Кралски работи и клюки - октомври 2021

• 61 459
  • 1 124
  •   1
Отговори
# 1 050
Те явно за това ще живеят в Щатите. Вчера мернах по новините демонстранти, които протестират срещу брака на принцесата. Що за нахалство Simple Smile

# 1 051
Те явно за това ще живеят в Щатите. Вчера мернах по новините демонстранти, които протестират срещу брака на принцесата. Що за нахалство Simple Smile
Те, в Япония, някои си умират да обясняват, къде е мястото на жената. Миналата или по-миналата година протестираха жените, че на 10 мъже се приема 1 жена в престижен японски медицински университет и че докторките са принудени да носят високи токчета на работа, иначе ги уволняват за небрежно облекло.
Някой в темата по-напред беше писал, че в Япония много аристокрация не е останала, та въпросът е, принцесите стари моми ли да останат, като единствените подходящи мъже за тях са им роднини. Явно това е нагласата.
Да живеят с някой без брак, според мен е изключено.

# 1 052

Тия пък, много сериозно са се взели. Чак пък ще демонстрират против женитбата.

# 1 053
Ако не греша, тя вече няма да e принцеса. Защото се е събрала с простосмъртен.
Сигурно затова са протестирали.

# 1 054
  • Някъде там
Протестират защото уронвала престижа на императорското семейство, като се омъжвала за човек от простолюдието чиято майка дължала пари на бившия си приятел. За това четири години отлагаха брака. Медиите не спряха с теориите.
Но те не се отказаха и браво на тях.
Няма да е принцеса и се отказва от парите които и се полагат, за да я оставят на мира.
Писаха че не е добре психически заради този тормоз.

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 10:52 от daviz

# 1 055
  • София
И по мои спомени щом се жени за простосмъртен престава да бъде принцеса - та на какво отгоре имат претенции.
Странна страна е Япония, интересна, но странна. Детето много иска да отиде, пък аз не съм чак толкова ентусиазирана, макар че сигурно за туризъм ще е много интересно.

# 1 056
  • Някъде там
Летисия връчва награди за журналистика.

А Матилде научни

Стефани и Гийом отново са завели Шарл в старчески домове. Предишните срещи са се отразили много добре на възрастните хора и са искали още срещи.
Ще продължат да го правят. Казват че и на детето се отразява добре.
Малкия сладур е разкошен. Такова бонбонче ♥️
Стефани също ми допада.

# 1 057
  • София
Искам да изрежа ресните на Летисия, може ли?

Матилде май е решила да замества Максима с големите катарами но пък цветово много интересно съчетание.

Шарли е го-лям бонбон...много сладко дете и много хубаво са го издокарали. Чудесно че пак са зарадвали хората с посещение.

# 1 058
  • София
По повод протестите в Япония за сватбата на Мако, аз пък си мисля, че я имаш 20-на души я не. И не разбирам що въобще дадоха гласност на този протест.

# 1 059
Ехе, кога порасна Шарл. Много е сладък.😀

Матилде с този панталон не ми харесва. Катарамата, модела и цвета, който е хубав по принцип, я правят по-едра.

Летисия е с готината рокля. 😁

# 1 060
  • Някъде там
По повод протестите в Япония за сватбата на Мако, аз пък си мисля, че я имаш 20-на души я не. И не разбирам що въобще дадоха гласност на този протест.
80 човека са били.Гласност дават медиите, които са  големия проблем.
Основно те подклаждаха огъня с историите си за майката на Кай..
Това беше проблема. Принцесата се сързва с човек от простолюдието, чиято майка има финансови проблеми...За японците това е предателство спрямо империята и за това се опитваха всякак да очернят Кай.
Това е и причината Мако да се откаже от парите които и се полагат.
Медиите писали че ще продължават да следят дали Кай се справял добре с задълженията си на съпруг, за да не се срамува семейството че Мако е взела такъв мъж...🤐
Добре че заминаха за Америка.

# 1 061
Сериозно ли, давиз? Отврат.
О, Шарл вече ходи, май не сме го виждали изправен сам, без да се подпира. Много хубаво детенце, много ❤

# 1 062
Е, има финансови проблеми е малко меко казано. Има неизчистени и подозрителни финансови проблеми с трето лице.
Бившият годеник на въпросната госпожа й бил давал някакви големи пари (около 35 000 долара) Дали като предбрачен подарък, дали на заем, не е ясно. Той твърди, че било заем. Най-вероятно просто я е издържал, и нея, и сина й в университета. Като го е разкарала, и особено като е разбрал, че ще стават императорска рода, си ги е поискал. Уж първо не ги искал, после си ги е поискал, после пак се отказал... Мамето твърдяло, че са й подарък, а синът се издържал от стипендия 😉 Това е отпреди 4години, когато младите обявяват годежа си. Отлагат сватбата, докато годеникът не изчисти въпросния проблем, макар приготовленията да са в напреднал етап и доста пари вкарани. Тя си работи. Изпада в депресия. Той заминава да доучва в Щатите. В крайна сметка момчето връща дълга, а тя се отказва от зестрата (1.5 млн. дол.), която получава всяка императорска булка при брак. И междувременно си прави паспорт, за да сключи брак в мерията, тъй като членовете на императорското семейство по принцип нямат лични документи.
Преди нея и друга императорска мома сключва такъв неравен брак. И за нея е имало недоволство.
Бунтуват се защото остават само 3 наследника за престола. 15 годишния престолонаследник, бащата на това момиче, който е брат на имп. Нарухито и някакъв над 70 годишен чичо.
Последните години се обмисляло да се даде право и на жените да заемат престола, ама дали и кога!

Япония наистина е странна и обществото твърде различно от нашето. Обичам да чета книги за Япония, харесвам японскта худ. литература, бих искала да отида на място и да "видя", но не и да живея там!

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 16:38 от птица

# 1 063
  • Някъде там
Птица тя и да си остане принцеса никакво значение няма. Въпрос на чест и престиж е проблема в случая с Мако.
Само мъже могат да наследят престола.
Уж щяха да разглеждат проблема и да решават дали да разрешат и жени да стават престолонаследници, но все още няма развитие и за сега са се отказали.
Сегашната императрица точно за това беше и тя толкова години в депресия, защото не роди син.
Нелепо е това, каквито и проблеми да има майката това не би трябвало да е причина за тормоз върху принцесата.
Момчето е образовано и смятам че ще си живеят спокойно извън Япония.

# 1 064
Няма да живее спокойно японската принцеса. Кръвта вода не става. Един сексолог май Врабчев се казва,изказа интересна мисъл,че най-тежките нещастия сполитат човека,когато живее извън своята черга.

Общи условия

Активация на акаунт