, орехи ....нямам орехи, ако ги заменя с натрошени бисквити, дали ще е ок, според вас?
Скрит текст:

# 584
  • Sofia
  • Мнения: 22 550
Реших да направя гюведжета с пържоли, сметана ,гъби  и топено сирене. Препоръчайте ми успешна рецепта и да не е суха. Ще ми се да има сос в гюведжетата и месото да е меко и сочно. Благодаря Flowers Hibiscus
Правя ястие със свинско бонфиле (и с вратни пържоли ще е добре), гъби, заквасена сметана и топено сирене. Слагам снимка, но не е добра, все пак се вижда колко сос има. Гъбите задушавам с масло, сол и п-р предварително. И после подреждам на пластове - месо, гъби топено сирене и покривам със сметаната, колкото материал има и се завършва със сметана. Пека  с капак на слаб огън и повече време и месото се разпада накрая. Прясно мляко си добавяме, ако ни намалее сосът. Толкова любимо ястие е у нас... Simple Smile

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт