За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 595
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • София
  • Мнения: 12 215
Искам да направя сладки с ябълки и канела (за съжаление не мога да пусна линк към рецептата - от субективно за Италия), плънката е от ябълки, орехи ....нямам орехи, ако ги заменя с натрошени бисквити, дали ще е ок, според вас?
............
Не, няма да стане с бисквити, много ще се изсушат , а и ще се промени консистенцията на тестото, направи тези по рецепта на Сашка Димитрова - РОШАВИ МАСЛЕНИ БИСКВИТИ С ЯБЪЛКА ОТ SASHKA DIMITROVA
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/09/sashka-dimitrova.html
Скрит текст:

# 586
  • Русе
  • Мнения: 6 132
Скрит текст:
Искам да направя сладки с ябълки и канела (за съжаление не мога да пусна линк към рецептата - от субективно за Италия), плънката е от ябълки, орехи ....нямам орехи, ако ги заменя с натрошени бисквити, дали ще е ок, според вас?
Скрит текст:

Вместо орехи - бадеми, лешници.
https://ipeychev9.blogspot.com/2020/07/blog-post_29.html

# 587
  • Мнения: 10 638
Към идеята на Морена - много обичаме вратни пържоли с прясно мляко на фурна. Може и добавки. Уникално!

# 588
  • Бургас
  • Мнения: 2 008

Как се правят тези ефектни сладки с бутер тесто, ябълки и канела?

# 589
  • Sofia
  • Мнения: 22 549
Правиш пакетчетата - охлаждаш ги и дори във фризера, за да е по-лесно нарязването после... действаш бързо с нарязването и веднага в гореща фурна.

# 590
  • Мнения: 2 815
Благодаря, Марчева, тези които ми предлагаш съм ги правила няколко пъти, тези за които питам са съвсем различни,  маслена бисквитка с плънка от ябълки и орехи...
Пейч, искам да махна ядките от пълнежа, въпроса ми е нужно ли е да се сложи нещо, което да обере влажността наместо ядките

# 591
  • Мнения: 9 447
сложи малко, смлени обикновени бисквити. Ядките няма да оберат кой знае каква влага на ябълките. Направи няколко да изпечеш, ако се получава - тогава действай с останалото тесто.

# 592
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
Правиш пакетчетата - охлаждаш ги и дори във фризера, за да е по-лесно нарязването после... действаш бързо с нарязването и веднага в гореща фурна.
Ако това е отговор на моя въпрос, нищо не ми е ясно.
Нито пакетчетата, нито нарязването. Благодаря за отзивчивостта.

# 593
  • Русе
  • Мнения: 6 132
Скрит текст:

Как се правят тези ефектни сладки с бутер тесто, ябълки и канела?

Виж тази рецепта

Скрит текст:
Благодаря, Марчева, тези които ми предлагаш съм ги правила няколко пъти, тези за които питам са съвсем различни,  маслена бисквитка с плънка от ябълки и орехи...
Пейч, искам да махна ядките от пълнежа, въпроса ми е нужно ли е да се сложи нещо, което да обере влажността наместо ядките

Polly, доколкото разбирам ти искаш в пълнежа да няма ядки. Тогава замести орехите с грис. От този финния, с който се прави каша за деца. Омесваш го с пудра захар, канела и поръсваш масленото тесто. Резенчета /парчета/ ябълки също трябва да бъдат обработени термично. Да се запекат поне 15 минути на 165-170 градуса. Успех!

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 20:45 от i_peych

# 594
  • Мнения: 9 447
Правиш пакетчетата - охлаждаш ги и дори във фризера, за да е по-лесно нарязването после... действаш бързо с нарязването и веднага в гореща фурна.
Ако това е отговор на моя въпрос, нищо не ми е ясно.
Нито пакетчетата, нито нарязването. Благодаря за отзивчивостта.
А всъщност е лесно. Срязваш правоъгълник. В едната част слагаш плънката, с другата завиваш и прищипваш краищата да залепне/може да залепиш с разбито яйце. Слагаш ги във фризер за 20-30 мин.
Може да намажеш с разбито яйце с вода/или прясно мляко , поръсваш леко със захар и докато са още много добре охладени/леко замразени, правиш прорезите с остър нож - бързо, да не мачкаш тестото.
През това време фурната трябва да ти е загряла  и веднага слагаш да печеш.

# 595
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
Много, много благодаря!

# 596
  • Мнения: 43 353
Прорезите може да са направени и предварително, още преди да се завие плънката с тестото. Тогава са по- красиви и направени по- прецизно, защото режеш тестото на плота, а не под положената плънка.
Снимката е от нета, за да покажа идеята.

# 597
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
Хитро! Много благодаря.

# 598
  • Мнения: 69
Исках да направя пържен свински дроб.
Нищо не стана, за това искам да ми кажете къде бъркам. Ето как го направих:
Сварих дроба за 15 минути, нарязах го на парчета, оставих го да се оцеди 1 час и овалях с брашно и изпържих.
Стана сух.

# 599
  • софия
  • Мнения: 564
Исках да направя пържен свински дроб.
Нищо не стана, за това искам да ми кажете къде бъркам. Ето как го направих:
Сварих дроба за 15 минути, нарязах го на парчета, оставих го да се оцеди 1 час и овалях с брашно и изпържих.
Стана сух.
не е нужно да го вариш - аз го правя паниран -на парчета и в брашно, яйце. и става чудно сочен и вкусен.

Общи условия

Активация на акаунт