Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа ... през октомври

• 91 334
  • 2 723
  •   1
Отговори
# 2 520
Магданоз обичам само на супи и то някои, и на салата. Класическата- домати и краставици. Иначе мне.

Ей, няма го пуснат тва парно 🤨

# 2 521
Изобщо не обичам магданоз аз. Търпя го почти навсякъде освен в зелена салата. Там не мога да го ям изобщо.
На свеки й трябваха 20 години да почне да се сеща Simple Smile тя пък слага н всичко и все ми обяснява: ей, аз забравих, че не обичаш магданоз, ама то така е по-вкусно Joy

Оги, спри да се раздаваш, щом не се оценява. Няма смисъл.

# 2 522
  • София
Изобщо не обичам магданоз аз. Търпя го почти навсякъде освен в зелена салата. Там не мога да го ям изобщо.
На свеки й трябваха 20 години да почне да се сеща Simple Smile тя пък слага н всичко и все ми обяснява: ей, аз забравих, че не обичаш магданоз, ама то така е по-вкусно Joy

Оги, спри да се раздаваш, щом не се оценява. Няма смисъл.

Че кой прави зелена салата с магданоз 😘.

# 2 523
Ули,твоята свеки като моята.За 14-5 години разбра,че не обичам месо.Като почива често големия се уговаря с нея,да му приготви обяд.Та един ден ще тръгвам да го прибирам от училище.Щяла да му изпече пържола,с някаква гарнитура."Ти искаш ли,и на теб да ти изпечем една пържола?" "Аз месо не ям!" "Ма тя е пилешка !" 🤦🏻‍♀️😭🤣🤣🤣

# 2 524

Че кой прави зелена салата с магданоз 😘.
Нали, ама ей на късмет имаме със свеки взаимно Joy имам чувството, че ако има как и на торта сигурно ще го сложи Simple Smile

Ахаха, Ренко, това като в Голямата гръцка сватба: Мамо, той е вегетарианец.
Добре, добре, разбрах, ще му сготвя агнешко.

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 21:11 от Ули

# 2 525
Ули, права е мама свеки 😜
Моето свеки ме цери с кервиз. 😨

Хах, Ренко 😂
Но ми напомни случка в рестсорант - поръчвам две пилешки пържоли. Сервитьорът: от врат или от бут? 😂

# 2 526
Уми, браво Simple Smile сега да шофираш спокойно и уверено!
Сирос, на пълнените чушки, никога не слагам магданоз, ще станат.
Оплаквам се, че на мен няма кой да ми готви, та трябва сама. Мама отдавна я няма, свеки е далече.

# 2 527
А на мен репликата на свекито на Ренко ми припомни за един познат, който постил през Великденските пости. Та отишъл в обедната почивка да обядва в близкия ресторант и на въпроса му - какво постно ще ми предложите, сервитьорът отговорил - имаме чудесно пиле с ориз.
Аз обичам магданоз и всякакви подобни треволяци, но от кимион ми се гади буквално.
Синът ми е купил от негови приятели мариновани стерилизирани гъби. Страхотна вкусотия! Ядох като невидяла. Приготвят ги в домашни условия, но са приготвени съвършено.

# 2 528
Честито, Уми! Леко и безаварийно!

Не съм фен на магданоза, ям го, но само когато не мога да го избегна. Други зелении обичам.
Напомнихте ми за случка в ресторант. С МУ поръчваме две абсолютно еднакви ракии - грамаж, марка, всичко. Сервитьорката ги носи и пита: Коя ракия за кого е?

Ваичка, гуш!
Сиросче, да му минава вече на дечко!

Следобед се видях за кратко с дружка, попекохме се малко на слънце на една пейка, набърборихме се. Оттам на пазар, заредихме се доволно и отметнахме тази задача.

# 2 529
За много години, Прити! Здрава и щастлива да си!
Браво, Уми! Честито!

# 2 530
Уми, честито и безаварийно!

Прити, здрава бъди, щастлива и удовлетворена от живота!

Сирос, ръжения хляб, както и този с лимец, правя по следната рецепта в хлебопекарната:
125 гр. пълнозърнесто ръжено/лимецово брашно + 400 гр. бяло пшенично брашно + 350 мл хладка вода, 1 голяма мерителна лъжица сол + 1 и 3/4 г.м.л. захар, 20 гр. краве масло + 2 г.м.л. сухо мляко и една малка мерителна лъжица суха мая на д-р Йоткер. Подредбата в хлебопекарната е стандартната, вода, сол и захар, масло, на тънки резенчета, брашното, сухото мляко и маята най-отгоре. Нагласям на светла коричка и големина 1200 гр. Мерителната лъжица е от хлебопекарната.

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 21:18 от 💙 Clo 💙

# 2 531
Сирос, как не знаеш от кое люкарство да започнеш? От това, което се налива в чаша, за теб.

Магданоз суров обичам и аз, на салата табуле и в шопска салата. Ама табулето друг да ми го кълца. Ма като любител на чушките, ги преглъщам и без магданоз. Или слагам сушен от пакетче. Заедно с чесъна на прах ме спасяват, като съм приключила истинските.

Не съм излизала от лятото с приятелки. С една дружка отлагаме коктейлите от 1 месец.

# 2 532
Кло, долу горе като твоя гош ндаправих, без маслото и сухото мляко, а с цяло пакетче мая и вместо вода - айрян. Вкусен стана, не се надигна много обаче.

Карамел, прати едно бурканче гъби. Обожавам. 😎  Последно купувах от пазара във Велинград. Бяха ужасни и с вкус на кал.

Попи, от сутринта ли да го почвам 🤣
Ела утре, ще те водя на обяд без коктейли, но с вино.

Какво ще правите в почивните дни?

# 2 533
Опитвала съм различни съотношения между видовете брашно, установих, че най-добре е при 4:1 в полза на пшениченото. Иначе не се надига, а така пълни казанчето.

# 2 534
  • Пловдив
Ако имах кола утре щях да дода Simple Smile
Но моите с тая риба...по-скоро синчето...кат се е задрал, та не спира. И това им е плана, а вечерта сме на късен Димитровден Simple Smile
За неделя незнам...така искам на топло и да ми намачкат кокалите.

Общи условия

Активация на акаунт