Отговори
# 90
Аз съм си предвидила и едно малко шише за чай, та ако започнат колики, мисля да пробваме и с чай против колики.

Бочинка, и аз съм си взела лъжичка за всеки случай.

# 91
  • София
Млечницата е гъбична инфекция и като всяка такава се третира с лекарства. Няма връзка с водата.

*А сега се сещам да добавя, че всъщност доста бебета заспиват на гърда, тоест "след хранене" означава, че вече спи. 😃

# 92
Така е, но стерилизацията и плакненето помагат да се избегне.

# 93
  • Варна
Млечницата е гъбична инфекция и като всяка такава се третира с лекарства. Няма връзка с водата.

*А сега се сещам да добавя, че всъщност доста бебета заспиват на гърда, тоест "след хранене" означава, че вече спи. 😃
Така е, моето почти винаги заспиваше. Отначало винаги, тъй че се обезмисля. Ако се кърми на поискване, вода не се дава, но ако гоните някакви луди графици, според мен е редно, от гледна точка на това, че съм против графиците и ме е страх, че може да му липсват течности.

# 94
Това с плакненето е малко остаряло и няма връзка - майка ми ми е давала вода,за да ми плакне устата, моят категорично отказваше вода, докато беше на кърма. Никой от нас не е имал млечница. Причината да няма връзка е,че зърното му влиза почти в гърлото и струята се изстрелва директно в него, а не в устната кухина и не е нужно да се плакне. Ако, обаче е на АМ или много повръща,вече е хубаво, може би, да му се дава по малко.

# 95
Това плакнене на устата е мираж Simple Smile първо- ако бебето суче, зърното опира задната част на небцето и млякото отива директно в гърлото. Аналогично е и с шишетата, те са така конструирани, че да имитират гърда и пак по този начин се “излива” директно в гърлото течността. Устната кухина в предната си част почти няма досег с млякото и водата или с други думи плакнене с вода с шише изобщо не става. С лъжичка- по-може, но пак е излишно, защото както казах- млякото отива директно в гърлото. Също така- много често бебетата заспиват на гърда, как ли пък няма да го будя да го “плакна” Simple Smile
Вода не се дава на бебета на кърма до 6 месец, защото колкото и парадоксално да звучи- може да доведе до дехидратация. Водата “разрежда” (най-грубо казано) електролитите в организма им, което води до електролитен дисбаланс и вероятност за дехидратация. Кърмата, от друга страна, е перфектният електролитен разтвор, който мени състава си според нуждата и възрастта на бебето и има цялото количество необходима вода в състава си. Освен това водата пълни и без това малкото коремче на бебето с... нищо и то не може адекватно да си приеме хранителните вещества. В този ред на мисли- новородените и малките кърмачета не бива да се оставят за дълги периоди без кърма (старото разбиране с нощните почивки на коремчето). Максимумът е 4 часа, като такава пауза (ако изобщо правят) за мъниците трябва да е не повече от веднъж на ден. Оптимумът е 8-12 кърмения за денонощие без дълги паузи. Аз лично имам приятелка, чието бебе е било с бактерия, лепната от родилното, съответно успано нощем и след втората 10 часова нощна пауза го заведе при педиатърката и тя така здраво й се накара. Че кърмаче не се оставя без кърма толкова време и че детето за два дни е супер дехидратирано. Аз лично смятам да я будя на всеки 3 ч ако се успива, а денем ще гледам да няма по-голяма пауза от 1,5- 2 ч

# 96
Момичета много ми се вие свят , все едно съм на 2 ракии , от вчера следобед ми е така. Не знам това какво значи. Но нее като паднало кръвно. Желязото уж беше в норма миналата седмица.Някакви съвети какво да направя ?

# 97
Да не са ти близки границите? Мерила ли си кръвно? Щях да кажа айрян, ама в твоя случай повечко вода, в която можеш да сложиш сол.

# 98
днеска не съм в интерес на истината ама се чувствам по странно от кръвно. Вечер като легна и почват едни въртележки все едно съм се напила.

# 99
Аз днес се чувствам така - все едно съм препила снощи. Ниско ми е кръвното, излязохме малко на въздух на разходка, но сега си почивам. През нощта будувах в определен интервал от време.

# 100
И мен днес ме боли главата, една тъпа болка в слепоочието усещах и ми се вие свят. Мислех, че нещо кръвното е я ниско, я високо, но си е нормално за мен - 95/56. Пих парацетамол, хапнах таратор и повечко вода и се пооправих. За Бочи - може нещо сладко газирано, или просто повече течности. Може да има някакви магнитни бури днес.

# 101
Аз вчера бях с много ниско кръвно и световъртеж. Хапнах шоколад и станаха нещата.

# 102
е сега си го мерих 105/70 , като ми е такова долното и все ми е лошо .

# 103
Световътеж има и при обезводняване, това се сещам.

# 104
пием като луда , то ще почна скоро да живея в тоалетната 😂

ПС в фейсбук една девойка роди днеска Simple Smile В началото на 9 месец реално така че бебешката група почва с бебевалеж

Последна редакция: нд, 03 окт 2021, 21:47 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт