Парфюмни размисли и страсти (октомври 2021 г.) - 265

• 73 663
  • 808
  •   1
Отговори
# 375
И аз бях в апатия докато не поръчах дискавъри сета на Xerjoff Casamorati. Сега са си набелязала 3 парфюма, ама ще ги придобивам поетапно.

Аз изпадам в апатия най-вече след неуспешни придобивки насляпо.

# 376
Bonbonka6 колко ти излезе като парички този дискавъри сет?

# 377
Здравейте, има ли дами, които са ползвали Mugler -Angel passion star?
https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Angel-Passion-Star-31849.html
Различава ли се от обикновения ангел или само бутилката е различна?

Аз го нося, но никога не съм притежавала оригиналната синя бутилка, и едва ли съм в помощ. Пробвала съм, и ми се струва същия, с малко повече шоколад, но може и да си въобразявам.
Убих го от комунистически подигравки когато излезе, а накрая си взех две бутилки. Laughing

Вчерашното ми носене на Rawaa (кафе и амарето) доведе до най-вкусното тирамису което съм вкусвала в живота си, а сама си го направих. Ще пусна снимки след момент.

И рецептата, ако някой се интересува, в скрит текст:
Скрит текст:
Резултатът ми не е фотогеничен, вижда се, че съм препоила бишкотите, но бе оценен от фамилията веднага. Чувствам се като виртуозка, защото обикновено не правя десерти, и най-важното- дори да направя, не ги ям, това беше огромно изключение.
https://www.askchefdennis.com/the-best-tiramisu-you-will-ever-make/
Единствената промяна е, че комбинирах от друга рецепта ликьор Амарето 170мл., вместо 2 с.л. друг алкохол. Стори ми се много, и се стреснах, но се оказа супер.
Случва ли ви се след написване на пост и прилагане на снимка, текстът ви да изчезне? Много изнервящо.
Пускам текст първо, снимката после.

Аромат за деня: L'Interdit Rouge от ранни зори, като нарко-зависима съм.

Последна редакция: нд, 17 окт 2021, 09:44 от Dez

# 378
Дамски парфюм с тамян е Prima del Teatro di San Carlo на Carthusia.
Вчера се парфомирах и първото, което ме заля е тамян, смолисто дърво, роза и абе красота. Не го бях ползвала от зимата, а днес определено няма да се парфюмирам, примата има невероятна трайност.
Вечерен парфюм е за мен, много красив и различен.

Botega Veneta не е в мейнстрима и предполагам ще ги разчистят. От Дъглас май само Аква Алегории купувам.

Dez, тирамисуто е любим десерт на фамилията, вдъхнови ме да ги зарадвам днес. Като наркозависима съм с Womanity, нямам друг парфюм, който така да ми действа

# 379
5 Трудно ми харесва нещо напоследък толкова, че да искам да го имам и да го нося.. Много си харесвам сбирката към момента.
Точно това си мисля тези дни, придобих всичко което желаех много и са ми достатъчни. Доста се чудих какво да си избера и накрая получих това:

На първо тестване ми харесаха Cassili и Meliora , плодови весели, Sadanad е следващия който ще разучавам. Най -безразлични са ми Athalia и Darcy. Последния ми е много тих, вчера се поливах с него и ми е много познат като аромат. Delina я имам и не я коментирам, но ми е фаворит между тези.
bonbonka6, точно си мислих, че искам сет на Xerjoff Casamorati. Може ли да споделиш кой е и какво ти допадна.

# 380
Дамски парфюм с тамян е Prima del Teatro di San Carlo на Carthusia.
Вчера се парфомирах и първото, което ме заля е тамян, смолисто дърво, роза и абе красота. Не го бях ползвала от зимата, а днес определено няма да се парфюмирам, примата има невероятна трайност.
Вечерен парфюм е за мен, много красив и различен.

Този може ли да се пробва някъде? Онлайн го открих само в Amazon.

# 381
  • София
Fearnot, още две предложения с тамян. Oud Blanc VC&A - https://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Oud-Blanc-63844.html и Orchid Leather - https://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Orchid-Leather-65992.html. Можеш да ги пробваш в Дъглас. Тамянът не е водещ, но се усеща.

# 382
Този може ли да се пробва някъде? Онлайн го открих само в Amazon.
Преди се продаваше в Салон Офлактив и беше лесно. Последно поръчахме онлайн, видях че в Essenza Nobile продават марката и има мостри. Все се стягам да поръчам мостри, вклочително на Masque Milano по препоръка на Klodilia, но нямам търпение в момента да чета/подбера аромати като за мен

# 383
5 Трудно ми харесва нещо напоследък толкова, че да искам да го имам и да го нося.. Много си харесвам сбирката към момента.
Точно това си мисля тези дни, придобих всичко което желаех много и са ми достатъчни. Доста се чудих какво да си избера и накрая получих това:

На първо тестване ми харесаха Cassili и Meliora , плодови весели, Sadanad е следващия който ще разучавам. Най -безразлични са ми Athalia и Darcy. Последния ми е много тих, вчера се поливах с него и ми е много познат като аромат. Delina я имам и не я коментирам, но ми е фаворит между тези.
bonbonka6, точно си мислих, че искам сет на Xerjoff Casamorati. Може ли да споделиш кой е и какво ти допадна.

Darcy тих? При мен е много траен и на моменти чак натрапчиво излъчващ. Прилича ти на Mademoiselle Chanel вероятно 😁 Но с доста повече пачули.

# 384
Излезе ми 25 евро без доставката
https://www.xerjoffuniverse.com/home/9003-sample-kit.html

Можеш да си избереш мостри, от кои парфюми искаш да пробваш.

# 385
bonbonka6, много благодаря! Аз отдавна искам да се запозная с:
Italica, Lira, Amalfi, може би бих добавила Gran Ballo. Какво ще препоръчате, момичета? Аз гледах в ausliebezumduft по 6-8ввро на мостра.
tuali, не знам защо, може би върху дрехите е така. Пътувах в колата с ММ и още един човек, поднових с 4 апликации и никой не протестира, а ММ обикновено мърмори когато прекаля. Това за един ден пръскане за да го усещам
Скрит текст:

Днес съм със Safand, 4 пръскания сутринта и още го усещам, няма да подновявам.
Нямам търпение да се запозная по-добре с Choco Violette тези дни. От едно скромно фъс - бонбони виолетки с шоколад.

Последна редакция: нд, 17 окт 2021, 16:05 от Dari_77

# 386
Здравейте момичета! Търся парфюм за ММ, нещо подходящо за сезона. За съжаление няма къде да тествам и ще е на сляпо. Като цяло не е претенциозен към аромати, каквото му поръчам. В момента доизхарчва Armani Stronger With You. Има и остатък от Montblanc Exporer, ползва го, но не му е любим. Търся нещо подобно на Armani. Чудя се на един бюджетен, арабски - Armaf Club de Nuit. Нямам представа как мирише, но има хубави отзиви за него. Какво мислите, струва ли си или да избера нещо по-скъпо. В списъка ми са и Zadig & Voltaire This is Him и K by Dolce & Gabbana, като и тях не познавам. Ще съм благодарна за съветите ви!

# 387
Анджела мога да препоръчам Victor & Rolf Spisebomb Extreme
https://www.fragrantica.com/perfume/Viktor-Rolf/Spicebomb-Extreme-30499.html

# 388
  • by the sea
~Анджела~   ще се въздържа от препоръки, защото не са ми в стихията мъжките, само ще споделя мнение
Armaf Club de Nuit го дават подобен на 1 Million, който е хубав парфюм

This is Him! го имаме вкъщи и ми бие на тамян на мен,  леко подправков и топъл аромат, подходящ е за зимата, аз не съм му фен Simple Smile  не е подобен на Explorer

Днес прибрах няколко бутилки и изкарах есенно-зимни, Marfa, Mon Guerlain Florale, La Belle , Poison Girl edt
победителят за днес е Mon Guerlain Florale, тотално бях забравила , че го имам и така се зарадвах като го видях, излизах на покупки и бях в облак от блаженство, изискан, сладък, женствен, интригуващ ... и траен!

# 389
Да попитам "Eau Des Merveilles" при вас каква трайност има?
Знам че сега може би не му е сезона, но изветрява страшно бързо при мен час, час и малко. Чудя се дали пак моята кожа проявява капризи или е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт