Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа ... през октомври

• 91 441
  • 2 723
  •   1
Отговори
# 2 490
  • Sofia
Прити, жива и здрава да си! Да ти се сбъдва намисленото и да имаш време за всичко любимо! Flowers Hibiscus Balloon  Cocktail
Лейла, зареди се с търпение, ако се проточи това при малчо. Аз няма да отварям уста за атопичния дерматит при деца, че година и половина не съм спала покрай детето от тая гадост. Все софийски светила й се изредиха тогава...бррр ужасен период. А как на всяко нещо, дето не знаят какво е, му викат атопичен дерматит, е тема за голяма дискусия.
Покарай зъбната интервенция съм жестоко подута, днес май от маската и оттока посиня под окото. Поне усещането, че държа цяла ябълка в уста, вече не е толкова силно.

# 2 491
  • Пловдив
Лейла, точно това си мислех, че ще напишеш...за жалост все по-често децата са с дерматит. Уж се израства. И аз кат Джун имам мнение по темата, ама за себе си.

# 2 492
Уф,честно да ви кажа,не мога да се отърва от усещането,че винаги може да е и нещо друго.Не само сега за този случай,а при всеки лекар.Не обичам аз така,не съм и привърженик на второто и третото мнение.Искам да мога да се доверя на лекаря.За жалост не успявам.
Вероятно и вие сте прави,разбирам какво имате предвид. Аз от малка си нося една "алергия".Къде ли не ме водиха тогава,но явно не беше модерен този дерматит, щото си останах до ден днешен с някаква неустановена "алергия".
Абее..не си е работа.Преди година,светилата в репродуктивната медицина,казаха,че няма да забременея естествено. Тогава и третото,и четвъртото мнение не бяха верни.Не знам,сложна работа...

# 2 493
  • Пловдив
Лейла, виж и се консултирай за някакви натурални мазила. Има подходящи смеси за такъв тип кожа и помагат...трябва да е овлажнена, хидратирана, а не суха.
Ще мине и това Kissing Face

п.п. На колко станахте вече?

# 2 494
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Честит празник  Прити. Желая ти  здраве, успехи и само хубави неща в живота.

Layla•° моя син е атопичен, има си и алергичен ринит за разкош. До към три годишна възраст го израстна. Но е неприятно, перях му дрешките отделно, със Сано Максима, само памучни дрешки, особено за долни дрехи, рядко къпане, и то без да кисне особено,  свикна да се къпе с не много топла вода, А Дерма му действаше добре, измивно олио, и овесено мляко след баня, гледах да не го претоплям с дрехи и завивки.

# 2 495
Мисте,на 6м. и половина. Heart
Изненадах се от диагнозата,защото не е имал никакви проблеми с кожата.Нито подсичане, нито зачервяване..до преди седмица беше с разкошна кожа.Не е от храна(малко подозирам жълтък,но ще видим).
Ще трябва да овлажнявам повече кожата,защото наистина до сега го мажех рядко,понеже не е фен на тази процедура.

Съншайн,такива съвети даде и дерматолога.
Хубаво е ,че при вас го е израстнал! Hug

# 2 496
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Мисте,на 6м. и половина. Heart
Изненадах се от диагнозата,защото не е имал никакви проблеми с кожата.Нито подсичане, нито зачервяване..до преди седмица беше с разкошна кожа.Не е от храна(малко подозирам жълтък,но ще видим).
Ще трябва да овлажнявам повече кожата,защото наистина до сега го мажех рядко,понеже не е фен на тази процедура.

Съншайн,такива съвети даде и дерматолога.
Хубаво е ,че при вас го е израстнал! Hug

И моето уж нямаше проблеми с кожата, но "цъфна" изведнъж. Не съм забелязала да има хранителни непоносимости или алегрия към храна, но до този момент не е тестван.
При разболяване, като му падне имунитета, атопията се обостряше.
Четох, че атопията има три пика, бебешки, в пубертета, и вече след 50, 60 години, ама каквото, такова, ще го борим.

# 2 497
  • Пловдив
Моят син също беше с атопичен дерматит, израстна го и той. По съвет на майката на моя колежка, която е била сестра в детско отделение, почнах да го къпя с вода от пшенични трици. Варят се, прецежда се водата и поне през ден го къпех в тази вода без препарати. Така лекували силно подсечени деца в болницата.

# 2 498
  • France
Прити, жива и здрава да си. 🍾🎂🥂💋

Джун, съчувствам...

След 2 чудно хубави дни, в които се гърчех с мигрена, днес вали и духа вятър. Баси!

# 2 499
  • Sofia
Най-безценният урок, който научих покрай АД на детето, беше да не я къпя. И да не се доверявам на лекарите на 100%, а на моята наблюдателност и опит. За жалост много късно се усетих. А като е бебе пък съвсем няма нужда от дълги вани и киснене при такива кожни проблеми. Само под памперса миене. Ако някой ми беше казал това, вместо да правя вани с какви ли не неща, да ми носят води от целебни извори и куп други неща, наред с мазила и лекарства, щях да си спестя много сълзи.

# 2 500
Взех го!!!!!

# 2 501
  • Пловдив
айдееее! Бравос! Честито и да сипваме, нали? Simple Smile

# 2 502
  • Sofia
Юхууу! Безаварийно! И сега е много важно да караш активно.

# 2 503
Браво,Уми!Леко и безаварийно от тук насетне!

# 2 504
  • Euskal Herria
Честито, Уми!
Кой още вчера почна да го полива? Него двойно трябва да почерпиш Wink.

Общи условия

Активация на акаунт