Глиобластом

• 44 028
  • 813
  •   1
Отговори
# 750
  • в пералнята
Ние като потърпевши, знаем някои неща и затова може надеждата ни да е засегната.  Но от друга страна в темета има и хора с по-висока преживяемост. Ето съпругът на Дима и на този на Вяра.
Дано да има възможност и за детенцето.

# 751
Дано! Дано и да има място, на което да се погрижат добре! Дано има дни да дочака справянето с тази гад!
И дано родителите имат достатъчно сили миличките...

# 752
Дано детенцето има късмет!
Дано направят пробив в лечението на тази ужасна болест. Скоро ми попадна една статия, че нали само за глиобластоми четях.
https://czpz.org/komentari/medicine/16340-otkrit-e-nov-metod-za- … ne-na-glioblastom

# 753
Боже! Колко простичко звучи само като концепция....и туморът умира за дни!? Това чудо неземно....дето няма спиране😡
А колко ли години ще са нужни, за да влезе в упортеба...но все пак- някой ден ще го преборят, надявам се!

# 754
  • в пералнята
Аз на такъв тип статии гледам несериозно.
Няма източници, не е официален медицински справочни, не е свързано с определени проучвания. Дори не го дочетох докрай, ако трябва да съм честна.
На български като цяло има много оскъдна информация по въпроса, за съжаление.

# 755
Толкова съм обезверена, че не вярвам на нищо.....Най-гадни са вечерите самота, гледам снимки и плача. Защо на мен, защо толкова добър човек го застигна това?

# 756
Мисля че...преживелите това, сме най- големите безверници.
Скоро близка ми говореше за вярата, за Бог...
Казах, че....ще ми трябва много време да се намерим с него отново и не знам дали...

# 757
  • в пералнята
Абсолютно, аз и преди това бях скептична, сега пък съвсем. Каква вяра да имаш като гледаш как най-любимият ти човек гасне и се обезличава ден след ден.

# 758
  • Пловдив
Боже! Колко простичко звучи само като концепция....и туморът умира за дни!? Това чудо неземно....дето няма спиране😡
А колко ли години ще са нужни, за да влезе в упортеба...но все пак- някой ден ще го преборят, надявам се!
Няма никаква концепция, нищо конкретно ,само общи приказки . Да е представен механизъм по който може да се отдифренцират "лошите" астроцити от "добрите" (отдавна е известен този факт ,че астроцитите участват т туморната микросреда (TME)).Как точно ще ги елиминират? Мозъка не може да функционира без тях. Или как точно ще ограничи производството на холестерол в мозъчата тъкан?
Освен това е пълно с неточности . зад КМБ имунни клетки няма ,какви "макрофаги" ,там ролята на такива ипълнява микроглиата ,тя също като макрофагите извън черепа може да участва в имуносупресивна среда или при нормалната си функция да "поглъща" (фагоцитоза) нежелани клетки ,вкл. и туморни. Но се развива ужасно бавно,не като макрофагите.   
Някой си прави реклама на клиниката.
На това ми прилича тази статия.

# 759
Здравейте, след операция за Глиобластом 4ст, вчера правихме ЯМР с контраст.
За 4 месеца има нови образувание на място, което не се допуска операция. Да вметна че изпълнихме 31-а нагревки в Онкологията, но не приложихме Темодал поради различните мнения на докторите. Вчера в Иван Рилски доктора каза че нищо не можем да направим, като и даде 6 месеца живот.
Незнам какво да правя..........................

# 760
Здравейте, след операция за Глиобластом 4ст, вчера правихме ЯМР с контраст.
За 4 месеца има нови образувание на място, което не се допуска операция. Да вметна че изпълнихме 31-а нагревки в Онкологията, но не приложихме Темодал поради различните мнения на докторите. Вчера в Иван Рилски доктора каза че нищо не можем да направим, като и даде 6 месеца живот.
Здравей fin4o!
Направете консултация относно гама нож или кибер нож, абсолютно безболезнени и щадящи процедури (казвам го от личен опит).При нас химиотерапии не помогнаха.Кибер нож правехме в Панагюрище, а гама нож в Плевен.Ако имате възможност за избор, изберете гама нож.
Бъдете силни и не се предавайте до край!

# 761
Благодаря сърдечно!

# 762
  • в пералнята
За съжаление при повече от 90% от случаите се появява вторичен тумор в първите 6 месеца след операцията. След като е неоперабилен, можете да пробвате все пак с темодал. Но моят съвет е да мислите за палиативни грижи и облекчение на симптомите...
Само моля ви, опитайте се да не попадате в схемите на разни лечители, чудодейни лекарства и магически еликсири - няма да помогнат.

# 763
изпълнихме 31-а нагревки в Онкологията, но не приложихме Темодал поради различните мнения на докторите. Вчера в Иван Рилски доктора каза че нищо не можем да направим, като и даде 6 месеца живот.
Fin40, мисля че е трябвало да приема темодал по време на лъче терапията, при мъжа ми се приложиха само 13 нагревки комбинирано двете терапии и поради спад на тромбоцитите спряха темодала, продължихме само с лъчето, тогава ако знаех, че Герисан поддържа тромбоцитите щяхме да го ползваме, но уви. Резултата месец след приключване на лъчето не беше добър, голяма остатъчна киста + 2 нови малки образувания. Продължим с химиотерапия и след около 6 мес кистата се смали с около 1.5 см, а образуванията спряха да ги опосват в ЯМР, По решение на онколозите продължихме с Темодал вече 37 курса. За съжаление на последния ЯМР м. 12.2022г се видя прогресия и образувание с размери 15/8 мм, за което в началото на февруари 2023г направихме радио хирургия в Сити клиник. Не зная доколко ще има полза, трябва 04 мес да правим нов ЯМР и тогава ще се види резултата. За сега мъжа ми е що годе добре. От дексаметазона, който приемаше по време на терапията и седмица след това /постепенно го спряхме/му се отвори голям апетит, но вече го преодолява, движи се, самообслужва се.
  На колко години е майка ви, при по възрастните хора клетките се делят по бавно, но както е писано в темата този тумор се разпространява дефузно и е много коварен, няма как да се изчисти изцяло. Пробвайте сега с Темодал, може и при вас да се получат нещата.
  Желая ви късмет в по нататъшното лечение и гледайте вие да се съхраните, че не е лесно.

# 764
Дано да е чисто изследването след гама ножа, стискам палци. Майка е млада, само на 61г

Общи условия

Активация на акаунт