Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа ... през октомври

• 91 545
  • 2 723
  •   1
Отговори
# 1 245
  • София
Здравейте!

Сиросче, дано скоро се похвалиш с по-добър развой на събитията, които те мачкат!

Уми, палците са активирани. Мини после да се похвалиш.

Лоли ме усмихна с чудовищата на нейното момче.

Карамелче, и ти ме усмихна за пореден път. И за пореден път се дивя н таланта ти да усмихваш другите когато на теб не ти е до усмивки. Пожелавам ти съвсем скоро да извира щастие от цялото ти същество!

Дъждът ... няма да го коментирам пък. Дано изчезне, ако всички го игнорираме!

# 1 246
Вдигнал! Башмайсторът вдигнал телефона си!!! Алелуя, има висши сили, има надежди, има щастие /не е пълно още/... казал - в момента я събирам. Демек - сглобява я. Чакаме обаждане за пълна готовност...Иде ми да се напия от радост...

# 1 247
  • Пловдив
Simple Smile  Мързелотка, най-сетне! Ся стягай портфейла.

# 1 248
  • София
Мързелота, не бързай с пиенето. Този майстор не ми звучи като да  е баш и си заслужава чакането, поне да знаеш от радост ли пиеш, не е ли от радост. Пепел ми на клавиатурата, де.

Вкъщи има драма. Малката Панда за пръв път има грешка в диктовката. Сега са едни сълзи, а аз съм на работа и успях само за малко да я гушна докато бях там в обедната почивка. На моменти е голям перфекционист и не си прощава дори най-малката грешка. В други моменти е точно обратното - омаловажава нещата.

# 1 249
  • France
Днес съм гроги... от както съм майчинство мразя петъците.

# 1 250
Мързелотче, дано, дано, стискам всички налични палци, отложи напиването за довечера обаче!
Панди, да нагушкаш малката перфекционистка и да й кажеш, че в бързината всеки греши! Милата душица, значи като видя или чуя за разплакано дете, душата ме боли. Нищо на света не е толкова важно и не може да изкупи дори и една детска сълза.
 Много сте тихички днес, затова ще досаждам със спомени от Марко. В скрит текст слагам, на когото му се чете, длъжко е Simple Smile Мъчно ми е само, че живея със спомени от миналото, настоящето...сякаш глутница вълци го е разкъсала...

Скрит текст:
ДА СИ ГОВОРИМ ЗА ЛЮБОВ…
Някой някога ми беше казал: „Розата е красива и под дъжда“…Много романтично…ама клишенце за роман, щото в реала, навали ли ме обилно, първо заприличвам на реанимирана в леген с вода мишка и второ, започне ли да се суши, козинката ми добива вид  на бухннало руно на овца стръвница. Тотал щета, твърде далеч от розите. Но обичам дъжда през стъкло! Обожавам го, даже. Сгушена в пухкавата си жилетка  гледам фините капчици, как обвиват като воал моравата на Изавел и ромолят по листата на дърветата. И без предисловие, ромонът става твърде хард и заваляват големи и кръгли парчета лед. Романтиката отстъпва пред прагматизма ми и си мисля- какъв хубав лед… сега, ако валне и малко уиски, ще емигрирам в Елада форевър! Скоро желанието ми се материализира. На вратата не твърде дискретно похлопва самата Изавел и ни кани да пийнем по чашка. Аутфитите на кирия Изавел неизменно помътват разсъдъка ми. В летните знойни вечери, тази гръцка модна икона, ходеше опакована с клин и плетена дълга жилетка. Днес в студа, е решена в къса рокля без ръкави, краката й са обути в мъжки три четвърти чорапи и пухкави домашни чехли. Не мога да се удържа да я зяпам, но не се чувствам  кофти, понеже кирията ми отвръща с още по-изпитателни погледи, придружени с неизменния въпрос ПОСО( колко). Посо евро фризура, посо евро фустан, посо евро жИкет…. И така до безкрай, посо, посо, посо… меркатилна византика! Комуникацията ни е комична- главно  жестомимична и когато се  уморим да „говорим“ с ръце се включва преводачът ми. За жалост той е емоционален кастрат и солта и пипера на разговора отива по дяволите, а понякога си е  жива мъка. Прекъсвам пороя от меркантилни въпроси и предлагам на Изавел да си говорим за… любов! Мислех, че ще я хвана неподготвена. Тя обаче въздъхва, сладко отпива малка глътка от алкохола си, прегръща голите си рамене, притваря очи и замечтано отронва: Ние  гърците имаме четири думи за любов - СторгЕ (ударенията са на главните букви) - нежна майчинска любов. ФИлия - приятелската обич. Ерос - сексуалната любов. АгАпе - Голямата Любов- събира всички други видове. Мълчим, омаяна съм от описанието, разсеяно поклащам леда в чашата си, мисля  за четирите вида любов, всяка описваща различен нюанс-Любов с душата, с ума, с плътта, с цялото същество... Имам ги всичките!  Или съм ги имала.. Изавел ме изважда от унеса с въпрос: Ти нали обичаш много езерото? Кимам утвърдително. Слушай, любовта може и да убива, ще ти разкажа една история… И  ми разказа… Не така гладко, както аз я разказвам тук. Сглобих я с много уточняващи въпроси, с много обяснения с ръце и очи от от моя и нейнина страна, рових и в нета за повече факти.  Яд ме е, че не говоря езика на Изавел…Но пък езиковата бариера, често ме е вкарвала в разни трагикомични обстоятелства…
Случило се много отдавна, започва Изавел, в царството на Али Тепендели. В Янина живяла чудна хубавица на име Фросини. Кирия Фросини била невръстно момиченце, когато я дали за жена на богат търговец също от от Янина. Той често се пилеел из Венеция по търговия и лични дела и оставял Фросини сама. А  тя била непростимо красива – всъщност толкова красива, че тази красота си вещаела нещастие отвсякъде. Била весела светска госпожа, приемала всякакви гости и търсела  любов. В нея се влюбил  големият син на Али Паша. Дори й подарил пръстен със скъпоценен камък, какъвто бил подарил  и на законната си съпруга. А законната изгаряла от ревност. Гъста и лепкава като кал ревност (по Френки Милър) Гняв задушавал дебелата ханъма и решила да си отмъсти. Изляла мъката си пред свекър си и обвинила в изневяра мъжа си. Обещал й той помощ, обаче, казва легендата, и самият Али Паша се влюбил във Фросини. Но тя го отблъснала ( бил вече стар и непривлекателен) Егото на  могъщия паша било накърнено и крещяло за разплата. Арестувал той Фросини.  Но, за да не се изтълкува този арест като лично отмъшение, прибрал още 17 жени от Янина,  по „подозрение”, че  били прелюбодейки. Жените били откарани с лодки в езерото в една ледена януарска нощ. Вързали Фросини и дружките й, сложили тежести на краката им и ги  хвърлили в езерото.Въпреки проявената убийствена жестокост, в сърцето на  Али паша още тлеела някаква извратена любов към чудната хубавица, затова  заповядал във  водата да се изсипят тонове захар, за да е по-лека смъртта на Фросини и да се подслади духът й. Духът обаче не намерил покой и  нощем  бродел из езерото. И така до ден-днешен. Трагедията белязала живота на целия град, Фросини била погребана с почести и обявена за мъченица. Изминало време и  за легендата  била написана опера, направен бил филм, а  някакъв известен гръцки певец изпял и песен за нещастната жена. Но си останала преди всичко история за любов и наказание…
Хареса ли ти? Пита Изавел е ме гледа изпитателно в очите. Скришом избърсвам една издайническа сълза и отговарям- Не ми хареса, от такава извратена любов ми горчи! Отивам да спя!
Сънят обаче бяга от клепачите. Обвинявам Изавел, че е разбила илюзиите ми на пух и прах. Не мога да спра да мисля за злощастната Фросини. Паметта е най-добрият приятел, но и най-големия враг на човека, тя решава кое да скрие и кое да изтика напред, тя знае как да те пази от полудяване и пак тя е в състояние да те влуди. И  ми е тъжно, много тъжно за Фросини и за мен самата. Ужасявам се от онези диви времена, в които човешкият живот не  е струвал и пукната пара. Ще полудея, спешно се нуждая от капан за сънища!
Затварям очи и виждам. Лежа и пътувам. През открехнатия прозорец влиза вятърът и мени аромата си, заедно с променящите се картини в главата ми. Планини, гора, поле, езеро,... макове, лавандула, море...сторге, филия, ерос, агапи…
Мирише на сняг,  на мокра на трева, на  топла целувка, на любов с хепи енд…

# 1 251
Днес съм гроги... от както съм майчинство мразя петъците.

Ако ще те успокоя, все още има понеделници, когато се радвам, че ще си почина. А предната неделя, когато отидох в едно кафене, за да поработя, се върнах свежа като краставичка. Laughing

# 1 252
За жалост мога да се похваля само със скъсани нерви и ...следващият път.Този път не се чувствам виновна обаче,но ми е още по- смотано от предния път,защото бях добра м****ка му,добра бях и то в проливен дъжд.Поревах си ...

# 1 253
  • Пловдив
Уми, гуш! Не им се давай! Добра си и още как! Kissing Face

# 1 254
Уми, някой път е въпрос и на късмет, не унивай! Жалко само, че липсата на късмет в случая има финансово изражение, но здраве да е. Не се отказвай.

# 1 255
  • София
Уми, ще стане. Не позволявай да те демотивира.
Аз позорно заспах по никое време и сега пак ще будувам сигурно до среднощ.

# 1 256
  • софия
Ти си спала следобяд, а аз тая седмица от многото лекарства заспивам още в 8 вечерта. И в резултат се будя рано-рано. А другата седмица като се върна на работа ще лягам късно и ще ставам рано Grinning

# 1 257
  • Sofia
Уми, сега ще ти кажа при мен как беше. Взех книжката от третия път. Първият път, в проливен дъжд, ляв завой със светофар, кола в насрещното се виждаше в далечината. Минах аз, отбий в дясно ми вика и слизай. Защо? Щото тя колата беше на три преки път, ама ти трябва да чакаш. Съгласих се, доядя ме на мен, викам си ще си взема поука. Инструкторката мълчи, ама викам, аз съм си виновна, трябваше да чакам. Втория път - ляв завой, изчаквам колите отсреща, няма светофар. Угасва ми колата, бързо паля, опитвам се да тръгна, усещам спирачката до долу си седи. Поглеждам изпитващия, той из под вежди ми казва сега като го пусна, тръгваш и отбиваш. Ревах като магаре, инструкторката ме успокоява, че той бил лош, изобщо не било за късане, аз си карам чудесно в часовете, дрън дрън. Айде пак пари за кормуване. И тогава се усетих и й казах така - ако на третия път пак ме скъсат без обяснения, си взимам документите и с теб си казваме чао. Е, взех го, а самият изпит беше да направя два десни завоя, въпреки че исках да покажа повече. После разбрах, че час от парите за допълнителни часове се дават на изпитващите. Дали е вярно, не знам, но е факт, че като видя как повече няма да съм касичка и ме пусна. Ама беше отдавна, сега има камери и повече контрол... Ще стане, важното е да не се отказваш. Hug
А добра вечер! Най-после е петък!

# 1 258
Ама беше отдавна, сега има камери и повече контрол...
Само наужким.Имат си начини.Не ги знам,не искам и да ги знам.

Последна редакция: пт, 15 окт 2021, 18:12 от Ренко

# 1 259
Уми, понякога просто на изпитващия не са му пуснали. Не е станало нещо непоправимо! Раочароващо е, но важното е ти да си преодоляла стреса, който те тормозеше. И съм съгласна с June, че масово ползват късането за касичка. При мен беше обратното, инструктура бързаше да си прибере парите за курса, аз плащам след взимането на категория. Бяха си дружки с изпитващия. Признавам си, че когато се явих за камиона, не я заслужавах, направих грешка, за която принципно трябваше да ме скъсат. Много ме беше яд на мене си, исках да си я заслужа, а не да ми е подаяние. Реванширах си се като карах страхотно на доста по-трудния изпит след това.

Много ми е самотно, ужасно. Толкова искам да съм свободна да отлетя от тук. Ужасен избор е това дали да си стъпя на краката или да съм до децата си, но буквално да ограничавам и себе си, но най-вече и тях от основни неща. Имам толкова мечти, надежди и планове, а ще минат години дотогава. А има дни като днешния, които просто не минават и в които смелостта ми се изпарява.

Общи условия

Активация на акаунт