Парфюмни размисли и страсти (октомври 2021 г.) - 265

• 72 201
  • 808
  •   2
Отговори
# 525
Здравейте! Много харесах Kenzo World intense. После разбрах за Kenzo World Intense Fantasi Collection. Вторият, няма къде да пробвам. Има ли голяма разлика и каква е? Благодаря! Hug

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 17:57 от bubanka

# 526
  • София
Да се включа и аз във ваниловата тема, заформена от последните коментари, и която е моя нова (поредна) обсесия от съвсем скоро. Nerd
Парфюм за последните два дни: Nuit et Confidences

Ще ми се да пробвам и други опушени/подправкови ванилии. Eau Duelle ми е първи в списъка и вероятно него ще успея най-напред да тествам.
Монтал и Мансера имат ли интересни несладки ванилии? Може би Vanille Absolu?
Много ми хареса и  Vanille Noir  Чудесна суха ванилия с пипер, малко е лекичък, но пък ми носи безкрайно удоволствие. Взех мини, но май ще си подаря цяла бутилка.
Други неща от ваниловия ми списък са МММ - Whispers in the Library и Vanille Incenseе на Atelier Cologne. Последният бях пробвала преди време и имам някакъв спомен, че нещо ме беше подразнило в него, та явно ще го търся за повторна проба.
Ако някой се сеща за интересни предложения в тази категория (несладки/подправъчни/тамянови ванилии), ще се радвам да сподели. Изчетох разни теми по форуми, но не изобилства от информация, поне по тези критерии. Мога да допълня само, че не искам рози и лавандули. Като цяло мисля, че търся нещо малко по-мрачно, гъсто и плътно от Гуталчето. Ако трябва да си задам бюджет - нещо в диапазона около 200 лв., с уговорката, че по-скоро търся малки бутилки, а не 100-ици. Всъщност,  изобщо не държа на нишови брандове, бих се задоволила и с Ив Роше, стига да предлагат нещо, което да ми пасва  Grinning
Знам, че има заклети ваниломани сред вас, така че ще се радвам да дадете насоки Hands V
Допълвам с музикалния поздрав за деня - Fiona Apple - Shadowboxer
Деветдесетте са много специален музикален период за мен, а точно тази мацка ми е вечен фаворит!

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 18:45 от Eelishka

# 527
  • Пловдив
Tuali, сподели, моля, твоите усещания за новата ти придобивка Simple Smile
Напоследък доста хора май го поръчаха, а не виждам актуални мнения за него.
Ако още някой вече е получил Angel's share или го има, също ще ми бъде полезно да сподели.
Аз съм с Ковид в момента, без никакво обоняние и много му се чудих дали да го поръчам насляпо. Но не знам какви ще са ми възприятията след това изпитание и дали изобщо ще имам поносимост към аромати (чувам, че доста преболедували стигат до непоносимост).

# 528
Здравейте! Много харесах Kenzo World intense. После разбрах за Kenzo World Intense Fantasi Collection. Вторият, няма къде да пробвам. Има ли голяма разлика и каква е? Благодаря!
Доколкото знам, само флаконите са различни. Вторият вероятно е някакво лимитирано издание.

# 529
Еличке, Vanilla Absolu Montale за мен е МНОГО сладък и доста далече от твоята идея за ванилия. Има някаква канела, да. Ама ... трябва да я търсиш с лупа. А ако я намериш, бързо ще избяга. 😀 ще ти го донеса някой път 🤗

Предложение от мен за подправкова и много интересна ванилия е това:

https://www.fragrantica.com/perfume/Erbario-Toscano/Vaniglia-Piccante-39849.html

Мисля, че е бюджетно дори.

Ange ou Demon Givenchy е някакъв вид несладка ванилия, но мисля е далеч от количеството подправки, които ти търсиш.

Редактирам се за да добавя за La Belle Le Parfum JPG. Днес съм с него, а го забравих. Той е сладък, определено, но има нещо допълнително към ванилията, което го прави крайно интересен според мен. Но пак, вероятно, не е това, което си представяш..

# 530
  • София
Eelishka, Eau Duelle EDT e чудесна дървесна ванилия с кардамон и мисля, че добре си се ориентирала към нея за изследване. EDP версията помня като доста различна, без да мога да възпроизведа детайли, отдавна съм я тествала, само помня, че не ми допадна, а EDT обожавам и нося много, един от най-любимите ми парфюми за хладно време е. Само дето не блести с трайност и мощ, но е толкова хубав, че му го прощавам. Simple Smile
Cierge De Lune Aedes de Venustas ми е друг любимец в тази категория - ванилия, велур + черен пипер, освен това го усещам и леко алкохолен. Но мисля, че ти го познаваш? Simple Smile
Друго предложение, което ми хрумва в зададения ценови клас - Felanilla 21 Pierre Guillaume - "котешката ванилия". Grinning Зелена, дървесна и несладка, леко метален нюанс имаше сякаш също... Много интересен парфюм. Simple Smile
В сходна посока е Lune Feline Atelier des Ors - балсамов, дървесен и с несладка ванилия, но е извън зададения бюджет (поне на редовна цена, но винаги може да се търсят отливки, частични бутилки, намаления...). На моята кожа има леко медицински/лекарствен оттенък, заради който все още не мога да реша дали бих го носила, може би трябва да си намеря нова мостра, защото от време на време се сещам за него и ми се ще да го понося малко повече. Simple Smile Иначе е много необичаен и си струва да се изследва.
В тази категория много харесвам и Leder 6 J.F. Schwarzlose Berlin, който ми е в списъка за покупки от доста време, да видим кога ще му дойде ред. Сладост има, но не е познатата сладкишена сладост. Ако харесваш Cierge de Lune, мисля, че има голяма вероятност да ти допадне Leder 6, някак ги свързвам в главата си, без да твърдя, че имат буквални прилики, просто ми носят сходно настроение. Има минита по 10 мл, може да се вземе и трио (3 х 10 мл) от сайта на марката... Simple Smile
Vanille Insensee Atelier Cologne също е красива дървесна несладка ванилия с цитруси - първоначално и на мен ми се стори нехармоничен, след година-две го пробвах пак и ми влезе под кожата. Simple Smile
Иначе като те прочетох, първото, което ми хрумна, беше една спряна ванилия на Артизан, която е прекрасна: Havana Vanille (Vanille Absolument) L'Artisan Parfumeur. Ако ти изпадне някъде от частно лице/ebay и т.н., имай я предвид.
В момента любимец в тази категория ми е също Ani Nishane, не знам той как ти понася, но за мен е много фин ориенталец с ванилия, много внимателно са дозирани подправките. Изпада редовно на значително по-ниска цена от бутиковата и си струва инвестицията. Но за него е писано много вече, а и навярно го познаваш. Simple Smile

Lili_78, желая ти бързо възстановяване - както цялостно, така и на обонянието. Flowers Four Leaf Clover Не знам дали си струва точно в момента да купиш нов парфюм - аз съм махала парфюм, който обичам, заради неприятен спомен с него, остана ми неволната асоциация с конкретна случка и не го сложих никога повече, макар че няколко пъти опитах, но не успях да се накарам да го нося. Може би да го оставиш за след оздравяването? Hug Иначе Angels' Share е хубав парфюм несъмнено, ако има човек поносимост към алкохол в парфюм - много сладък и ярък също така, макар че при мен е сравнително монотонен и не търпи кой знае какви обрати в развитието.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 21:03 от Klodilia

# 531
  • by the sea
Eelishka и  аз се запътих да ти предлагам Nishane Ani
и   L'artisan Noir Еxquis защото е мрачен, тъмен и опушен поне за мен.

Точно така както описваш търсения от теб парфюм си представям , че мирише
Carner Barcelona Rima XI , но не го познавам.

# 532
Eelishka, може да погледнеш и този : https://www.parfumo.net/Perfumes/Villa_Buti/La_Dolcissima. Има го в Гурме Хаус, ул. "Шишман" 37 е адресът на бутика. Нежна хелиотропно-цветно-дървесна ванилия, стои много ефирно и трае часове. 50 мл се вместват в бюджета ти и е хубаво, че може да се помирише на място. Имат виалчета.

# 533
  • Пловдив
Klodilia, благодаря, надявам се бързо да се възстановя!
Пропуснах да попитам Angels' Share има ли мъжко звучене? Носи ли вайба на някой друг, за да се ориентирам?
Като казваш сладък, си го представям по-женски, а и доста дами се похвалиха напоследък с него, така че предполагам ще ми хареса и на мен.

# 534
Rima аз пробвах ( не се смейте ) от една жена преди мен в Спиди, която беше обрала брасти. Оказа се брутална парфюманка и се получи доста яка среща ( от която имаше 20 човека опашка отвън 😂 ).

От нея се влюбих в Amber del Sur, който трябва да взема утре.

Но Rima, честно казано, не ми направи впечатление като подправкова и интересна ванилия. Върху мен беше много немощна и много нетрайна.

Аз също се сетих за Ani по повод питането за пикантна ванилия, но май не е пак точно това, което се търси..

И между другото, някой познава ли

Portfolio Floral Sculpture Al Haramain Perfumes?

Дописвам ...
Shalimar EDP... ! Пикантна ванилия... стига да не ти идва ретро..

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 20:15 от Jollie

# 535
Здравейте, прекрасни хора! И моят ден дойде да ви почерпя. И понеже все съм chocolate greedy, черпя с много шоколад Grinning Радвам се, че ви открих през изминалата година!
Честит рожден ден! (с малко закъснение) Най-добри пожелания!

Adults лекинко ми е странен този смокинов аромат, на моменти усещам шоколадов нюанс.  Поднових защото сутринта пръснах само 4 апликации и след около 2-3 часа нямаше никой. Може и да му е студено. Ще остане в колекцията.
Реших се да го поръчам без идея как ухае само заради смокинята. Да видим дали ще дойде от Скарлет

Парфюм за деня беше Feu De Bengale Lesquendieu. Не издържах - предадох се и го купих. Не ми дава мира от година и половина, а това се случва доста рядко вече. Blush
Честит парфюм! Не съм чувала марката (то какво ли съм чувала, образовам се тук Simple Smile Sparkling Heart но си записвам да се оглеждам

Здравейте Simple Smile Търся по бюджетен  парфюм(60лв-70лв) на този етап. Харесвам силни,трайни и шлейфови парфюми по принцип.Знам,че в този ценови клас не мога да очаквам кой знае какво,но все пак Simple Smile
И от мен препоръка за Byzance на Rocha, 60 мл. и 60 и малко лв в Лили, много добра цена.
Друго бюджетно и много красиво-цветно ухание е Roberto Cavalli Serpentine 80 лв за 100 мл, малко съм пристрастна към този аромат, носила съм го преди 10-ина години и ми носеше много комплименти, а и беше близък до любимата ми Cinema на  YSL

Bulgari_bs, погледни и Bouquet D'Oro L'Erbolario, много бюджетен и сполучлив пудрено-ванилен аромат. Прилича на Hypnotic Poison Dior.
За това ще отида утре до L'Erbolario Simple Smile

Бързо оздравяване!
Не бих бързала с нови парфюми, докато бях болна и 2-3 месеца след това не ползвах парфюм, дразнеше ме.

Днес съм със Serpentine, парфюма е прекрасен в това топло време, взех го от Лили,  Малко сантиментално ми е с него, а младежите вкъщи казаха, че отдавна не съм носила толкова страхотен парфюм

Песен с която ми почна деня е

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 09:07 от Al Georgieva

# 536
Здравейте Simple Smile Търся по бюджетен  парфюм(60лв-70лв) на този етап. Харесвам силни,трайни и шлейфови парфюми по принцип.Знам,че в този ценови клас не мога да очаквам кой знае какво,но все пак Simple Smile
Ползвала съм :Nina Ricci -Ricci,Ricci,Min Guerlain,Girl of now,Zadig&Voltaire This is her,Dior Addict  и тн.  Колебая се за Roshas Byzance,Chopard Wish-него съм го ползвала преди едно 10г в Германия.По-спомен беше хубав,но честно казано от тогава не съм го и помирисвала даже 😂.Ще се радвам някой,ако сподели мнение за тези двата Simple Smile Като трайност(макар,че е индивидуална). На този етап мога да отделя до въпросната сума,но ако предложите и нещп плюс+10-15лв не е проблем Simple Smile Благодаря ви ❤.Ваниломан съм,харесвам и tonka bean😃.Установих чрез тази група и фрагрантика,че присъства в повечето ми аромати ,които съм купувала.Признавам си,преди не гледах съставки и тн.Купувах ей така 😂😂.Хубав и усмихнат ден ❤
loverdose tatoo diesel, girl of now, + forever Elie Saab, replay stone her, jil sander simply poudre + intense, Rihanna Rebelle, police shock in scent, Zara vanilla wood, police to by camouflage pink, replay tank, cacharel yes I am pink first...

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 20:37 от Dorry88

# 537
  • София
Lili_78, не, според мен не е мъжки Angels' Share, идеален унисекс е, точно заради силната сладост. По-лесен за носене от жени го намирам спрямо Baraonda Nasomatto например, в който алкохолът е по-силно изявен. За мен Бараонда е мека и сладка и си я нося, но преди време тук се заформи дискусия на тема Бараонда и повечето съфорумци писаха, че я намират по-скоро мъжка. Grinning Angels' Share не мога да сравня с нищо познато, на което силно да ми прилича, при мен избива даже лек сиропиран кокос, макар че няма в пирамидата. Не съм съгласна със сравненията с Оаjan PDM и Hermes Ambre Narguile във Фрагрантика. Simple Smile Аз нямам бутилка, така че не съм го носила много време, но пък го носих няколко пъти от мостра в различни температури и се държа стабилно, не е хамелеон.
Rima Carner Barcelona е приятен парфюм, малко ми напомня на маслена бисквита с кардамон. Но трайността му е покъртително лоша на моята кожа, както всичко, което съм пробвала на Carner дотук - при мен много бързо се разпадат тези парфюми, не се сработих с марката, за което съжалявам, защото има няколко композиции, които харесвам, Rima е една от тях.
Предложението на RedPanDa за Noir Exquis ми напомни за един чудесен опушляк с ванилия - Memoirs Of A Trespasser Imaginary Authors - мирише на горящи цепеници, а ванилията дава по-скоро масленост и текстура, плътност, отколкото сладост. Също влиза в бюджета до 200 лв за 50 мл. Simple Smile
Al Georgieva, благодаря! Simple Smile Lesquendieu се предлагат в Atelier 84 все още, макар че точно ванилията (Feu de Bengale) я дебна от миналата година и все я няма и няма (последно проверих преди около месец)... Накрая я поръчах от чужбина, при това хванах намаление при един от стокистите по случайност, което беше добре дошло, защото цената е тегава. Докато чаках евентуално зареждане в Бг, изпръсках и мостричка от нея, която си купих от немски сайт по-рано тази година и с която затвърдих впечатленията си. Тази ванилия за известно време (надявам се дълго) ще ме държи "сита" на тема ванилии, защото е всичко, което търся в един ванилов парфюм - не е скучна, не е типично сладкарска, но все пак има омайна сладост (която не е необходимо да се търси с лупа или да се чакат 5 часа, за да се появи в драйдауна), има куп други интересни нюанси в нея, има дълбочина, плътност, лека алкохолност и успява да бъде едновременно сладостна, чувствена и чиста, заради прекрасно вплетения ирис. За моя вкус е майсторско изпълнение на тема ванилия. Писах в предишна тема, че има доста допирни точки с Vanille D'Iris Ormonde Jayne според мен, който обаче е по-хладен парфюм, леко восъчен, леко металически и определено не е толкова сладък. Искам да проуча и останалите парфюми на марката при възможност. Наскоро пуснаха и цяла нова колекция, която също ми е интересна, но последно като гледах, все още нямаше дискавъри сетове от нея. Бутилките са семпли, но много красиви и ако имах подходяща техника и реквизит, бих щракнала няколко снимки за забавление, "фотогенична" е (като бонус, дойде в новата бутилка, която е със златиста капачка, не с бяла). Simple Smile

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 21:13 от Klodilia

# 538
Klodilia, благодаря, надявам се бързо да се възстановя!
Пропуснах да попитам Angels' Share има ли мъжко звучене? Носи ли вайба на някой друг, за да се ориентирам?
Като казваш сладък, си го представям по-женски, а и доста дами се похвалиха напоследък с него, така че предполагам ще ми хареса и на мен.
За мен си е унисекс, че и леко към дамски. Ама то е субективно. На мен просто така ми пасна, все едно го познавам от 10 години. Сладко бренди, ефирен и очарователен, леко ванилен. Наистина не търпи някакво развитие, от начало до край си е едно и също, което тук за мен е плюс. Напомня ми Baraonda Nasomatto, но той е доста хард и много по-алкохолен и дървесен. Съответно на мъж повече би подхождал от Angel's Share.

# 539
Ползвала съм :Nina Ricci -Ricci,Ricci,Min Guerlain,Girl of now,Zadig&Voltaire This is her,Dior Addict  и тн.  Колебая се за Roshas Byzance,Chopard Wish-него съм го ползвала преди едно 10г в Германия.По-спомен беше хубав,но честно казано от тогава не съм го и помирисвала даже 😂.Ще се радвам някой,ако сподели мнение за тези двата Simple Smile Като трайност(макар,че е индивидуална). На този етап мога да отделя до въпросната сума,но ако предложите и нещп плюс+10-15лв не е проблем Simple Smile Благодаря ви ❤.Ваниломан съм,харесвам и tonka bean😃.Установих чрез тази група и фрагрантика,че присъства в повечето ми аромати ,които съм купувала.Признавам си,преди не гледах съставки и тн.Купувах ей така 😂😂.Хубав и усмихнат ден ❤
loverdose tatoo diesel, girl of now, + forever Elie Saab, replay stone her, jil sander simply poudre + intense, Rihanna Rebelle, police shock in scent, Zara vanilla wood, police to by camouflage pink, replay tank, cacharel yes I am pink first...

Elie Saab Girl of now ,Diesel loverdose-,Replay stone -съм ползвала Simple SmileНа Риана не съм ползвала никога Simple Smile Благодаря ❤

В този  сайт Скарлет  има също доста евтини парфюми.Сега ми остана време да се поразровя  тук и да разбера за съществуването му 😀.Имат Доста DNKNY -обаче аз не съм фенка на този бранд,плюс Ungaro Simple Smile Че и код има 😂.Има парфюм на Halloween :Shot Halloween(Jesus Del Poso).Признавам даже не съм го чувала 🙄.Голямо невежество от моя страна ,но някой да го е поръчал?
И Michael Kors Starlight Shimmer Simple Smile

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 22:37 от bulgari_bs

Общи условия

Активация на акаунт