Глиобластом

• 45 286
  • 813
  •   1
Отговори
# 150
  • в пералнята
Здравейте,
Дойдох си за известно време в България и донесох остатъка от лекарствата на майка ми.
Подарявам всичко - имам Дексаметазон, Депакин, Вимпат, Темозоломид, Зофран, Пантопразол, Тавор... Ще се радвам да помогнат на някого! Пишете ми на лично, ако искате нещо!

# 151
Здравейте! Искам да попитам дали при някой от вашите близки са правени процедури/ операции с кибер нож за премахване на глиобластом и как ги понесе.На съпруга ми назначиха това, при него има няколко малки по размер рецидива.

# 152
Това е много хубава новина. Радвам се че са ви назначили кибер нож. Мъжът ми беше заедно с друг мъж в болницата, на който тогава правиха кибер нож и знам че го понесе много добре и сега е много добре. Но неговата диагноза беше друга, но на лошо място, което неможе да се отстрани.

# 153
Благодаря за отговора! Наистина зависи от диагнозата.На мъжа ми назначиха кибер нож, защото туморите са на недостъпни места и не може да се оперират.

# 154
  • Пловдив
Трябва и да са малки ,под 3см.
На мен ми е правена стереотактична радиохирургия с "Кибер Нож" ,на
мозъчни метастази от белодробен карцином. SRS може да се прави и с други линейни ускорители ,не само с "Кибер нож" или "Гама Нож".
В БГ има само на едно място "Кибер Нож"(Св. Георги -Пловдив) и на едно "Гама Нож" ("Сърце и мозък" - Плевен),апарати с които също може също да се прави SRS има на доста места. Проблема при блиобластома е ,че е дуфузно разспространението(не е рязко разграничен тумора от околната здрава тъкан) и висока доза в 1-3 фракции (SRS) или няма да обхване всички туморни клетки или ще засегне много здрава тъкан. Затова и рядко се практикува при тези тумори ,освен при труднодостъпни и малки тумори. А и в случаи като вашия ,когато са няколко,под 5 ,и вече е правена цяло-мозъчна ЛТ.Освен това обикновено при първоначалната диагноза ,са вече с доста големи размери в повечето случаи и не са подходящи за SRS.
Успех!

# 155
Благодаря! В Панагюрище ще му правят процедурите с кибер нож следващата седмица.Казаха 3 поредни дни.Общо са шест, единия е около 2,5 см останалите са съвсем малки. След това незнам...В момента пие капки Вит б17 и маслото от канабис...

# 156
  • Пловдив
Там има TrueBeam STX, не е КиберНож, но е един от линейните ускорители, с които може да се прави SRS.

# 157
Здравейте, случайно някой от вас да е чувал или пробвал дихлор ацетат за лечение на глиобластом.Нещо като нашата сода изглежда на външен вид. Произвежда се в Канада и прочетох добри отзиви.

# 158
Татко ми от няколко дни има мускулна слабост и почти не става от леглото. Иначе се храни. Много спи. Притеснено ми е да не се залежи. Другата седмица трябва да започнем 4-ти прием темозоломида. Сега се чудя дали да не купя антидекубитален дюшек.

# 159
Обадиха ми се от болницата, че нямат темозоломид. Имам останал от съчетаната терапия, който тогава не можа да изпие и от първия път, когато му намалиха дозата, защото го повръщаше. За да направим цикъла ми трябват още 6 таблетки. Някой знае ли откъде мога да ги закупя? На 5 март трябва да започне да ги пие.

# 160
В коя болница сте диспансеризбирани, в Токуда нямат проблем с темозоламид, ако решите да си го купувате сами, трябва рецепта и струва около 170 лв опаковката от 5 бр в кутия, или две опаковки месечно. Но лекарството не може да се закупи без рецепта и обезателно половин час преди приема му да пие зофран 8 мг срещу повръщане и пантул срещу болки в стомаха, може и друго вместо пантул. За да запазите тромбоцитите три пъти дневно гери сан,  предполагам, че са ви препоръчал от болницата.

# 161
  • Пловдив
Ахинора беше писала ,че има останал от майка и и го подарява ,на коийто има нужда.

# 162
Намерих темозоломид "изостанал" в една болница и ще му го изпишат, но сега ново 20 - тромбоцити 80. Пие Герисан, бирена мая и всякакви неща, за да ги държим в прилично количество, но уви.  
Да знаете, че почти навсякъде има проблем с темозоломида. Има някакъв проблем с доставката и до края на март щяло да е така. По бг ширините не намерих откъде да купя. Търсих и в Гърция - няма. Намерих Темодал в Румъния, но искат да отида на място с рецептата.
Пратих на докторката днешните кръвни изследвания, за да видим какво ще каже.

# 163
  • Пловдив
От кортикостероидите падат,но не и толкова много
С какво се храни? Червено месо ,дреболии,риба,яйца яде ли?

# 164
Съпругът ми пие през цялото време на месеца гери сан по две капсули дневно, при комбинираната лъче и химиотерапия тромбоцитите му паднаха на 84 още на 15 ден и му спряха темодала. По-късно само при приема на темозоламид отново паднаха тромбоцитите до около 90 и изчакаха докато се увеличат до 100 и тогава ни изписана лекарството. Така, че сигурно ще изчакате да се вдигнат тромбоцитите. При нас в момента левкоцитите са 11.4 при максимум 10.5 и отложиха лечението за след 10 дни, за да отмине евентуален възпалителен процес, той има хроничен бронхит.  Така че, търпение, силна храна, прясно изцеден сок от ябълки, моркови и цвекло, гери сан и резултатите ще се подобрят. И при нас имаше периоди, особено първите месеци след лъчетерапията в който съпруга ми много спеше, постепенно се пооправят нещата, в някаква степен. КУРАЖ!

Общи условия

Активация на акаунт